Särmä TST Vaatetusjärjestelmä

Kattava neljän vuodenajan vaatetusjärjestelmä erityisesti suomalaisen sotilaan kerrospukeutumiseen. Puolustusvoimien M05-vaatetukseen verrattuna järjestelmämme tarjoaa parannuksia mm. painonsäästössä, käyttömukavuudessa ja funktionaalisuudessa. Mitä paremmin vaatteesi ja varusteesi toimivat, sen paremmin pystyt keskittymään tehtävääsi. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Kattava neljän vuodenajan vaatetusjärjestelmä erityisesti suomalaisen sotilaan kerrospukeutumiseen. Puolustusvoimien M05-vaatetukseen verrattuna järjestelmämme tarjoaa parannuksia mm. painonsäästössä, käyttömukavuudessa ja funktionaalisuudessa. Mitä paremmin vaatteesi ja varusteesi toimivat, sen paremmin pystyt keskittymään tehtävääsi.

Järjestelmän toimivuus perustuu kerrospukeutumiseen ja sisältää kaiken kevyistä alusvaatteista tavalliseen kenttävaatetukseen ja erikoistuneisiin sää- ja naamiosuojakerroksiin.

Pukeudu hyvin - jaksa paremmin

Särmä TST vaatetusjärjestelmä sisältää tarvittavat komponentit erilaisten asukokonaisuuksien rakentamiseen eri vuodenaikojen, sääolosuhteiden ja tehtävien asettamien vaatimusten mukaan. Kylmä tosiasia on, että rehkiessä tulee hiki, sateessa kastuu ja pakkasella palelee - kerrospukeutumisen tarkoitus ei ole murtaa näitä luonnonlakeja, mutta minimoida niistä aiheutuva haitta toiminnalle.

Vaatetusjärjestelmämme koostuu yksittäisistä vaatekappaleista rakennetuista kerroksista, joista jokaisella on tehtävänsä osana kokonaisuutta. Nämä kerrokset on jaettu karkeasti kahteen ryhmään: aluskerrokset jotka puetaan ihon ja ulkovaatetuksen väliin sekä päällysvaatteisiin jotka suojaavat allaolevia kerroksia ja käyttäjää kulumalta, säältä ja tähystykseltä.

Älä pukeudu liian lämpimästi, koska aluskerrosten keventäminen kesken kaiken ei aina onnistu. Pakkaa mukaan tarvittavat lisäkerrokset, esim. vedenpitävät sadevaatteet ja/tai pakkasvaatteet taukoiluun; nämä vaatteet ovat suunniteltu puettavaksi helposti ja nopeasti muun vaatetuksen päälle.

Esimerkkikokoonpanoja

Lämmin kesä, lämpötila: 15 – 30 ºC

Viileä syksy, lämpötila: 0 – 15 ºC

Kylmä talvi, lämpötila: -15 – 0 ºC

Erittäin kylmä talvi, lämpötila: -30 – -15 ºC

Aluskerrokset

Aluskerrosten ensisijaiset funktiot ovat kosteudensiirto ja lämmöneristys. Kunnolliset aluskerrokset auttavat säätelemään lämpökuormaa vaihtelevissa olosuhteissa, täten edesauttaen yleistä mukavuutta ja suorituskykyä.

Kevyet ja hengittävät materiaalit takaavat hyvän kosteudensiirron, mutta ovat herkkiä kulutukselle. Kenttäkäytössä asianmukaiset päällysvaatteet tarjoavat tarvittavan suojan tähystykseltä ja kulutukselta.

Päällysvaatteet

Nämä vaatteet suojaavat ympäröivältä maastolta, tähystykseltä ja neljän vuodenajan vaihtelevilta sääolosuhteilta. Hengittävät materiaalit ja tuuletusvetoketjut keventävät lämpökuormaa, palvellen täten kerrostetun vaatetusjärjestelmän kosteudensiirtoa.

Suomen Puolustusvoimien NIR-vaatimuksia noudattavat maastokuviopainatukset suojaavat myös valonvahvistinlaitteiden tähystykseltä.

Loading...