Puskatemppuilu

Bushcraft eli puskatemppuilu on kova juttu ympäri maailmaa. Se tarkoittaa kädentaitoja yhdistettynä luonnossa selviytymiseen. Tärkeintä ei ole ruhveltaa pitkiä matkoja, vaan tehdä mahdollisimman paljon itse vaatteista varusteisiin. Lekassa on paljon intohimoisia puskatemppuilijoita, joten ei ole ihme, että me myös myydään paljon erilaista bushcraft-kampetta. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Bushcraft eli puskatemppuilu on kova juttu ympäri maailmaa. Se tarkoittaa kädentaitoja yhdistettynä luonnossa selviytymiseen. Tärkeintä ei ole ruhveltaa pitkiä matkoja, vaan tehdä mahdollisimman paljon itse vaatteista varusteisiin. Lekassa on paljon intohimoisia puskatemppuilijoita, joten ei ole ihme, että me myös myydään paljon erilaista bushcraft-kampetta.

Wanhat hywät ajat

Käsin tekeminen kulkee käsi kädessä historian ja historian elävöittämisen kanssa. Aika usein bushcraftia harrastavat tyypit näyttävätkin historian kirjoista repäistyiltä hahmoilta yksinkertaisine luonnonmateriaaleista tehtyine vaatteineen ja villahuopavirityksineen. Ja syystä sillä miksi yrittää keksiä näitä taitoja uudelleen, kun meidän esi-isät teki sen jo ja paljon paremmin. Ikävä kyllä moni hieno juttu on katoamassa historian hämäriin, mutta onneksi on porukkaa, jotka haluaa pitää niitä hengissä. Jotkut yhdistää puskatemppuiluun myös omavaraisuusajattelua.

Survivalistit ja muut selviytyjät

Moni bushcrafteri on myös prepperi/survivalisti. Survivalismi ei Suomessa tarkoita mitään zombien odotusta bunkkerissa, vaan sitä, että on varautunut poikkeuksellisiin tilanteisiin. Eli esimerkiki siihen, että sähköt katkeaa pitemmäksi ajaksi tai auto hyytyy jonnekin hanuria soittavien kummajaisten takamaille. Bushcraft ja survivalismi antaa eväitä selvitä näistä ja pahemmistakin. Tulenteko ilman tikkuja, majoitteen valmistus alusta alkaen, metsästys ja kalastus primitiivisin vehkein, työkalujen ja muiden kamppeiden valmistus ja niin edelleen.

Varusteleka ja bushcraft

Kuin sattumalta, Varustelekan valikoimasta saa mitä parhaimpia bushcraft-touhuihin soveltuvia vaatteita, telttakankaita, veitsiä vermeitä ja työkaluja. Meillä on myös paljon tee-se-itse-kampetta. Ja armeijan ylijäämästä saa värkättyä jos jonkinlaista pusikkoon sopivaa tavaraa. Puskatemppuilu on tosi hauskaa ja kannustaa mielikuvituksellisuuteen. Jos ei muuta, se ylläpitää unohtunutta käsillä tekemisen kulttuuria. Samalla on ympäristön kannalta fiksumpaa korjata ja muokata itselle pitkäikäistä retkeilykampetta kuin ostaa uutta kertakäyttöpaskaa.

Loading...