Tiedotteet

Varusteleka Road Show: Tori Edition 2017


08.11.2017 Road Show Tori Edition pyörähtää kohta käyntiin!

Kesän aikana kirmailtiin pitkin festareita meidän kontin kanssa ja nyt olis tarkoitus vielä lähteä heittämään vähän rundia toreille. Tuosta listasta löytyy tarkemmat lokaatiot ja eventeistä kontin aukioloajat!

Kontti karauttelee eri kaupunkeihin seuraavassa järjestyksessä:


Kontista löytyvä tuoterepertuaari on kevyt läpileikkaus meidän valikoimasta, mutta painottuu Särmään. Laitellaan jotain tarkempaa listausta jokaiseen eventtiin tässä hiljaksiin.

Jos et kontista löydä jotain mitä kovasti haluaisit, niin myyjien kautta voi kikkailla tilauksen meidän verkkokaupasta paikan päällä - saatatpa saada siihen vielä jonkun edun kylkeen!

Torille!

Avoin työpaikka: Controller


23.10.2017 Varusteleka on armeija- ja ulkoilutavaran erikoisliike. Palvelemme asiakkaitamme Helsingin myymälässämme ja verkkokaupan kautta ympäri maailman. Myymme mm. vaatteita, varusteita ja kenkiä sekä uutena, että käytettynä. Noin 35% myynnistämme tulee myymälästä ja loput nettikaupasta.

Tiloissamme on myös anniskeluravintola Sotima.
Varusteleka etsii asiantuntevaa täysipäiväistä henkilöä osaksi vahvaa ja ammattitaitoista lekatiimiä. Haemme riveihimme taistelijaa joka on taloushallinnon ammattilainen.

Työtehtävä pitää sisällään mm seuraavaa:
- Yrityksen strategian toteuttaminen omalla vastuualueella. (Varustelekan strategia)
- Yrityksen ja tiimin tavoitteiden saavuttaminen omalla vastuualueella.
- Controllerin tehtävät (mm. analyysit, budjetointi, kilpailutukset)
- Taloushallinto (tuloslaskenta, laskut, palkat)
- Osallistuminen hallinnon kehittämiseen ja firmatason projekteihin

Edellytämme sinulta:
- Soveltuvaa koulutusta (KTM tai vastaava)
- 1-2 vuotta työkokemusta (kerrytetty opintojen ohella tai valmistumisen jälkeen)
- Avoin, avarakatseinen ja asiakaslähtöinen asenne työtä ja kollegoita kohtaan
- Hyvät MS Office -taidot (varsinkin Excel)

Eduksi katsotaan, jos sinulla on työkokemusta itsenäisestä roolista, jossa olet päässyt kehittämään yrityksen talouden prosesseja. Eduksi katsotaan myös, jos sinulla on kokemusta Procountorin tai Tableaun käytöstä. Varusteleka haluaa olla edelläkävijä, kohdata haasteet rohkeasti ja tehdä asiat niin, että voi olla niistä ylpeä. Toivomme, että tällaiset arvot näkyvät myös sinun työskentelytavassasi.

Työsuhde on vakituinen ja siihen sisältyy 40h viikkotyöaika. Varustelekassa pidetään työntekijöistä hyvää huolta ja se näkyy mm hyvissä työsuhde-eduissa joihin kuuluu uskomattomat henkilökuntahinnat, tavallista kattavammat vakuutukset sekä työterveydenhuolto. Näiden lisäksi työntekijöillämme on käytössä Varustelekan hyvin varusteltu kuntosali sekä työsuhdepolkupyörä.

Jos siis olet positiivisen asenteen omaava, reippaalla työmoraalilla varustettu, tiiviissä työporukassa toimeen tuleva, rehti, elinikäinen oppija, ajoittaista taistelustressiä hyvin kestävä ja asiakkaitansa omistautuneesti palveleva- eli Varustelekan työntekijän standardit täyttävä henkilö, laita hakemus CV:n ja palkkatoiveen kera osoitteeseen eric.andersson@varusteleka.fi. Lähetä se meille sellaisessa tiedostomuodossa, jonka saa auki - PDF on kunnon hyvä.

Hakujen vastaanotto päättyy 17.11.2017 tai sitten kun sopiva henkilö on löytynyt. Työhaastattelut aloitamme välittömästi joten älä jää arpomaan. Työt alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

TAKAISINVETO! CCCP GP-5 ja PDF-2 kaasunaamareiden suodatinpatruunat sisältävät asbestia!


12.09.2017 Hupsista! Neuvostoliittolaisten GP-5 ja PDF-2 kaasunaamareiden suodattimet sisältävät asbestia, ovat siten vaarallisia ja tulee toimittaa meille turvallista tuhoamista varten.

Työterveyslaitos tutki 12 kpl eri vuosimallien neuvostoliittolaisia pönttömallin suodattimia, joiden kaikkien hiukkassuodatinkankaan todettiin sisältävän krysotiiliasbestia. Asbestikuidut ovat syöpävaarallisia ja elinkohtaisesti myrkyllisiä, joten kyseiset suodattimet ovat terveydelle vaarallisia ja ne olisi hyvä saada kokonaan poistettua Suomen kamaralta.

Keitä asia koskee


Asia koskee kaikkia, jotka ovat ostaneet meiltä Neuvostoliittolaisen kaasunaamarin mallia GP-5 tai PDF-2. Mikäli olet ostanut meiltä jonkun muun neuvostoliittolaisen naamarin, jossa on pönttömallin suodatin, varmuuden vuoksi otamme nekin vastaan.

Ongelma ei koske kaikkia meiltä ostettuja kaasunaamareita, sillä tiettävästi ainoastaan Neuvostoliitossa käytettiin asbestia turvallisuustuotteissa. Länsimaisten naamareiden tai esimerkiksi M10M-naamarin ostajilla ei ole siis syytä huoleen.

Mitä tulee tehdä


Kaasunaamarin suodatinta ei saa missään nimessä käyttää, eikä edes pitää omana. Pyydämme lähettämään meiltä ostetut suodattimet meille, jotta voimme hävityttää ne turvallisesti. Itse kaasunaamaria ei tarvitse lähettää meille, ja jos jostain syystä pitää sen päässä pitämistä hyvänä ideana, niinkin voi edelleen tehdä, kunhan suodatin ei ole kiinni.

Miten palautus toimii


Suodattimet voi palauttaa Varustelekan myymälään osoitteessa Ruosilantie 2, 00390 Helsinki, myymälän aukioloaikojen puitteissa, ma-pe 10:00-20:00 ja la 10:00-18:00.

Suodattimen voi lähettää myös ilmaiseksi verkkokaupan asiakaspalautuksena. Tällöin suodatin tulee jollain tavalla paketoida ja kiikuttaa Postin tai Matkahuollon toimipisteeseen, jossa kertoa, että tässä olisi nyt asiakaspalautus Varustelekalle. Posti tai Matkahuolto pitää huolen vekottimen päätymisestä meille.

Mikäli koet kaasunaamarisi arvon vähentyneet palauttaessasi suodattimen, hyvitämme suodattimesta 5 euroa rahaa tai 7 euron arvoisen alennuskoodin. Jos haluat hyvityksen, toimita suodattimen mukana paperi, josta löytyy nimesi, jonkinlainen yhteystieto - sähköpostiosoite vähintään, kuitin tai tilauksen numero tai arvio ajankohdasta, jolloin ostit kaasunaamarin meiltä, sekä tilinumero rahapalautuksen tapauksessa. Jos et tarvitse hyvitystä, riittää kun palautat pelkän suodattimen, mukana ei tarvitse olla mitään dokumentaatiota.

Muuta huomioitavaaMe emme ole ainoa kauppa Suomessa, joka näitä kaasunaamareita on myynyt. Jos olet ostanut neuvostoliittolaisen kaasunaamarin jostain muualta kuin meiltä, kannattaa ottaa yhteyttä myyjäliikkeeseen ja kertoa Varustelekan takaisinvedosta, sekä vaatia myyjältä jotain samanlaista. Varustelekan takaisinvedon alullepanijana on Tukes, joka testautti suodattimet Työterveyslaitoksella, eli suodattimien vaarallisuus ei ole enää epäilys, vaan ihan selkeä fakta.

Harvoin pyydetään mitään jakamaan, mutta tämän kohdalla tehdään poikkeus. Joten, pistäkäähän tieto kiertämään.

Tässä on sosiaalisen median tiedote asiasta.

TÄYDENTÄVÄ PÄIVITYS 3.8.2017Tiedoitteen päivitetty osuus helposti jaettavassa sosiaalisessa median päivityksenä tästä.

Täydentävä tiedoite asbestia sisältäneiden neuvostoliittolaisten kaasunaamarisuodattimien takaisinvedosta.

Miksi näitä myytiin?Neuvostoliittolaisia kaasunaamareita eri muodoissaan on myyty isoja määriä siellä sun täällä heti rautaesiripun romahtamisen jälkeen. Naamarit olivat laajassa kierrossa jo kun Varusteleka perustettiin, ja käytännössä jokainen ylijäämäbisneksessä mukana ollut firma on näitä myynyt.

Ennen Tukesin alulle panemaa tutkintaa me ei ainakaan oltu löydetty mitään kauhean varmaa tietoa siitä, että suodattimissa olisi asbestia. Huhu oli kyllä kuultu, ja siitä kirjoitettu tuotekuvaukseen. Meillä oli ehkä vähän itse haasteita uskoa asbestipitoisuuteen.

Jälkeenpäin on pakko myöntää, että oli tyhmää myydä tavaraa, jossa ylipäätään tiedostettiin mahdollisuutta asbestiin. Näiden kanssa oli kuitenkin aika helppo mennä virran mukana - jos tavara olisi ostettu jostain entisestä tai nykyisestä itäblokin maasta, hommaan olisi ehkä suhtauduttu varovaisemmin, mutta kun siististi euroopan sisältä saksalaisilta ostetaan kamaa, jota kaikki muutkin myyvät, varoitusvalot ei näköjään tarpeeksi vilkkuneet.
Miten vaan, kaikeksi onneksi Tukes puuttui asiaan, testautti suodattimet ja ohjeisti meitä sekä lopettamaan myynnin, että etsimään myydyt yksilöt.

Tiedoituksesta:Jotkut ovat hermoilleet, että meidän tiedoittaminen asiasta ei ole riittävää. Kyllä me tehdään kaikkemme, että tieto leviää.

 • Kaikkiin naamarin ostaneisiin asiakkaisiin otettiin yhteyttä, jos yhteystiedot löytyivät

 • Facebook-postaus on tätä kirjoittaessa tavoittanut 289 000 ihmistä. Pyydämme edelleen jakamaan sitä, jotta kaikki
 • tavoitetaan ja myyntiin saatetut suodattimet saadaan kerättyä pois

 • Myös Facebookin mainospuolella levitetään tietoa

 • Takaisinveto julkaistaan lehti-ilmoituksina

 • Mukavasti mittava osa suomalaisista lehdistä ovat tehneet asiasta hyvin tavoittaneen uutisen jo nyt


Me ollaan myös oltu yhteydessä muihin suomalaisiin firmoihin, joiden tiedetään myyneen tätä tavaraa, sekä niihin tavarantoimittajiin, jolta rojua ollaan saatu.

Onko näistä tullut ihmisille terveydellistä haittaa?Tästä ei tällä hetkellä ole juurikaan tietoa. Me koitetaan löytää asiantuntijoita, jotka asiasta voisivat sanoa jotain muutakin, kuin että asbesti on haitallista ja suodattimen rakenteet sitä sisältävät. Liitteenä tässä lisätiedoitteessa on jo tehdyn tutkimuksen viralliset tulokset ja se, kuinka testi on suoritettu. Teetetään vielä lisätutkimus, jossa tutkitaan läpivirtauksen mukana kulkeutuvia asbestikuituja ja sitä, sisältääkö suodattimen naamariin kiinnittyvä puoli asbestia. Epävirallisen tutkimuksen mukaan tulos oli puhdas, mutta hommataan tästä vielä mustaa valkoisella.

Suodattimen rakenne on seuraava: Uloimpana kerroksena vekattua suodatinkangasta, joka on sekoite synteettisiä kuituja, sekä asbestia. Tämän jälkeen tulee alumiininen verkko, synteettinen verkko, 3 senttimetrin kerros aktiivihiilirouhetta, toinen metallinen verkko / suodatin, jossa on kiinni jonkin sortin synteettisestä materiaalista valmistettu suodatinkangas.
Asbestia suodattimen uloimmassa vekkisuodattimessa on käytetty sen erittäin hyvän hiukkassuodatuskykynsä vuoksi, eikä suinkaan minkään palosuojan takia, kuten monet luulevat.

Epävirallisen kokeen mukaan suodattimessa olevan aktiivihiilen läpi ei ole päässyt lainkaan hiukkasia lävitse suodattimen sisimpään osaan tehdyn huuhtelukokeen tuloksissa ja on hyvin epätodennäköistä, että näin pääsisi käymään ilman, että suodatin on todella pahasti vaurioitunut. Eli jos nyt olet mennyt naamarin suodattimineen vetämään päähäsi, todennäköisyys asbestialtistumalle on häviävän pieni, mutta mahdollisuus sille on kuitenkin olemassa. Kuten aiemmin mainittu, teetetään tästä vielä kunnon tutkimus virallisine raportteineen. Uskomme tämän olevan hyödyllistä tietoa ihan koko maailmalle, etenkin keräilijöiden keskuudessa, missä näitä asbestia sisältäviä suodattimia pyörii eikä kukaan oikein tiedä varmaksi, että mitä ne todellisuudessa pitävät sisällään ja kuinka vaarallisia ne ovatkaan. Tämä koko tapaus sulkee pois ainakin yhden arvailujen kohteen.

Asbestista kannattaa huomioda, että sitä on käytännössä kaikissa 1920-1990 -lukujen välillä rakennetuissa tai remontoiduissa taloissa. Meistä suurin osa viettää ison osan päivästään asbestin ympäröimänä, ongelmaksi se tulee rakennuksissa kun rakenteita aletaan purkaa.

Nämä tutkimukset eivät kuitenkaan poista sitä, että asbesti on ollut jo pitkään kieltolistalla, vaarallista, eikä sitä ole saanut myydä tai käyttää missään muodossa vuosikymmeniin.

TTL:n jo suorittaman tutkimuksen tulokset pääset näkemään tästä.

Avoin työpaikka: Ostaja


10.09.2017 Varusteleka on armeija- ja ulkoilutavaran erikoisliike. Palvelemme asiakkaitamme Helsingin myymälässämme ja verkkokaupan kautta ympäri maailman. Myymme mm. vaatteita, varusteita ja kenkiä sekä uutena, että käytettynä. Noin 35 % myynnistämme tulee myymälästä ja loput nettikaupasta. Tiloissamme on myös anniskeluravintola Sotima.

Varusteleka etsii asiantuntevaa täysipäiväistä henkilöä osaksi vahvaa ja ammattitaitoista lekatiimiä. Haemme riveihimme taistelijaa joka on hankinnan ja valikoimanhallinnan ammattilainen. Lisäksi hakijalta toivotaan asiantuntemusta alamme tuotteisiin.

Työtehtävä pitää sisällään mm seuraavaa:
- Yrityksen strategian toteuttaminen omalla vastuualueella.
- Yrityksen ja tiimin tavoitteiden saavuttaminen omalla vastuualueella.
- Tuoteryhmäjohtaminen kokonaisuudessaan: valikoiman hallinta, hinnoittelu, markkinoinnin tuotteistus, esillepanojen määrittely sekä tavaroiden tilaaminen
- Neuvottelut tavarantoimittajien kanssa sekä tavarantoimittajasuhteiden kehittäminen.
- Yhteistoiminta muiden tiimien kanssa yrityksen strategian mukaisesti.

Edellytämme sinulta:
- Soveltuvaa koulutusta.
- Työkokemusta ostajana, tuotepäällikkönä tai vastaavana vähittäiskaupassa. Mieluiten ulkoilu- ja vapaa-aika, vaatetus tai työkalut tuoteryhmissä.
- Kaupallista ja analyyttistä ajattelutapaa. Hallitset numerot erinomaisesti ja pystyt hyödyntämään dataa valikoimatyössä, hinnoittelussa, esillepanossa ja kampanjoinnissa.
- Sinulla on näyttöä tuoteryhmäjohtamisesta käytännössä
- Hyvät yhteistyötaidot. Pystyt kehittämään tavarantoimittajasuhteita ja olet tarvittaessa tiukka neuvottelija.

Työsuhde on vakituinen ja siihen sisältyy 40h viikkotyöaika. Varustelekassa pidetään työntekijöistä hyvää huolta ja se näkyy mm hyvissä työsuhde-eduissa joihin kuuluu uskomattomat henkilökuntahinnat, tavallista kattavammat vakuutukset sekä työterveydenhuolto. Näiden lisäksi työntekijöillämme on käytössä Varustelekan hyvin varusteltu kuntosali sekä mahdollinen työsuhdepolkupyörä.

Jos siis olet positiivisen asenteen omaava, reippaalla työmoraalilla varustettu, tiiviissä työporukassa toimeen tuleva, rehti, elinikäinen oppija, ajoittaista taistelustressiä hyvin kestävä ja asiakkaitansa omistautuneesti palveleva- eli Varustelekan työntekijän standardit täyttävä henkilö, laita hakemus CV:n ja palkkatoiveen kera osoitteeseen eric.andersson@varusteleka.fi. Lähetä se meille sellaisessa tiedostomuodossa, jonka saa auki - PDF on kunnon hyvä.

Hakujen vastaanotto päättyy 29.9.2017 klo 12:00, jonka jälkeen haastattelemme hakijoista parhaimmiston. Työt alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

Avoimet työpaikat: Myyjä ja asiakaspalvelija


10.07.2017 Varusteleka etsii kahta asiantuntevaa täysipäiväistä henkilöä osaksi vahvaa ja ammattitaitoista lekatiimiä. Haemme riveihimme taistelijoita jotka ovat asiakaspalvelun ammattilaisia. Lisäksi hakijoilta toivotaan harrastuneisuutta ja asiantuntemusta alamme tuotteisiin.

Varusteleka on armeijaylijäämän ja ulkoilun erikoisliike. Palvelemme asiakkaitamme Helsingin myymälässämme ja verkkokaupan kautta ympäri maailman. Myymme mm. vaatteita, muita tekstiilejä ja kenkiä sekä uutena, että käytettynä. Noin 35 % myynnistämme tulee myymälästä ja loput nettikaupasta. Tiloissamme on myös anniskeluravintola Sotima.

Myyjä

Myyjän työtehtäviin kuuluu mm.:
 • myyntityö
 • asiakaspalvelu
 • myymälän täyttö ja esillepano
 • baarityöt
 • asiakaspalautusten käsittely
Edellytämme sinulta:
 • aiempaa kokemusta myyntityöstä
 • sujuvaa suomen kielen taitoa
 • toimeentarttuvaa ja reipasta asennetta
 • tarkkuutta ja ahkeruutta
 • halua auttaa asiakkaita, työkavereita ja yhteistyökumppaneita onnistumaan
 • eduksi lasketaan myös anniskeluvastaavan pätevyys sekä pienpanimo-oluisiin liittyvä harrastuneisuus

Asiakaspalvelija

Asiakaspalvelijan työtehtäviin kuuluu mm.:
 • sähköposteihin ja sosiaalisen median viesteihin vastaaminen
 • puhelinasiakaspalvelu
 • tilausten seuranta ja muokkaaminen ERP-järjestelmässä
 • tilausten logistiikkaprosessien seuranta
 • asiakaspalautusten käsittely ja maksuliikenteen seuranta
Edellytämme sinulta:
 • aiempaa kokemusta asiakaspalvelutehtävistä
 • sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa, sekä suullisesti että kirjallisesti
 • kykyä kommunikoida asiakkaiden kanssa mahdollisesti myös ruotsiksi (myös venäjän tai muun vieraan kielen taito lasketaan eduksi)
 • toimeentarttuvaa ja reipasta asennetta
 • tarkkuutta ja ahkeruutta
 • halua auttaa asiakkaita, työkavereita ja yhteistyökumppaneita onnistumaan
 • yleisimpien tietokonejärjestelmien osaamista

Lisätietoa ja hakemuksen lähettäminen

Molemmat työsuhteet ovat vakituisia ja niihin sisältyy 40 h viikkotyöaika. Palkkauksessa noudatamme kaupan alan työehtosopimusta – hiukan paremmilla ehdoilla. Varustelekassa pidetään työntekijöistä hyvää huolta ja se näkyy mm hyvissä työsuhde-eduissa joihin kuuluu tavallista kattavammat vakuutukset sekä työterveydenhuolto. Näiden lisäksi työntekijöillämme on käytössä Varustelekan hyvin varusteltu kuntosali sekä mahdollinen työsuhdepolkupyörä.

Jos siis olet positiivisen asenteen omaava, reippaalla työmoraalilla varustettu, tiiviissä työporukassa toimeen tuleva, rehti, elinikäinen oppija, ajoittaista taistelustressiä hyvin kestävä ja asiakkaitansa omistautuneesti asiakaspalveleva - eli Varustelekan työntekijän standardit täyttävä henkilö, laita hakemus osoitteeseen eric.andersson@varusteleka.fi. Hakemuksen tulee sisältää CV.

Ilmoita viestisi otsikossa kumpaa paikkaa haet sekä panosta hakemukseesi - kerro kaikki olennainen, laita joku kaveri oikolukemaan hakemuksesi virheiden varalta ja lähetä se meille sellaisessa tiedostomuodossa, jonka saa auki - PDF on kunnon hyvä.

Hakujen vastaanotto päättyy 16.7.2017 klo 24:00, jonka jälkeen haastattelemme hakijoista parhaimmiston. Työt alkaa elokuun alussa.
Loading...