Fleece, mikromuovi ja muut
Tiedote 21.12.2017 Mikromuovi on vittumainen asia. Ongelma on vakava ja me halutaan tehdä asialle jotain. Kuluttajan kannalta selkeitä tapoja vaikuttaa mikromuovin tuottoon on autoilu ja keinokuituisten vaatteiden pesu. (
Näytä tiedote
Mikromuovi on vittumainen asia. Ongelma on vakava ja me halutaan tehdä asialle jotain.

Kuluttajan kannalta selkeitä tapoja vaikuttaa mikromuovin tuottoon on autoilu ja keinokuituisten vaatteiden pesu. (Lähde) Mitä vähemmän autoilet ja peset keinokuituvaatteita, sen pienempi on henkilökohtainen mikromuovijälkesi. Autoilu on näistä kahdesta merkittävästi isompi tekijä. Vaatteista erityisesti fleece, tekninen polyesteri ja softshell tuottaa mikromuovia, mutta sitä irtoaa ihan kaikista vaatteista, joista edes osa on polyesteria.

Ensinnäkin, mehän ollaan jo pitkään luukutettu merinovillaa, ja se on edelleen ihan täydellinen ja parempi vaihtoehto keinokuiduille. Merinokerrasto + merinohuppari on kombo, jonka kanssa et tarvii fleeceä tai teknistä polyesteriä ikinä. Se on satsauksen arvoinen.

Fleece on sinänsä loistava materiaali - se on yleensä kierrätysmateriaalia, joten sen hiilijalanjälki on merkittävästi luonnonmateriaaleja pienempi, se on mukava päällä ja sen kosteusominaisuudet ovat erinomaiset. Huonompina puolina se leimahtaa helposti, sulaa palaessaan ihoon kiinni ja tuottaa pesun yhteydessä mikromuovipäästöjä vesistöön. Jälkimmäisten syiden takia me ollaan lopetettu fleecen tuottaminen jo kesällä. Jäljellä oleva tavara lähtee alennusmyyntiin tänään.

Me ei omalta osaltamme enää tuoda lisää fleeceä maailmaan, mutta kiertotalouden hengessä me edelleen myydään armeijaylijäämäfleeceä. Fleeceä ja muuta keinokuitua on myös ihan joka kodissa, ja tässä helppo kikka mikromuovipäästöjen vähentämiseen: Älä pese sitä. Vaatteita pestään muutenkin liikaa, mutta päällivaatteita ei välttämättä tarvitse pestä ikinä. Lika lähtee yleensä kuivuttuaan harjaamalla ja hajut irtoavat etikassa liuottamalla. Takit ja housut ei muutenkaan yleensä lähde haisemaan, ellei niitä käytä hikiliikunnassa.

Jos pesua on pakko harrastaa, mikromuovin pääsyä vesistöön voi välttää käyttämällä suodattavaa pesupussia tai laittamalla pesukoneen poistoletkuun kiinteän suodattimen. Me ollaan aggressiivisesti koitettu saada noita pesupusseja myyntiin, ja kerrotaan isommin kun tässä onnistutaan.

Särmä Fleecetakki ei tavallaan ihan kokonaan häviä meidän valikoimasta - me ollaan tässä vuoden mittaan koitettu kehitellä samanlaista, samoilla ominaisuuksilla olevaa takkia, josta ei irtoais niin paljoa keinokuituja. Tällä hetkellä me venataan prototyyppiä Särmä Fleecetakin muotoisesta takista, jossa kankaana on 548g/m2 interlock-neulos, jossa materiaalina 28,3% villaa, 35% puuvillaa ja 36,7% polyesteriä. Tässäkin on edelleen merkittävä määrä polyesteriä tuomassa kestävyyttä, mutta kyse ei ole Fleecestä eikä polyesteripitoisuus ole 100%. Villaa ei ole enempää kustannussyistä - tarkoitus olis saada takki jossain määrin samaan hintaluokkaan kuin Särmä Fleece. Ihan sinne ei päästä, huputon malli olis tällä hetkellä arvioitu 80 euroon ja hupullinen 90 euroon.

Suosittelemme Näytä aina ensin
Viimeisimmät muutokset Näytä aina ensin
  • Uutuuksia
  • Varastontäydennyksiä
  • Poistomyynti
  • Uusittua sisältöä
  • Artikkelit
Näytä kaikki uutuudet
SA kaasunaamarilaukku, tökkömalli, ylijäämä

SA kaasunaamarilaukku, tökkömalli, ylijäämä  JULKAISTU TÄNÄÄN

6.99 USD

Valmistettu Suomessa. Armeijan salaisista kätköistä löytyi jotain vähän edullisemman oloisia kaasunaamarilaukkuja. Eivät nämä nyt mitään sekundaa ole, mutta vähän lörpömpiä kuin ne perinteiset M61-malliset joita kaikki rakastavat. Väri ummetuksenruskea, sulku jämäkkälaatuisilla 15 mm neppareilla. Halpa ja ihan kätsy nyssäkkä!

Italialainen kansitakki, villagabardiinia, tummansininen, ylijäämä

Italialainen kansitakki, villagabardiinia, tummansininen, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

38.99 USD

Eikä! Jostain Valtiaamme rojulaatikosta löytyi pienempi laatikko, jossa oli kasa italialaisia laivastotamineita. Nämä ovat olleet tosi pitkään tukkureiltammekin loppu, eikä niitä varmaan enää mistään saa. Nyt siis yksittäiseränä hienoja laivaston villakangastakkeja!

NVA kaulahuivi, harmaa, ylijäämä

NVA kaulahuivi, harmaa, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

3.99 USD

Ohut, leveä kaulaliina. Semmoinen, joka pakkautuu kohtuulliseen tilaan ja suojaa useimpina vuodenaikoina kaulaa mukavasti olematta liian kevyt tai paksu. Hyväkuntoista vanhaa armeijaylijäämää Berliinin muurin pimeältä puolelta!

Särmä TST Kuivapussi

Särmä TST Kuivapussi JULKAISTU TÄNÄÄN

14.99 - 29.99 USD

Kevyt, rullasulkuinen vedenpitävä pakkauspussi. Perusfiksu varuste repun tai rinkan organisoimiseen ja tavaran suojaamiseen kosteudelta. Toimii myös repun ulkopuolelle kiinnitettynä, erityisesti kiitos komean (luonnollisesti NIR-yhteensopivan) maastokuvion!

Sveitsiläiset rättisäärystimet, ylijäämä

Sveitsiläiset rättisäärystimet, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

14.99 USD

Tuntuuko että moderni maailma on liian hektinen? Vituttaako kiire ja piippaavat älylaitteet rikkovat hermosi? Laita asialle stoppi ja harjoita zeniläistä tyyneyttä joka aamu hyvissä ajoin ennen kotikolosta poistumista käärimällä rättisäärystimet jalkaasi! Ei mikään vitsi, nämä ovat siis pitkät kääresäärystimet armeijaylijäämänä Sveitsistä! Kuinkas muutenkaan!

Sveitsiläiset neulelapaset liipaisinsormella, ylijäämä

Sveitsiläiset neulelapaset liipaisinsormella, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

4.99 USD

Puolilapaset! Näiden kanssa näpräämisen (ampumisen) kannalta tärkeimmät sormet pysyvät vapaina ja muut sitten kököttävät kiltisti omassa osiossaan lämmittämässä toisiaan. Sveitsin armeijan vanhaa valmistetta, varmaankin 100% villaa ja tosi laadukkaat.

Särmä TST LV141 taskuadapteri

Särmä TST LV141 taskuadapteri JULKAISTU TÄNÄÄN

9.99 USD

Yksinkertainen ja edullinen tapa muokata miltei mistä tahansa kahden AK/RK lippaan taskusta toimiva radiotasku Puolustusvoimain käyttämälle LV141:lle, ja vastaavankokoisille laitteille. Suunniteltu eriryisesti PV:n M05 lipastaskulle ja Särmä TST RK lipas/monitoimitaskulle.

Näytä kaikki täydennykset
Näytä kaikki poistotuotteet
Sosiaalinen media Näytä aina ensin
Varustelekan julkaisuja Facebookissa Näytä lisää
Loading...