Kuka teki sun vaatteet, osa 8, Omniteksas

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Tämä Lekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Me osallistuttiin tähän ekan kerran viime vuonna, ja koska tää on yhä edelleen siisti juttu, me lähdettiin innolla messiin myös vuonna 2021.

Idiksenä on jatkaa viime vuodelta tuttua artikkelisarjaa, jossa esitellään meidän yhteistyökumppaneita, eli sitä mahtavaa jengiä, joka tekee teidän vaatteita. Sarjan kahdeksannessa osassa esittelyssä on liettualainen UAB Omniteksas (verkkosivut englanniksi).

Omniteksas tekee sun merinovillaisia vaatteita ja asusteita

UAB Omniteksas on Liettuassa toimiva neuleiden ja valmisvaatteiden valmistaja. He ovat tehneet meille merinovillaisia Särmä- ja Särmä TST -vaatteita ja asusteita noin viiden vuoden ajan. He valmistavat muun muassa suositut Särmä merinovillahupparit ja Särmä naisten merinovillahupparit. Yritys kutoo, värjää ja viimeistelee kankaan ja ompelee tuotteet, sekä pakkaa ja toimittaa valmiit tuotteet. Asiakkaalla on vain yksi yhteyshenkilö, joten hänen ei tarvitse tuskailla usean prosessin parissa samanaikaisesti.

Omniteksasilla on huippuluokan pelit ja vehkeet kankaiden kutomiseen ja viimeistelyyn. He myös kehittävät kaiken aikaa prosessejaaan ja pyrkivät entistä parempaan lopputulokseen.

Me pidetään Ominteksasissa erityisesti niiden vastuullisuudesta. Firma ymmärtää, ettei maapallukoita ole kuin tämä ainoa. Yritys on vähentänyt veden kulutusta 60 prosenttia kolmen viiime vuoden aikana. Valmistuksessa käytetty energia on ollut kokonaisuudessaan vihreää helmikuusta 2020 lähtien. Lisäksi he kierrättävät kaiken mahdollisen. Esimerkiksi kaikki kaavoituksessa syntyvä ylijäämävilla kierrätetään. Vuonna 2019 tällaista villaa laitettiin uusiokäyttöön 16,7 tonnia, joten ihan pikkujutusta ei ole kysymys. Tällä hetkellä Omniteksasia kiinnostavat eniten kierrätetyt ja luomukuidut. He testaavat tällä hetkellä esimerkiksi erilaisia hamppusekoitteita, kierrätettyä polyesteriä (Seaqual), luomuvillaa ja luomupuuvillaa.

Yritys on myös erittäin joustava. Se oli Liettuan ensimmäinen tuotantoprosessinsa kokonaan uudistanut yritys. He myös arvostavat suoraa ja rehellistä palautetta.

Rasa A.

Omniteksasin Rasa A

Kauan olet ollut töissä Omniteksasilla?

Olen työskennellyt täällä nyt 15 vuotta.

Mitä teet työksesi?

Teen erilaisia erikoisompelutöitä.

Miten olet päätynyt alalle?

Toimin aiemmin kehrääjänä toisessa yrityksessä, mutta täällä työskentelevä sisareni pyysi minua tulemaan Omniteksasille ompelijaksi. Sitä kautta minusta tuli sitten ompelija.

Mitä pidät työstäsi?

Pidän siitä oikein paljon ja olen sen vuoksi viihtynyt täällä kaikki nämä vuodet.

Rasa S.

Omniteksasin Rasa S

Kauan olet ollut töissä Omniteksasilla?

Olen ollut täällä nyt 12 vuotta.

Mitä teet työksesi?

Ompelen kaikenlaisia tuotteita.

Miten olet päätynyt alalle?

Opiskelin aikanaan ompelijaksi ja sain koulutustani vastaavaa työtä.

Mitä pidät työstäsi?

Viihdyn täällä oikein hyvin.

Aldona B.

Omniteksasin Aldona B

Kauan olet ollut töissä Omniteksasilla?

Olen työskennellyt täällä nyt noin puolitoista vuotta.

Mitä teet työksesi?

Toimin ompelijana.

Miten olet päätynyt alalle?

Olin aiemmin ompelijana eräässä toisessa yrityksessä. Minullakin oli Omniteksasilla sisko, joka houkutteli minut tänne, ja siitä se sitten lähti.

Mitä pidät työstäsi?

Pidän työstäni erittäin paljon.

Evaldas

Omniteksasin Evaldas

Kauan olet ollut töissä Omniteksasilla?

Olen työskennellyt tässä yrityksessä kymmenen vuoden ajan.

Mitä teet työksesi?

Toimin leikkaajana.

Miten olet päätynyt alalle?

Työskentelin aiemmin leikkaajana eräässä toisessa yrityksessä, kunnes kuulin Omniteksasin etsivän kankaan leikkauksessa käytettävän koneen käyttäjää. Hain paikkaa, sain sen ja olen ollut täällä siitä saakka.

Mitä pidät työstäsi?

Olen viihtynyt työssäni oikein hyvin.

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, musta Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa, Khaki Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, luonnonvalkoinen Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, oranssi
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa
24.99 EUR
Törkeän monikäyttöinen kevyt kypärähuppu eli balaclava; tilanteesta ja tarpeesta riippuen tämä taittuu joko koko kasvojen suojaksi, pipo-kauluri-yhdistelmäksi, pipoksi tai putkikauluriksi. Vähän kuin PV:n jakama "ville-viis-vee", mutta huomattavasti fiksumpi kaikilla osa-alueillaan. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä T-paita, merinovillaa, musta Särmä T-paita, merinovillaa, Laivastonsininen Särmä T-paita, merinovillaa, Petrooli
Särmä T-paita, merinovillaa
Särmä T-paita, merinovillaa
44.99 EUR
Päällepäin kuin mikä tahansa T-paita, mutta salaa paljon parempi! Malli on se tuttu ja turvallinen, mutta materiaali loistavan mukavaa ja toimivaa merinovillasekoitetta.
Särmä merinobokserit
Särmä merinobokserit
31.99 EUR
Meidän suosituimmat alushousut on Särmä viskoosibokserit. Tässä olis niiden isoveljet; melkein samat mutta merinovillasta. Lisättynä ominaisuutena sepalus!
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
39.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen tekemiseen suunniteltu tavallista parempi T-paita, ja kunnon laadukasta tekoa! Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
19.95 - 29.99 EUR 29.99 EUR
Puhtaasti käytännön sanelemat alushousut vaativaan aktiivikäyttöön. Pitkät, tiukat lahkeet ja tukeva vyötärö istuvat tukevasti kovassakin menossa. Merinovilla huolehtii kosteudensiirrosta ja tuntuu ihoa vasten mukavalta pitkilläkin reissuilla ja vaihtelevissa olosuhteissa.
Särmä merinohuppari, musta Särmä merinohuppari, Laivastonsininen Särmä merinohuppari, tummanharmaa Särmä merinohuppari, vihreä Särmä merinohuppari, Petrooli
Särmä merinohuppari
Särmä merinohuppari
149.99 EUR
Maailman paras huppari – sopii lämpimäksi välikerrokseksi tai päällitakiksi rankkaankin säähän silloin, kun on liikkeessä. Kangas on paksummanpuoleista merinovillaa, ja leikkaus jumalainen!
Särmä TST L1 merinopipo, vihreä Särmä TST L1 merinopipo, musta Särmä TST L1 merinopipo, Khaki Särmä TST L1 merinopipo, oranssi
Särmä TST L1 merinopipo
Särmä TST L1 merinopipo
19.99 EUR
Pieni, mutta ihana asia: ohut, kevyt ja lämmin merinovillapipo. Kätevä asuste joka kulkee aina mukana taskunpohjalla. Sopii hyvin myös kypärien ja muiden päähineiden alla käytettäväksi. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, mustat Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, Khaki
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa
26.99 EUR
Kylmä ja kurja sää on vaikea paikka sorminäppäryyttä vaativille tehtäville, tätä varten suunniteltiin L1 aluskäsineet! Nämä ohuet ja istuvat merinovillasormikkaat voidaan helposti kerrostaa istuvienkin hansikkaiden alle, näin saadaan kiperästi kaivattua eristystä sorminäppäryyden kärsimättä.
Särmä vaarinpaita, merinovillaa, tummanharmaa Särmä vaarinpaita, merinovillaa, tummanvihreä Särmä vaarinpaita, merinovillaa, laivastonsininen
Särmä vaarinpaita, merinovillaa
Särmä vaarinpaita, merinovillaa
89.99 EUR
Klassinen vanhanajan paita sellaisena kuin niitä joskus tehtiin, paitsi nämä ovat merinovillaa - ihan kuin kevyt villapaita, menee tosin kylmillä keleillä aluspaidastakin. Moderneissa paperinohuissa malleissa on usein jotain pelkästään ulkonäöllisiä höpsötyksiä, vaan tässäpä on kaikella funktionsa ja istuvuuskin on kunnollinen; tämä ei ole mikään makkarankuori eikä toisaalta telttakaan. Sopii arkeen ja mettään ihan yhtä hyvin!
Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa, musta Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa, Khaki
Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa
Särmä TST L1 putkikauluri, merinovillaa
15.99 EUR
Napakasti ja ryhdikkäästi istuvaksi suunniteltu kevyt merinoputkikauluri. Kevyt materiaali ei hiosta liikaa, mutta tavanomaista tiukempi malli pitää kaulurin muodossaan ja lähellä ihoa jolloin kevyestä materiaalista saadaan paras hyöty aikaiseksi. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa, musta
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa
69.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunniteltu poolopaita. Pitkä helma, raglan-hihat ja ovelasti toteutetut kaulus sekä hihansuut takaavat erinomaisen käyttömukavuuden. Merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä iso neliöhuivi, merinovillaa, musta Särmä iso neliöhuivi, merinovillaa, vihreä
Särmä iso neliöhuivi, merinovillaa
Särmä iso neliöhuivi, merinovillaa
36.99 EUR
Kaikilla pitäis olla neliöhuivi: se on monikäyttöinen, mukava ja tyylikäs asuste. Tässä olis merinovillainen "shemaghi", joka on toimivampi, mukavampi ja ilman mitään joutavia kalaverkkokuvioita. Villa on niin hienoa, ettei tämä edes kutita.
Särmä merinovillakalsarit, pitkät
Särmä merinovillakalsarit, pitkät
44.99 EUR
Kun keli käy ikäväksi, samoin käy puuvillaisille alusvaatteille. Siksi kantsiikin siirtyä merinovillaisiin, jotka tuntuvat mukavilta ihoa vasten ihan missä vaan tilanteessa, märkinä tai kuivina. Teetettiin tuolla etelänmailla (Liettuassa) ihan omia villakuteita! Seksikäs, ihoa myötäilevä malli, kuten kuuluukin.
Särmä merinoalushousut
Särmä merinoalushousut
19.95 - 24.99 EUR 24.99 EUR
Perinteiset miesten lyhyet alushousut merinovillaisina. Näitä näkee aivan liian usein puuvillaisina, tässä olis huomattavasti paremmat. Sen lisäksi, että materiaali on mukavinta mahdollista, on näiden muoto hiottu pitkälti niin hyväksi kuin mahdollista, ilman että näyttäisivät liian törkeiltä.
Särmä merinovillapaita, hihaton, musta
Särmä merinovillapaita, hihaton
Särmä merinovillapaita, hihaton
25.95 - 32.99 EUR 32.99 EUR
Perinteinen vaimari on paras aluspaita oikeastaan aina silloin, kun ei ole tarvetta pitkähihaiselle ja t-paitakin olis vähän niin ja näin. Harmi vaan, että ne ovat usein puuvillaa - ei siinä varsinaista vikaa ole, mutta ne voisivat olla paljon parempiakin, kuten vaikka merinovillaisia. Niin kuin tää meidän versiomme. Tavallaan aika unisex-vaate, kiitos superhyvän istuvuuden!
Särmä merinovillapaita, pitkähihainen
Särmä merinovillapaita, pitkähihainen
44.99 EUR
Kun keli käy ikäväksi, samoin käy puuvillaisille alusvaatteille. Siksi kantsiikin siirtyä merinovillaisiin, jotka tuntuvat mukavilta ihoa vasten ihan missä vaan tilanteessa, märkinä tai kuivina. Teetettiin tuolla etelänmailla (Liettuassa) ihan omia villakuteita! Seksikäs, ihoa myötäilevä malli, kuten kuuluukin.
Särmä TST L1 pitkähihainen aluspaita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 pitkähihainen aluspaita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 pitkähihainen aluspaita, merinovillaa
Särmä TST L1 pitkähihainen aluspaita, merinovillaa
44.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunniteltu kevyt pitkähihainen aluspaita. Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa
Särmä TST L1 pitkät alushousut, merinovillaa
44.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunnitellut kevyet pitkät alushousut. Istuva leikkaus ja hyvin muotoiltu malli takaavat käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä merinourheiluliivit
Särmä merinourheiluliivit
39.99 EUR
Harmittaako, kun tekninen yläosa kostuu hikoillessa ja tahtia hidastaessa tulee kylmä? Vetäise Särmä Merinourheiluliivit yllesi, niin voit liikkua rivakammin ja ottaa rauhassa ilman, että tissit jäätyy. Tämmösiä ei markkinoilla ihan liian kanssa ole, joten päätettiin tehdä ite.
Särmä naisten merinobokserit
Särmä naisten merinobokserit
25.99 EUR
Naisten bokserit merinovillaisina, tyköistuvina ja ihan tosi mukavina.
Särmä TST L2 väliasun housut, merinovillaa, vihreät Särmä TST L2 väliasun housut, merinovillaa, mustat
Särmä TST L2 väliasun housut, merinovillaa
Särmä TST L2 väliasun housut, merinovillaa
59.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunnitellut lämpimät väliasun housut. Istuva muotoiltu ja pehmeä, joustava neulos takaavat käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä merinoleggingsit
Särmä merinoleggingsit
49.99 EUR
Sanovat ettei leggingsit ole housut. No ehkä ei olekaan, mutta nämä ovat kuitenkin sen verran paksut, ettei näy läpi. Siitä kai siinä vauhkoamisessa on kyse, että puolustetaan säädyllisyyttä. Oli miten oli, tämän mukavampia leggingsejä voi olla vaikea löytää.
Särmä naisten merinopaita
Särmä naisten merinopaita
64.99 EUR
Mahdottoman mukava paita hyggeilyyn tai retkeilyhommiin. Tavallaan aluspaita, mutta ei semmonen läpinäkyvä ja teknisen näköinen, joten sopii sellaisenaankin päällipaidaksi sivistyksen pariin. On tärkeätä, että jokapäiväiset käyttöesineet ovat laadukkaita - pitkähihaisen paidankaan ei tarvitse olla tehty jostain muusta kuin merinovillasta!
Särmä TST L1 aluskerrasto, merinovillaa
Särmä TST L1 aluskerrasto, merinovillaa
89.98 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunniteltu kevyt aluskerrasto. Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä perinteinen kauluri, merinovillaa
Särmä perinteinen kauluri, merinovillaa
24.99 EUR
Kunnon perinteinen merinovillakauluri! Niille jotka hakevat vain kaulaa ja vähän siitä alaspäin suojaavaa lämmikettä, tässä olis kaulurilahja taivaasta.
Loading...