Tiedotteet

Varustelekan tilinpäätöstiedote 2017


05.03.2018 Saatiin vuoden 2017 luvut keiteltyä kasaan, joten täällä pieni retrospektiivi viime vuoden touhuihin: Varustelekan tilinpäätöstiedote 2017. Lyhyenä yhteenvetona voidaan todeta, että paljon tuli tehtyä, jonkin verran jäi tekemättä. Silti ollaan vahvasti sitä mieltä, että vuosi oli onnistunut.

Varusteleka muuttaa kesällä


23.02.2018 Joo, näin on. Vanhat tilat Ruosilantiellä ovat tulleet tiensä päähän, ja me muutetaan heinäkuussa 2018 osoitteeseen Hankasuontie 11A. Eli reilun kilometrin verran Vihdintietä pohjoisen suuntaan.

Syy on aika selkeä - meidän nykyinen paikka ahdas, sokkeloinen ja vanhuuttaan huono. Tärkein etu uudessa kiinteistössä on se, että me ollaan päästy piirtämään meidän varaston muoto tehokkaaksi, kun nykyään se on ollut aikamoinen pullonkaula. Lisäksi me saadaan itsellemme “ihan pikkasen” paremmat työ- ja sosiaalitilat, myymälä saa isommat ja paremmat tilat ja Sotima saa oman ulko-oven ja terassin. Merkittävä asia on sekin, että uusi kiinteistö on energiatehokkaampi, hiljasempi ja varustettu omalla aurinkovoimalalla.

Tästä tullaan nyt sitten kevään mittaan päivittämään teitä, että mitenkä projekti etenee. Seuraavat aikamääreet on alustavasti pistetty kalenteriin:
  • 13-15.07.2018. Varasto muuttaa. Tänä aikana voi ilmetä kaikenlaista harmia. Verkkokauppa palvelee asiakkaita, mutta toimitusajoissa voi olla viivästyksiä. Myymälä palvelee asiakkaita nykyisessä osoitteessa lähes normaalisti
  • 21-22.07.2018 Myymälä muuttaa. Tänä aikana myymälä on suljettu
  • 23.07.2018 Myymälä avaa ovensa uudessa osoitteessa, Hankasuontie 11A. Saattaa olla hommat vielä vähän vaiheessa, mutta ei anneta sen häiritä.
  • 11.08.2018 Maailman eeppisimmät myymälä-avajaiset! Aivan käsittämättömät bakkanaalit… Tätä et halua missata.
  • 13.08.2018 - 30.9.2018 Avajaiskuukauden hulinat jatkuu.

Haluutteko jeesiä meitä? Tulkaa ostamaan tää nykyinen varasto pois tässä kevään mittaan, niin selvitään vähemmällä kantamisella!

Usein esitettyjä kysymyksiä


Miksi ette muuttanut lähemmäs Helsingin keskustaa?

Ei todellakaan aleta nostamaan hintoja siksi, että päästäis maksamaan Kehä I:n sisäpuolen vuokraa. Lisäksi me halutaan ehdottomasti pitää koko meidän jengi saman katon alla ja myymälässä sama valikoima kuin nettikaupassa, sellaiselle hommalle tarpeeks isoa taloa ei Aleksanterinkadulta löydy, ainakaan vielä.


Miten tonne uuteen mestaan pääsee?

Samoilla keinoilla kuin nykyiseenkin myymälään, eli bussit 321, 321N, 322, 332, 345, 345N, 346, 355, 355T tulee Vihdintielle, josta pysäkiltä kävelee Google mapsin mukaan noin 3 minuuttia Varustelekalle. Lisäksi koska meillä tota asiakasvirtaa on, HSL on järkännyt meille ihan oman bussilinjan 39B, jonka päättäri on meidän uuden mestan vieressä. Tää reitti kulkee jo nyt, jos haluaa käydä tsekkaamassa työmaata.

Junalla pääsee Malminkartanon asemalle josta kävelymatka on suurin piirtein sama kuin nykyiseen paikkaan Kannelmäestä.

Paikoitustilaa löytyy riittävästi myymälän edustalta ja parkkitila on katettu. Lisäksi löytyy latauspisteet sähköautoille. Get some of that!


Siirtyykö tämän investoinnin tekeminen hintoihin?

Ei siirry, oikeastaan toisinpäin: nykyinen kiinteistö syö roimasti enemmän energiaa, on epämukava olla ja hankaloittaa muotoilullaan meidän toimintaa. Uusiin tiloihin siirtyessä meillä kasvaa tuottavuus niin paljon, että esim. lämmityksen tai viilennyksen toimivuus on pelkkä mukava ja “ilmainen” bonus kaiken muun päälle.


Saako myymälästä vielä pikatilattua tavaraa varaston puolelta?

Joo, me tosiaan pidetään siitä kiinni, että nettikaupan varasto on edelleen myymälän seinän takana. Lisäksi myymälän tila kasvaa, jolloin kamaa mahtuu paremmin esille.


Mitäs Sotimalle käy?

Sotimalle käy oikein hyvin. Rakennetaan Sotima uuteen mestaan ja kehitetään juottolaa edelleen. Sotimalle löytyy myös oma sisäänkäynti, joka mahdollistaa ihan uusia juttuja. Niin ja se terassi toki.


Onko myymälässä asiakas-WC?

JOO! Kelatkaa, ei enää labyrinttileikkiä palo-ovien ja portaikkojen kanssa! Sotiman yhteydessä on ihan toimivat vesivessat ja Sotima on myymälässä, joten asia kunnossa.


Onko Sotima pitempään auki?

No nyt siihen on teoreettiset mahdollisuudet, koska oma sisäänkäynti. Kunhan saadaan homma rullaamaan uudessa osoitteessa, niin testaillaan miten eri aukioloajat toimii.


Milloin on loppuunmyynti nykyisten tilojen osalta?

Kuten ollaan pariin kertaan kerrottu, niin me ei ihan hirmu helposti lädetä hinnoilla venkslaamaan. Varaston rippeitä ja kaikkea semmosta kamaa, mitä ei haluta muuttaa, tullaan varmasti poistamaan kevään mittaan. Näistä huudellaan sitä mukaa kun karavaani etenee.

Fleece, mikromuovi ja muut


21.12.2017 Mikromuovi on vittumainen asia. Ongelma on vakava ja me halutaan tehdä asialle jotain.

Kuluttajan kannalta selkeitä tapoja vaikuttaa mikromuovin tuottoon on autoilu ja keinokuituisten vaatteiden pesu. (Lähde) Mitä vähemmän autoilet ja peset keinokuituvaatteita, sen pienempi on henkilökohtainen mikromuovijälkesi. Autoilu on näistä kahdesta merkittävästi isompi tekijä. Vaatteista erityisesti fleece, tekninen polyesteri ja softshell tuottaa mikromuovia, mutta sitä irtoaa ihan kaikista vaatteista, joista edes osa on polyesteria.

Ensinnäkin, mehän ollaan jo pitkään luukutettu merinovillaa, ja se on edelleen ihan täydellinen ja parempi vaihtoehto keinokuiduille. Merinokerrasto + merinohuppari on kombo, jonka kanssa et tarvii fleeceä tai teknistä polyesteriä ikinä. Se on satsauksen arvoinen.

Fleece on sinänsä loistava materiaali - se on yleensä kierrätysmateriaalia, joten sen hiilijalanjälki on merkittävästi luonnonmateriaaleja pienempi, se on mukava päällä ja sen kosteusominaisuudet ovat erinomaiset. Huonompina puolina se leimahtaa helposti, sulaa palaessaan ihoon kiinni ja tuottaa pesun yhteydessä mikromuovipäästöjä vesistöön. Jälkimmäisten syiden takia me ollaan lopetettu fleecen tuottaminen jo kesällä. Jäljellä oleva tavara lähtee alennusmyyntiin tänään.

Me ei omalta osaltamme enää tuoda lisää fleeceä maailmaan, mutta kiertotalouden hengessä me edelleen myydään armeijaylijäämäfleeceä. Fleeceä ja muuta keinokuitua on myös ihan joka kodissa, ja tässä helppo kikka mikromuovipäästöjen vähentämiseen: Älä pese sitä. Vaatteita pestään muutenkin liikaa, mutta päällivaatteita ei välttämättä tarvitse pestä ikinä. Lika lähtee yleensä kuivuttuaan harjaamalla ja hajut irtoavat etikassa liuottamalla. Takit ja housut ei muutenkaan yleensä lähde haisemaan, ellei niitä käytä hikiliikunnassa.

Jos pesua on pakko harrastaa, mikromuovin pääsyä vesistöön voi välttää käyttämällä suodattavaa pesupussia tai laittamalla pesukoneen poistoletkuun kiinteän suodattimen. Me ollaan aggressiivisesti koitettu saada noita pesupusseja myyntiin, ja kerrotaan isommin kun tässä onnistutaan.

Särmä Fleecetakki ei tavallaan ihan kokonaan häviä meidän valikoimasta - me ollaan tässä vuoden mittaan koitettu kehitellä samanlaista, samoilla ominaisuuksilla olevaa takkia, josta ei irtoais niin paljoa keinokuituja. Tällä hetkellä me venataan prototyyppiä Särmä Fleecetakin muotoisesta takista, jossa kankaana on 548g/m2 interlock-neulos, jossa materiaalina 28,3% villaa, 35% puuvillaa ja 36,7% polyesteriä. Tässäkin on edelleen merkittävä määrä polyesteriä tuomassa kestävyyttä, mutta kyse ei ole Fleecestä eikä polyesteripitoisuus ole 100%. Villaa ei ole enempää kustannussyistä - tarkoitus olis saada takki jossain määrin samaan hintaluokkaan kuin Särmä Fleece. Ihan sinne ei päästä, huputon malli olis tällä hetkellä arvioitu 80 euroon ja hupullinen 90 euroon.

Ilmainen lahjapaketointi myymälässä iltaisin perjantaihin asti


18.12.2017 Tulkaapas hakeen joululahjanne meidän myymälästä niin Partiolippukunta Jean d'Arcin partiolaiset pakkaa ne teille MAKSUTTA kivoihin lahjakääreisiin, niin ei tarvii siitäkään enää ressata!

Paketointipalvelu on paikalla maanantai-perjantai klo 16:00-20:00.

Avoin työpaikka: Kehityskoordinaattori


11.12.2017 Varusteleka hakee riveihinsä nohevaa kehityskoordinaattoria avustamaan kasvavan yrityksen kehitys- ja järjestelmäprojekteissa. Täysipäiväiseen työtehtävään etsitään ennen kaikkea oppimiskykyista ja innostunutta tekijää, joka pystyy sisäistämään laajoja kokonaisuuksia ja ratkaisemaan ongelmia osana vahvaa ja ammattitaitoista työyhteisöä.

Varusteleka on armeija- ja ulkoilutavaran erikoisliike. Palvelemme asiakkaitamme Helsingin myymälässämme ja verkkokaupan kautta ympäri maailman. Myymme mm. vaatteita, varusteita ja kenkiä sekä uutena, että käytettynä. Noin 35% myynnistämme tulee myymälästä ja loput nettikaupasta. Tiloissamme on myös anniskeluravintola Sotima.

Työtehtävä pitää sisällään mm seuraavaa:
- Yrityksen strategian toteuttaminen omalla vastuualueella (Varustelekan strategia)
- Liiketoiminnan eri osa-alueiden kehittämistä ja ongelmanratkaisutyötä
- Analytiikan ja raportoinnin kehittämistä Tableau BI ohjelmistoa hyödyntäen
- Projektien koordinointia kehitysjohtajan alaisuudessa
- Yhteistyötä ja kommunikointia IT-tuesta vastaavan yhteistyökumppanin kanssa

Edellytämme sinulta:
- Tehtävään mahdollisimman hyvin soveltuvaa koulutusta, (esim. DI, KTM, tradenomi tai insinööri)
- 1-2 vuotta työkokemusta (kerrytetty opintojen ohella tai valmistumisen jälkeen)
- Avoin, avarakatseinen ja asiakaslähtöinen asenne työtä ja kollegoita kohtaan
- Intoa, oppimiskykyä ja terävää päätä
- Riittävä ymmärrys tietotekniikasta, sovelluksista, tietokannoista yms. jotta osaat keskustella teknisten henkilöiden kanssa
- Näyttöä projektinhallinnasta sekä kaupallista silmää ja ymmärrystä

Eduksi katsotaan, jos sinulla on työkokemusta itsenäisestä roolista, jossa olet päässyt kehittämään yrityksen prosesseja tai järjestelmiä. Eduksi katsotaan myös, jos sinulla on kokemusta Tableaun tai vastaavan BI-sovelluksen käytöstä.

Varusteleka haluaa olla edelläkävijä, kohdata haasteet rohkeasti ja tehdä asiat niin, että voi olla niistä ylpeä. Toivomme, että tällaiset arvot näkyvät myös sinun työskentelytavassasi.

Työsuhde on vakituinen ja siihen sisältyy 40 h viikkotyöaika. Varustelekassa pidetään työntekijöistä hyvää huolta ja se näkyy mm hyvissä työsuhde-eduissa joihin kuuluu uskomattomat henkilökuntahinnat, tavallista kattavammat vakuutukset sekä työterveydenhuolto. Näiden lisäksi työntekijöillämme on käytössä Varustelekan hyvin varusteltu kuntosali sekä työsuhdepolkupyörä.

Jos siis olet positiivisen asenteen omaava, reippaalla työmoraalilla varustettu, tiiviissä työporukassa toimeen tuleva, rehti, elinikäinen oppija, ajoittaista taistelustressiä hyvin kestävä ja asiakkaitansa omistautuneesti palveleva- eli Varustelekan työntekijän standardit täyttävä henkilö, laita hakemus CV:n ja palkkatoiveen kera osoitteeseen eric.andersson@varusteleka.fi. Lähetä se meille sellaisessa tiedostomuodossa, jonka saa auki - PDF on kunnon hyvä.

Hakujen vastaanotto päättyy 31.12.2017 tai sitten kun sopiva henkilö on löytynyt. Työhaastattelut aloitamme välittömästi joten älä jää arpomaan. Työt alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian.

Loading...