Tiedotteet

Klarnalla maksaneiden osoitteet semihelposti ongittavissa näkyviin

Julkaistu 25.02.2015
Klarna tarjoaa verkkokaupoille Klarna Checkout-palvelua. Tästä on nyt osunut paska tuulettimeen aika kovaan, sillä jos osaat arvata jonkun postinumeron ja sähköpostiosoitteen, antaa palvelu loputkin kotiosoitteesta ja muutaman numeron puhelinnumerosta. Tämä siis jos olet ikinä käyttänyt missään Klarnan laskua. Asiasta ollaan kohistu viime päivinä netissä, ja siitä on kirjoittanut myös Iltasanomat. Keskiössä on ollut Booky.fi, joka on yksi näistä nettikaupoista, joissa Klarna Checkout toimii.

Kyse ei sinänsä ole tietoturva-aukosta, vaan ihan tietoisesta päätöksestä Klarnalta näyttää ihmisten osoitteita. Takana on tavallaan ihan kaunis ajatus helpottaa nettiostamista ja nostaa verkkokauppojen myyntiä - eipä jää ostos tabletilla kesken siksi, ettei jaksa näpytellä virtuaalinäppäimistöllä koko osoitettaan.

Varusteleka ei käytä Klarnaa enää ollenkaan, muttei ole aikaisemminkaan käyttänyt palveluissaan Klarnan osoitetietohakua. Meidän Klarnaa käyttäneiden asiakkaiden tiedot silti löytyvät noista Klarna Checkoutia käyttävistä nettikaupoista mainitulla tavalla. Saat poistettua osoitetietosi Klarnan hausta ottamalla yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Jos me oltais tiedetty tästä etukäteen, oltais kyl vähän älisty Klarnalle, mut enää ei auta. Me ei päästä Klarnan palveluun mitenkään vaikuttamaan, eli ei voida nyt auttaa niitä, jotka ovat meiltä Klarna laskulla tilanneet.

Meiltä jäi Klarna pois mm. siksi, etteivät ne voi tarjota meille Ruotsin maksutapoja, koska heidän sikäläinen maksunvälitysyhteistyökumppani pitää meitä pahojen puolulaisina, vissiin koska armeijakama, tai jotain. Tavallaan tosi hauskaa, että ruotsalaiset ottaa nää eettiset ohjeet ja muut moralisointisäännöt ihan jäätävän tosissaan, mutteivät ihan hirveästi jaksa kiinnostua yksityisyydensuojasta.
Loading...