Särmä TST Vaatetusjärjestelmä

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Kattava neljän vuodenajan vaatetusjärjestelmä erityisesti suomalaisen sotilaan kerrospukeutumiseen. Puolustusvoimien M05-vaatetukseen verrattuna järjestelmämme tarjoaa parannuksia mm. painonsäästössä, käyttömukavuudessa ja funktionaalisuudessa. Mitä paremmin vaatteesi ja varusteesi toimivat, sen paremmin pystyt keskittymään tehtävääsi.

Järjestelmän toimivuus perustuu kerrospukeutumiseen ja sisältää kaiken kevyistä alusvaatteista tavalliseen kenttävaatetukseen ja erikoistuneisiin sää- ja naamiosuojakerroksiin.

Pukeudu hyvin - jaksa paremmin

Särmä TST vaatetusjärjestelmä sisältää tarvittavat komponentit erilaisten asukokonaisuuksien rakentamiseen eri vuodenaikojen, sääolosuhteiden ja tehtävien asettamien vaatimusten mukaan. Kylmä tosiasia on, että rehkiessä tulee hiki, sateessa kastuu ja pakkasella palelee - kerrospukeutumisen tarkoitus ei ole murtaa näitä luonnonlakeja, mutta minimoida niistä aiheutuva haitta toiminnalle.

Vaatetusjärjestelmämme koostuu yksittäisistä vaatekappaleista rakennetuista kerroksista, joista jokaisella on tehtävänsä osana kokonaisuutta. Nämä kerrokset on jaettu karkeasti kahteen ryhmään: aluskerrokset jotka puetaan ihon ja ulkovaatetuksen väliin sekä päällysvaatteisiin jotka suojaavat allaolevia kerroksia ja käyttäjää kulumalta, säältä ja tähystykseltä.

Älä pukeudu liian lämpimästi, koska aluskerrosten keventäminen kesken kaiken ei aina onnistu. Pakkaa mukaan tarvittavat lisäkerrokset, esim. vedenpitävät sadevaatteet ja/tai pakkasvaatteet taukoiluun; nämä vaatteet ovat suunniteltu puettavaksi helposti ja nopeasti muun vaatetuksen päälle.

Esimerkkikokoonpanoja

Lämmin kesä, lämpötila: 15 – 30 ºC
Viileä syksy, lämpötila: 0 – 15 ºC
Kylmä talvi, lämpötila: -15 – 0 ºC
Erittäin kylmä talvi, lämpötila: -30 – -15 ºC

Aluskerrokset

Aluskerrosten ensisijaiset funktiot ovat kosteudensiirto ja lämmöneristys. Kunnolliset aluskerrokset auttavat säätelemään lämpökuormaa vaihtelevissa olosuhteissa, täten edesauttaen yleistä mukavuutta ja suorituskykyä.

Kevyet ja hengittävät materiaalit takaavat hyvän kosteudensiirron, mutta ovat herkkiä kulutukselle. Kenttäkäytössä asianmukaiset päällysvaatteet tarjoavat tarvittavan suojan tähystykseltä ja kulutukselta.

  • Level 1 - Base Layer: Kevyttä merinovillasekoitetta ympärivuotiseen käyttöön. Toimiva aluskerros pitää olosi suhteellisen mukavana jopa äärimmäisissä sääolosuhteissa, tähän tarvitaan kevyitä ja kosteutta siirtäviä materiaaleja. Kevyt merinovillaseos on luonnollinen ja hyvin funktionaalinen materiaalivalinta tähän tarpeeseen.
  • Level 2 - Mid Layer: Paksumpaa merinovillasekoitetta kylmiin olosuhteisiin. Tämä kerros tarjoaa kohtuullista lämmöneristystä jatkaen samalla kosteuden siirtoa alemmista kerroksista ulospäin. Näitä vaatteita voi myös käyttää "next-to-skin" aluskerrastona tarjoten samalla lisää joustavuutta vaatetusjärjestelmän kerrostamiseen.
  • Level 3 - Insulation Layer: Kevyitä ja tuulenpitäviä eristevaatteita. Vuoraamattomat tuulivaatteet tuovat vaatekerrosten väliin tuulenpitävän kerroksen ja eristävän ilmataskun kehon ja ulkokerrosten väliin. Kuitueristeellä topatut vaatemallit tarjoavat riittävää eristävyyttä ja lämpöä kovillekin pakkasille. Kevyet, nopeasti kuivuvat ja hengittävät materiaalit takaavat hyvän kosteudensiirron ja pakattavuuden. Suunniteltu puettavaksi kenttävaatetuksen alle lisäeristeeksi, mutta toimivat sellaisenaankin.

Päällysvaatteet

Nämä vaatteet suojaavat ympäröivältä maastolta, tähystykseltä ja neljän vuodenajan vaihtelevilta sääolosuhteilta. Hengittävät materiaalit ja tuuletusvetoketjut keventävät lämpökuormaa, palvellen täten kerrostetun vaatetusjärjestelmän kosteudensiirtoa.

Suomen Puolustusvoimien NIR-vaatimuksia noudattavat maastokuviopainatukset suojaavat myös valonvahvistinlaitteiden tähystykseltä.

  • Level 4 - Field Wear: Suojaava kenttävaatetus neljän vuodenajan käyttöön. Näitä vaatteita voisi kutsua tavalliseksi maastovaatetukseksi, ne suojaavat käyttäjäänsä tähystykseltä ja alempia vaatekerroksia kulumalta. Hengittävät materiaalit ja tuuletusmahdollisuudet palvelevat kosteudensiirtoa ja hallitsevat lämpökuormaa. Suunniteltu toimimaan yleisimpien kantolaitteiden ja varusteiden kanssa.
  • Level 5 - Thermal Shell: Lämpimiä kuitueristeisiä vaatteita erittäin kylmiin lämpötiloihin. Kosteudelta suojaavat ja tuulenpitävät mutta hengittävät kankaat yhdessä tuuletusvetoketjujen kanssa auttavat hallitsemaan lämpökuormaa. Nopea kerrostaminen päälle ja pois ovat tärkeä ominaisuus, tämä säästää arvokasta aikaa aktiviteettitason laskiessa väliaikaista tai jatkuvaa staattista toimintaa varten. Puetaan kenttävaatetuksen ylle tai sen tilalle.
  • Level 6 - Waterproof Shell: Vedenpitäviä sadevaatteita. Vedenpitävät ja hengittävät laminaattikankaat suojaavat hyvin sateelta, tuuletusvetoketjut takaavat helpon tuuletettavuuden täten vähentäen lämpökuormaa. Nopea kerrostaminen päälle ja pois ovat tärkeä ominaisuus, tämä säästää arvokasta aikaa sääolosuhteiden vaihtuessa. Puetaan kenttävaatetuksen ylle tai sen tilalle.
  • Level 7 - Camouflage: Naamiovaatteet ja -asusteet vaihteleviin olosuhteisiin ja ympäristöihin. Nämä vaatteet, asusteet ja lumipuvut ovat suunniteltu puettavaksi muiden vaatteiden ja taisteluvarusteiden päälle, näin saavutetaan paras mahdollinen VIS/NIR naamioarvo ja tiettyä suojaa jopa lämpötähystystä vastaan. Lumipuvun takki ja housut myydään erikseen.

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, musta Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa, Khaki Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, luonnonvalkoinen Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, oranssi
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa
24.99 EUR
Törkeän monikäyttöinen kevyt kypärähuppu eli balaclava; tilanteesta ja tarpeesta riippuen tämä taittuu joko koko kasvojen suojaksi, pipo-kauluri-yhdistelmäksi, pipoksi tai putkikauluriksi. Vähän kuin PV:n jakama "ville-viis-vee", mutta huomattavasti fiksumpi kaikilla osa-alueillaan. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
39.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen tekemiseen suunniteltu tavallista parempi T-paita, ja kunnon laadukasta tekoa! Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
19.95 - 29.99 EUR 29.99 EUR
Puhtaasti käytännön sanelemat alushousut vaativaan aktiivikäyttöön. Pitkät, tiukat lahkeet ja tukeva vyötärö istuvat tukevasti kovassakin menossa. Merinovilla huolehtii kosteudensiirrosta ja tuntuu ihoa vasten mukavalta pitkilläkin reissuilla ja vaihtelevissa olosuhteissa.
Särmä TST L2 saapassukat, merinovillaa
Särmä TST L2 saapassukat, merinovillaa
19.99 EUR
Yhtään liioittelematta saapassukkien kerman aatelia. Intin paksut ja korkeavartiset saapassukat ovat hieno asia jo sellaisenaan, mutta voi jukra kun ne tehdään merinovillasta! Kuin vanha tuttu, mutta kaikin puolin parempi, sopiva paksuus ja merinovillan ihmeominaisuudet tekevät näistä yleiskäytännöllisen sukkavalinnan ympärivuotiseen käyttöön.
Särmä TST L1 merinopipo, vihreä Särmä TST L1 merinopipo, musta Särmä TST L1 merinopipo, Khaki Särmä TST L1 merinopipo, oranssi
Särmä TST L1 merinopipo
Särmä TST L1 merinopipo
19.99 EUR
Pieni, mutta ihana asia: ohut, kevyt ja lämmin merinovillapipo. Kätevä asuste joka kulkee aina mukana taskunpohjalla. Sopii hyvin myös kypärien ja muiden päähineiden alla käytettäväksi. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä TST L1 Coolmax T-paita, musta Särmä TST L1 Coolmax T-paita, Khaki Särmä TST L1 Coolmax T-paita, Vihreä Särmä TST L1 Coolmax T-paita, M05 metsäkuvio
Särmä TST L1 Coolmax T-paita
Särmä TST L1 Coolmax T-paita
32.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunniteltu tekninen T-paita kaikkien kausien muotiväreissä! Istuva leikkaus, pitkä helma, flatlock-saumat ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kovassakin käytössä. Tehokkaasta kosteudensiirrosta vastaa Coolmax FreshFX -erikoisneulos.
Särmä TST L1 hellesukat
Särmä TST L1 hellesukat
12.99 EUR
Ihan kaikista keveimmät sukkamme nestejäähdytteisiä liikkumaulokkeitasi varten, siis vasenta ja oikeaa jalkaa. L1 hellesukat siirtävät kosteutta ahnaasti kuin huijari siirtämässä rahojasi omalle pankkitililleen. Juju on siinä, että ylenmääräisestä lämmöstä ja hiestä pitääkin päästä eroon.
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, mustat Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, Khaki
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa
26.99 EUR
Kylmä ja kurja sää on vaikea paikka sorminäppäryyttä vaativille tehtäville, tätä varten suunniteltiin L1 aluskäsineet! Nämä ohuet ja istuvat merinovillasormikkaat voidaan helposti kerrostaa istuvienkin hansikkaiden alle, näin saadaan kiperästi kaivattua eristystä sorminäppäryyden kärsimättä.
Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa, musta Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa, Khaki
Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa
Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa
15.99 EUR
Napakasti ja ryhdikkäästi istuvaksi suunniteltu kevyt merinoputkikauluri. Kevyt materiaali ei hiosta liikaa, mutta tavanomaista tiukempi malli pitää kaulurin muodossaan ja lähellä ihoa jolloin kevyestä materiaalista saadaan paras hyöty aikaiseksi. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa, musta
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa
69.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunniteltu poolopaita. Pitkä helma, raglan-hihat ja ovelasti toteutetut kaulus sekä hihansuut takaavat erinomaisen käyttömukavuuden. Merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 alussukat, merinovillaa
Särmä TST L1 alussukat, merinovillaa
14.99 EUR
Tässä on valikoimamme keveimmät merinovillaiset sukat täyttämään tavanomaiset sukkatarpeesi kesällä – ja puettavaksi paksumpien sukkien alle aina tarvittaessa. L1 alussukat on huipputason valinta ihan kaikkina vuodenaikoina joko sellaisenaan tai muiden sukkien alla.
Särmä TST L1 Premium saapassukat, merinovillaa
Särmä TST L1 Premium saapassukat, merinovillaa
21.99 EUR
Tässä on valikoimamme keveimmät merinovillaiset saapassukat – nämä palvelevat erinomaisesti ihan tavallisinakin sukkina! L1 Premium saapassukat on huipputason valinta kaikkina paitsi ehkä ihan kuumimpina vuodenaikoina. Pehmeä merinofrotee ympäröi varpaita ja ulottuu kantapään taakse, muutoin sukka on kevyt ja istuva aina puolisääreen asti.
Särmä TST L4 Taisteluhousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Taisteluhousut, vihreät Särmä TST L4 Taisteluhousut, mustat
Särmä TST L4 Taisteluhousut
Särmä TST L4 Taisteluhousut
239.99 - 259.99 EUR
Kuperkeikkahousut suomalaisella vivahteella! Käyttäjäkohtaisesti säädettävät, kulutusalttiista paikoista vahvistetut ja varustettu monipuolisella taskuvalikoimalla. Valmistettu mekaanisesti joustavasta stretch-kankaasta - ei näy päällepäin mutta tuntuu käytössä, nämä eivät rajoita liikkumista kovassakaan menossa.
Särmä TST L4 Kenttätakki, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttätakki, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttätakki
Särmä TST L4 Kenttätakki
169.99 - 194.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttätakki, puhtaasti käytännön sanelema maastotakki jossa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit ja yksityiskohdat tekevät L4 Kenttätakista mukavan käyttää kaikenlaisten taistelu/kantolaitevarustusten kanssa.
Särmä TST L6 Hardshell-kuoritakki, M05 metsäkuvio
Särmä TST L6 Hardshell-kuoritakki
Särmä TST L6 Hardshell-kuoritakki
329.99 EUR
Moderniin tyyliin tehty sotilasmallinen kalvotakki, varteenotettava luksusvaihtoehto tavallisille kumisadetakeille! Tuuletusvetoketjut helpottavat lämpökuorman säätelyä ja fiksu taskulajitelma mahdollistaa pientavaroiden kantamisen helposti saatavilla.
Särmä TST L2 pitkät saapassukat, merinovillaa, Vihreä Särmä TST L2 pitkät saapassukat, merinovillaa, Musta
Särmä TST L2 pitkät saapassukat, merinovillaa
Särmä TST L2 pitkät saapassukat, merinovillaa
27.99 EUR
Todennäköisesti parhaat kylmän ilman sukat, joilla voit itseäsi helliä. Jos jalkasi jäätyvät kenttäolosuhteissa, taistelusi loppuu siihen – huolehdi siis jaloistasi oikealla sukka- ja kenkävalinnalla! Näissä sukissa on sopivan napakka rakenne, ei hiertäviä saumoja ja sisällä pehmeä merinovillafrotee pitämässä jalkasi lämpimänä. Varsi jätettiin just niin pitkäksi, että sopii erinomaisesti meidän korkeampienkin maihareiden kaveriksi.
Särmä TST L1 pitkähihainen aluspaita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 pitkähihainen aluspaita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 pitkähihainen aluspaita, merinovillaa
Särmä TST L1 pitkähihainen aluspaita, merinovillaa
44.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunniteltu kevyt pitkähihainen aluspaita. Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L4 Taistelupaita, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Taistelupaita, M04 aavikkokuvio Särmä TST L4 Taistelupaita, vihreä
Särmä TST L4 Taistelupaita
Särmä TST L4 Taistelupaita
119.99 - 129.99 EUR
Kevyt ja hengittävä taistelupaita helpottaa lämpökuormaa ja parantaa jaksamista erityisesti kuumilla keleillä raskaiden suoja- ja varusteliivien alla. Aluspaitamaiseen torsoon kiinnitetyt pystykaulus ja maastotakkimaiset hihat suojaavat ja tarjoavat taskutilaa tärkeille pientavaroille. Kulutukselle alttiit kyynärpäät on viimeistelty Cordura-vahvistetuilla kyynärsuojataskuilla.
Särmä TST L7 Naamioviitta, M05 metsäkuvio (verkkokangas) Särmä TST L7 Naamioviitta, M05 lumikuvio (verkkokangas)
Särmä TST L7 naamioviitta
Särmä TST L7 naamioviitta
79.99 EUR
Yksinkertainen ja monikäyttöinen henkilökohtainen naamioverkko. Suunniteltu puettavaksi naamioivaksi kerrokseksi vaatteiden ja varusteiden päälle tai käytettäväksi asemien ja varusteiden kiinteään naamiointiin.
Särmä TST L4 Recon Smock, Vihreä Särmä TST L4 Recon Smock, M05 metsäkuvio
Särmä TST L4 Recon Smock
Särmä TST L4 Recon Smock
289.99 EUR
Perinteisestä smock-filosofiasta poikkeava kenttätakki. Kangas ei ole tuulenpitävää, sillä tämä takki on tarkoitettu kovaan liikkumiseen. Tuuletusvetoketjut ja hengittävät materiaalit takaavat mukavuuden rankemmassakin menossa. Hurja taskumäärä tarjoaa säilytystilaa ja organisointimahdollisuuksia.
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa
44.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunnitellut kevyet pitkät alushousut. Istuva leikkaus ja hyvin muotoiltu malli takaavat käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L2 väliasun housut, merinovillaa, vihreät Särmä TST L2 väliasun housut, merinovillaa, mustat
Särmä TST L2 väliasun housut, merinovillaa
Särmä TST L2 väliasun housut, merinovillaa
59.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunnitellut lämpimät väliasun housut. Istuva muotoiltu ja pehmeä, joustava neulos takaavat käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L6 Hardshell-kuorihousut, M05 metsäkuvio
Särmä TST L6 Hardshell-kuorihousut
Särmä TST L6 Hardshell-kuorihousut
289.99 EUR
Nopeasti muun vaatetuksen päälle kerrostettavaksi suunnitellut kalvohousut. Funktionaaliset yksityiskohdat palvelevat käyttötarkoitusta - sivuvetoketjujen avulla lämpökuormaa voidaan lievittää tuulettamalla ja näiden kautta pääsee myös helposti käsiksi alla olevien housujen sivu- ja reisitaskuihin.
Särmä TST L3 Tuulianorakki, Ranger Green Särmä TST L3 Tuulianorakki, M05 pakkaskuvio
Särmä TST L3 Tuulianorakki
Särmä TST L3 Tuulianorakki
109.99 EUR
Tuulianorakkia olisi tyhmä kutsua painonsa arvoiseksi kullassa, koska se on niin kevyt. Sanonta kuitenkin tulee mieleen, koska takki palkitsee kantajansa sillä hetkellä kun liike lakkaa ja tuuli tuivertaa: vedä anorakki ulos pienestä taskusta ja saat nopeasti lisäsuojaa vaikka vaakatasossa puhaltavalta syystuulelta ja tietysti myös katseilta.
Särmä TST L4 Kenttähousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttähousut, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttähousut
Särmä TST L4 Kenttähousut
159.99 - 179.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttähousut, puhtaasti käytännön sanelemat maastohousut joissa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit, hyvä istuvuus ja funktionaaliset yksityiskohdat tekevät L4 Kenttähousuista sen mitä maastohousujen pitäisi olla, mukavat ja toimivat.
Särmä TST L3 Tuulitakki, ranger green
Särmä TST L3 Tuulitakki
Särmä TST L3 Tuulitakki
109.99 EUR
Erittäin kevyt, tuulenpitävä, hengittävä ja nopeasti kuivuva takki, joka mahtuu vaikka taskuun. Välikerrastona käytettynä tuulikerros vähentää kylmän ulkoilman viilentävää vaikutusta ja pitää kehon tuottaman lämmön tallessa. Toimii myös yksinään päällimmäisenä takkina kevyessä käytössä.
Särmä TST L3 Lämpöhousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L3 Lämpöhousut, Ranger Green
Särmä TST L3 Lämpöhousut
Särmä TST L3 Lämpöhousut
139.99 - 159.99 EUR
Erittäin kevyet, hengittävät ja nopeasti kuivuvat kevyet toppahousut huippuluokan Climashield-lämpöeristeellä. Ei paljoa paina ja pakkautuu vaikka maastohousujen reisitaskuun! Toimii eristävänä välikerrastona maastopuvun alla ja päällimmäisenä vaatteena esim. tauoilla tai muussa kevyessä käytössä.
Särmä TST L3 Lämpötakki, ranger green
Särmä TST L3 Lämpötakki
Särmä TST L3 Lämpötakki
159.99 EUR
Erittäin kevyt, hengittävä ja nopeasti kuivuva kevyt toppatakki Climashield-eristyksellä. Pakkautuu vaikka maastohousujen reisitaskuun! Suunniteltu eristäväksi välikerrastoksi maastopuvun alle, toimii myös päällimmäisenä vaatteena esim. tauoilla tai muussa kevyessä käytössä.
Särmä TST L5 Pakkastakki, M05 pakkaskuvio
Särmä TST L5 Pakkastakki
Särmä TST L5 Pakkastakki
299.99 EUR
Suoraviivaisesti käytännöllisyys edellä suunniteltu pakkastakki, erityisesti Puolustusvoimain M05 pakkastakkiin verrattuna kevyempi, mukavampi ja yksityiskohdiltaan kenttäkäyttöön toimivampi. Taskuja löytyy juuri sieltä ja sellaisina kuin niistä taisteluvarusteiden kanssa on iloa, tuuletusvetoketjut helpottavat oloa sykkeen noustessa.
Särmä TST L7 Naamiohousut, M05 lumikuvio
Särmä TST L7 Naamiohousut
Särmä TST L7 Naamiohousut
129.99 EUR
Modernit Naamiohousut tarjoavat lisättyä suojaa niin maastolta ja säältä kuin tähystykseltäkin. Malli on suunniteltu kevyeksi, nopeasti muiden vaatteiden/varusteiden päälle puettavaksi tilaispäisnaamioinniksi.
Särmä TST L5 Pakkashousut, M05 pakkaskuvio
Särmä TST L5 Pakkashousut
Särmä TST L5 Pakkashousut
229.99 EUR
Nopeasti muun vaatetuksen päälle kerrostettavaksi suunnitellut pakkashousut, voidaan pukea tavallisen kenttävaatetuksen päälle helposti kenkiä tai muita vaatteita/varusteita riisumatta. Kevyt ja pakkautuva rakenne ja vahvikkeet siellä missä niitä eniten kaivataan.
Särmä TST L5 partiohaalari, M05 lumikuvio
Särmä TST L5 partiohaalari
Särmä TST L5 partiohaalari
399.99 EUR
Tarviitko hyvin pieneen tilaan pakkautuvan kokonaisratkaisun lämpimänä pysymiselle? Ota siis sotilastalvivaatteiden kuningas – PaHa eli partiohaalari! Uusi partiohaalarimallimme sisältää nerokkaita innovaatioita ja on säädettävissä käyttäjän fysiikan sekä kantamansa varustuksen mukaan sopivaksi. Värityksenä on luonnollisesti M05 lumikuvio.
Särmä TST L5 Kädenlämmitinmuhvi, M05 pakkaskuvio
Särmä TST L5 Kädenlämmitinmuhvi
Särmä TST L5 Kädenlämmitinmuhvi
69.99 EUR
Mitä kaikkea kylmällä ilmalla saisikaan tehtyä, jos ei olisi näpit jäässä tai jäätävän paksut noukkarit kädessä? Vanhassa vara parempi, tässä olis muhvi käsien pitämiseksi lämpimänä silloin kun voi vetää käteen vain ohuenlaiset hanskat – jos niitäkään.
Särmä TST L5 Pakkasanorakki, M05 pakkaskuvio Särmä TST L5 Pakkasanorakki, M05 lumikuvio
Särmä TST L5 Pakkasanorakki
Särmä TST L5 Pakkasanorakki
299.99 EUR
Pakkasella taukovaatteiden pukemisen ja riisumisen tulee olla helppoa ja nopeaa, muuten ne jäävät herkästi käyttämättä ja sitten palellaan. L5 Pakkasanorakki on suunniteltu nopeasti puettavaksi kaiken muun vaatetuksen ja varustuksen päälle, ml. kypärät ja varusteliivit.
Särmä TST L7 Naamioanorakki, M05 lumikuvio
Särmä TST L7 Naamioanorakki
Särmä TST L7 Naamioanorakki
219.99 EUR
Moderni naamioanorakki tarjoaa lisättyä suojaa niin maastolta ja säältä kuin tähystykseltäkin. Malli on suunniteltu kevyeksi, nopeasti muiden vaatteiden/varusteiden päälle puettavaksi tilaispäisnaamioinniksi.
Easter egg
X
Easter egg

Hienoa, löysit munan!

Tässä löytöpalkkioksi alennuskoodi: MULTIMUNA24

Ota koodi talteen! Alennuskoodi on voimassa 28.3.-1.4.2024. Laita koodi ostoskorissa sille varattuun kenttään, niin alennusprosentti aktivoituu. Alennuskoodi antaa normaalihintaisista tuotteista 10 % alennuksen (poislukien liput tapahtumiin ja lahjakortit). Kiitos osallistumisesta jahtiin!

Sulje tämä ikkuna
Loading...