Varustelekan tuotemerkkien Roadmap, joulukuu 2018

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Hieman menneestä ja paljon tulevasta

Vuosi 2018 sujui vauhdikkaasti: oltiin GoExpo-messuilla Kontin ja oman muotinäytöksen kanssa (muotinäytösten päivä 1, päivä 2 ja päivä 3), esiteltiin Road Show’ssa tulevia uutuuksia ja Kokonaisturvallisuusmessuilla Särmä TST vaatetusjärjestelmää.

Muuton jälkeen tuotiin uutuuksia Mega Grand Openingiin, joka muutenkin pisti maailmankuvamme aivan uusiksi. Kauan hiotut ja toivotut syksyn uutuudet olivat villapainotteisia, mm. Särmä TST Woolshell-takki ja -housut, Särmä villafleecetakki irtohupulla, Särmä villaflanellipaita, ja Särmä TST taktiset farkut. (Viimeisimpien täydennykset muuten rullaavat joulukuusta eteenpäin normaalisti.) Väriä ei ole syksystä puuttunut, kuten eräässäkin hauskassa tarinassa ruskaisesta pakkasesta kerroimme.

Nainen
Syksyn väriloistoa periaatteella "kaikki värikäs mitä löytyy".


Vuosi 2019 tuo tullessaan kauan kaivattuja uutuuksia, vanhojen mallien päivityksiä sekä paljon uusi projekteja ja teemoja, kuten jonkinlainen vastuuttomuusselvitys meidän hankinnoista, materiaalipankki ja vaikka mitä muuta!

Eräs erikoisen jännä ja mittava projekti kulkee sisäisessä viestinnässämme nimellä “Metsästys 2019” - tulevana syksynä keskitytään vahvasti palvelemaan metsästäjiä. Tätä varten laajennamme valikoimaamme uutuuksilla ja koostetaan valikoimastamme parhaat palat helposti selattavaan omaan tuoteryhmäänsä verkkokauppaamme.

Erikoisimpana ja suurimpana uutuusrykäisynä tulee uusi metsästyspukumme, luonnollisesti M05-maastokuvioituna. Tästä on tarkoitus tehdä mahdollisimman yleispätevä, niin ominaisuuksiltaan kuin hinnaltaankin. Mallin tulisi palvella suomalaista metsästäjää alkusyksystä aina talveenkin. Hinnoittelussa pyritään siihen, että koko puku maksaisi asiakkaalle noin 200 euroa. Tarkempaa tietoa mallin yksityiskohdista, materiaaleista jne. julkaistaan myöhemmin.

Luonnoskuva takista ja housuista lehtiössä, johon merkitty yskiyiskohtia.
Käytännön kokemus ja asiakkaiden kuuntelu ohjaavat luonnostelua.


Q1 2019

Paljon jänniä uutuuksia on odotettavissa myyntiin alkuvuoden aikana. Särmän puolella keskitytään ylävartalon verhoamiseen, Särmä TST:ltä muutaman uuden vetoketjullisen yleistaskumallin lisäksi huomionarvoisia ovat uusi kiväärihihna ja Hanger-yleistasku. Jämässä on kehitelty uutta läppärilaukkua ja ennestään tuttu pussikaljapussi muuttuu vanhan materiaalin loputtua.

Särmä

Särmä T-paita ja hihaton paita. Kaikki tietää, ettei puuvillainen T-paita ole märkänä mukava, eikä me vieläkään haluta tehdä sellaisia, joten "kuin viskoosia, mutta parempi" lyocell tekee paidasta toimivan sekä aluspaitana että muuten vaan.

Särmä Windproof Anorak. Anorakkimallista takkia kysellään meiltä aina aika ajoin, ja retkeilymaailmaan sopiva malli syntyi vähän kuin itsestään Särmä Windproof Smockin materiaalista. Suuri, säädettävä huppu, avautuva ja laaja kaulus sekä pitkät vetoketjut kainaloissa tekevät pukemisesta helppoa. Tää saapuu aikaistetusti jo keväthangille helmikuussa!

Särmä Softshell-takki. Softshell-tuotteet on olleet omatuotannon työlistalla jo jonkin aikaa, mutta niille on tullut tässä mikromuovimaailmassa hieman takapakkia aikataulullisesti. Särmä softshell-takki pitää hyvin tuulta, ja vettä jopa 5000 mm saakka (vesipilari) TPU-kalvon ansiosta. Kuoren sisältä löytyy sileää neulosta - ei siis perinteistä fleeceä! On taskuja, irroitettavaa huppua ja ventilaatioita! Maaliskuussa kosahtaa!

Vihreä anorakkimallinen takki, jossa suuri huppu ja suuri etutasku.
Tuleva Särmä Windproof Anorak.


Särmä TST

Särmä TST Hanger-yleistasku. Plate carriereiden ja muiden suojaliivien alareunaan tarralla kiinnittyvä isohko vetoketjusulkuinen yleistasku. Suunniteltu yhteensopivaksi erilaisten tarrakiinnitteisten inserttien ja tilanjakajien kanssa, voit siis rakentaa tästä esim. lääkintätaskun.

Särmä TST 2P-RK kiväärihihna. Luotettavuudesta tinkimättä toiminnalliseksi suunniteltu pikasäädettävä kaksipistehihna rynnäkkökivääreille ja vastaavan kokoisille aseille.

Särmä TST Modulaarinen Majavanhäntä. Monikäyttöinen kompressoitava ja laajennettava lisäkiinnityssysteemi mille tahansa repulle tai muulle varusteelle josta löytyy sopiva PALS-nauhakujasto kiinnitystä varten.

Hanger-yleistasku tositoimessa mukana kiinitettyntä suojaliivin alareunaan ja varustettuna lääkintämerkillä.
Särmä TST Hanger-yleistaskua on kokeiltu perusteellisesti kovassa käytössä.


Jämä

Jämä Läppärilaukku. Juonitaan autojen istuinpäällisiä valmistavan yrityksen kanssa ihan uutta Jämä-tuotetta. Läppärilaukun materiaaliksi muotoutui nahka ja vuoriksi Savotan ylijäämäkangas. Lopullista mallia ei olla vielä saatu hyppysiin, mutta alkuvuodesta ollaan viisaampia. Tulossa helmikuussa!

Alkuvuodesta vanha tuttu Jämä pussikaljapussi tekee paluun! Vanha materiaali eli kääpiökokoiset M65-sarkatakit loppuivat, joten uudet pussikaljapussit tehdään Luhkien kankaiden ylijäämistä. Kirsikkana kakun päällä tyylikäs nahkamerkki, tehty sarkarepun nahkahihnojen ylijäämistä!

Musta läppärilaukku ja kädessä vihreä ja harmaa nahkakappale.
Jämä Läppärilaukun prototyyppi ja materiaalinäytteitä.


Harmaa kuutiomallinen kassi hihnalla, täytteenä erinäisiä virvokejuomapulloja.
Jämä pussikaljapussin prototyyppi elementissään.


Q2 2019

Vuoden edetessä saadaan myyntiin arkikäyttöön ja matkailuun sopivia Särmä laukkuja ja pari vakiintunutta reisitaskuasiaa klassikkokuosissa. Särmä TST tarjoaa ennestään tutun tappelupaidan alaosaksi housuja, jotka jalassa kelpaa voimistella rajusti. Jämä sarkarepusta luodaan modernimpi maastokuvioitu versio - mutta ei liian moderni!

Särmä

Särmä keikkalaukut. Pienempi noin 40-litrainen ja suurempi yli 80-litrainen laukku, jotka sopivat ulkonäöltään Särmä rynnäkköreppujen maailmaan. Pienempi menee käsimatkatavarana lentoliikenteessä, suurempaan saat mukaan enemmänkin kuin pelkän viikonlopun kamat. Molemmissa päälokeron läppä avautuu päältä sivulle alas asti, eli läpän päällä voi istua tai vaikka vaihtaa vaatteet sukkien likaantumatta. Saapunee samoihin aikoihin kesän kanssa!

Särmä reisitaskuhousut ja Särmä shortsit maastokuvioisina! Testattiin meidän ripstop-kankaalle painamista, ja sehän toimi! Tulossa siis keväällä 2019 ensimmäisenä kuosillisena vaihtoehtoina molempiin Särmä-malleihin Woodlandia!

Särmä TST

Särmä TST L4 Taisteluhousut. Ns. kuperkeikkahousut L4 Taistelupaidan alaosaksi. Venyviä yksityiskohtia, paljon taskuja ja kaikkea jännää. Näitä ollaan puuhasteltu jo surullisen kauan ja ovat useampaan otteeseen jääneet joko yllättävien kriittisempien projektien jalkoihin tai viivästyneet milloin mistäkin syystä - mutta jos nyt sitten vihdoin tulevana keväänä saataisiin homma maaliin!

Jämä

Jämä M91-reppu. Malli tuttu sarkarepusta, mutta kangas Savotan ylijäämä-telttakangasta. Pohjan kangas telttapohjakangasta, eli melkoisen kulutuksenkestävä paketti!

Maastokuvioitu reppu jossa nahkaiset olkahihnat.
M91-kuvio on jo sen verran kauan sitten poistunut käytöstä, että kyse on klassikosta. Kuvan protosta poiketen vetoketjun väristä tulee maanläheinen.


Q3-Q4 2019

Vuoden loppua kohti Särmä siirtyy säänmukaisiin takkeihin ja Duunarihousuistakin tehdään villakankainen versio. Särmä TST etenee palosuojattuihin kamppeisiin ja lanseeraa modernin partiohaalarin ja sissitakin (!!!).

Särmä

Särmä Windproof Fishtail Parka. Työnimeltään vielä lukitsematon takki pohjautuu klassiseen US M51-malliin ja muuntuu Särmän käsissä tietysti Windproof-versioksi kevyesti topatulla (n. 80-100 g/m2) irtovuorilla! Jokseenkin vähemmän säkkimäinen ja enemmän moderni kunnianosoitus takkivanhukselle; tämän sisällä olet suojassa viimalta ja kylmältä! Hyvät taskut, joista esim. povitaskuun pääsee takkia avaamatta, pitkä helma ja iso huppu. Talven lisäksi takki käy kevääseen ja syksyyn, mitä ajatellen kankaan voi halutessaan vahata sateenkestäväksi.

Särmä ohut softshell-takki. Kuorimainen, kevyt ja pieneksi pakkautuva softshell-takki lämpimämmille kausille. Suojaksi tuulelta, viilenevään iltaan tai muuten vaan kerrospukeutumiseen. Huppu pakkautuu kaulukseen sisään silloin kun sitä ei tarvitse; hihataskut tarrapohjilla, etusivulla pitkät vetoketjutaskut; olkasaumaa siirretty niin ettei sauma paina kantamuksien kanssa.

Särmä kenttäpaita, villakangasta. Nyt kun on saatu tää paitapuoli kunnolla käyntiin Särmä-tuotteissa, niin luonnollinen lisä mallistoon on leikkaukseltaan suorempi yksivärinen kenttäpaita. Villa on kierrätettyä, ja seassa on vähän polyesteriä tuomaan kulutuksen kestoa.

Särmä Duunarihousut ovat kaivanneet rinnalleen talvisempaa mallia, ja nyt loppuvuodesta 2018 näyttää siltä, että saadaan ensi talvelle villakankaiset ”herrainhousut”! Samahko malli, litteät henkselinapit ja villainen kangas tietysti. Todennäköisesti tää poikii samasta kankaasta myös Särmä Duunarihatun, koska yhdenmukaisuus on tärkeää.

Särmä villakangastakki. Siisti, pidempi villakankainen takki särmillä yksityiskohdilla. Takin aikataulua on viilattu kesän 2018 aikana, ja hyvää kangasta on etsitty vähän pidempään - teemme mieluummin hyvän takin kuin kiireisesti jotain sinnepäin.

Särmä TST

Täysin palosuojatut versiot erinäisistä maastovaatteistamme, alkaen L4 Taistelupaidasta. Hintoja emme pysty vielä tässä vaiheessa kertomaan, mutta arviolta noin kaksinkertaiset "tavallisiin" malleihin verrattuna. Materiaaleina suunnittelemme käyttävämme samoja kankaita ja neuloksia kuin Puolustusvoimat M11 taistelupaidassaan, mm. Tencate Defender-M:ää jne.

Särmä TST Sissitakki. PV:n iänikuisesta mallista päivitetty versio M05-maastokuviossa. Tähtäämme lanseeraukseen joulukuussa 2019.

Särmä TST Partiohaalari. Kuin PV:n vanha kunnon, mutta vähän eri. Tähtäämme lanseeraukseen joulukuussa 2019.

Terävä

Terävä Yhdenkäden Skrama. Noin kolmanneksen lyhyempi ja kevyempi, melkeinpä leukumainen versio täysimittaisesta Skramasta. Suhteellisen näppärä kantaa mukana ja antaa vielä varsin kovaa iskuvoimaa vähän rankempaan puuhasteluun.

Jämä

Korttilompakko, punaisesta ylijäämäkeinonahasta. Mahdollisesti jollain lekamaisella painatuksella. Lisäksi jotain keltaisesta cordurasta! Ehkäpä putkilaukku?

Kirkkaan punaista ja kirkkaan keltaista kangasta.
Joskus ylijäämä voi olla pirteääkin!


Nähdään ensi vuonna kaduilla ja metsissä!

Kickboxaaja.

Artikkelin tuotteita

Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, musta Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, ruskea Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, vasen, musta Terävä Skrama 240, hiiliteräs, muovilestalla
Terävä Skrama 240, hiiliteräs
Terävä Skrama 240, hiiliteräs
69.99 - 109.98 EUR
Skrama on raskas, pitkäteräinen eräveitsi metsäkäyttöön - työkalu joka poikkasee, halkaisee ja vuolee vielä kiehisetkin. Jos korvessa täytyy pärjätä yhdellä työkalulla on Skrama aika kova vaihtoehto. Skrama ei tietenkään ole kirves, eikä pikkutarkka näpertelyveitsi, mutta monikäyttöisyydeltään jotain siitä väliltä ja erittäin luotettava kumppani.
Särmä Windproof Smock, laivastonsininen Särmä Windproof Smock, musta Särmä Windproof Smock, vihreä
Särmä Windproof Smock
Särmä Windproof Smock
79.99 EUR
Oma näkemyksemme vanhasta kunnon Windproof Smockista muutamin parannuksin. Jos kalvovaatteissa hikoilu kyllästyttää, mutta kaipaat suojaa yllättäviltä sadekuuroilta, tämä saattaa olla paras vaihtoehto takiksi.
Jämä pussikaljapussi, suomalaista sarkaa
Jämä pussikaljapussi
Jämä pussikaljapussi
24.99 EUR
Huumorintajuisten kohtuukäyttäjien valinta pussikaljoitteluun!
Särmä TST L4 Taistelupaita, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Taistelupaita, M04 aavikkokuvio Särmä TST L4 Taistelupaita, vihreä
Särmä TST L4 Taistelupaita
Särmä TST L4 Taistelupaita
109.99 EUR
Kevyt ja hengittävä taistelupaita helpottaa lämpökuormaa ja parantaa jaksamista erityisesti kuumilla keleillä raskaiden suoja- ja varusteliivien alla. Aluspaitamaiseen torsoon kiinnitetyt pystykaulus ja maastotakkimaiset hihat suojaavat ja tarjoavat taskutilaa tärkeille pientavaroille, kulutukselle alttiit kyynärpäät ovat viimeistelty Cordura-vahvistetuilla kyynärsuojataskuilla.
Särmä Duunarihousut, mustat
Särmä Duunarihousut
Särmä Duunarihousut
79.99 EUR
Kunnon vanhan ajan käyttöhousut. Kangas on kestävää, vyötärö on korkealla ja siinä on laskokset - jalat mahtuvat liikkumaan ja pallit eivät puristu. Ja kuten kaikki vaatteet sata vuotta sitten, näyttää siistiltä ja miehekkäältä.
Särmä reisitaskuhousut, mustat Särmä reisitaskuhousut, vihreät Särmä reisitaskuhousut, khakit Särmä reisitaskuhousut, Woodland Särmä reisitaskuhousut, Tigerstripe
Särmä reisitaskuhousut
Särmä reisitaskuhousut
49.99 EUR
Varustelekan viralliset reisitaskuhousut yleiskäyttöön! Tarkoituksena oli tehdä kevyet, fiksuilla käytännön ominaisuuksilla ja järkevällä taskumäärällä varustetut reisitaskupögät, niin suurella valmistusvolyymilla että hinta saadaan paukutettua sopivaksi. Nyt olis, eikä ominaisuuksiinsa nähden ollenkaan pahan hintaisina!
Särmä shortsit, mustat Särmä shortsit, vihreät Särmä shortsit, khakit Särmä shortsit, Woodland
Särmä shortsit
Särmä shortsit
34.99 EUR
Shortsit, joissa mahtuu liikkumaan ja joissa taskut eivät ole vain koristeita! Tarkoituksena oli tehdä kevyet, fiksuilla käytännön ominaisuuksilla ja järkevällä taskumäärällä varustetut reisitaskushortsit, niin suurella valmistusvolyymilla että hinta saadaan sopivaksi - ratkaisu oli pätkäistä sotilastyylisistä housuista lahjetta vähän pois!
Särmä TST L4 Kenttähousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttähousut, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttähousut
Särmä TST L4 Kenttähousut
149.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttähousut, puhtaasti käytännön sanelemat maastohousut joissa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit, hyvä istuvuus ja funktionaaliset yksityiskohdat tekevät L4 Kenttähousuista sen mitä maastohousujen pitäisi olla, mukavat ja toimivat.
Särmä TST Modulaarinen Majavanhäntä
Särmä TST Modulaarinen Majavanhäntä
26.99 EUR
Tämä yksinkertainen "Beaver Tail" -konseptia noudatteleva tarvike tarjoaa kätevän kompressoitavan ja muokattavan kiinnityssysteemin erilaisten tarvikkeiden kantamiselle reppujen/liivien ulkopuolella. Kiinnittyy kuudella 25 mm nauhalla, joiden päähän käyttäjä saa pujottaa haluamansa kiinnitysoljet, eli voidaan kiinnittää käytännössä mihin tahansa varusteeseen josta vain löytyy PALS-kujanauhasto tai vastaavat kiinnityspisteet. Kiinnityssoljet myydään erikseen.
Särmä TST taktiset farkut, mustat Särmä TST taktiset farkut, siniset
Särmä TST Taktiset Farkut
Särmä TST Taktiset Farkut
99.99 EUR
Taktiset farkut - kun tekemisesi edellyttää toiminnallisia housuja, mutta reisitaskuhousut ja maastokuviot pistävät liikaa silmään. Tässä olis tavallisiksi farkuiksi naamioidut käyttöhousut jotka joustavuuden puolesta kelpaisivat Chuck Norrisillekin (ellei hänellä jo olisi karate-farkkujaan)!
Särmä villafleecehuppu
Särmä villafleecehuppu
12.95 EUR 14.99 EUR
Irtohuppu Särmä Villafleecetakkiin. Huput myydään erikseen siksi, että jotkut niistä tykkäävät, toiset eivät. Kiinnitys neppareilla takin kaulukseen.
Särmä villaflanellipaita, vihreä Särmä villaflanellipaita, punainen
Särmä villaflanellipaita
Särmä villaflanellipaita
119.99 EUR
Nyt yhdistetään kaksi hienoa juttua: villa ja flanelli. Ennenvanhanajan kunnollisina mustavalkoisina päivinä olivat tämän tyyliset villakankaiset kauluspaidat ihan tavallinen juttu, koska silloin kaikki tehtiin villasta - mitä luksusta! Nyt muovin aikana ne ovat aika spesiaalia tavaraa ja me ollaan tosi ylpeitä että voidaan paikata tätä ongelmaa.
Särmä TST 2P-RK pikasäädettävä asehihna
Särmä TST 2P-RK pikasäädettävä asehihna
24.99 EUR
Yksinkertainen ja luotettava pikasäädettävä kaksipistehihna. Sellaisenaan yhteensopiva mm. RK62/M:n ja AK:n kanssa, erillisten pikakiinnikkeiden avulla sopii lukemattomiin muihinkin. Varma vaihtoehto kiväärien ja karbiinien kaveriksi, pieksee vanhat nahkaremmit toimivuudellaan ja amerikanihmeet hinnallaan!
Särmä TST Woolshell-takki, harmaa Särmä TST Woolshell-takki, Vihreä Särmä TST Woolshell-takki, M05 metsäkuvio
Särmä TST Woolshell-takki
Särmä TST Woolshell-takki
239.99 EUR
Vuosien saatossa ollaan tehty ja nähty monenlaisia sarka- ja sotavaatteita, Woolshell on näiden vuosien aikana kertyneiden kokemuksien pohjalta uudelleenajateltu sarkapuku. Modernin softshell-takin tyylinen toiminnallisuus ja yksityiskohdat yhdistettynä villasarkakankaan luonnostaan loistaviin ominaisuuksiin tekevät tästä varsin ainutlaatuisen takkimallin!
Särmä TST Woolshell-housut, harmaat Särmä TST Woolshell-housut, Vihreät Särmä TST Woolshell-housut, vihreä-ruskeat Särmä TST Woolshell-housut, M05 metsäkuvio
Särmä TST Woolshell-housut
Särmä TST Woolshell-housut
209.99 EUR
Vuosien saatossa ollaan tehty ja nähty monenlaisia sarka- ja sotavaatteita, Woolshell on näiden vuosien aikana kertyneiden kokemuksien pohjalta uudelleenajateltu sarkapuku. Nykyaikaisten sotilashousujen leikkaus ja yksityiskohdat yhdistettynä villasarkakankaan luonnostaan loistaviin ominaisuuksiin tekevät näistä varsin ainutlaatuisen housumallin!
Särmä Softshell-takki
Särmä Softshell-takki
99.99 EUR
Softshell vastaa nykyaikana suunnilleen sitä mitä villasarka oli ennenvanhaan, eli vähänkään viileämmällä ja mahdollisesti kosteammalla ilmalla erinomaisen hyvä yleiskäyttöinen kangas. Ei ihme että nykyään kaikki ulkoilukamppeet ovat siitä tehty. Siis softshellistä. Meidän takkimme on pelkkä kuori, eli alle voi pukea tai olla pukematta mitä tahansa.
Särmä Windproof Anorak, musta Särmä Windproof Anorak, vihreä
Särmä Windproof Anorak
Särmä Windproof Anorak
79.99 EUR
Oletko anorakki-immeisiä? Kiinnostaako tuulenpitävyys? Särmä Windproof Anorak vastaa justiinsa näihin tarpeisiin. Takki sopii kaikenlaiseen ulkoiluun ja me ollaankin tarkasti funtsittu yksityiskohdat kuntoon, eikä vaan lähdetty tekemään juttuja ulkonäkö edellä - vaikka meidän silmään tämä aika kivalta näyttääkin.
Särmä T-paita
Särmä T-paita
29.99 EUR
Se parempi jokapaikan T-paita. Puuvillaan ei ole pakko tyytyä edes tavallista T-paitaa hakiessaan. Mutta mitä vaihtoehdoksi, jos merinovilla ei sovi kukkarolle ja tekokuidut sähköistää? Paidan voi tehdä vaikka puusta!
Särmä hihaton paita
Särmä hihaton paita
24.99 EUR
Hihattomia paitoja löytyy monenlaisia, mutta tätä Särmä hihatonta paitaa voi perustellusti kutsua erinomaiseksi vaimariksi. Me ei keksitty tätä itse: toteutettiin vaan erinomainen esimerkki klassikkomallista.
Särmä TST Hanger-yleistasku, vihreä
Särmä TST Hanger-yleistasku, vihreä
54.99 EUR
Särmä TST Hanger-yleistasku, M05 metsäkuvio Särmä TST Hanger-yleistasku, vihreä
Särmä TST Hanger-yleistasku
Särmä TST Hanger-yleistasku
54.99 EUR
Plate carriereiden ja muiden liivien alareunan tarranauharakenteisiin kiinnitettävä keskikokoinen yleistasku. Sisällä muutama pienempi taskulokero pikkutavaralle ja tarraseinä erilaisten inserttien ja lisätarvikkeiden kiinnitystä varten. Ulkopuolella kehoa vasten kuminauhalenkkejä valotikuille, edessä iso tarramerkkipaikka.
Särmä TST Hanger-yleistasku, M05 metsäkuvio
Särmä TST Hanger-yleistasku, M05 metsäkuvio
54.99 EUR
Jämä Luhka, minkinmusta Jämä Luhka, siniharmaa
Jämä Luhka
Jämä Luhka
109.99 EUR
Luhka, tai oikeellisemmin "Luhkka", eli vanha kunnon lapinviitta on perinteinen, tarpeesta syntynyt ulkoilmapukine.
Loading...