Tiedotteet

Voi mulesointi sentäs!

Julkaistu 20.10.2016
Jos olet seurannut meidän omien merinovillatuotteiden eloa viimeisten parin vuoden ajan, olet todennäköisesti törmännyt nyrkkisääntöömme siitä, että kaikki merinovillatuotteet, mitä me tehdään, tuotetaan mulesointivapaa-sertifioidusta merinovillasta. Tämä on meille semmoinen yksinkertainen itseisarvo, on kiva tehdä tavaraa kivasta tavarasta. Ja tämä sääntö on tehty alusta alkaen selväksi myös kaikille toimittajillemme, jotka meille merinovillasta vaatteita ja asusteita tekevät. Mulesointia harjoitetaan lähinnä Australiassa, mutta melkeinpä kaikki meidän tuotteissa käytetty merinovilla tulee Etelä-Afrikasta tai Etelä-Amerikasta ja on sitten vielä ihan erikseen "mulesing free" -leimattua.

Noh, ikinä ei voi olla liian tarkkana.

Erään asiakkaan kysymykseen vastataksemme päätimme pistää merinovillatoimittajamme tuplatarkastamaan ja varmistamaan, että kaikki mitä he meille tekevät, tehdään vain ja ainoastaan mulesing free -merinovillasta. Ja voihan rähmä, sieltä löytyikin yhdestä tuotteesta merinovillaa, jonka alkuperämaa on Australia eikä siitä ole mulesing free -takuuta. Tämä tuli meidän lisäksi myös varsinaisille tekijöille yllätyksenä. Selityksiä sille, että miten nyt näin pääsi käymään on koko liuta, mutta loppujen lopuksi syynä on vanha kunnon inhimillinen erhe.

Kyseinen tuote on Särmä merinosilkkilapaset, joiden ulkopuoli on 100% merinovillaa (mulesing free) ja sisäpuolen neulos on tehty 70% merinovillasta ja 30% silkkilangasta. Tämän vuorin neuloksen lanka on se, johon on päässyt lipsahtamaan "tavallista" merinovillaa - tähän asti saatiin vahvistus kehräämöstä saakka.

Yhdet lapaset ei ehkä ole mikään maailman isoin juttu lainkaan, mutta koska tämä on meille yksinkertaisesti periaatekysymys, niin ei tässä voi muuta sanoa kuin että vituiks män! Tyhmäähän näitä nyt olisi roskikseenkaan heittää, joten myydään nämä lapaset loppuun, kirjoitetaan asia selkeästi tuotekuvaukseen ja lisää ei samassa muodossa tule.

Tarinan opetus lienee, että ikinä ei voi olla liian varma yhtään mistään. Vaikka näiden lapasten poistuminen valikoimastamme ei varmaan maailman menoa hirveästi haittaa, niin haluttiin tiedottaa tästä asiasta ihan vain avoimuuden nimissä, tekevälle sattuu, vaikka ei pitäisi. Osataanpahan olla vielä tarkempina jatkossa!
Loading...