Merinovillan ylivertaisuuden hyödyntäminen Varustelekassa

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Villa on tosi hyvää, merinovilla on vielä enemmän hyvempää. Mikä siinä merinovillassa oikein on, että se pistää mielihalut hyrräämään ja vatsanpohjan - mutta ei mitäänmuuta - kutiamaan? Onko merinovillan alkuperällä ja laadulla väliä? Käytetäänkö sitä vain erikoisiin tarkoituksiin?

Tässä pläjäyksessä on varmasti tuttuakin tietoa, mutta todennäköisesti jatkat lukemista, koska kuitenkin kiinnostaa tai haluat vältellä jotain tylsää tekemistä.

Varustelekan Top-12 merinotuotteet

Te tykkäätte listoista ja me tykätään teistä, joten tässä kaikkien mieliksi läpileikkaus menestyksekkäimpiä merinovaatteita ja -asusteita, joita ollaan saatu aikaiseksi. Tästä on hyvä aloittaa siksikin, koska nämä esimerkit kertovat paljon merinovillan tarjoamista mahdollisuuksista ja käyttötarkoituksista.

Särmä Merinohuppari

Pian rynnäkkörepun ja merinosukkien jälkeen - siihen aikaan ilman omaa tuotemerkkiään - tehtiin merinohuppari, joka oli yksi ensimmäisiä omia vaatteitamme. Vaikutteita haettiin semmoisista pyöräilyvaatteista, joissa yhdistyi toimivuus ja mukavuus ilman sponsoroidun spandexin ulkonäköä. Merinohuppari oli välitön hitti vähän kaikenlaisten käyttäjien keskuudessa (myöhemmin siitä tehtiinkin naisten versio) ja on edelleen mainio osoitus merinovillan upeudesta.

Särmä TST L1 Kypärähuppu

Kommandopipot eivät ole enää pelkästään militanttien yksinoikeus, - jos nyt ei katumuotiakaan ihan vielä, kun eräväki ja metsästäjät ovat löytäneet sen. Tämä pieni, ohut asuste kulkee kaulalla tai päässä, kasvojen edessä tai leuan alle laskettuna. Olosuhteiden ei tarvitse olla äärimmäiset, kun kypärähupusta on jo iloa.

Särmä Merinopipo

Vanha kunnon villapipo, tuttu ainakin Kauriinmetsästäjästä ja Cousteaun päästä. Meidän versiomme on uskollinen päähineen perinteelle, mitä nyt huippumateriaalista tehtynä. Yksinkertaisimpiakin asioita kannattaa parannella.

Särmä TST L1 Pitkät Alushousut

Pitkät kalsarit ovat häpeällisen vähän käytössä, kun miettii miten monet ihmiset palelevat talvisin. Jostain syystä ylävartalon suojaksi vedetään aika pian ilman kylmetessä paksumpaa paitaa, kevyttä takkia, villapaitaa ja niin edelleen, mutta alavartalon suojana on vain ne samat housut kuin kesälläkin. Nämä L1-tykit ovat nimensä mukaisesti ohuimmat mitä meiltä saa, joten ne jalassakaan ei ala heti hikoilla sisätiloihin siirtyessään.

Särmä Merinobokserit

Puuvillan mukavuutta on hankala voittaa, harmi vain ettei se ole muuten kovin hyvä materiaali alusvaatteille. Nämä merinobokserit ovat parhaimmillaan ihan vaan hyggeilyyn tai maltillisessa liikunnassa ilman verenmakua suussa ja kisaliekkiä perseen alla. Materiaali on tosi venyvää, joten vähän napakamman paketin saat valkkaamalla pienemmän koon. Tyypillisesti valitsemassasi koossa on vähän liikkumatilaa.

Särmä Retkeilysukat

Kun liikut jalkaisin, yksi... eikun siis kaksi tärkeimpiin kuuluvaa osaasi on kauimpana päästäsi. Jalat on helppo unohtaa kunnes ne voivat pahoin, sitten niitä ei voikaan enää olla huomaamatta. Kunnon kengät ovat vain yksi osa kokonaisuutta, joka ulottuu pintaa syvemmälle.

Särmä TST L2 Poolopaita

Ei tarvitse olla mikään vallankumouksellinen taiteilija käyttääkseen poolopaitaa. Tämä vaate kehitettiin aikanaan käytännön tarpeisiin ja on edelleenkin toimiva kampe. Ei ole sattumaa, että L2 Poolopaita on osa Särmä TST kerrospukeutumisjärjestelmää, missä sen rooli on toimia kevyehkönä vaihtoehtona keveimpien aluskerrosten päällä tai tilalla.

Särmä T-paita

T-paita on T-paita on T-paita. Mutta niissäkin on eroja ja saa ollakin, paitsi että jätä ne avokaulaiset hirvitykset kauppaan, yyhh! Meidän mallissamme on tavanomaiset saumat ja hihat, jotta se ei näyttäisi aluspaidalta, mutta leikkaus ja hihat ovat vähän kapeammat lepattelun vähentämiseksi.

Särmä Neliöhuivi

Neliöhuivit eivät ole vain shemageja, vaikka se lieneekin tunnetuin esimerkki neliöhuivista Varusteleka-jengin maailmassa. Yksivärinen ja kuvioton huivi ei pistä minkäänlaisena signaalina silmään, se on oikeasti pelkkä rätti ja siltikin just niin monikäyttöinen kuten neliöhuivin kuuluukin.

Särmä Merinosormikkaat

Nämä sormikkaat ovat sellaisenaankin hyvät ja elohopean laskiessa toimivat myös alushanskoina rukkasille tai isommille sormikkaille. Kerrospukeutumista kannattaa soveltaa hansikkaisiinkin, koska siten saa säädeltyä lämpötilaa ja kastuneet hanskat kuivuvat erillisinä osina nopeammin.

Särmä Vaarinpaita

Enemmän kuin T-paita monessakin mielessä, mutta ei mitenkään hienosteleva. Tämä brittiläisillä soutukerhoilla syntynyt paita käy välillä muodissakin, mutta yleensä on vain ajaton valinta, jonka voi vetää ylleen riippumatta siitä, mitä kukakin ajattelee. Lekalaisilla on aika usein yllään vaarinpaita joko aluspaitana tai sellaisenaan.

Särmä Merinoleggingsit

Useimmat pitävät housuja ihmisten ilmoilla, mutta niitä ei juuri merinoisina löydy. Jos olet sitoutunut pelkän merinovillan käyttöön, tässä on mahdollisuutesi! Ai leggingsit eivät ole housut? No ehkä ei, mutta entä sitten. Merinoleggingsit eivät ole säihkyvät ja liukkaat kuten tekokuituiset, ja näitä voi käyttää pidempiäkin aikoja ihan vaan tuulettamalla välillä.

Vastuullinen, kestävä, jäljitettävä

Nämä ovat liian usein mainospuhetta, joita ei avata tarkemmin. Mitä nämä tarkoittavat meille? Oikeastaan aika yksinkertaisia asioita, mihin on helppo yhtyä: me tykätään eläimistä, ympäristöstä ja muista ihmisistä. Joten ei olla pahojen puolella, vaan hyvien puolella.

Kestävyys tarkoittaa ensinnäkin, että tuotteet valmistetaan kestämään. Vaatimustasomme on sellainen, että hinta on vähän korkeampi ja pikamuotia ei meille ole olemassakaan. Tuotteeksi asti voi päätyä joku hiljattainenkin idea tai vanha ja koeteltu klassikko. Kestävyys tarkoittaa myös, että raaka-aineiden tuotannossa ja käsittelyprosesseissa pyritään vähentämään haitallisten kemikaalien käyttöä ja materiaalin hävikkiä.

Tuotteen elinkaaren jäljitettävyys arvoketjussa ylöspäin tarkoittaa, että meillä ylipäätään on mahdollisuus tietää sen alkuperän olevan kestävä ja eettinen. Tämä ei kirjoitushetkellä koske kaikkia merinotuotteitamme, mutta osassa on esimerkiksi Nativa-sertifikaatti. Kullakin sertifioidulla sukkaparilla on tarrassa QR-koodi, jonka kautta kyseisen tuotteen historiaa voi pällistellä itsekin. Tuskin nyt sentään lampaan nimeä myöten, mutta ajatus lienee selvä.

Osa tätä kokonaisuutta on myös ihmiset, jotka tekevät töitä toimittajapuolella. Menneisyydestä (ja valitettavasti nykyisyydestäkin) löytyy tosi rumia esimerkkejä siitä, miten ihmisiä voi riistää ja piiskata inhoittavasti. Me ei haluta osallistua sellaiseen. Aktiiviseen torjuntaan olisi käytännössä mahdoton ryhtyä, mutta me voidaan näyttää parempaa esimerkkiä ja vallata markkinatilaa paskiaisilta.

Pari sanaa mulesoinnista

Mulesointi on tulenarka aihe ja sen huonosta maineesta huolimatta toimenpiteellä on hyvätkin puolensa, eihän sitä pelkästään pahuuttaan kukaan tekisi. Joidenkin mielestä se on pienempi paha ja kaikenlaisiin kärpäsinfektioihin verrattuna väite pitää paikkansa. Meidän mielestämme kuitenkin muut vaihtoehdot ovat parempia niin, että lampaiden hyvinvoinnista huolehditaan ilman kirurgisia rutiineja.

Joten lyhyesti sanottuna, kaikki Varustelekan merinovillatuotteet ovat mulesoimatonta merinovillaa.

Merinovillan hoito

Villa on oikein hoidettuna hyvin pitkäikäinen materiaali, mutta kaltoinkohtelu voi heikentää sen ominaisuuksia tai lyhentää sen käyttöikää. Lue kattava tietopaketti villavaatteiden pesusta ja hoidosta täältä.

Meiltä löytyy myös yleisempi juttu, missä on hoito-ohjeita muillekin materiaaleille.

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Särmä merinohuppari, keltainen Särmä merinohuppari, musta Särmä merinohuppari, tummanharmaa Särmä merinohuppari, vihreä
Särmä merinohuppari
Särmä merinohuppari
129.99 EUR
Maailman paras huppari, sopii lämpimäksi välikerrokseksi tai päällitakiksi rankkaankin säähän silloin, kun on liikkeessä. Kangas siis paksummanpuoleista merinovillaa, leikkaus jumalainen!
Särmä merinosormikkaat, keltainen Särmä merinosormikkaat, oranssit Särmä merinosormikkaat, tummanharmaat Särmä merinosormikkaat, mustat Särmä merinosormikkaat, oliivinvihreät Särmä merinosormikkaat, maastokuvio
Särmä merinosormikkaat
Särmä merinosormikkaat
9.99 EUR
Ohuet, näppärät kotimaiset neulesormikkaat maailman parhaasta materiaalista. Hyvät semikylmille keleille sellaisenaan, toimivat myös paksumpien kuorihanskojen vuorina. Kuin voi tehdä näin edulliset merinovillasormikkaat Suomessa?
Särmä vaarinpaita, merinovillaa, laivastonsininen Särmä vaarinpaita, merinovillaa, tummanharmaa
Särmä vaarinpaita, merinovillaa
Särmä vaarinpaita, merinovillaa
69.99 EUR
Klassinen vanhanajan paita sellaisena kuin niitä joskus tehtiin, paitsi nämä ovat merinovillaa - ihan kuin kevyt villapaita, menee tosin kylmillä keleillä aluspaidastakin. Moderneissa paperinohuissa malleissa on usein jotain pelkästään ulkonäöllisiä höpsötyksiä, vaan tässäpä on kaikella funktionsa ja istuvuuskin on kunnollinen; tämä ei ole mikään makkarankuori eikä toisaalta telttakaan. Sopii arkeen ja mettään ihan yhtä hyvin!
Särmä merinopipo, oranssi Särmä merinopipo, musta Särmä merinopipo, punainen Särmä merinopipo, oliivinvihreä Särmä merinopipo, tummanharmaa Särmä merinopipo, keltainen Särmä merinopipo, ruskea
Särmä merinopipo
Särmä merinopipo
24.99 EUR
Niin huippuunsa hiottu villapipo kuin vain voi olla - ostat kerralla tämmöisen ni et enää ikinä tartte muita, ellet hukkaa tätä. Just oikean kokoinen ja paksuinen peruspipoksi, ja tietysti tosta maailman parhaasta materiaalista eli merinovillasta.
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa, musta
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa
59.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunniteltu poolopaita. Pitkä helma, raglan-hihat ja ovelasti toteutetut kaulus sekä hihansuut takaavat erinomaisen käyttömukavuuden. Merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa
24.95 - 39.99 EUR 39.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunnitellut kevyet pitkät alushousut. Istuva leikkaus ja hyvin muotoiltu malli takaavat käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa, Khaki Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, musta Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, luonnonvalkoinen Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, oranssi
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa
19.99 EUR
Törkeän monikäyttöinen kevyt kypärähuppu, tilanteesta ja tarpeesta riippuen tämä taittuu joko koko kasvojen suojaksi, pipo-kauluri-yhdistelmäksi, pipoksi tai putkikauluriksi. Vähän kuin PV:n jakama "ville-viis-vee", mutta huomattavasti fiksumpi kaikilla osa-alueillaan. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä merinoleggingsit
Särmä merinoleggingsit
49.99 EUR
Sanovat ettei leggingsit ole housut. No ehkä ei olekaan, mutta nämä ovat kuitenkin sen verran paksut, ettei näy läpi. Siitä kai siinä vauhkoamisessa on kyse, että puolustetaan säädyllisyyttä. Oli miten oli, tämän mukavampia leggingsejä voi olla vaikea löytää.
Särmä retkeilysukat, merinovillaa
Särmä retkeilysukat, merinovillaa
15.99 EUR
Anatomisesti muotoillut sukat vaativille käyttäjille - tai ihan vaan mukavuudenhaluisille. Särmä retkeilysukat siirtävät kosteutta, eristävät ilmavasti ja istuvat täsmällisesti, jotta vältyt rakoilta ja voit kävellä vaikka koko päivän.
Särmä naisten merinohuppari, musta Särmä naisten merinohuppari, sinivihreä
Särmä naisten merinohuppari
Särmä naisten merinohuppari
119.99 EUR
Särmä merinohuppari on meidän parhaiten rahaa tahkoava tuote, eikä ihme: sehän on tosi hyvä. Huppari sopii myös naisille - kaikilla meidän naistyöntekijöillä taitaa olla ainakin yksi - mutta tässä olis nyt ihan erikseen naisten leikkauksella, mitoituksella ja tyylillä tehty versio.
Särmä neliöhuivi, merinovillaa, musta Särmä neliöhuivi, merinovillaa, vihreä
Särmä neliöhuivi, merinovillaa
Särmä neliöhuivi, merinovillaa
34.99 EUR
Kaikilla pitäis olla neliöhuivi: se on monikäyttöinen, mukava ja tyylikäs asuste. Tässä olis merinovillainen "shemaghi", joka on toimivampi, mukavampi ja ilman mitään joutavia kalaverkkokuvioita. Villa on niin hienoa, ettei tämä edes kutita.
Särmä merinobokserit
Särmä merinobokserit
29.99 EUR
Meidän suosituimmat alushousut on Särmä viskoosibokserit. Tässä olis niiden isoveljet; melkein samat mutta merinovillasta. Lisättynä ominaisuutena sepalus!
Särmä naisten merinobokserit
Särmä naisten merinobokserit
19.99 EUR
Naisten bokserit merinovillaisina, tyköistuvina ja ihan tosi mukavina.
Särmä T-paita, merinovillaa, petrooli Särmä T-paita, merinovillaa, musta Särmä T-paita, merinovillaa, harmaa Särmä T-paita, merinovillaa, oxblood Särmä T-paita, merinovillaa, luonnonvalkoinen
Särmä T-paita, merinovillaa
Särmä T-paita, merinovillaa
26.95 - 32.99 EUR 32.99 EUR
Päällepäin kuin mikä tahansa T-paita, mutta salaa paljon parempi! Malli on se tuttu ja turvallinen, mutta materiaali loistavan mukavaa ja toimivaa merinovillasekoitetta.
Loading...