Varsikengät kalvolla

Kalvomaiharit ovat nykypäivää: pitävät vettä kuin kumisaappaat, mutta hengittävät paremmin. Kun tämä yhdistetään Suomen luontoon, joka on aina jollain tapaa kostea, on yhtälö aika selvä. Kalvomaiharit ovat yksinkertaisesti paras valinta metsään ja epävakaisiin olosuhteisiin. Näytä koko ryhmäkuvaus

Kalvomaiharit ovat nykypäivää: pitävät vettä kuin kumisaappaat, mutta hengittävät paremmin. Kun tämä yhdistetään Suomen luontoon, joka on aina jollain tapaa kostea, on yhtälö aika selvä. Kalvomaiharit ovat yksinkertaisesti paras valinta metsään ja epävakaisiin olosuhteisiin.

Kalvokenkiä on erilaisia

Jos pääsit tänne asti, harkitset varmaan mitkä voisivat olla sopiva valinta. Tässä hieman apua:

Parhaat vaelluskengät ovat semmoiset kengät, joissa ei ole mitään ylimääräisiä painoa kasvattavia turvaominaisuuksia. Vartta sitten oman mieltymyksen mukaan. Sanotaan näin että kyllä maastokengissä sitä kannattaa vähän olla. Alpina, Haix tai leveämpi Jalas on varma valinta.

Kaupunkikäyttöön passaavat oikeastaan mitkä vain, tosin pohjan kannattaa olla pitävä, sillä todennäköisesti käytät kenkiä lähinnä kylminä vuodenaikoina. Jalaksen kengät ovat tässä erityisen hyviä, mutta monet vannovat Haixien nimeen.

Sotilaskäyttön suosittelemme oikeastaan mitä vain mustia varrellisia kenkiä, kuten Haixeja, Alpinan Trapper-mallia tai Salomonin 4D varsikenkiä. Jalaksen mallitkin käyvät. Turvaominaisuudet omien mieltymysten mukaan - kaupunkitaistelussa naulaanastumissuojista ja kärkikovikkeista saattaa olla paljonkin iloa.

Kalvomaihareiden huolto

Huollosta sen verran, että kalvokenkien kanssa tulee olla huolellinen ja poistaa viipymättä kenkien sisään päässeet pikkukivet sekä käyttää vain niille tarkoitettuja lankkeja, tai kalvo voi mm. tukkeutua tai tuhoutua. Tutustu Kengät ja niiden hoito -artikkeliin.

Huomioitavaa on, että jos kokonahkaisten kalvokenkien kalvo joskus puhkeaa, pystyy kenkiä vielä käsittelemään rasvoilla vettähylkiviksi.

Loading...