Varustelekan Sotakirppis Vol.10, 15.10.2022

Onko kaappeihin kertynyt turhaa rojua ja rompetta tai haluatko löytää uusia reliikkejä seiniesi koristeeksi? Varustelekan Sotakirppis tarjoaa mahdollisuuden päästä vanhoista militaria- ja ulkoilutarvikkeista ja -vaatteista eroon sekä haalia uusia tilalle! Tervetuloa!

Aika ja paikka

 • Lauantaina 15.10.2022 klo 10:00 - 18:00
 • Varusteleka, Hankasuontie 11 A, Helsinki
 • Myymälä ja Sotima palvelevat klo 10:00-20:00
 • Pöytäpaikat loppuunmyyty
 • Tapahtumasivu Facebookissa
 • Tapahtumaan on vapaa pääsy

Pysäköinti

Tapahtuma valtaa normaalisti asiakaskäytössä olevan parkkihallimme, joten asiakkaita varten on pysäköintitilaa rakennuksen takapihalla (lastausalue, kaikki paikat), rakennuksen ylätasolla (Kalevala Korun paikat) sekä Hankasuontien varrella, joka arkisin on aika täysi mutta viikonloppuisin tilaa löytyy paremmin.

RUOKA JA JUOMA

Gorilla BBQ & Meat logo Kuivalihakundi logo

Paikalla on Gorilla BBQ & Meat tyydyttämässä kurnivia vatsoja! Kuivalihakundin tuotteita pääset tapahtumassa myös makustelemaan (Lue: ilmaisia maistiaisia!) ja myymälästä voit ostaa ihan kotiakin asti viemisiä. Jos meinaa tulla vilpo, niin lämmintä juotavaa ja kaljaa saa Sotimasta.

Sotkuauto

Muistatko sen lämpimän tunteen, kun kymmenen tunnin sateisessa metsässä rämpimisen jälkeen eteesi pelmahtaa sotkuauto höyryävine kahvipannuineen ja sokerisine munkkeineen? Sotakirppiksellä palvelee ihka aito Sotku-auto täyttämässä kahvin- ja sokerinhimoisten kirppistelijöiden tarpeet. Tule nauttimaan herkuista ja heittämään hylsytarinoita!

Mitä muuta on tarjolla

Vailla Vakinaista Asuntoa ry logo

Asunnottomien Yötä vietetään 17. lokakuuta, ja me ollaan ottamassa siihen pieni varaslähtö: Vailla Vakinaista Asuntoa ry on messissä meidän Sotakirppiksellä 15.10. keräyspisteensä kanssa. Jos haluat jeesata asunnottomuutta kokevia, niin tuo mukanasi ehjää ja puhdasta vaatetta ja pistä hyvä kiertämään.

Erityisesti kaivataan:

 • sukat
 • reput ja hyvät kantolaukut
 • farkut, verkkarit ja ulkohousut
 • hupparit ja college-puserot
 • boksereita miehille, hipster-mallisia alushousuja naislle
 • kävelyyn hyvin soveltuvat kengät
 • pipot, hanskat ja huivit
 • Eniten on tarvetta M-kokoisille vaatteille, mutta myös L-XXL löytyy kysyntää. Sukissa kaivataan eniten kokoja 42-45, kengissä 42-45 miehille ja 37-41 naisille. Alushousut ja mieluusti myös sukat saisivat olla käyttämättömiä.

  Vailla Vakinaista Asuntoa ry on aikoinaan asunnottomien itsensä perustama järjestö, ja kentän ainoa toimija joka keskittyy yksinomaan asunnottomien tilanteen parantamiseen. Kapenevilla resursseilla VVA ry ylläpitää päivä- ja yökeskustoimintaa sekä etsivän työn yksikkö Yökiitäjää ja pyörittää pitkäaikaisasunnottomien asumisyksikköä. Suomessa on tälläkin hetkellä 3 948 asunnotonta, joista 665 nukkuu kadulla, porttareissa ja ensisuojissa. Vaikka asunnottomuutta on saatu Suomessa vähennettyä hyvää tahtia, viime vuosien (ja todennäköisesti tulevienkin) taloudellinen turbulenssi ja elinkustannusten nousu osuu kipeästi asunnottomuutta ja köyhyyttä kokevaan kansanosaan.

  Gunpoint Helsinki logo

  Sotakirppiksellä pääset myös tutustumaan juuri naapurissa ovensa avanneeseen Gunpoint Helsinkiin. Gunpoint on uusi, täyden palvelun ampumarata Konalassa, noin kivenheiton päässä omista mestoistamme. Sisätiloihin sijoittuvalla radalla on mahdollisuus ampua myös kiväärillä, ja pistoolille on käytössä 180 asteen sektori monipuoliseen harjoitteluun.

  Gunpointin esittelypisteellä voit hioa pistooliotettasi kuntoon bluegunilla ja kysyä lisää toiminnasta paikan pääkouluttajalta. Jos pelkkä bluegunin käpistely ei riitä tyydyttämään pyssyttelyhimoja, niin päivän aikana Gunpointin radallla on mahdollisuus kokeilla pistooliammuntaa aina tasatunnein aikavälillä 12-16 hintaan 25 € / 25 laukausta.

  PEEVELIN PASKA(basaari)

  Tänne kasautuu henkilökunnan nurkkiin kertyneitä reliikkejä ja ties mitä ihanaa romua! Miksi? Noh, Varustelekan henkilökuntaan mahtuu aika paljon patologisia militariakeräilijöitä ja heillä tulee ajoittain tarve rahoittaa olutharrastuksiansa myymällä romppeitansa pois. Paskabasaarissa käy maksutapoina Siirto, MobilePay sekä kylmä käteinen.

  MEGATUNKIO

  Myymälässähän meillä on normaalistikin Megatunkio, johon yleensä heitetään pilkkahintaisia pikkuviallisia tuotteita, II-laatuisia kappaleita ja yksittäisiä outouksia, joita meidän laiskat tuotevelhot ei jaksa tuotteistaa intternettiin. Nyt ollaan kuiteski kerätty tätä tapahtumaa varten erityisen paljon kaikkea tauhkaa ja ryönää tunkiolle, joten pengottavaa piisaa. Ja halvalla lähtee, joku nää ostaa kuitenki!

  Edellisen Sotakirppiksen tunnelmaa

  Peevelin paska basaari

  Tuotteista kiinnostunutta väkeä oli mahdottomat määrät ja kauppa kävi hurjana heti päivän ensimmäisinä tunteina sekä Peevelin paskassa basaarissa että pöytäpaikan lunastaneilla kaupustelijoilla. Osa pöydistä myytiin tyhjäksi jo kahteentoista mennessä. Arvioiden mukaan päivän aikana kävijöitä oli 2000-3000. Katso Sotakirppis Vol. 9 kuvagalleria Facebookissa.

  Aiempien Sotakirppiksien tunnelmaa

  1
  Joulu-Pati, Bob the Christmas Bullet

  Mistletoe
  💋
  Loading...