Matkustusekstra

Lentomatkustaminen on aika kurjaa hommaa, mutta sentään tosi turvallista. Me kun ollaan Total World Dominationin hengessä alettu kiertää maailmaa, on asia meille henkilökohtaisesti vielä tutumpaa kuin aiemmin. Olit sitten työkeikalla tai lomalla, tässä olisi muutama niksi, joiden avulla kokemuksesi on vähemmän arsesta. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Lentomatkustaminen on aika kurjaa hommaa, mutta sentään tosi turvallista. Me kun ollaan Total World Dominationin hengessä alettu kiertää maailmaa, on asia meille henkilökohtaisesti vielä tutumpaa kuin aiemmin. Olit sitten työkeikalla tai lomalla, tässä olisi muutama niksi, joiden avulla kokemuksesi on vähemmän arsesta.

Älä pakkaa liikaa

Ensinnäkin kauhean tavaramäärän kanssa on vaikea liikkua, mutta ne on myös koneessa ongelmallisia, ja pitäähän tuliaisillekin olla varaa vielä menomatkalla. Tässä on muutamien eri lentoyhtiöiden ylärajat käsimatkatavaroiden koolle, listan ykkösenä kansainvälinen yleispätevä suositus:

  • IATA: 55 x 35 x 20 cm
  • Finnair: 56 x 45 x 25 cm / 8 kg
  • Ryanair: 55 x 40 x 20 cm / 10 kg
  • Wizz Air: 42 x 32 x 25 cm / 10 kg
  • KLM: 55 x 35 x 25 cm / 12 kg
  • British Airways: 56 x 45 x 25 cm / 23 kg (!)
  • American Airlines: 56 x 35 x 23 cm / ei painorajaa

Jos ei kiinnosta stressata, mitata ja punnita, ratkaisu on yksinkertainen: tee paketista riittävän pieni. Särmä iso rynnäkköreppu menee nipin napin melkein kaikilla yhtiöillä, viimeistään remmejä kiristämällä. Särmä rynnäkköreppu on helppo: jos saat repun kiinni, se mahtuu mukaasi. Muista myös käydä kusella.

Voita turvatarkastus

Turvatarkastuksen vaikeudet ovat yleensä ihan omaa syytä, mutta tohelointi on helppo välttää:

Riisu vyö ja kengät itse, ettei tarvitse pyytää. Voi olla ettei ihan joka paikassa tarvitse, mutta koskaan ei ole väärin kulkea sukkasillaan. Salomonin pikanauhoitus on tässä aika kätevä.

Pue yllesi kevyt takki, jonka taskuihin laitat rannekellosi ja/tai puhelimesi, ja housuntaskuistasi kolikot ja avaimet. Näin saat ne helposti kaukaloon ja voit astella portin läpi rauhassa ilman piippailua. Käytä säästämäsi aika siihen, että käyt kusella siellä lentokentällä.

Pukeudu oikein

Merinovilla aluskerrastona hengittää eikä hiosta, mutta paineistetun koneen kuivassa ja viileässä ilmassa et ole heti hytisemässäkään. Olosi on mukava kaiken aikaa, eikä muiden tarvitse haistella hikistä polyesteriä.

Luonnonkuiduilla on semmonen kiva lisäominaisuus, että ne eivät sula ja pala ihoon kiinni, jos sattuisi käymään jotain tosi epätodennäköistä. Istuvuus kannattaa mitoittaa niin, että vaatteet ei kiristä mutta ei myöskään rajoita liikkumista. Kansan Farkkujen materiaali on salaa sellaista, että ne jalassa voi tehdä vaikka spagaatin.

Kantsii muistaa, että lentomatkailun hyvä turvallisuus perustuu pikkuisen tyhmänkin oloisten sääntöjen noudattamiseen, ja melkein kaikissa onnettomuuksista selviytyy jonkin verran väkeä. Ne on just niitä, joille muut naureskeli ennakolta, että hittoako tuokin laskee noita penkkirivejä lähimpään hätäuloskäyntiin.

Jos olit käynyt kusella, matkasi aikana oli yksi hikoilun ja harmituksen aihe vähemmän.

Loading...