3pv - Yön yli retkelle

Yöpyminen maastossa onnistuu suunnittelemattakin ilman hengenvaaraa, mutta pieni varautuminen tekee kokemuksesta paljon kivemman. Usein asioiden mennessä nappiin on ulkona nukkuminen jopa miellyttävämpää kuin kotoisen sängyn arkisessa syleilyssä, vaikka askeettisuutta herkästi pidetään jotenkin kurjana. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Yöpyminen maastossa onnistuu suunnittelemattakin ilman hengenvaaraa, mutta pieni varautuminen tekee kokemuksesta paljon kivemman. Usein asioiden mennessä nappiin on ulkona nukkuminen jopa miellyttävämpää kuin kotoisen sängyn arkisessa syleilyssä, vaikka askeettisuutta herkästi pidetään jotenkin kurjana.

Jalkaan

Majoitus- ja ruuanlaittovehkeiden paino ei yön tai parin reissuilla ole vielä niin iso, että jalkaan olisi tarpeen vetää erikoisjalkineita. Jos arkikenkäsi ovat maiharit, ne ovat vedenpitäväksi käsiteltyinä aivan hyvä valinta. Vaikeammille poluille toki järki käteen tilanteen mukaan, mutta lähtökohtaisesti maastossa pääsee paikasta toiseen repun kanssa paljain jaloinkin. Suotta tehdä tästä kynnyskysymystä.

Päälle

Vaatetus ei yöpymisreissuilla poikkea päiväretkistä juuri lainkaan. Epävakaisen sään vuodenaikoina varautuminen voi olla perusteellisempaa, mutta sopivia kerroksia yhdistelemällä saa puettua ja pakattua moneen sopivat vermeet mukaansa.

Selkään

Pelkän olkalaukun ja takin taskujen varassa maastoon ei kannata lähteä, mutta reppuun tai pieneen rinkkaan saa tarvitsemansa. Makuupussin ja -alustan voi laittaa remmeillä ulkopuolelle tilan säästämiseksi. Hifistelyyn ei tässäkään tarvitse ryhtyä: esimerkiksi klassinen BW jääkärireppu piisaa oikein hyvin jopa talvella.

Reppuun

Koska ajatuksena on viihtyä ja virkistäytyä, ei kaikkea kivaa ole pakko karsia pakkauslistalta. Koko omaisuuttaan ei kuitenkaan kannata raijata mukanaan, tai retkeä seuraa tavaroiden purkaminen "tätäkään en tarvinnut"-manausten saattelemana.

Leirille

Leirin pystyttämisen perusteisiin kuuluu makuupaikka, makuupussi ja makuupaikan suojaaminen säältä. Laavukangas on nopea viritellä suojaksi tauoillakin, jos sää on kurja ja haluaa hetken olla suojassa sateelta ja tuulen vihmonnalta. Suomessa on myös huomattava määrä laavuja, joten majoitetta ei välttämättä ole kannettava mukanaan. Muista opetella majoitteesi pystytys ennen matkaa!

Loading...