Tiedotteet

Varustelekaan nimitetty “minä kun oon ennenkin ollut” -toimitusjohtaja

Julkaistu 10.08.2016
Varustelekassa on tapahtunut taas yksi iso muutos - firmaan on nyt, 10.8.2016, nimitetty toimitusjohtaja, jolla on sekä kaupallisen alan koulutus, että Varustelekan olemassaoloaikaa pidempi työhistoria kaupan alan hommista. Valittu ihmemies on nimeltää Jari Laine.

Jari on pitkäaikainen Varustelekan asiakas, aktiivinen reserviläinen, eräjorma ja ninja, mutta myös kauppatieteiden maisteri pitkällä kaupan alan kokemuksella: 13 vuotta liikkeenjohdon konsulttina ja 3,5 vuotta Tokmanni Oy:n kehitysjohtajana. Aikaisempiin työtehtäviin on kuulunut valikoimanhallinnan ja hankinnan kehittäminen, omien tuotemerkkien kehittäminen, myymäläkonseptin kehittäminen sekä johtamismallin ja toimintatapojen kehittäminen. Jarilla on pitkä käytännön kokemus ja näyttö suunnilleen kaikesta, mitä Varustelekan kokoinen yritys tekee.

Osalla varmaan herääkin pelko, että nyt Varustelekan kasvussa on viimein päästy siihen pisteeseen, jossa aitouden rippeet karistetaan pois ja firma heitetään kerralla kunnon kaupalliseen myyntikuntoon, jotta omistaja saa siitä suurimmat mahdolliset rahat. Joo ei. Varusteleka on kasvulla päässyt siihen pisteeseen, että nyt olis viimein aika nöyrtyä ja myöntää, että tässä vaiheessa on enää turha keksiä pyöriä uudestaan, vaan ottaa mallia muualta. Varustelekasta tulee Jarin aikakaudella entistä paremmin asiakasta palveleva, turvallisemmin voittoa tuottava yritys, jossa on entistä paremmat tuotteet entistä paremmin saatavilla. Myös yrityksen arvoja - hyvien puolulaisuutta - päästään toteuttamaan aikaisempaa paremmin.

Tavallaan jännää valinnasta tekee se, että vaikka Varusteleka on yksi suomalaisen nettikaupan edelläkävijöistä, uudella toimitusjohtajalla ei ole suoraa käytännön kokemusta lähtökohtaisesti nettikauppaa tekevistä firmoista. Alaa paremmin tuntevat ymmärtävät kuitenkin, ettei nettikaupan johdolle tärkeää ole kyky koodata tai optimoida Adwordsia - ihan yhtä vähän kuin tavaratalon johtajan tarvitsee osata antaa meikkausnäytteitä tai tehdä myyntijulisteita. Verkkokauppa on kauppa siinä missä muutkin, ja johdon tärkein tehtävä on pitää huolta siitä, että asiakas saa, mitä tarvitsee, ja että markkinointi on kaiken keskiössä. Tätä toteuttamaan Jari on juuri oikea henkilö.

Varustelekan omistajayrittäjän kummallinen rooli vahvana vaikuttajana, joka ei kuitenkaan ole firman pääjohtaja, jatkuu edelleen, ja tuntuma on, että Jarin kanssa suhteesta saadaan erinomaisen toimiva.

Varustelekan lähiaikojen suunnitelmat ovat edelleen aggressiivinen liikevaihdon kasvattaminen lähinnä ulkomaanmyyntiä tehostamalla, mutta myös kotimaalle on suunnitelmansa - rahat pitäisi saada pois entistä laajemmalta joukolta ihmisiä, ja nykyiset asiakkaat voisivat antaa meille entistä enemmän rahoja. Myös oman tuotannon laajentaminen on edelleen vahvana painopisteenä, jossain vaiheessa hamaa tulevaisuutta Varustelekan uusista tuotteista 80% on omaa tuotantoa. Omaa tuotantoa koitetaan myös ohjata enemmän laadukkaiden tuotteiden suuntaan ja suosia lähituotantoa.

Tehtiin myös lyhyt video Jarista. Tervetuloa remmiin!


Loading...