Vaatetusjärjestelmä

Kattava neljän vuodenajan vaatetusjärjestelmä erityisesti suomalaisen sotilaan tarpeisiin. Puolustusvoimien M05-vaatetukseen verrattuna järjestelmämme tarjoaa parannuksia mm. painonsäästössä, käyttömukavuudessa ja funktionaalisuudessa. Mitä paremmin vaatteesi ja varusteesi toimivat, sen paremmin pystyt keskittymään tehtävääsi. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Särmä TST Vaatetusjärjestelmä

Kattava neljän vuodenajan vaatetusjärjestelmä erityisesti suomalaisen sotilaan tarpeisiin. Puolustusvoimien M05-vaatetukseen verrattuna järjestelmämme tarjoaa parannuksia mm. painonsäästössä, käyttömukavuudessa ja funktionaalisuudessa. Mitä paremmin vaatteesi ja varusteesi toimivat, sen paremmin pystyt keskittymään tehtävääsi.

Järjestelmän toimivuus perustuu kerrospukeutumiseen ja sisältää kaiken kevyistä alusvaatteista tavalliseen kenttävaatetukseen ja erikoistuneisiin sääsuojakerroksiin.

Pukeudu hyvin - jaksa paremmin

Särmä TST vaatetusjärjestelmä sisältää tarvittavat komponentit erilaisten asukokonaisuuksien rakentamiseen eri vuodenaikojen, sääolosuhteiden ja tehtävien asettamien vaatimusten mukaan. Kylmä tosiasia on, että rehkiessä tulee hiki, sateessa kastuu ja pakkasella palelee - oikeanlaisen pukeutumisen tarkoitus ei ole murtaa näitä luonnonlakeja, mutta minimoida niistä aiheutuva haitta toiminnalle.

Vaatetusjärjestelmämme koostuu yksittäisistä vaatekappaleista rakennetuista kerroksista, joista jokaisella on tehtävänsä osana kokonaisuutta. Nämä kerrokset on jaettu kahteen ryhmään: aluskerrokset jotka puetaan ihon ja ulkovaatetuksen väliin sekä päällysvaatteisiin jotka suojaavat allaolevia kerroksia ja käyttäjää kulumalta, säältä ja tähystykseltä.

Älä pukeudu liian lämpimästi, koska aluskerrosten keventäminen kesken kaiken ei aina onnistu. Pakkaa mukaan tarvittavat lisäkerrokset, esim. vedenpitävät sadevaatteet ja/tai pakkasvaatteet taukoiluun; nämä vaatteet ovat suunniteltu puettavaksi helposti ja nopeasti muun vaatetuksen päälle.

Esimerkkikokoonpanoja

Lämmin kesäpäivä, lämpötila +15 - +30 ºC.

Viileä syyspäivä, lämpötila 0 - +15 ºC.

Kylmä talvipäivä, lämpötila -15 - 0 ºC.

Erittäin kylmä talvipäivä, lämpötila -30 - 15 ºC.

Aluskerrokset

Aluskerrosten ensisijaiset funktiot ovat kosteudensiirto ja lämmöneristys. Kunnolliset aluskerrokset auttavat säätelemään lämpökuormaa vaihtelevissa olosuhteissa, täten edesauttaen yleistä mukavuutta ja suorituskykyä.

Kevyet ja hengittävät materiaalit takaavat hyvän kosteudensiirron, mutta ovat herkkiä kulutukselle. Kenttäkäytössä asianmukaiset päällysvaatteet tarjoavat tarvittavan suojan tähystykseltä ja kulutukselta.

Level 1 - Base Layer

Kevyttä merinovillasekoitetta ympärivuotiseen käyttöön.

Toimiva aluskerros pitää olosi suhteellisen mukavana jopa äärimmäisissä sääolosuhteissa, tähän tarvitaan kevyitä ja kosteutta siirtäviä materiaaleja. Kevyt merinovillaseos on luonnollinen ja hyvin funktionaalinen materiaalivalinta tähän tarpeeseen.

Level 2 - Mid Layer

Paksumpaa merinovillasekoitetta kylmiin olosuhteisiin.

Tämä kerros tarjoaa kohtuullista lämmöneristystä jatkaen samalla kosteuden siirtoa alemmista kerroksista ulospäin. Näitä vaatteita voi myös käyttää "next-to-skin" aluskerrastona tarjoten samalla lisää joustavuutta vaatetusjärjestelmän kerrostamiseen.

Level 3 - Insulation Layer

Kevyitä ja tuulenpitäviä eristevaatteita. Suunniteltu puettavaksi kenttävaatetuksen alle lisäeristeeksi.

Vuoraamattomat tuulivaatteet tuovat vaatekerrosten väliin tuulenpitävän kerroksen ja eristävän ilmataskun kehon ja ulkokerrosten väliin. Kuitueristeellä topatut vaatemallit tarjoavat riittävää eristävyyttä ja lämpöä kovillekin pakkasille. Kevyet, nopeasti kuivuvat ja hengittävät materiaalit takaavat hyvän kosteudensiirron ja pakattavuuden.

Päällysvaatteet

Nämä vaatteet suojaavat ympäröivältä maastolta, tähystykseltä ja neljän vuodenajan vaihtelevilta sääolosuhteilta. Hengittävät materiaalit ja tuuletusvetoketjut keventävät lämpökuormaa, palvellen täten kerrostetun vaatetusjärjestelmän kosteudensiirtoa.

Suomen Puolustusvoimien spesifikaatioiden NIR-vaatimuksia noudattavat maastokuviopainatukset suojaavat myös valonvahvistinlaitteiden tähystykseltä.

Level 4 - Field Wear

Suojaava kenttävaatetus neljän vuodenajan käyttöön. Suunniteltu toimimaan yleisimpien kantolaitteiden ja varusteiden kanssa.

Näitä vaatteita voisi kutsua tavalliseksi maastovaatetukseksi, ne suojaavat käyttäjäänsä tähystykseltä ja alempia vaatekerroksia kulumalta. Hengittävät materiaalit ja tuuletusmahdollisuudet palvelevat kosteudensiirtoa ja hallitsevat lämpökuormaa.

Level 5 - Thermal Shell

Lämpimiä kuitueristeisiä vaatteita erittäin kylmiin lämpötiloihin. Puetaan kenttävaatetuksen ylle tai sen tilalle.

Kosteudelta suojaavat ja tuulenpitävät mutta hengittävät kankaat yhdessä tuuletusvetoketjujen kanssa auttavat hallitsemaan lämpökuormaa. Nopea kerrostaminen päälle ja pois ovat tärkeä ominaisuus, tämä säästää arvokasta aikaa aktiviteettitason laskiessa väliaikaista tai jatkuvaa staattista toimintaa varten.

Level 6 - Waterproof Shell

Vedenpitäviä sadevaatteita. Puetaan kenttävaatetuksen ylle tai sen tilalle.

Vedenpitävät ja hengittävät laminaattikankaat suojaavat hyvin sateelta, tuuletusvetoketjut takaavat helpon tuuletettavuuden täten vähentäen lämpökuormaa. Nopea kerrostaminen päälle ja pois ovat tärkeä ominaisuus, tämä säästää arvokasta aikaa sääolosuhteiden vaihtuessa.

Level 7 - Camouflage

Naamiovaatteet ja -asusteet vahvistavat naamiointia vaihtelevissa olosuhteissa ja ympäristöissä. Nämä vaatteet ja asusteet ovat suunniteltu puettavaksi muiden vaatteiden ja taisteluvarusteiden päälle, näin saavutetaan paras mahdollinen VIS/NIR naamioarvo ja tietty suoja jopa lämpötähystystä vastaan.

Loading...