Kylmäkontrolli: Varpaat jäätyy

Tosiasia on, että jos varpaita palelee, niin on aika ikävää. Ja monilla niitä palelee herkästi. Tästä ryhmästä löydät Varustelekan ratkaisuja kylmän surmaamiseen. Varpaiden lämpöön voi vaikuttaa muutamalla seikalla: lämpimät sukat, lämpimät kengät ja hyvin eristävät pohjalliset. Jos se ei riitä, niin sitten voi hankkia vielä jalanlämmittimet, joita markkinoilla on monenmoisia. Jos mikään ei riitä, niin on parempi pysytellä peiton alla, niitäkin meiltä saa. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tosiasia on, että jos varpaita palelee, niin on aika ikävää. Ja monilla niitä palelee herkästi. Tästä ryhmästä löydät Varustelekan ratkaisuja kylmän surmaamiseen. Varpaiden lämpöön voi vaikuttaa muutamalla seikalla: lämpimät sukat, lämpimät kengät ja hyvin eristävät pohjalliset. Jos se ei riitä, niin sitten voi hankkia vielä jalanlämmittimet, joita markkinoilla on monenmoisia. Jos mikään ei riitä, niin on parempi pysytellä peiton alla, niitäkin meiltä saa.

Varpaita voi myös auttaa pysyttelemällä liikkeellä. Jos joudut olemaan paikallasi pitempiä aikoija, esimerkiksi metsällä, niin jalkojen alle voi myös laittaa jotain, joka eristää ne kivasti kylmästä maasta.

Lämpimät sukat

Suomalainen luottaa vanhastaan mummon neulomiin villasukkiin, eikä niissä mitään vikaa ole. Mutta esimerkiksi vaelluksessa niiden ongelmana on se, että ne menevät helposti makkaralle. Lisäksi puhdas villa kuluu melko herkästi, joten niitä täytyy parsia aika usein. Mikä siis ratkaisuksi vaeltajan sukkahuoliin? Laita useampi sukka päällekkäin. Alimmaiseksi ohut merinovillasukka ja päälle sitten paksumpi retkeilysukka tai polvisukka päälle.

Kylmän kelin kengät

Lämpimien kenkien valinnassa kaikki riippuu oikeastaan siitä, mihin käyttöön ja minkälaisiin olosuhteisiin kengät tarvitset. Jos törötät pelkästään paikallasi, jalkaan voi vetää vaikka minkälaiset kuukengät. Mikäli pitää liikkua paljon, on lämmöstä jonkin verran tingittävä liikkuvuuden vuoksi. Myös sillä on merkitystä, etsitkö kenkiä kuivalle pakkaskelille vai märkään loskaan. Yksi asia talvikenkiä kuitenkin yhdistää. Hanki ttalvikäyttöön riittävän isot kengät, jotta niissä on tilaa sukille ja verenkierrolle. Ja malttia kengännauhojen kireyden kanssa. Kannattaa myös kiinnittää huomiota pohjan eristeisiin. Jos sellaisia ei ole, kylmä hiipii sisälle sitä kautta.

Eristävät pohjalliset

Hyvin eristävät ja lämpimät pohjalliset usein unohdetaan. On hankittu kalliit kengät ja kunnolliset sukat, mutta nämä läpyskät jätetään ostamatta, mikä on sääli, sillä iskunvaimennuksen lisäksi siinä laiminlyödään kenkien eristystä. Kuten sanottua, kylmä hivuttautuu jalkaan helposti pohjan kautta, mikäli annat sen tehdä niin.

Kerrospukeutuminen on kokonaisvaltaista

Jos kerrospukeutuminen kiinnostaa, muttet tiedä siitä muuta kuin että vaatetta menee päällekkäin, niin lukaise tämä meidän kattava artikkeli kerrospukeutumisesta.

Loading...