Hei kansalaiset, hej medbörjare!
Tiedote 21.05.2018 Haluamme yllyttää teitä toimintaan. Lähes 40 % asiakkaistamme harrastaa tämän aihepiirin juttuja, joten emme voi jättää asiaa huomioimatta. Paljon isompi osuus asiakkaistamme on veronmaksajia, joita varmasti kiinnostaa yhteisten rahojen tärvääminen raskaampaan hallintoon ja lisänormeihin, joiden v
Näytä tiedote
Haluamme yllyttää teitä toimintaan. Lähes 40 % asiakkaistamme harrastaa tämän aihepiirin juttuja, joten emme voi jättää asiaa huomioimatta. Paljon isompi osuus asiakkaistamme on veronmaksajia, joita varmasti kiinnostaa yhteisten rahojen tärvääminen raskaampaan hallintoon ja lisänormeihin, joiden vastineeksi ei ole turvallisuutta parantavia vaikutuksia odotettavissa.

Suomalaista aselainsäädäntöä pidetään toimivana ja tulokset puhuvat puolestaan: luvallinen ampuma-ase on meillä harvinainen rikoksentekoväline, mutta harrastus niin elinvoimainen, että suomalaisia urheilijoita löytyy useiden ampumalajien kärjestä maailmanlaajuisesti. Tätä herkkää tasapainoa ei pitäisi turhan päiten peukaloida.

Toukokuun alussa tuli jakeluun 188-sivuinen luonnos, jonka sisäministeriön alainen työryhmä on laatinut. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ampuma-aselakia, vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annettua lakia ja asevelvollisuuslain 97 a §:ää. Muutokset tulevat voimaan jo tämän vuoden syyskuussa, eli aikamoisella kiireellä.

Perusteluiksi tarjotaan EU-asedirektiiviin tehtyjä muutoksia, mutta luonnoksessa on kohtia, joita direktiivi ei edellytä. Tässä ollaan siis tekemässä "kansallisia tiukennuksia" ja vierittämässä syy EU:n niskoille.

Toteutuessaan laki vaikuttaisi negatiivisesti ampumaurheilun tulevaisuuteen (ml. reserviläisammunta), kansalaisten yhdenvertaiseen asemaan ja ihan vaan koriste- ja keräilymielessä lippaita ostaneiden omaisuudensuojaan. Kiristykset, joita direktiivi ei vaadi, ovat nostamassa erityisesti ampumaharrastusta aloittelevien harrastajien aloituskynnystä aivan liian korkeaksi.

Osa kohdista on sekavia ja lakiesitys voi luonnoksesta muuttua, joten haitan täyttä laajuutta on tässä vaiheessa mahdoton arvioida täsmällisesti.

Asiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua yksityiskohtiin ja seurata tilanteen etenemistä Firearms United - Finlandin sivuilta. Kyseessä on siitä hyvä etujärjestö, että se on poliittisesti sitoutumaton: FU ottaa kantaa faktapohjalta ja ainoastaan asekysymyksiin, eikä pohdi aborttilainsäädäntöä, kannabiksen lääkekäyttöä tai joulupukin olemassaoloa.

Jos asiaan tutustuttuasi olet sitä mieltä, että lakiesitys ei ole Hyvien Puolulaisuutta lainsäätäjältä, kirjoita kansanedustajalle, jota viime vaaleissa äänestit. Kirjoita lyhyesti ja asiallisesti huolesi aiheesta ja kerro, kuinka tärkeä asia sinulle on. Lupaa, että direktiivin edellytyksiä tiukemman aselainsäädännön puolesta äänestäminen saa sinut äänestämään seuraavissa vaaleissa toisin, eikä ryhmäkuri sitten kelpaa selitykseksi.

Ja sitten pidä se lupaus.

Linkkejä


Suosittelemme Näytä aina ensin
Viimeisimmät muutokset Näytä aina ensin
  • Uutuuksia
  • Varastontäydennyksiä
  • Poistomyynti
  • Uusittua sisältöä
  • Artikkelit
Näytä kaikki uutuudet
Särmä Biker bootsit, mustat

Särmä Biker bootsit, mustat JULKAISTU TÄNÄÄN

159.99 EUR

Ei tartte olla moottoripyöräilijä tykätäkseen näistä! Meidän Biker bootsit ovat tarkoitettu kaikille, joita kiinnostavat matalavartiset nahkasaappaat. Sen lisäksi, että nämä ovat aika käytännölliset Suomen olosuhteisiin, ovat ne varustettu umpinaisella, ilmataskuttomalla polyuretaanipohjalla ja tosi laadukkaasti tehdyt.

US "Woobie" sadeviitan vuori, ylijäämä

US "Woobie" sadeviitan vuori, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

29.99 EUR

Pieni, kevyt ja lämmin. Mahtava varapeitto kotiin, mökille tai vaikka autoon tiukan paikan varalle! Yhdysvaltalaiset kehittivät Vietnamin sotaan korvikkeen villahuovalle. Sen verran toimivan jutun menivät keksimään, että veteraanit muistelevat "Woobieta" lämmöllä ja tuote on erittäin laajassa käytössä edelleen.

USMC 100 patruunan ammustasku, kojootinruskea, ylijäämä

USMC 100 patruunan ammustasku, kojootinruskea, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

9.99 EUR

Simppeli pienehkö yleistasku, johon sattuu mahtumaan esimerkiksi 100 kpl 5,56 mm patruunoita. Ihanaa yksinkertaista ja ilmavaa suunnittelua, tämmöisiä sotavarusteiden pitäisi enemmän olla, eikä vähiten sen takia että moiselle nyssäkälle saattaa siviilielämästäkin löytyä täysin hyvä käyttötarkoitus.

USMC IFAK ensiaputasku, kojootinruskea, ylijäämä

USMC IFAK ensiaputasku, kojootinruskea, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

14.99 EUR

USMC eli Yhdysvaltain merijalkaväen ensiaputasku on isoimpia ja yksinkertaisimpia asioita tällä saralla. Sisällä on vain yksi tilanjakaja ja sulkuna toimii yksittäinen solki. Pohjasta löytyy toki vedenpoistosirkka.

Paraclete Large Flash Bang Pouch, kojootinruskea, ylijäämä

Paraclete Large Flash Bang Pouch, kojootinruskea, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

9.99 EUR

Tässä olisi yksinkertainen tasku pikkutavaralle semmoseen hintaan, että kannattaa suorilta ostaa pois ja miettiä myöhemmin, mitä siinä kantaisi. Sopii työkaluille, ensiaputarvikkeille tai pienelle tölkille sihijuomaa.

ESS Crossbow Suppressor One suojalasit, harmaa linssi, ylijäämä

ESS Crossbow Suppressor One suojalasit, harmaa linssi, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

59.99 EUR

Kuulosuojainystävälliset suojalasit, pätevä valinta mm. ammunnan harrastajille ja muuhun käyttöön jossa laseilta oikeasti vaaditaan hyvää suojatasoa.

Outdoor Research Rockfall Gloves, kojootinruskea, ylijäämä

Outdoor Research Rockfall Gloves, kojootinruskea, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

59.99 EUR

Ameriikan tuliaisina erä helvetin kovan luokan taistelu- ja yleishanskoja. Näitä jenkeissä valmistettuja hanskoja kaupataan normaalisti noin 80 dollarin hintaan pari. Meidän myymämme ovat käytännössä uudenkarheita ja aika paljon halvempia. Nämä ovat pyörineet jenkkiarmeijan inventaariossa ja jostain syystä poistettu hyllystä.

Näytä kaikki täydennykset
Näytä kaikki poistotuotteet
Sosiaalinen media Näytä aina ensin
Varustelekan julkaisuja Facebookissa Näytä lisää
Varusteleka FACEBOOK Hei jengi, we have a dream! Meidän muutto lähestyy vinhaa vauhtia ja tässä ollaan rypistelty ties mitä jännittävää uusien toimitilojen, erityisesti myymälän, tiimoilta. Tässä myymälää suunnitellessa tuli eteen seuraavanlainen asia, minkä kanssa tarvittaisiin teidän apua: Meidän villeissä fantasioissa keskellä uutta myymälää kököttää jokin ajoneuvo. Tällä hetkellä meillä on aihiona wanha kunnon Landrover, mutta meiltä puuttuu tekijät jotka saattaisivat auton meidän fantasioimaan kuosiin. Ajoneuvoa ei tarvitse saattaa ajokuntoon, kunhan kikotin näyttää hyvältä. Plussaahan se kyllä toki olisi jos sitä aina välillä pystyisi jonkin kunniakierroksen käydä heittämässä, mutta se ei ole vaatimus. Meillä on budjetti, meillä on aihio ja meillä on visio. Jos tiedät jonkin tahon joka taipuisi ropaamaan autoa korvausta vastaan ja saamaan tuotoksen valmiiksi viikolle 27, niin ilmianna - tositarkoituksella. Jos löytyy parempi idea tai aihio myymälään sijoitettavaksi ajoneuvoksi, niin kuunnellaan kyllä sekin. Ollaan avoimia lähes kaikelle! Code Name: Lantikka - Display auto myymälään, aihiona Landrover - Räyheä sotilashenkinen kokonaisuus - Aikaa toteuttaa viikolle 27 asti Yhteyttä asian tiimoilta voi ottaa sähköpostitse osoitteeseen info@varusteleka.fi ja laittaa viestin aiheeksi "MYYMÄLÄN AJONEUVO". Viestiä voi laittaa myös täällä meidän inboxiin ja aloittaa keskustelun samalla otsikolla. Ping Latela ja vaikka nyt sitten vielä West Coast Customs. Yrittänyttä ei laiteta!
Varusteleka FACEBOOK Hei kansalaiset, hej medbörjare! Haluamme yllyttää teitä toimintaan. Lähes 40 % asiakkaistamme harrastaa tämän aihepiirin juttuja, joten emme voi jättää asiaa huomioimatta. Paljon isompi osuus asiakkaistamme on veronmaksajia, joita varmasti kiinnostaa yhteisten rahojen tärvääminen raskaampaan hallintoon ja lisänormeihin, joiden vastineeksi ei ole turvallisuutta parantavia vaikutuksia odotettavissa. Suomalaista aselainsäädäntöä pidetään toimivana ja tulokset puhuvat puolestaan: luvallinen ampuma-ase on meillä harvinainen rikoksentekoväline, mutta harrastus niin elinvoimainen, että suomalaisia urheilijoita löytyy useiden ampumalajien kärjestä maailmanlaajuisesti. Tätä herkkää tasapainoa ei pitäisi turhan päiten peukaloida. Toukokuun alussa tuli jakeluun 188-sivuinen luonnos, jonka sisäministeriön alainen työryhmä on laatinut. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ampuma-aselakia, vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annettua lakia ja asevelvollisuuslain 97 a §:ää. Muutokset tulevat voimaan jo tämän vuoden syyskuussa, eli aikamoisella kiireellä. Perusteluiksi tarjotaan EU-asedirektiiviin tehtyjä muutoksia, mutta luonnoksessa on kohtia, joita direktiivi ei edellytä. Tässä ollaan siis tekemässä "kansallisia tiukennuksia" ja vierittämässä syy EU:n niskoille. Toteutuessaan laki vaikuttaisi negatiivisesti ampumaurheilun tulevaisuuteen (ml. reserviläisammunta), kansalaisten yhdenvertaiseen asemaan ja ihan vaan koriste- ja keräilymielessä lippaita ostaneiden omaisuudensuojaan. Kiristykset, joita direktiivi ei vaadi, ovat nostamassa erityisesti ampumaharrastusta aloittelevien harrastajien aloituskynnystä aivan liian korkeaksi. Osa kohdista on sekavia ja lakiesitys voi luonnoksesta muuttua, joten haitan täyttä laajuutta on tässä vaiheessa mahdoton arvioida täsmällisesti. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua yksityiskohtiin ja seurata tilanteen etenemistä Firearms United - Finlandin sivuilta. Kyseessä on siitä hyvä etujärjestö, että se on poliittisesti sitoutumaton: FU ottaa kantaa faktapohjalta ja ainoastaan asekysymyksiin, eikä pohdi aborttilainsäädäntöä, kannabiksen lääkekäyttöä tai joulupukin olemassaoloa. Jos asiaan tutustuttuasi olet sitä mieltä, että lakiesitys ei ole Hyvien Puolulaisuutta lainsäätäjältä, kirjoita kansanedustajalle, jota viime vaaleissa äänestit. Kirjoita lyhyesti ja asiallisesti huolesi aiheesta ja kerro, kuinka tärkeä asia sinulle on. Lupaa, että direktiivin edellytyksiä tiukemman aselainsäädännön puolesta äänestäminen saa sinut äänestämään seuraavissa vaaleissa toisin, eikä ryhmäkuri sitten kelpaa selitykseksi. Ja sitten pidä se lupaus. ----- Luonnos: https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/f74fd633-57f6-4514-be3f-701497b43040/38ed0aa5-2347-4197-86e9-a094f415f3bc/ESITYS_20180504065224.pdf
#VARUSTELEKA-postauksia Instagramissa Näytä lisää
Loading...