Armeijaylijäämä maittain


    Parempaa tavaraa halvemmalla

    Armeijan ylijäämätavara on tosi hyvää kamaa ja sitä yleensä pystyy myymään kohtuuhintaankin. Homma toimii niin, että eri maiden armeijat pistävät joskus liikenteeseen vanhentunutta, ylimääräistä tai muuten vaan poistoon menevää käyttökelpoista kamaa, yleensä suurissa erissä. Osa näistä päätyy meidän puljuumme ylijäämänä, välillä suoraan, joskus välikäden kautta. Silloin tällöin saamme myös pieniä eriä jotain keräilytavaraksi luokiteltavaa ylijäämää tai muuten vaan erikoista kamaa ties mistä päin maailmaa.

    Ikävä kyllä armeijan ylijäämäbisneksessä on yksi inhottava puoli: tavaran saanti saattaa vaihdella rajustikin, ja välillä emme ihan oikeasti osaa sanoa, notta saammeko jotain tiettyä tavaraa lisää vaiko emme. Tästä syystä emme uskalla antaa turhia lupauksia varastontäydennyskyselyitä koskien. Tottakai annamme parhaan arvion kysyttäessä, olkoot se sitten vaikka "emme tiedä" tai "ehkä kahden kuukauden päästä". Armeijaylijäämän tapauksessa 'ehkä' tarkoittaa oikeasti ehkää, eli emme voi luvata mitään. Tämä pätee eritoten käytettyjen vaatteiden kokoihin. Käytetyt vaatteet tulevat meille useimmiten nipuissa, joissa on täysin sattumanvaraisia kokoja. Näistä yleensä noin 70-80 % on "pieniksi" luokiteltavia. Tämä ei ole mikään salaliitto, sillä sotilaat yleensä eivät tuppaa olemaan kovin mahakkaita, joten isot (leveät) koot ovat aikamoinen vähemmistö. Samasta syystä emme voi normaalisti luvata tai pistää varaukseen tiettyjä ylijäämäkokoja etukäteen, koska emme yksinkertaisesti tiedä että tuleeko niitä edes ja milloin. "Jos joskus satutte saamaan ylijäämänä kokoa X, laittakaa minulle syrjään". Ei onnistu. Jos ottaisimme jokaisen tällaisen varauksen vastaan, menisi homma siihen, ettei asiakkaalla eikä meillä olisi ollenkaan kivaa. Armeijaylijäämän kanssa nopeat syövät hitaat.

    Ylläoleva pätee siis armeijaylijäämäkamaan. Uudet kamat ovat asia erikseen, niiden saatavuus on yleensä hyvä ja kokojakin löytyy.

    Loading...