Finnish Brutality 23.10.-24.10.2021

Finnish Brutality

Finnish Brutality 23.-24.10.2021
Etusivu
Bootcamp
Divisioonat
Säännöt
UKK
Historia

Finnish Brutality 2021

Finnish Brutality on vuonna 2018 alkunsa saanut 2-gun-henkinen ampumakilpailu, jossa koetellaan kisaajan fysikkaa ja ampumataitoja erilaisten rastisuoritusten muodossa. Kilpailuja on järjestetty yhteistyössä InRange TV:n kanssa alusta alkaen, ja sisarkilpailu Desert Brutality näkikin kolmannen iteraationsa helmikuussa 2020.

Brutality Bootcamp

Valmistaudu tulevaan koitokseen Brutality Bootcampin kanssa! Seurattavana on kolme erilaista hahmoa, joita yhdistää Finnish Brutality. Luvassa on treenivinkkejä, fiilistelyä ja vierailevia tähtiä. Pidä mielessäsi #brutalitybootcamp, niin pysyt ajan tasalla!

Ohjeita Kasarda Drillin harjoitteluun

Kokeneemmat Brutality-kävijät ovat jo huomanneet, että kilpailuissa toistuu niin sanottu Kasarda Drill, eli pääosa stagesta muodostuu kahvakuulan heittämisestä ja ampumisesta paikasta, johon kahvakuula putoaa. Tässä artikkelissa puran hiukan Kasarda Drilliä suorituksena ja kerron vinkkejä, miten omaa menestystä kyseisellä rastilla voi parantaa.

Tärkeimmät ominaisuudet, joita kyseisellä rastilla mitataan, ovat kyky heittää kahvakuulaa pitkälle, juosta nopeasti, ottaa nopeasti ampuma-asento maaten, ampua n. 100-150 m etäisyydeltä kiväärillä osumia osoitettuun maaliin (yleensä noin IPSC-taulun kokoinen metallimaali), nousta nopeasti ylös ja toistaa sama uudestaan, kunnes on edetty joku tietty matka, esimerkiksi 50 metriä. Rastilla on mahdollisesti myös muita tehtäviä, kuten pistooliammuntaa, spinnerin pyöräyttämistä jne.

Kuula pitkälle

Saadaksesi rastilta hyvän tuloksen, tarvitset räjähtävää voimaa ja hyvää kahvakuulan heittotekniikkaa, johon perehdyn ensimmäisenä.

Kahvakuulan heitto tapahtuu jalkojen välistä eteenpäin. Paras tapa on tehdä se heilautuksesta, jossa kuula otetaan maasta hieman edestä - jolloin kuulan nostaminen maasta saa aikaan jo kuulan liikkeen taaksepäin - heilauttamalla jaloilla, lantiolla ja keskivartalolla kuulaa voimakkaasti eteenpäin, vetämällä käsillä lisää liike-energiaa kuulaan ja vapauttamalla kuulasta oikealla hetkellä, oman kehon painoa samalla voimakkaasti eteen tuoden.

Aloita harjoittelu kahvakuulaheilautuksella. Ote kahvasta on pääosin keskisormella ja nimettömällä, pidä selkä mahdollisimman suorana, mene kyykkyyn ja nosta kuula ylös. Anna kuulan heilahtaa taakse, ja eteen tullessa ojenna jalat ja lantio suoraksi. Tässä vaiheessa käsillä ei tarvitse juurikaan tehdä töitä, vaan voit pitää kyynärpäät kiinni kyljissä.

Kun heilautus alkaa sujua, kokeile American Swingiä, eli heilautusta, jossa kuula nousee pään yläpuolelle. Lantion ja jalkojen ojennuttua nosta käsillä kuulaa suoraan ylöspäin.

Seuraavaksi olet valmis heittämään: lähde heilautuksella hakemaan vauhtia kuulalle ja sen sijaan, että tekisit nostoa suoraan ylös, suuntaa kuulaa yläviistoon eteenpäin noin 32-38 asteen kulmassa, jolla saat parhaan pituuden tuottavan lennon. Tuo koko vartalon liike kuulan taakse ja vapauta kuula. Kokeilemalla loivempaa ja jyrkempää kulmaa löydät mittasuhteillesi sopivan irrotushetken ja -kulman.

Voimaa ja kestävyyttä

Tämä rasti on fyysisesti raskas: teet maksimaalista räjähtävää voimaa vaativaa työtä ja joudut tekemään monta burpeeta, eli maahan makaamaan – ylös – liikettä. Seuraavanlainen harjoittelu auttaa sinua pärjäämään, etkä piiputa niin nopeasti:

Haponsietotreeni. Heitä kuulaa niin pitkälle kuin pystyt, juokse kuulalle, käy makuulla ja heitä kuulaa uudestaan. Jatka 180 sekunnin ajan. Toista kolme kertaa kolmen minuutin tauoilla välissä. Pari kuntopiiriä viikossa tekee hyvää!

Voimaharjoittelu. Maastaveto, kyykky, raaka rinnalleveto ja tempaus voima- ja painonnostoliikkeistä parantavat maksimivoimaasi ja räjähtävää voimaa, jolla saat kuulan lentämään pidemmälle. Pari voimahajoitusta viikkoon kehittää voimatasojasi.

Ampumaharjoittelu. Harjoittele rasitusammuntaa, eli miten muutamalla syvällä hengityksellä tasaat hiukan sykettä ennen ampumahetkeä, ja miten pystyt ampumaan osumia, vaikka sykkeesi ovat maksimialueella. Tämä taito kehittyy vain harjoittelemalla ja tässä mm. ampumahiihtäjät ovat mestareita.

Ei muuta ku kovaa ajoo ja nähdään Brutalityssä!

Instructor Petteri Kantola,
Defendo Green Director

Ohjeita ampumiseen

Bootcamp for Finnish brutality 2021. Aluksi Jenny kertoo off-hand -ampumisesta, ja seuraavaksi Sami opastaa pistooliotteen maailmaan.

Jenny ja Jari opastavat spinnerin ampumisessa.

Hahmot

Jenny Koskimäki @jenkarolina

Ensikosketus ampumiseen intissä 2012, tutustumisen SRA:han 2016, harrastuksen kunnollinen aloitus 2018. Starttasin SRA Etelä-Hämeen piirissä naisten treeniryhmän, joka on hyvässä kasvussa.

 • 2021 SRA naisten suomenmestari
 • 2020 IPSC PCC naisten suomenmestari
 • SAL naisten tehovalmennusryhmässä, valmentajana Raine Peltokoski

Sami Kallinen @sktactical

Toiminnallista ammuntaa 5 vuotta, takana hieman alle 100 kilpailua. Finnish Brutality 2018 avasi silmät fyysisen toimintakyvyn puutteille. Sivutoiminen asekouluttaja.

 • Finnish Brutality 2019 ja 2020 Open Division kultaa
 • VaRes Cup 2020 Avo2, IPSC Shotgun Open 2019 SM3, SPOLcup 2018 Avo2

Petteri Kantola @defendogreendirector

Kaikkien alojen yleinen erityisasiantuntija, treenihirmu ja varmaan Suomen kiireisin eläkeläinen.

 • Majuri EVP
 • Combat SAR, Force Protection, Combatives, CQB, Use of Force, Firearms, S.E.R.E inst.
 • Defendo 4. Degree blackbelt


Divisioonat

Rautatähtäimet (Irons)

Irons Division
 • Kivääri ja pistooli ainoastaan rautatähtäimillä
 • Kiväärin lippaiden maksimikapasiteetti on 30 patruunaa
 • Pistoolin lippaiden maksimikapasiteetti on 17+1 patruunaa.

Kaiken varustuksen ja kaluston tulee olla sama kaikilla rasteilla. Esimerkki: Jos aloittaa polvisuojien kanssa kilpailun, tulee polvisuojia käyttää kaikilla rasteilla.

Optiikka (Optics)

Optics Division
 • Kivääri joko rautatähtäimillä tai yksittäisellä optiikalla
 • Pistoolissa ainoastaan rautatähtäimet
 • Ei bipodeja tai vastaavia
 • Kiväärin lippaiden maksimikapasiteetti on 30 patruunaa
 • Pistoolin lippaiden maksimikapasiteetti on 20 patruunaa.

Kaiken varustuksen ja kaluston tulee olla sama kaikilla rasteilla. Esimerkki: Jos aloittaa polvisuojien kanssa kilpailun, tulee polvisuojia käyttää kaikilla rasteilla.

Avoin (Open)

Open Division

Ei rajoitteita aseiden, tähtäimien tai varusteiden suhteen, kunhan ne ovat turvalliset ja yleisten sääntöjen mukaiset.

SRA TST (Armored Division)

Armored Division

Noudattaen TST CUPin varustemääräyksiä.

Ei rajoitteita aseiden, tähtäimien tai varusteiden suhteen, kunhan ne ovat turvalliset ja yleisten sääntöjen mukaiset. Aseiden ja varusteiden tulee olla samat koko kilpailun ajan.

Varusteet on oltava päällä rastisuoritusten aikana. Varusteita voi riisua siirtymillä/odotusalueella tarpeen mukaan. Varusteiden tahallinen keventäminen rastilla on kiellettyä.

Pakolliset varusteet tulee olla saatavilla niin, että ampuja saa ne esiin yhdellä kädellä. (Esim. 3 pakollista kiväärin lipasta tulee olla saatavilla yhdellä kädellä, mutta mahdolliset muut kiväärinlippaat voivat olla esim. repussa.)

Rastikuvauksessa voidaan määrätä kevennyksiä TST-luokan varusteisiin, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Rastihenkilöstö tarkkailee TST-sarjan ampujien varusteita ja voi tarkistuttaa varusteita rasteilla tai tarvittaessa punnita varusteet mikäli varusteiden paino ei näytä täyttävän 12 kg minimipainoa. Mikäli ampujan varustus todetaan puutteelliseksi tarkastuksessa rastihenkilöstön toimesta, ampuja poistetaan TST-sarjasta ja siirretään avoimeen luokkaan.

TST-luokan ampujalla tulee olla rastisuoritusten aikana kannossa vähintään seuraavat varusteet:

 • Kilpailussa käytettävä pistooli, kilpailussa käytettävässä kotelossa lataamattomana. (Jos rastilla ei käytetä pistoolia, tyhjän lippaan voi kiinnittää rastin ajaksi tuomarin luvalla.)
 • Vähintään 90 kiväärin patruunaa lipastettuna vähintään kolmeen 30 patruunan lippaaseen. Poikkeuksena tästä ovat ns. pitkää kiväärin patruunaa käyttävät aseet (esim. 7,62x51) joissa riittää 20 patruunan lippaat (oltava kannossa rastisuorituksen alkaessa)
 • Vähintään 30 pistoolin patruunaa lipastettuna vähintään kahteen lippaaseen (oltava kannossa rastisuorituksen alkaessa)
 • Vähintään 1 litra vettä (vettä saa juoda, mutta ampujan tulee täydentää vettä rasteilla niin että kannossa on kokoajan väh. 1 litra)
 • Veitsi/Monitoimityökalu (veitsen terän pituus vähintään 9cm)
 • Valaisin
 • Käsineet (palveluskäyttöön sopivat ja hillityn väriset)
 • Asekäyttöön soveltuva hihna
 • E/A välineet (jossa vähintään ensiside/kiristysside)
 • TST-liivi / plate carrier / chestrig
 • Kenttäkelpoinen, palveluskäyttöön sopiva, hillityn värinen, pitkälahkeinen sekä pitkähihainen vaatetus
 • Kenttäkelpoiset, palveluskäyttöön sopivat ja hillityn väriset pitkävartiset jalkineet (jalkineen varren tulee peittää kehräsluu)
 • Varusteiden yhteispainon tulee olla vähintään 12 kg

Punnittaviin varusteisiin lasketaan seuraavat:

 • Kannossa oleva pistooli
 • TST-liivi / plate carrier / chestrig
 • Battle belt tai vastaava
 • Kypärä (painoon lasketaan kaikki kypärässä kiinni olevat varusteet. Kuulosuojaimia ja suojalaseja yms. varusteita ei lasketa varusteiden yhteispainoon mikäli ei käytä kypärää)
 • Sirpale-, luotiliivit tai -levyt tai vastaavat siihen käyttöön valmistetut.
 • Varusteet jotka tulee olla kannossa rastisuoritusten aikana.(listattuna yllä)
 • Kaikki varusteet jotka ovat kannossa ampujan varusteissa sekä polvi- ja kyynärsuojat. (pitkien aseiden, vaatteiden, kenkien yms. painoa ei lasketa mukaan!)

Säännöt

1 YLEISET KÄYTÄNNÖT JA KIISTOJEN RATKAISEMINEN

Suomennetut säännöt perustuvat 2-GUN ACTION CHALLENGE MATCH sääntöihin. Epäselvissä tilanteissa viitataan alkuperäisiin sääntöihin. Ratamestari vastaa sääntöjen tulkinnasta.

1.1 Suojalasit ovat pakolliset osallistujille, toimitsijoille ja katsojille tapahtuma-alueella.

1.2 Kuulosuojaimet ovat pakolliset osallistujille, toimitsijoille ja katsojille tapahtuma-alueella.

1.3 Päihteiden käyttö tai niiden vaikutuksen alaisena oleminen on kielletty tapahtuma-alueella. Henkilö, jonka todetaan olevan päihteiden vaikutuksen alaisena tai käyttävän päihteitä tullaan poistamaan tapahtuma-alueelta.

1.4 Vaatetus, jossa on loukkaavaa kuvastoa tai tekstiä, ei ole sallittu tapahtuma-alueella.

1.5 Osallistuja voidaan hylätä kilpailusta turvallisuussääntöjen rikkomisesta tai muiden tässä dokumentissa kuvattujen sääntöjen rikkomisesta. Hylkäys koskee koko tapahtumaa ja osallistuja ei ole oikeutettu jatkamaan kilpailua eikä ole oikeutettu palkintoihin.

1.6 Osallistujien ja katsojien odotetaan käyttäytyvän kohteliaasti ja hyvää urheiluhenkeä noudattaen. Henkilö, joka käyttäytyy epäurheilijamaisesti tai asiattomasti voidaan poistaa tapahtumasta Ratamestarin päätöksellä. Osallistuja voidaan hylätä epäurheilijamaisesta käytöksestä esimerkiksi (muttei rajoittuen): huijaamisesta, uhkailusta, aggressiivisesta käytöksestä, häiritsevästä käytöksestä, tai toimitsijoiden ohjeiden tahallisen huomiotta jättämisen seurauksena.

1.7 Kaikki hylkäykset ja uusinta-ammunnat ovat Ratamestarin päätäntävallassa.

1.8 Osallistujien tulee suorittaa tapahtuma annetun ryhmäjaon ja aikataulun mukaisesti.

1.8.1 Osallistuja, joka ei ole paikalla rastin annettuna alkamisaikana, ei voi suorittaa rastia ilman Ratamestarin antamaa lupaa. Lisäksi kohdan 6.1.11. määräykset pätevät.

1.8.2 Toiminnalliseen ammuntaan kuuluu sopeutuminen olosuhteisiin. Osallistujat eivät ole oikeutettuja lykkäämään tai aikaistamaan suoritustaan johtuen sää- tai valaistusolosuhteista. Poikkeuksena tilanteet, jolloin Ratamestarin päätöksellä muutetaan suoritusajankohtia johtuen valaistuksesta, sääolosuhteista tai turvallisuuteen liittyen seikkojen johdosta.

1.9 Jokin seikka tai tilanne, jota ei ole käsitelty tässä dokumentissa ratkaistaan Kilpailunjohtajan ja Ratamestarin toimesta käyttäen referenssinä 2014 USPSA Multi-Gun sääntöjen määräyksiä ja normeja. Tulkinnan säännöistä tekee Kilpailunjohtaja ja Ratamestari. Kilpailunjohtajan päätös on lopullinen ja on voimassa koko tapahtuman ajan. Lähtökohtaisesti, jos joku sääntö tai määräys on päällekkäinen, tässä dokumentissa esitetyt säännöt ja määräykset ovat etusijalla.

2 TURVALLISUUS

2.1 Tapahtumassa ase saa olla ladattuna ainoastaan omalla vuorolla ja suorituspaikalla.

2.1.1 Rastin suoritusalueen ulkopuolella aseen on joka hetki oltava ilman lipasta tai makasiini tyhjänä, lataamattomana ja virittämättömänä, sekä lisäksi varmistettuna, mikäli mahdollista. Aseen saa ladata ainoastaan sille osoitetussa paikassa toimitsijan valvonnassa ja käskystä.

2.2 Rastin suoritusalueen ulkopuolella asetta saa käsitellä ainoastaan erikseen merkityllä ja rajatulla käsittelyalueella, jossa on oltava merkitty käsittelysektori, jonka sisäpuolelle aseen piipun tulee olla suunnattu asetta käsiteltäessä

2.2.1 Käsittelyalue on selvästi merkitty.

2.2.2 Asetta ei saa ladata käsittelyalueella.

2.2.3 Käsittelyalueella ei saa käsitellä ampumatarvikkeita (patruunat, patruunoita sisältävät lippaat / latauslaitteet, latausharjoituspatruunat, hylsyt tai muu vastaava)

2.3 Ampuma-aseita voi kuljettaa tapahtuma-alueella ainoastaan seuraavasti:

2.3.1 Pistoolin tulee olla koteloituna tai suojuksessa. Pistoolin lippaan tulee olla irti, ase ei saa olla vireessä ja aseen tulee olla varmistettu, jos mahdollista.

2.3.2 Kiväärin tulee olla suojuksessa tai asetta on kuljetettava piippu turvalliseen suuntaan kuten alas tai ylöspäin suunnattuna. Lippaan tulee olla irti, patruunapesän tyhjä sekä aseessa tulee olla tyhjää pesää ilmaiseva merkki (ns. Chamber Flag).

2.4 Osallistuja, joka syyllistyy turvamääräysten rikkomiseen tullaan pysäyttämään toimitsijoiden toimesta ja osallistuja hylätään. Esimerkkejä hylkäykseen johtavista turvamääräysten rikkomuksista ovat mm:

2.4.1 Vahingonlaukaus, joksi katsotaan:
2.4.1.1 Laukaus, joka ammutaan ohi ampumasektorin. Maalia kohti ammuttu laukaus, joka jatkuu sektorin ohi, ei kuitenkaan johda hylkäykseen.
2.4.1.2 Laukaus, joka osuu maahan lähempänä kuin 3 metriä ampujasta, ellei tehtävä sitä edellytä. Myös laukaus, joka osuu ratarakenteisiin tai vastaaviin katsotaan vahingonlaukaukseksi, jos se olisi ilman kimpoamista osunut lähemmäs kuin 3 metriä ampujasta. Rastin tuomari ja/tai Ratamestari päättää oliko kimmonnut laukaus vahingonlaukaus.
2.4.1.3 Laukaus, joka ammutaan ladatessa, lipasta vaihtaessa tai patruunoita täydentäessä, tai asetta tyhjentäessä.
2.4.1.4 Laukaus, joka ammutaan asetta käsitellessä tai häiriötä poistaessa.
2.4.1.5 Laukaus, joka ammutaan siirtäessä asetta kädestä toiseen tai olalta toiselle.
2.4.1.6 Laukaus, joka ammutaan liikkeessä muuten kuin maaleja kohti.

2.4.2 Vaaralliseksi aseenkäsittelyksi katsotaan esimerkiksi, muttei rajoittuen:
2.4.2.1 Aseenkäsittely muualla kuin rastin suoritusalueella tai käsittelyalueella tai toimitsijan valvonnassa ja käskystä. Tämä ei koske kiväärien kantamista rastien välillä.
2.4.2.2 Rasteilla ja käsittelyalueella käsittelysektorin rikkominen tai piipun osoittaminen muuten vaaralliseen suuntaan.

2.4.2.3 Rasteilla ja käsittelyalueella aseen pudottaminen.

2.4.2.4 Rastilla aseen piippu osoittaa osallistujaa itseään.

2.4.2.5 Rastin suorituksen aikana aseen ollessa esillä tulee piipun aina osoittaa käsittelysektorin sisäpuolelle. Mikäli rastilla käytetään pistoolia, sen on osoitettava koteloitaessa, kotelosta vetäessä, sekä ladattuna kotelossa ollessaan (aloitusasennosta riippumatta) käsittelysektoriin, tai enintään 2 metrin säteelle ampujan jaloista.

2.4.2.6 Usemman kuin yhden pistoolin ja yhden kiväärin pitäminen hallussa rastin suorituksen aikana.

2.4.2.7 Sormen vieminen liipaisinkaaren sisälle häiriötä poistaessa, kun osallistuja ei selvästi tähtää maaliin.

2.4.2.8 Sormen vieminen liipaisinkaaren sisälle asetta käsitellessä, poislukien vireestä pois päästäminen sen niin vaatiessa.

2.4.2.9 Sormen vieminen liipaisinkaaren sisälle liikkuessa, poislukien jos samalla ammutaan maaleja.

2.4.2.10 Yksitoimisen pistoolin kotelointi ilman varmistusta tai kaksitoimisen pistoolin kotelointi ladattuna, vireessä ja varmistamattomana, tai revolverin kotelointi vireessä.

2.4.2.11 Patruunoiden, patruunoita sisältävien lippaiden / latauslaitteiden, latausharjoituspatruunoiden, hylsyjen tai muiden vastaavien käsittely käsittelyalueella.

2.4.2.12 Ladattu ase muutoin kuin rastien suorituspaikoilla ja toimitsijoiden käskystä.

2.4.2.13 Pudotetun aseen nostaminen / noutaminen. Ainoastaan toimitsija voi nostaa noutaa pudonneen aseen. Toimitsija tyhjentää ja tarkastaa pudonneen aseen ja toimittaa sen osallistujan aselaukkuun / suojukseen käsittelyalueella.

2.4.2.14 Käsiaseen vetäminen kotelosta rintamasuunta käsittelysektorista ulospäin, tai makuuasennossa.

2.4.2.15 Metallimaalin ampuminen pistoolilla lähempää kuin 7 metrin tai kiväärillä lähempää kuin 44 metrin etäisyydeltä. Etäisyys määritellään sen mukaan, missä kohtaa osallistujan maata koskettava ruumiinosa on lähimpänä ammuttua maalia.

2.4.3 Kiellettyjen ampumatarvikkeiden hallussapito tapahtuma-alueella. Kielletyt ampumatarvikkeet on määritelty kohdassa 3.3.

2.4.4 Aseen jättäminen turvattomasti rastin aikana. Aseen saa jättää osallistujan hallusta ainoastaan rastikuvauksen mukaisesti ja seuraavan tilan mukaisesti:
2.4.4.1 Ladatun kiväärin tulee olla varmistettuna. Pistoolin tulee olla kohtien 4.4.1.1 - 4.4.1.4 mukaisesti. Piipun tulee osoittaa turvalliseen suuntaan ja rastikuvauksen mukaisesti.
2.4.4.2 Täysin tyhjä ase (lipas irti, patruunapesä tyhjä) piippu turvalliseen suuntaan rastikuvauksen mukaisesti.
2.4.5 Aseen lataaminen / tyhjentäminen turvattomasti.
2.4.6 Laukauksen ampuminen muualle kuin maalia kohti.
2.4.7 Aseella osoittaminen suuntaan, jota voidaan pitää sillä hetkellä vaarallisena.

3 PATRUUNAT

3.1 Pistoolin patruunoiden kaliiperin tulee olla 7.62x25 (30 Tokarev) tai suurempi.

3.2 Kiväärin patruunoiden tulee olla keskisytytteisiä ja vähintään kaliiperia 5.45mm ja enintään 12.7mm, ellei divisioonakuvauksissa ole muuta määrätty.

3.3 Kiellettyjä patruunoita on valojuovat, sytyttävät, räjähtävät, panssarinläpäisevät ja muut vastaavat. Pehmeät rautavaippaluodit kuparipäällysteellä ovat sallittuja.

4 ASEET

4.1 Kaikkien käytettävien aseiden tulee olla turvallisia ja toimintakuntoisia. Toimitsijat voivat tarkastaa osallistujien aseiden turvallisuuden ja toimintakunnon. Jos ase todetaan vaaralliseksi tai kunnoltaan kyseenalaiseksi, sen käyttö on kielletty kunnes ase on korjattu ja osoitettu turvalliseksi ja toimintakuntoiseksi. Ratamestari päättää, onko ase turvallinen ja toimintakuntoinen.

4.2 Osallistujan tulee käyttää samoja aseita koko tapahtuman ajan.

4.3 Jos osallistujan ase rikkoutuu, osallistuja voi korjata aseen vastaavilla osilla. Jos korjauksen johdosta aseen ominaisuudet muuttuvat oleellisesti, korjaukset aseeseen tulee hyväksyttää ratamestarilla.

4.4 Ellei rastikuvauksessa toisin määrätä, on rastin alkaessa osallistujan varusteiden oltava seuraavan mukaisessa tilassa:
4.4.1 Pistooli ladattuna divisioonan mukaisesti ja kotelossa:
4.4.1.1 Yksitoiminen pistooli varmistettuna.
4.4.1.2 Kaksitoiminen pistooli poissa vireestä.
4.4.1.3 Aseen kaikkien varmistimien tulee olla paikallaan ja toimintakunnossa.
4.4.1.4 Revolverin tulee olla pois vireestä.
4.4.2 Kivääri ladattuna divisioonan mukaisesti, alavalmiusasennossa (tukki olkapäällä, piippu alaspäin, sormi pois liipaisimelta) ja varmistettuna.
4.4.3 Osallistuja ei saa koskettaa aseita, lippaita tai muita vastaavia komennon “HUOMIO” jälkeen ja ennen rastikuvauksen mukaista aloitusmerkkiä.
4.4.4 Kaikkien varusteiden tulee olla rastin alkaessa osallistujalla yllään tai aseessa kiinni (eli niitä ei saa asetella rastille valmiiksi). Vyötä, koteloa, lipastaskuja ja muita varusteita saa vaihtaa ja sijoitella uudelleen rastien välillä.

5 DIVISIOONAT

5.1 Osallistuja ilmoittautuu yhteen divisioonaan.
5.1.1 Divisioonat ovat: “Rautatähtäimet”, “Optiikka”, “Avoin”, SRA-TST ("Armored").
5.1.2 Jos osallistujan varustus ei ole ilmoitetun divisioonan mukainen, siirretään osallistuja Avoimeen. Jos Avoimen vaatimukset eivät täyty, osallistujan tulokset poistetaan loppullisesta tuloslaskennasta.

ERITYISMÄÄRÄYS 1: Kiväärissä vaaditaan hihna koko tapahtuman ajan. Yksipistehihnan käyttö on sallittu, mutta hihna pitää olla osallistujalla päällä tai asennettu kivääriin koko tapahtuman ajaksi.

ERITYISMÄÄRÄYS 2: SERPA -tyyppiset kotelot ja kilparigityyppiset pikavetotelineet eivät ole sallittuja.

6 PISTEYTYS JA RANGAISTUKSET

6.1 Rastin kokonaisaika on rastin suorittamiseen käytetty aika lisättynä mahdollisilla aikarangaistuksilla.
6.1.1 Jokaisesta rastista on laadittu rastikuvaus, josta ilmenee:
6.1.1.1 Ammuttavien maalien määrä ja laatu, maalien neutralointiin vaadittu laukausmäärä ja suoritustapa.
6.1.1.2 Rastikuvaus kertoo rastin suorittamiseen annetun ennimmäisajan.
6.1.1.3 Osallistujan tulee suorittaa rasti enimmäisajan puitteissa. Osallistuja ei saa jättää maaleja ampumatta, vaan tulee jatkaa suoritustaan niin kauan, että rasti on suoritettu, maksimiaika käytetty tai ammukset loppuvat. Jos maksimiaika täyttyy, toimitsija keskeyttää suorituksen. Pisteytyksessä käytetään tällöin maksimiaikaa lisättynä mahdollisilla rangaistuksilla. Toimitsijat voivat muistuttaa osallistujaa maalien ampumisesta, eikä tätä katsota häirinnäksi.

6.1.2 Paperiset ammuttavat maalit tulee neutraloida:
6.1.2.1 Vain luodin tekemät osumat lasketaan pisteytykseen. Osuman pitää olla tulkittavissa luodin aiheuttamaksi. Kimmokkeiden tai muiden vastaavien projektiilien tekemiä osumia ei lasketa. Selvä poikittainen osuma lasketaan.
6.1.2.2 Paperitaulujen pisteytys
6.1.2.3 Paperitaulun neutraloimiseksi vaaditaan kaksi osumaa taulun alueelle.
6.1.3 Kaatuvien maalien (esim Pepper Popperit) tulee kaatua, tai toimitsija ilmoittaa niiden neutraloinnista.
6.1.4 Reagoiviin / “soiviin” maaleihin tulee ampua rastikuvauksen mukaisesti. Toimitsijat ilmoittavat osumat.
6.1.5 Hajoavien maalien (esim. savikiekot) tulee hajota osumasta. Maali, josta on irronnut selvä osa määritellään hajonneeksi.
6.1.6 Osuma ei-ammuttavaan maaliin (“No Shoot”) aiheuttaa rangaistuksen, mutta vain yhden taulua kohden, vaikka osumia olisi useampi. 6.1.7 Lisärangaistuksia voidaan määrätä, jos osallistuja ei noudata rastikuvausta ja toimitsijoiden ohjeistusta. Ratamestari päättää rangaistuksista.
6.1.8 Rastikuvaus voi määrittää määrätyn ampumajärjestyksen. Jos ampuja poikkeaa annetusta järjestyksestä, annetaan rangaistukset kohdan 6.17. Mukaisesti.

6.1.9 Rastikuvaus voi määrittää lisärangaistuksia.
6.1.10 Rangaistus ampumattomasta rastista on 1500 sekuntia.
6.1.11 Osallistuja, joka huolimattomuuttaan tai tahallaan vahingoittaa ratalaitteita tai muuta kalustoa on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vauriot.
6.1.12 Pisteytys ja rangaistukset voivat vaihdella rasteilla edellä esitetystä. Pisteytys ja rangaistukset on kuvattu rastikuvauksessa. Jokainen osallistuja on vastuussa, että ymmärtää rastin pisteytyksen ja rangaistukset.
6.1.13 Kaikki aikasakot ovat 60 sekunnin pituisia: ei-ammuttavat maalit, neutraloimatta jätetyt maalit jne.

6.2 KILPAILUN KOKONAISAIKA

6.2.1 Jokaisen osallistujan rastien kokonaisaika, sisältäen rastien suoritukseen käytetyt ajat sekä rangaistukset, lasketaan yhteen. Yhteissumma muodostaa kilpailun kokonaisajan.
6.2.2 Osallistujat laitetaan järjestykseen kokonaisajan mukaan pienimmästä suurimpaan. Tämä määrittää sijoituksen kilpailussa.
6.2.3 Osallistuja, jolla on nopein kokonaisaika, voittaa kilpailun

Vakuutukset ja vastuuvapautus

Järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia. Jokaisella osallistujalla tulee olla kaupalliset ampumatapahtumat kattava vakuutusturva.

Jokainen osallistuja kuittaa vastuuvapautuksen ilmoittautumisen yhteydessä. Vastuuvapautus on seuraavanlainen ja on myös luettavissa ilmoittautumisen yhteydessä:

Kilpailijat sitoutuvat noudattamaan kilpailun turvallisuussääntöjä ja ratatuomareiden ja muiden toimitsijoiden ohjeita kilpailualueella. Mikäli kilpailija tahallisesti tai huolimattomuudella rikkoo turvallisuussääntöjä ja -ohjeita, vaarantaen oman tai muiden turvallisuuden, on kilpailun järjestäjällä oikeus poistaa tämä henkilö kilpailusta ilman, että osallistumismaksua palautetaan.

Järjestäjä ei ole vastuussa kilpailijoiden tahallisesti tai huolimattomuudella aiheuttamasta tapaturmasta tai muusta vahingosta. Kilpailuun saapuessaan kilpailijat vastaava siitä, että he ovat sekä fyysisen että psyykkisen terveydentilansa puolesta kykeneviä suorittamaan kilpailun turvallisesti. Kilpailijat sitoutuvat käyttämään asianmukaisia suojavarusteita kilpailun aikana. Järjestäjä ei vastaa puutteellisen suojavarustuksen aiheuttamista vammoista tai muista vahingoista.

Kilpailijat vastaavat myös itse siitä, että heillä on voimassa oleva tapaturmavakuutus joka kattaa osallistumisen kaupallisiin ampumakilpailuihin. Järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita.

Omia aseita, patruunoita, suojaimia ja varusteita käyttävät vastaavat itse niiden toiminnasta, suojaustasosta, kunnosta ja mahdollisista vahingoista aserikon tai vastaavan sattuessa.

Olen lukenut ja ymmärtänyt yllä kuvatut ehdot ja sitoudun niiden noudattamiseen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Missä on rastikuvaukset ja laukausmäärät?
-Rasteja ei julkaista ennakolta. Minimilaukausmäärät ovat noin 250-300 kiväärille ja 150-200 pistoolille. Kilpailijainfossa kerrotaan lisää lähempänä tapahtumaa.

Saako Varustelekalta aseen lainaksi?
-Ei saa.

Mitä teen, jos en pääsekään paikalle, mutta ostin lipun?
A) Jos myyt lipun eteenpäin, ilmoita kuka tulee tilallesi.
B) Palauta lippu viimeistään 7 päivää ennen tapahtuman alkua ja saat hyvityksen.

Saako äiti, mummo, serkku tai naapurin Matti tai Maija tulla katsomaan kun kärsin rasteilla?
-Kyllä saa, kunhan katsojat noudattavat tapahtuma-alueen ja järjestäjien ohjeita, ja heillä on silmä- ja kuulosuojaimet. Lippua ei vaadita, mukaan vaan! Paikan päällä saa lisäohjeita henkilökunnalta.

Voiko lippuja varata ennakkoon?
-Ei voi. Liput tulee myyntiin 08.01.2021 klo. 12:00. (Ja myytiin jo loppuun.)

Voinko ostaa useamman lipun?
-Lippu on henkilökohtainen ja lähtökohtaisesti jokainen osallistuja ostaa oman lipun ja ilmottautuu täten kilpailuun.

Saako kisan ampua pistoolikaliiperin karbiinilla?
-Sääntöjen puitteissa joo, mutta kannattaa huomioida, että saatat joutua pyöräyttämään spinner-maalia 150 m etäisyydeltä.

Voiko Lopella yöpyä?
-Rata-alueella ei ole mahdollista leiriytyä. Lähellä on kuitenkin leirintäalueita, mökkejä yms., joita voimme suositella.

Minulla ei ole SRA / IPSC turvallisen ampujan statusta. Voinko osallistua?
-Et. Osallistujilta vaaditaan osoitus turvallisesta aseenkäsittelystä.

Kattaako Reserviläisten ampumaturva tämän tapahtuman?
-Todennäköisesti ei, mutta asian voi tarkistaa vakuutuksen myöntäjän taholta.

Historia

Historia on parhaimmillaan itse tehtynä. Finnish Brutality -tapahtuma järjestetään vuosittain ja uusin on tietenkin aina paras. Perhanan hyvin nuo aiemmatkin vaan ovat menneet, vaikka ei tehtykään muuta kuin parhaamme.

Remote Brutality

Niin se on Remote Brutality 2021 paketissa ja raati on kaivautunut pimeästä tyrmästä voittajien kera!

Etähaasteena oli suorittaa etänä Kasarda Universal rasti, jonka suunnitteli @InRange TV.

Kriteereinä valinnoillemme olivat kestävyys, estetiikka, yleinen suorite. Kunniamaininnat kekseliäisyydestä, 80-viboista, sekä jousesta, jota taidettiin jopa jossain kohtaa pyytää - ja semmonen suoritehan saatiin!

Kaikki vedot löytyy Tubesta, Instasta ja täältä tägin #remotebrutality2021 alta. Käykäähän peukuttamassa kanssaurheilijat läpi.

Onnea voittajille ja suuren suuri kiitos kaikille osallistujille. Tämä setti ylitti kaikki meidän odotukset. Kiitos!

Seuraavana ristikossa: Finnish Brutality 2021 23.-24.10.2021 Valmistautuminen on jo alkanut, joten liity joukkoon hilpeään #brutalitybootcamp

+ Remote Brutalityn ohjeet

Koska helmikuun Finnish Brutality jouduttiin perumaan, niin tässä olis ohjeet etänä suoritettavaan Remote Brutalityyn:

Tarvitset

 • 20 kg painoisen kahvakuulan, kivenmurikan, repun tai muun vastaavan välineen, jota nakella ympäriinsä. Ohjeissa tätä esinettä kutsutaan vain kahvakuulaksi.
 • Metallisen maalitaulun (IPSC/IDPA tai pienempi)
 • Kiväärin
 • Ajanottovälineen
 • Merkitsemisvälineet

Aloitusasetelma

 • Maahan on merkitty 15 metrin etäisyydelle kaksi aluetta, A ja B
 • Maali on näiden alueiden keskellä, 50 metrin etäisyydellä
 • Ampuja aloittaa seisten, halujensa mukaan joko alueelta A tai B, kivääri ladattuna ja varmistettuna valmiusasennossa.
 • Kahvakuula on samalla alueella ampujan kanssa maassa
Kasarda Drill Universal

Rastin suoritus

 • Äänimerkistä ampuja menee maahan ja ampuu yhden osuman maaliin.
 • Ampuja varmistaa kiväärin, asettaa sen maahan, nousee itse ylös ja heittää kahvakuulaa toista aluetta kohti.
 • Ampuja ottaa kiväärin, liikkuu kahvakuulan luokse, menee maahan kahvakuulan kohdilla ja ampuu yhden osuman maaliin.
 • Jatketaan samaa rataa nakellen kahvakuulaa ja ampuen aina yhden osuman kahvakuulan vierestä, kunnes kahvakuula pääsee toiselle alueelle (A tai B)
 • Toiselta alueelta ammutaan yksi osuma, minkä jälkeen aletaan viskoa kahvakuulaa päinvastaiseen suuntaan, eli kohti aloitusaluetta.
 • Homma jatkuu samalla kaavalla, kunnes 180 sekuntia on kulunut.

Huomioita

 • Kahvakuula tai muu esine tulee heittää alhaaltapäin - ei ylhäältä, ei pyörien, ei sivuttan.

Pisteytys

 • 180 sekunnin kokonaisajasta vähennetään 10 sekuntia jokaisesta osumasta A- tai B-alueelta ensimmäisen osuman jälkeen.
 • Alueiden välistä ammutut osumat auttavat vain ampujaa pääsemään seuraavalle A- tai B-alueelle, niitä ei pisteytetä.
 • Suoritus hylätään, mikäli käytetään väärää heittämistaktiikkaa.
 • Suoritus hylätään, mikäli ampuja ei noudata turvallisen aseenkäsittelyn sääntöjä.

Kuinka osallistua

Osallistu Remote Brutalityyn kuvaamalla rastisuorituksesi ja iskemällä sen Instagramiin tai YouTubeen hashtageilla #finnishbrutality ja #remotebrutality2021, tai postaamalla suorituksesi Facebook-eventtiin Remote Brutality 2021. Mainitse julkaisusa myös saamasi pisteet, eli 180 s - 10 s jokaisesta A- tai B-alueelta ammutusta osumasta ensimmäisen osuman jälkeen. Osallistumisaikaa on 14.3.2021 klo 23:59 saakka. Instagramissa tilisi tulee olla julkinen, jotta me päästään näkemään julkaisu.

Raati valitsee 22.3. mennessä kolme voittajaa kaikkien osallistujien kesken. Voittajat valitaan suoritustekniikan, suoritusajan sekä yleisen fiiliksen perusteella. Pääpalkintona on täydellinen Särmä TST vyöjärjestelmän vyösetti lippaineen, joko pistoolivyösetti (arvo 304,95 €) tai taistelijan vyösetti (arvo 284,96 €). Kakkoseksi päässyt saa 100 € lahjakortin, ja kolmossijan palkintona on 50 € lahjakortti Varustelekaan.

Voittajiin ollan yhteydessä henkilökohtaisesti Instagramin tai Facebookin yksityisviestillä. Voittajien nimet julkaistaan myös Varustelekan sosiaalisen median kanavissa muodossa etunimi ja sukunimen ensimmäinen kirjain.

Lataa tulostettava kartta ohjeineen tästä.

Finnish Brutality 2020

Finnish Brutality 2019

Finnish Brutality 2018

Brutaliteeteissa Mukana


InRangeTV Forgotten Weapons Sako Sisu Mil-safarit Polenar Tactical Bloke on the Range

Palkintopöydällä mm.

Hesco logo Edge logo Mechanix logo Protection Group Denmark logo Revision logo Sioen Tactical logo Sordin logo ESS logo Salomon logo Source logo
ESS ICE 3 -suojalasit kahdella vaihtolinssillä
ESS ICE 3 -suojalasit kahdella vaihtolinssillä
79.99 EUR
Kevyt ja kehyksetön ballistinen suojalasi. Soveltuvat erinomaisesti ampumaharrastukseen, mutta tämän lisäksi myös airsoftaukseen. Mukana tuleva säädettävä elastinen pääpanta pitää lasit sekä tauoilla kaulalla, että tetsatessa varmistettuna kasvoilla. Mukana kaksi sävytettyä vaihtolinssiä.
Peltor ComTac XPI aktiivikuulonsuojaimet
Peltor ComTac XPI aktiivikuulonsuojaimet
469.99 EUR
Mahdollisesti maailman parhaat aktiivikuulonsuojaimet. Tunnettu sotilas- ja viranomaispiireissä kautta maailman huippuluokan vekottimina. Suunniteltu kestämään äärimmäisen kovaa käyttöä vaativissa olosuhteissa, pomminvarmaa laatua johon voit luottaa!
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
32.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen tekemiseen suunniteltu tavallista parempi T-paita, ja kunnon laadukasta tekoa! Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
CAT Combat Application Tourniquet kiristysside
CAT Combat Application Tourniquet kiristysside
37.99 EUR
Kiristysside on ehdottoman oleellinen osa ensiapupakkausta, hengenpelastusväline jolla tyrehdytetään henkeä uhkaavat raajaverenvuodot tehokkaasti. CAT on kevyt, yksinkertainen ja erityispiirteenään se on suhteellisen helppo asentaa yhdellä kädellä.
TacMed SOF GEN 4 kiristysside
TacMed SOF GEN 4 kiristysside
37.99 EUR
Kiristysside on ehdottoman oleellinen osa ensiapupakkausta, hengenpelastusväline jolla tyrehdytetään henkeä uhkaavat raajaverenvuodot tehokkaasti. SOF Tourniquet -kiristyssiteen erikoisuuksia ovat sen kestävyys ja ehdoton varmatoimisuus. Kierrettävä kiristyskahva on koneistettua alumiinia, myös avattava sulkusolki on metallia. Gen 4 on siteen uusin malli, johon on tehty useita parannuksia.
Särmä TST L4 Taisteluhousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Taisteluhousut, vihreät Särmä TST L4 Taisteluhousut, mustat
Särmä TST L4 Taisteluhousut
Särmä TST L4 Taisteluhousut
229.99 EUR
Kuperkeikkahousut suomalaisella vivahteella! Käyttäjäkohtaisesti säädettävät, kulutusalttiista paikoista vahvistetut ja varustettu monipuolisella taskuvalikoimalla. Valmistettu mekaanisesti joustavasta stretch-kankaasta - ei näy päällepäin mutta tuntuu käytössä, nämä eivät rajoita liikkumista kovassakaan menossa.
Särmä TST L4 Kenttätakki, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttätakki, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttätakki
Särmä TST L4 Kenttätakki
149.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttätakki, puhtaasti käytännön sanelema maastotakki jossa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit ja yksityiskohdat tekevät L4 Kenttätakista mukavan käyttää kaikenlaisten taistelu/kantolaitevarustusten kanssa.
Särmä TST L4 Kenttähousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttähousut, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttähousut
Särmä TST L4 Kenttähousut
129.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttähousut, puhtaasti käytännön sanelemat maastohousut joissa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit, hyvä istuvuus ja funktionaaliset yksityiskohdat tekevät L4 Kenttähousuista sen mitä maastohousujen pitäisi olla, mukavat ja toimivat.
Särmä TST PC18 Plate Carrier -paketti, M05 levytaskut ja elastinen Cummerbund, S/M Särmä TST PC18 Plate Carrier -paketti, M05 levytaskut ja elastinen Cummerbund, L/XL Särmä TST PC18 Plate Carrier -paketti, M05 levytaskut ja PALS Cummerbund, S/M Särmä TST PC18 Plate Carrier -paketti, M05 levytaskut ja PALS Cummerbund, L/XL Särmä TST PC18 Plate Carrier -paketti, vihreät levytaskut ja elastinen Cummerbund, S/M Särmä TST PC18 Plate Carrier -paketti, vihreät levytaskut ja elastinen Cummerbund, L/XL Särmä TST PC18 Plate Carrier -paketti, vihreät levytaskut ja PALS Cummerbund, S/M Särmä TST PC18 Plate Carrier -paketti, vihreät levytaskut ja PALS Cummerbund, L/XL
Särmä TST PC18 Plate Carrier
Särmä TST PC18 Plate Carrier
209.98 - 229.98 EUR
PC18 on suomalaiselle käyttäjälle suunniteltu, erittäin "PV-yhteensopiva" plate carrier -suojaliivi. Monipuolisesti muokattavissa loppukäyttäjän henkilökohtaisten tarpeiden mukaan ja yhteensopiva markkinoilta valmiiksi löytyvien lisätarvikkeiden kanssa.
Särmä TST Chamber Flag
Särmä TST Chamber Flag
1.99 EUR
Tämä yksinkertainen pieni kapine osoittaa aseesi olevan tyhjä ja estää patruunaa pesittymästä. Osta samalla muutama, kuitenkin hukkaat pari huolimatta oranssista väristä.
Särmä TST RK Open Top lipastasku, M05 metsäkuvio Särmä TST RK Open Top lipastasku, vihreä
Särmä TST RK Open Top lipastasku
Särmä TST RK Open Top lipastasku
19.99 EUR
RK:n muovilippaat ovat yleisimpiä rynnäkkökiväärin lippaita pulleampia, eivätkä tämän vuoksi tahdo sopia useimpiin open-top pikavetotaskuihin. Ratkaisu pulmaan: tämä tasku on suunniteltu varta vasten RK:n lippaille. Ei mitään ruudinkeksimistä, yleisen mallin pohjalta jalostettu tasku Suomen Erityisolosuhteisiin™
Loading...