Tiedotteet

Kantsii ostaa vielä kun pystyy

Julkaistu 06.11.2010
Varusteleka kasvaa ja armeijat pienentyvät = tavaran saatavuus heikkenee.

Tässä on nyt käynyt niin, että seitsemän vuoden aikana Varustelekasta on kasvanut Euroopan suurin armeijatavarakauppa. Aika kova juttu, kun asiakaskuntana on pieni viiden miljoonan ihmisen maa. Varustelekan liikevaihto vuodelle 2010 rupeaa lähentelemään sellaista, että jokainen suomalainen on ostanut meiltä eurolla jotain. Ylijäämätavara on sitä parempaa kamaa halvemmalla, ja kun me keskitymme siihen, päästään sellaiseen hämmentävään lopputulokseen, että Varusteleka ostaa Euroopan tyhjäksi ylijäämästä. Tämä on näkynyt jo monessa tuotteessa, esimerkiksi BW jääkärireppujen kanssa, jota pitkään pystyimme myymään alle kympillä - ei onnistu enää, reput kävivät Saksassa vähiin, ja nyt me joudumme maksamaan niistä yli kympin. Tällä viikolla saatiin kuulla, että ruotsalaisten poolopaitojen ja BW taisteluhanskojen laarit ammottavat tyhjyyttään. Meillä on kumpiakin vielä joitakin satoja jäljellä, mutta kun ne menevät, ei uudesta ole tietoa. Tosi ovela kauppias varmaan nostaisi noiden viimeisten hintaa pilviin, mutta nyt ei jaksa, me ollaan kuitenkin maksettu noista sen verran vähän itse, että annetaan hyvän kiertää nyt loppuun asti.

Tulevaisuudessa tämä tarkoittaa sitä, että kun ylijäämätavaraa on vähemmän tarjolla, ei tarjoajienkaan tarvitse myydä sitä enää niin hullunhalvalla. Kun me joudumme maksamaan lisää, me joudumme myös ottamaan lisää hintaa. Toinen vaihtoehto olis olla myymättä kokonaan.
Ajatellaan silti valoisasti - vaikka me jouduttais kaksinkertaistamaan meidän hintamme (mitä nyt tuskin ihan heti käy), on tämä tavara silti aivan sairaan halpaa.
Loading...