Hei kansalaiset, hej medbörjare!
Tiedote 21.05.2018 Haluamme yllyttää teitä toimintaan. Lähes 40 % asiakkaistamme harrastaa tämän aihepiirin juttuja, joten emme voi jättää asiaa huomioimatta. Paljon isompi osuus asiakkaistamme on veronmaksajia, joita varmasti kiinnostaa yhteisten rahojen tärvääminen raskaampaan hallintoon ja lisänormeihin, joiden v
Näytä tiedote
Haluamme yllyttää teitä toimintaan. Lähes 40 % asiakkaistamme harrastaa tämän aihepiirin juttuja, joten emme voi jättää asiaa huomioimatta. Paljon isompi osuus asiakkaistamme on veronmaksajia, joita varmasti kiinnostaa yhteisten rahojen tärvääminen raskaampaan hallintoon ja lisänormeihin, joiden vastineeksi ei ole turvallisuutta parantavia vaikutuksia odotettavissa.

Suomalaista aselainsäädäntöä pidetään toimivana ja tulokset puhuvat puolestaan: luvallinen ampuma-ase on meillä harvinainen rikoksentekoväline, mutta harrastus niin elinvoimainen, että suomalaisia urheilijoita löytyy useiden ampumalajien kärjestä maailmanlaajuisesti. Tätä herkkää tasapainoa ei pitäisi turhan päiten peukaloida.

Toukokuun alussa tuli jakeluun 188-sivuinen luonnos, jonka sisäministeriön alainen työryhmä on laatinut. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ampuma-aselakia, vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annettua lakia ja asevelvollisuuslain 97 a §:ää. Muutokset tulevat voimaan jo tämän vuoden syyskuussa, eli aikamoisella kiireellä.

Perusteluiksi tarjotaan EU-asedirektiiviin tehtyjä muutoksia, mutta luonnoksessa on kohtia, joita direktiivi ei edellytä. Tässä ollaan siis tekemässä "kansallisia tiukennuksia" ja vierittämässä syy EU:n niskoille.

Toteutuessaan laki vaikuttaisi negatiivisesti ampumaurheilun tulevaisuuteen (ml. reserviläisammunta), kansalaisten yhdenvertaiseen asemaan ja ihan vaan koriste- ja keräilymielessä lippaita ostaneiden omaisuudensuojaan. Kiristykset, joita direktiivi ei vaadi, ovat nostamassa erityisesti ampumaharrastusta aloittelevien harrastajien aloituskynnystä aivan liian korkeaksi.

Osa kohdista on sekavia ja lakiesitys voi luonnoksesta muuttua, joten haitan täyttä laajuutta on tässä vaiheessa mahdoton arvioida täsmällisesti.

Asiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua yksityiskohtiin ja seurata tilanteen etenemistä Firearms United - Finlandin sivuilta. Kyseessä on siitä hyvä etujärjestö, että se on poliittisesti sitoutumaton: FU ottaa kantaa faktapohjalta ja ainoastaan asekysymyksiin, eikä pohdi aborttilainsäädäntöä, kannabiksen lääkekäyttöä tai joulupukin olemassaoloa.

Jos asiaan tutustuttuasi olet sitä mieltä, että lakiesitys ei ole Hyvien Puolulaisuutta lainsäätäjältä, kirjoita kansanedustajalle, jota viime vaaleissa äänestit. Kirjoita lyhyesti ja asiallisesti huolesi aiheesta ja kerro, kuinka tärkeä asia sinulle on. Lupaa, että direktiivin edellytyksiä tiukemman aselainsäädännön puolesta äänestäminen saa sinut äänestämään seuraavissa vaaleissa toisin, eikä ryhmäkuri sitten kelpaa selitykseksi.

Ja sitten pidä se lupaus.

Linkkejä


Suosittelemme Näytä aina ensin
Särmä shortsit

Särmä shortsit

29.99 EUR

Myyty 203 viimeisen kahden viikon aikana. 10 arvostelua. Näytä kaikki Shortsit ja urheiluhousut.

Särmä Pikeepaita, merinovillaa

Särmä Pikeepaita, merinovillaa

49.99 EUR

Myyty 31 viimeisen kahden viikon aikana. 11 arvostelua. Näytä kaikki Kauluspaidat ja pikeet.

Särmä Coolmax T-paita

Särmä Coolmax T-paita

14.95 EUR 19.99 EUR

Myyty 170 viimeisen kahden viikon aikana. 7 arvostelua. Näytä kaikki Aluspaidat.

Särmä iso rynnäkköreppu

Särmä iso rynnäkköreppu

39.99 EUR

Myyty 203 viimeisen kahden viikon aikana. 14 arvostelua. Näytä kaikki Reput, enintään 40 litraa.

Särmä TST M05 arvomerkki

Särmä TST M05 arvomerkki 

0.95 - 3.99 EUR 3.99 EUR

Valmistettu Suomessa. Myyty 336 viimeisen kahden viikon aikana. 4 arvostelua. Näytä kaikki Suomalaiset arvomerkit.

Brandit Industry 3/4 shortsit

Brandit Industry 3/4 shortsit

39.99 EUR

Myyty 46 viimeisen kahden viikon aikana. 3 arvostelua. Näytä kaikki Shortsit ja urheiluhousut.

Viimeisimmät muutokset Näytä aina ensin
  • Uutuuksia
  • Varastontäydennyksiä
  • Poistomyynti
  • Uusittua sisältöä
  • Artikkelit
Näytä kaikki uutuudet
Särmä 3/4 shortsit

Särmä 3/4 shortsit JULKAISTU TÄNÄÄN

39.99 EUR

Kolmen vartin housut tai shortsit, miten sen nyt haluaakin ajatella, ovat väliinputoajat hyvällä tavalla: poissa tekemisen tieltä, mutta näyttävät muutoin asiallisilta. Näitä voi pitää koko kesän aivan kuin sata vuotta sitten!

Therm-A-Rest Z Lite, Coyote/Gray, Regular

Therm-A-Rest Z Lite, Coyote/Gray, Regular JULKAISTU TÄNÄÄN

51.99 EUR

Kokoontaittuva solumuovimakuualusta, Therm-A-Restin minimalistisinta ja kevyintä tuotantoa. Haitarimalli; ei siksi, että tästä kuuluisi ihania ääniä nukkuessa, vaan siksi että alusta pakkautuu nätisti kasaan ja avautuu helposti.

Therm-A-Rest RidgeRest Classic, Charcoal

Therm-A-Rest RidgeRest Classic, Charcoal JULKAISTU TÄNÄÄN

24.99 - 35.99 EUR

Tosi huolella tehty perusmallin solumuovimakuualusta. Therm-A-Restin kunnon hyvää laatua!

Therm-A-Rest RidgeRest Solar, Silver/Blue

Therm-A-Rest RidgeRest Solar, Silver/Blue JULKAISTU TÄNÄÄN

65.99 EUR

Jos hakuperusteina ovat solumuovialusta ja mahdollisimman lämmin sellainen, niin tästä! Therm-A-Restin goljattimalli on iso, paksu, verrattain kevyt ja ennen kaikkea tosi kestävä. Tämä olis nyt solumuovipatjojen kunkku.

Särmä Biker bootsit, mustat

Särmä Biker bootsit, mustat JULKAISTU TÄNÄÄN

159.99 EUR

Ei tartte olla moottoripyöräilijä tykätäkseen näistä! Meidän Biker bootsit ovat tarkoitettu kaikille, joita kiinnostavat matalavartiset nahkasaappaat. Sen lisäksi, että nämä ovat aika käytännölliset Suomen olosuhteisiin, ovat ne varustettu umpinaisella, ilmataskuttomalla polyuretaanipohjalla ja tosi laadukkaasti tehdyt.

US "Woobie" sadeviitan vuori, ylijäämä

US "Woobie" sadeviitan vuori, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

29.99 EUR

Pieni, kevyt ja lämmin. Mahtava varapeitto kotiin, mökille tai vaikka autoon tiukan paikan varalle! Yhdysvaltalaiset kehittivät Vietnamin sotaan korvikkeen villahuovalle. Sen verran toimivan jutun menivät keksimään, että veteraanit muistelevat "Woobieta" lämmöllä ja tuote on erittäin laajassa käytössä edelleen.

USMC 100 patruunan ammustasku, kojootinruskea, ylijäämä

USMC 100 patruunan ammustasku, kojootinruskea, ylijäämä JULKAISTU TÄNÄÄN

9.99 EUR

Simppeli pienehkö yleistasku, johon sattuu mahtumaan esimerkiksi 100 kpl 5,56 mm patruunoita. Ihanaa yksinkertaista ja ilmavaa suunnittelua, tämmöisiä sotavarusteiden pitäisi enemmän olla, eikä vähiten sen takia että moiselle nyssäkälle saattaa siviilielämästäkin löytyä täysin hyvä käyttötarkoitus.

Näytä kaikki täydennykset
Näytä kaikki poistotuotteet
Sosiaalinen media Näytä aina ensin
Varustelekan julkaisuja Facebookissa Näytä lisää
Loading...