Kuulosuojaimet? Mitäs ne on? Mitä? Että mitä?! Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Kuulosuojaimet? Mitäs ne on? Mitä? Että mitä?!

Jos ylläoleva kuvaa sinun arkeasi, olet varmaankin jo ratsastanut auringonlaskuun mitä kuulon suojaamiseen tulee. Mutta ei hätää, voit edelleen auttaa muita toimimalla huonona esimerkkinä! Onneksi viime aikoina kulttuuri on muuttunut siihen suuntaan, että kuulosta pidetään asianmukaisilla suojaimilla varsin orjallisesti huolta, niin kuin kuuluukin. Tähän on ollut suurena apuna aktiivikuulosuojaimet, joiden kehitys on tuonut ne tavallisten harrastajienkin saataville. Kuulevat kuulosuojaimet ovat siitä näppärät, että niitä ei ole tarvis riisua, kun juttelee radalla kaverille tai kuuntelee ammunnan vetäjän selostusta – tämä vähentää äkillisten pamausten aiheuttaman kuulovaurion riskiä. Toisaalta parhaat aktiivikuulosuojaimet antavat myös etulyöntiaseman niiden käyttäjälle; maastossa kuulosi on kuin superihmisellä, kuulet askelten äänet ja vastustajan mölinät jo pitkältä.

Tavalliset kuulosuojaimet toimivat myös yhtä hyvin, ja ne sopivat kivasti myös lompakolle, varsinkin jos tarvitsee varustaa koko perhe tai pieni armeija. Kuulosuojaimet voidaan jakaa korvan päälle ja sisään tuleviin. Päälletulevissa tavallisin malli on sangalliset kuppikuulonsuojaimet, joko aktiiviset tai tavalliset. Korvan sisään tulevissa malli on tietysti tulppa, joko perinteinen laajentuva, silikoninen joulukuusimalli, tai edistyneempi anatomisesti muotoiltu, vieläpä erikoisominaisuuksilla – tai ilman.

Jos tarvitset kuulosuojaimet kypärään, esimerkiksi Peltorilla on siihen vastaus. Useimmissa tapauksissa sangalliset kuulonsuojaimet voi pitää myös kypärän alla. Tämä edellyttää asiaan paneutumista ja tuotteiden vertailua, sillä päitä ja kypäriä on kaiken kokoisia ja muotoisia – sopiva systeemi löytyy vain kokeilemalla eri vaihtoehtoja.

Loading...