TAKAISINVETO! CCCP GP-5 ja PDF-2 kaasunaamareiden suodatinpatruunat sisältävät asbestia!
Tiedote 28.07.2017 Hupsista! Neuvostoliittolaisten GP-5 ja PDF-2 kaasunaamareiden suodattimet sisältävät asbestia, ovat site
Näytä tiedote
Hupsista! Neuvostoliittolaisten GP-5 ja PDF-2 kaasunaamareiden suodattimet sisältävät asbestia, ovat siten vaarallisia ja tulee toimittaa meille turvallista tuhoamista varten.

Työterveyslaitos tutki 12 kpl eri vuosimallien neuvostoliittolaisia pönttömallin suodattimia, joiden kaikkien hiukkassuodatinkankaan todettiin sisältävän krysotiiliasbestia. Asbestikuidut ovat syöpävaarallisia ja elinkohtaisesti myrkyllisiä, joten kyseiset suodattimet ovat terveydelle vaarallisia ja ne olisi hyvä saada kokonaan poistettua Suomen kamaralta.

Keitä asia koskee


Asia koskee kaikkia, jotka ovat ostaneet meiltä Neuvostoliittolaisen kaasunaamarin mallia GP-5 tai PDF-2. Mikäli olet ostanut meiltä jonkun muun neuvostoliittolaisen naamarin, jossa on pönttömallin suodatin, varmuuden vuoksi otamme nekin vastaan.

Ongelma ei koske kaikkia meiltä ostettuja kaasunaamareita, sillä tiettävästi ainoastaan Neuvostoliitossa käytettiin asbestia turvallisuustuotteissa. Länsimaisten naamareiden tai esimerkiksi M10M-naamarin ostajilla ei ole siis syytä huoleen.

Mitä tulee tehdä


Kaasunaamarin suodatinta ei saa missään nimessä käyttää, eikä edes pitää omana. Pyydämme lähettämään meiltä ostetut suodattimet meille, jotta voimme hävityttää ne turvallisesti. Itse kaasunaamaria ei tarvitse lähettää meille, ja jos jostain syystä pitää sen päässä pitämistä hyvänä ideana, niinkin voi edelleen tehdä, kunhan suodatin ei ole kiinni.

Miten palautus toimii


Suodattimet voi palauttaa Varustelekan myymälään osoitteessa Ruosilantie 2, 00390 Helsinki, myymälän aukioloaikojen puitteissa, ma-pe 10:00-20:00 ja la 10:00-18:00.

Suodattimen voi lähettää myös ilmaiseksi verkkokaupan asiakaspalautuksena. Tällöin suodatin tulee jollain tavalla paketoida ja kiikuttaa Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen, jossa kertoa, että tässä olisi nyt asiakaspalautus Varustelekalle. Posti tai Matkahuolto pitää huolen vekottimen päätymisestä meille.

Mikäli koet kaasunaamarisi arvon vähentyneet palauttaessasi suodattimen, hyvitämme suodattimesta 5 euroa rahaa tai 7 euron arvoisen alennuskoodin. Jos haluat hyvityksen, toimita suodattimen mukana paperi, josta löytyy nimesi, jonkinlainen yhteystieto - sähköpostiosoite vähintään, kuitin tai tilauksen numero tai arvio ajankohdasta, jolloin ostit kaasunaamarin meiltä, sekä tilinumero rahapalautuksen tapauksessa. Jos et tarvitse hyvitystä, riittää kun palautat pelkän suodattimen, mukana ei tarvitse olla mitään dokumentaatiota.

Muuta huomioitavaaMe emme ole ainoa kauppa Suomessa, joka näitä kaasunaamareita on myynyt. Jos olet ostanut neuvostoliittolaisen kaasunaamarin jostain muualta kuin meiltä, kannattaa ottaa yhteyttä myyjäliikkeeseen ja kertoa Varustelekan takaisinvedosta, sekä vaatia myyjältä jotain samanlaista. Varustelekan takaisinvedon alullepanijana on Tukes, joka testautti suodattimet Työterveyslaitoksella, eli suodattimien vaarallisuus ei ole enää epäilys, vaan ihan selkeä fakta.

Harvoin pyydetään mitään jakamaan, mutta tämän kohdalla tehdään poikkeus. Joten, pistäkäähän tieto kiertämään.

Tässä on sosiaalisen median tiedote asiasta.

TÄYDENTÄVÄ PÄIVITYS 3.8.2017Tiedoitteen päivitetty osuus helposti jaettavassa sosiaalisessa median päivityksenä tästä.

Täydentävä tiedoite asbestia sisältäneiden neuvostoliittolaisten kaasunaamarisuodattimien takaisinvedosta.

Miksi näitä myytiin?Neuvostoliittolaisia kaasunaamareita eri muodoissaan on myyty isoja määriä siellä sun täällä heti rautaesiripun romahtamisen jälkeen. Naamarit olivat laajassa kierrossa jo kun Varusteleka perustettiin, ja käytännössä jokainen ylijäämäbisneksessä mukana ollut firma on näitä myynyt.

Ennen Tukesin alulle panemaa tutkintaa me ei ainakaan oltu löydetty mitään kauhean varmaa tietoa siitä, että suodattimissa olisi asbestia. Huhu oli kyllä kuultu, ja siitä kirjoitettu tuotekuvaukseen. Meillä oli ehkä vähän itse haasteita uskoa asbestipitoisuuteen.

Jälkeenpäin on pakko myöntää, että oli tyhmää myydä tavaraa, jossa ylipäätään tiedostettiin mahdollisuutta asbestiin. Näiden kanssa oli kuitenkin aika helppo mennä virran mukana - jos tavara olisi ostettu jostain entisestä tai nykyisestä itäblokin maasta, hommaan olisi ehkä suhtauduttu varovaisemmin, mutta kun siististi euroopan sisältä saksalaisilta ostetaan kamaa, jota kaikki muutkin myyvät, varoitusvalot ei näköjään tarpeeksi vilkkuneet.
Miten vaan, kaikeksi onneksi Tukes puuttui asiaan, testautti suodattimet ja ohjeisti meitä sekä lopettamaan myynnin, että etsimään myydyt yksilöt.

Tiedoituksesta:Jotkut ovat hermoilleet, että meidän tiedoittaminen asiasta ei ole riittävää. Kyllä me tehdään kaikkemme, että tieto leviää.

  • Kaikkiin naamarin ostaneisiin asiakkaisiin otettiin yhteyttä, jos yhteystiedot löytyivät

  • Facebook-postaus on tätä kirjoittaessa tavoittanut 289 000 ihmistä. Pyydämme edelleen jakamaan sitä, jotta kaikki
  • tavoitetaan ja myyntiin saatetut suodattimet saadaan kerättyä pois

  • Myös Facebookin mainospuolella levitetään tietoa

  • Takaisinveto julkaistaan lehti-ilmoituksina

  • Mukavasti mittava osa suomalaisista lehdistä ovat tehneet asiasta hyvin tavoittaneen uutisen jo nyt


Me ollaan myös oltu yhteydessä muihin suomalaisiin firmoihin, joiden tiedetään myyneen tätä tavaraa, sekä niihin tavarantoimittajiin, jolta rojua ollaan saatu.

Onko näistä tullut ihmisille terveydellistä haittaa?Tästä ei tällä hetkellä ole juurikaan tietoa. Me koitetaan löytää asiantuntijoita, jotka asiasta voisivat sanoa jotain muutakin, kuin että asbesti on haitallista ja suodattimen rakenteet sitä sisältävät. Liitteenä tässä lisätiedoitteessa on jo tehdyn tutkimuksen viralliset tulokset ja se, kuinka testi on suoritettu. Teetetään vielä lisätutkimus, jossa tutkitaan läpivirtauksen mukana kulkeutuvia asbestikuituja ja sitä, sisältääkö suodattimen naamariin kiinnittyvä puoli asbestia. Epävirallisen tutkimuksen mukaan tulos oli puhdas, mutta hommataan tästä vielä mustaa valkoisella.

Suodattimen rakenne on seuraava: Uloimpana kerroksena vekattua suodatinkangasta, joka on sekoite synteettisiä kuituja, sekä asbestia. Tämän jälkeen tulee alumiininen verkko, synteettinen verkko, 3 senttimetrin kerros aktiivihiilirouhetta, toinen metallinen verkko / suodatin, jossa on kiinni jonkin sortin synteettisestä materiaalista valmistettu suodatinkangas.
Asbestia suodattimen uloimmassa vekkisuodattimessa on käytetty sen erittäin hyvän hiukkassuodatuskykynsä vuoksi, eikä suinkaan minkään palosuojan takia, kuten monet luulevat.

Epävirallisen kokeen mukaan suodattimessa olevan aktiivihiilen läpi ei ole päässyt lainkaan hiukkasia lävitse suodattimen sisimpään osaan tehdyn huuhtelukokeen tuloksissa ja on hyvin epätodennäköistä, että näin pääsisi käymään ilman, että suodatin on todella pahasti vaurioitunut. Eli jos nyt olet mennyt naamarin suodattimineen vetämään päähäsi, todennäköisyys asbestialtistumalle on häviävän pieni, mutta mahdollisuus sille on kuitenkin olemassa. Kuten aiemmin mainittu, teetetään tästä vielä kunnon tutkimus virallisine raportteineen. Uskomme tämän olevan hyödyllistä tietoa ihan koko maailmalle, etenkin keräilijöiden keskuudessa, missä näitä asbestia sisältäviä suodattimia pyörii eikä kukaan oikein tiedä varmaksi, että mitä ne todellisuudessa pitävät sisällään ja kuinka vaarallisia ne ovatkaan. Tämä koko tapaus sulkee pois ainakin yhden arvailujen kohteen.

Asbestista kannattaa huomioda, että sitä on käytännössä kaikissa 1920-1990 -lukujen välillä rakennetuissa tai remontoiduissa taloissa. Meistä suurin osa viettää ison osan päivästään asbestin ympäröimänä, ongelmaksi se tulee rakennuksissa kun rakenteita aletaan purkaa.

Nämä tutkimukset eivät kuitenkaan poista sitä, että asbesti on ollut jo pitkään kieltolistalla, vaarallista, eikä sitä ole saanut myydä tai käyttää missään muodossa vuosikymmeniin.

TTL:n jo suorittaman tutkimuksen tulokset pääset näkemään tästä.
Viimeisimmät muutokset Näytä aina ensin
  • Uutuuksia
  • Varastontäydennyksiä
  • Poistomyynti
  • Uusittua sisältöä
Näytä kaikki uutuudet
Hollantilainen poolopaita, vetoketjulla, harmaa, ylijäämä

Hollantilainen poolopaita, vetoketjulla, harmaa, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

13.99 USD

Kuin intin pidetty poolo, mutta harmaana, ihan pikkaisen kevyempänä, ei yhtään puuvillaa sisältävänä ja hollantilaisena! Super huippukamaa alus- tai välivaatteeksi eikä nyt varsinaisesti hinnallakaan pilattu.

M05 lierihattu

M05 lierihattu JULKAISTU TÄNÄÄN

18.99 USD

Suomen armeijan lierihattumalli sellaisena kuin sitä intissä jaetaan. Loistava päähinevalinta kaikille metsän eläimille, sotilaskäytössä erinomainen vaihtoehto melkein ympärivuotiseen käyttöön niille jotka eivät kypärää käytä. Sivilistikäytössä loistava hattu metsälle tai muuten vain, jos tykkää M05-kuviota ulkoiluttaa. Inttistoren ylijäämää.

M05 lippalakki

M05 lippalakki JULKAISTU TÄNÄÄN

11.99 USD

Puolustusvoimain virallinen M05 lippalakki. Tavallinen lippalakkimainen kenttälakki eli 'sorsa' on erittäin yleispätevä päähine, näyttää nykyään suht siistiltä ja suojaa häikäisevältä auringonpaisteelta. Inttistoren kuolinpesää, edullisempi kuin meidän oma Särmä TST -mallimme.

SWAT Metro 9" SZ Waterproof Safety Toe

SWAT Metro 9" SZ Waterproof Safety Toe JULKAISTU TÄNÄÄN

90.99 USD

Tosi tosi perinteiset modernit "SWAT" maiharit kalvolla ja turvakärjellä. Nämä sivuvetskarilla varustetut monot ovat oikein käyttökelpoista laatua, ja kuopatun firman varastosta meille tulleena tavarana melkein puolet halvemmat kuin muissa kotimaisissa kaupoissa. Yksittäiserä, osta heti!

Hollantilainen Gerber kenttälapio taskulla, ylijäämä

Hollantilainen Gerber kenttälapio taskulla, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

36.99 USD

Puolustusvoimistakin tuttu Fiskarsin superlapio, mutta hollantilaisena NATO-ylijäämänä, eli merkki on Gerber. Tällainen pitäisi mielestämme olla jokaisen auton takakontissa kaverinaan ammuslaatikollinen hiekoitussepeliä talven varalle.

SA lomakaulaliina M/71, aselajivärit, ylijäämä

SA lomakaulaliina M/71, aselajivärit, ylijäämä  JULKAISTU TÄNÄÄN

4.99 USD

Valmistettu Suomessa. Suomen armeijan vanhan tyylin mukaisia lomakaulaliinoja pirteissä SA-INT muotiväreissä! Satunnainen erä varaston nurkista! Lisää ei tule ikinä!

MP-Kenttäasun huppu, MP/10 maastokuvio

MP-Kenttäasun huppu, MP/10 maastokuvio JULKAISTU TÄNÄÄN

3.99 USD

Inttistoren MP-kenttäasun takin huppu. Kiinnittyy vetoketjulla ja käy vain ja ainoastaan kyseiseen takkiin. Tai, voihan tämän ommella melkein mihin tahansa.

Blackhawk Performance Fleece Watch Cap pipo

Blackhawk Performance Fleece Watch Cap pipo JULKAISTU TÄNÄÄN

13.99 USD

Taktinen fleece-pipo, jonka erikoisuutena niskan puolella pieni vetskaroitu taskunkäppänä iPodille (thihihi) tai epä-älykkäälle puhelimelle, mitä nyt näitä nykyään käytetään. Yksittäiserää Inttistoren haudasta.

Tsekkiläiset naisten nahkahanskat, ylijäämä

Tsekkiläiset naisten nahkahanskat, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

9.99 USD

Hei nainen! Jos tykkäät, että hanskat voisivat ihan hyvin olla vaikka laadukkaat ja no-bullshit -tyyliset, osta tästä Tsekkoslovakian asevoimien daamien palveluskäsineet! Totaalisen vuorittomat, oikein kivat välivuodenajoille.

Tsekkiläiset naisten nahkahanskat, vuoritetut, ylijäämä

Tsekkiläiset naisten nahkahanskat, vuoritetut, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

9.99 USD

Hei nainen! Jos tykkäät, että hanskat voisivat ihan hyvin olla vaikka laadukkaat ja no-bullshit -tyyliset, osta tästä Tsekkoslovakian asevoimien daamien palveluskäsineet! Pörrövuori löytyy, mmm.

BW kenttälapiotasku, vihreä, ylijäämä

BW kenttälapiotasku, vihreä, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

3.99 USD

Ostitko saksalaisen kenttälapion, mutta unohdit hommata taskun tai hukkasit sen? Nyt näitä olisi pieni erä, osta kun vielä ehdit!

Näytä kaikki täydennykset
Näytä kaikki poistotuotteet
Sosiaalinen media Näytä aina ensin
Varustelekan julkaisuja Facebookissa Näytä lisää

Varusteleka FACEBOOK Hei jengi! Valitettiin korkeimmalle hallinto-oikeudelle! Mehän ollaan tässä jo kohta pari vuotta oltu sitä mieltä, että olutta pitäis saada myydä myös nettikaupasta. Me myydään sitä siellä jo, mutta ainut noutopaikka on meidän Helsingin myymälä, josta olutta saa tietysti myös ilman ennakkotilausta, ihan kylmäkaapista. Me ollaan Matkahuollon kanssa rakennettu semmoinen järjestelmä, että me voidaan nettikaupan kautta toimittaa oluita sellaisiin noutopaikkoihin, joissa jo myydään olutta - siis käytännössä ruokakauppoihin. Ostajan ikä tarkastetaan netissä ostohetkellä ja toisen kerran pakettia luovutettaessa. Lisäksi olutpaketteja ei luovuteta oluen myyntiajan ulkopuolella, muulle kuin tunnistautuneelle ostajalle eikä tietenkään päihtyneelle ostajalle. Laki ei tällaista toimintaa varsinaisesti kiellä, mutta lupaa hakiessa sitä ei silti tullut. Tässä olis luettavana meidän valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen: https://drive.google.com/a/varusteleka.fi/file/d/0BxW2Idnygie0Uk1NdW9mQUs2S3AwWkxVRmU4Y1NJNHVOLWYw/view?usp=sharing Jos lakiteksti tuntuu raskaalta, tässä se olis suomeksi: - Laki sallii etämyynnin alkolle, muttei erikseen kiellä sitä muilta. - Ulkomaiset nettikaupat voivat nettimyydä kauppavahvuisia oluita Suomeen (eikä näiden luovutuksessa paljoa papereita tarkastella.) Siis Suomeksi, ULUKOLAISET NE VAAN MYY KALJAA SUOMALAISILLE MUTTA SUOMALAISET EI SAA TOISILLEEN!!1111 - Hovioikeuden tuomiossa on todettu, että etämyynti olisi mahdollista järjestää niin, ettei nykyinen kansanterveyden turva heikkenisi. - Meidän myynti olisi ihan samaa kauppavahvuista kamaa, kuin mitä ruokakaupoista ja meidän myymälästä jo nyt saa. Erona on, että kuluttajalle tulee aiempaa laajempi valikoima suomalaisia pienpanimoiden oluita koko maan osalta. - Meidän järjestelmä ei varsinaisesti tuo uusia oluen jakelukanavia. Ainoa käytännön vaikutus on, että sieltä, mistä nykyään saa varusteet halpaan känniin, saisi jatkossa myös kalliimpia, laadukkaampia vaihtoehtoja toimintaan, jossa päätavoitteena ei ole kova humala. Laadukas tarjonta tulisi siis myös pienemmille paikkakunnille. Kaupat myyvät jo nyt olutta alle tuotantohintojen sisäänheittotuotteena, joten vaikka me siirryttäisiin jostain syystä ulkomaisen bulkkilagerin luukuttajaksi, meidän tuotteemme olisi silti väkisin kalliimpaa, sillä postittaminen ja pakkaaminen maksaa tässä tapauksessa aika paljon. Etämyynnin salliminen johtaisi siis ainoastaan kalliimman, paremman vaihtoehdon myyntiin, jota kulutetaan vähemmän. - KHO:lta on mm. lipsahtanut seuraava sanahässäkkä: ”alkoholilakia ja erityisesti sen anniskelulupaa koskevia säännöksiä sovellettaessa on noudatettava niin sanottua perusoikeusmyönteistä tulkintaperiaatetta siten, että elinkeinon ja yrittämisen vapautta rajoitetaan mahdollisimman vähän ja vain alkoholilain 1 §:ssä säädetyssä tarkoituksessa.” Meidän järjestelmä ei tuo uusia kansanterveydellisiä haittoja, sillä oluen saaminen sinänsä ei helpotu pätkääkään. Me tuomme hankalamman, kalliimman tavan saada nykyistä laadukkaampaa ja monipuolisempaa olutta. Jos meidän lupa menee läpi, myös suomalaiset yritykset voivat tehdä liiketoimintaa siten, miten ulkomaiset yritykset jo nyt voivat. Lisäksi me annamme pienille panimoille ennennäkemättömän mahdollisuuden liiketoiminnan kasvuun, kun jakelukanavamme mahdollistaa kaikkein pienimpienkin panimoiden maanlaajuisen myynnin. Että sillai. Toivotaan, että järki ja kohtuus toteutuu - maalaisjärjellä ajateltuna meidän lupahakemuksessa ei ole mitään vikaa, mutta hauskinta on, ettei sitä edes laki suoranaisesti kiellä - se nyt vaan varmuuden vuoksi hylättiin, koska lähtökohtana on hylätä. Meidän olutbisnes noin muuten on tällä hetkellä sellainen, että meidän myymälän valikoima on kaventunut alkuajoista, koska meillä ei vaan riitä asiakasvirta myymään laajempaa valikoimaa ilman, että tavara vanhentuu hyllyyn. Tuotteet vaihtuvat kuitenkin mukavan nopeasti, ja Sotimassa myy vahvempi tavara oikein tyydyttävästi - ne toki pitää juoda paikan päällä. Jos me saataisiin nettimyyntioikeus, meidän oluen myynti kasvaisi merkittävästi, jolloin me voitaisiin laajentaa valikoimaa ilman pelkoa sen vanhentumisesta. Lisäksi pienille panimoille on usein vaikeaa lähettää meille (tai kellekään) pieniä määriä olutta. Isommalla yleisöllä me päästäisiin siihen tavoitteeseen, että melkein minkä tahansa suomalaisen pienpanimon tuotteita saisi ympäri Suomenmaan. Tällöin myös pienet panimot (ne suomalaisomisteiset, jotka maksavat verot kokonaisuudessaan Suomeen, eivätkä juuri ota valtiontukia) saisivat vahvemman asemman suhteessa jättipanimoihin.
#VARUSTELEKA-postauksia Instagramissa Näytä lisää

camokat3 INSTAGRAM I am so incredibly happy with my Skrama....it's realy my friend when going into them woods 👍👍😀 #Terävä #Skrama #Varusteleka #bushknife #bushcraft #outdoor #kniv #knife #survival #knivsamlaren #knifelovers

defendogreendirector INSTAGRAM #lunges combined with the use of #submachinegun #mp5a3 @spartangear.fi - #physicaltraining program for the #military #lawenforcement and #rescue #professionals #instructorpetteri #reserviläinen #ammunta #shooting @antti_spartan_nurmi @defendo_alliance #defendogreen #defendoblue #bodyweighttraining #spartangear #varusteleka

solitary_man INSTAGRAM "Pocket" dump . . . #kuksa#kåsa#silky#gomboy#silkysaw#fieldnotes#fieldnotesbrand#klarusmi7#fisherspacepen#skrama#doukdouk#varusteleka#forest#pocketdump#pocketvomit#edc#hiking#wildlife#bushcraft#bushcrafttools#bushcraftknife#knifecommunity#getoutside#menofoutdoors#outdoorcoffee

reccecheese INSTAGRAM This is my current RECON set - basically the set that I would use in one (maybe two) day recon missions. This set has no reference to anything except to my own experience. Rough kitlist: - Särmä STD chestrig - Särmä Open top RK/AK mag pouch x2 - Ana double AK mag pouch - EI Smoke grenade pouch - DIY M05 pouch - Sissipuukko m/95 - Large OD pouch - Tasmanian Tiger Battlebelt - Tactical Tailor Triple mag pouch - Särmä M05 Dump pouch - CAT - DIY IFAK - Universal pistol holster - Camelbak H.A.W.G. multicam - M05 ACU field suit - M05 Särmä boonie - Turtles hood - Haix P3 - Work gloves - Casio G-shock - RK95 (GK99) The set is still "under construction" but this is pretty good start. I probably need more quality pouches & better pistol holster (when pistol is needed). Moar pics comin soon! -RCJ #reccecheese #recon #recce #m05 #fdf #särmä #varusteleka #ana #sissipuukko #tasmaniantiger #tacticaltailor #camelbak #haix #ggarnament #rk95 #gk99 #g-shock #sissi #tiedustelija #reserviläinen #reservist #milsim #airsoft #airsoftfinland
#LEKALOOKS-postauksia Instagramissa Näytä lisää

paakkis INSTAGRAM Getting some water for coffee. Photo by @veli_weckstrom #iceland #visiticeland #traveling #landscape #canon #canonphotography #naturephotography #varusteleka #lekalooks #waterfall

joritaina INSTAGRAM Who said I couldn't pull Tactical Kilt at #paintball #magfed #suurpeli #xkilt #lekalooks

kaukasus_airsoft INSTAGRAM Recon ready to go at TSTOS parola 2017!🌲🌿🌳 #kaukasusairsoft #tstosparola #tstos17 #lahtisoft #airsoft #airsofter #airsociety #airsoftgun #airsofters #airsoftphotography #airsofterphoto #sportsphotography #actionsports #vckers #blackwolf_inc #canon #barrett #hecklerandkoch #armalite #ar15 #aklove #russianguns #chinacamo #varusteleka #lekalooks #recon #snipers

valkyyriat INSTAGRAM Ready to rumble. #tstosparola #valkyries #valkyyriat #airsoftfinland #M05 #airsoftsuomi #lekalooks #geardo #uniformity #geardos
Loading...