Varustelekan vapaaotteluseminaari


 • Lauantaina 22.3.2014
 • Combat Academy Myyrmäki (kartta)

Varusteleka järjestää yhdessä Marcus "Caveman" Vänttisen kanssa maksuttoman vapaaotteluseminaarin. Seminaariin on paikkoja rajoitetusti. Seminaari järjestetään Combat Academyn Myyrmäen salilla.

Seminaari jakautuu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa on suunnattu aloittelijoille tai muuten vain lajista kiinnostuneille. Treeni tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua vapaaotteluun ammattilaisen ohjauksessa tai saada lisäsisältöä, jos vaikkapa sattuu jo olemaan peruskurssilla. Aloittelijoiden treeni alkaa 0900 ja kestää noin 1 h 15 min.

Toinen osa on lajia jo harrastaville, joten vähintään peruskurssin suorittaneen tasolla olisi syytä olla. Harrastajien treenejä on kaksi 1030 ja 1300 alkaen ja ne kestävät 1 h 30 min per treeni. Välissä on siis tunnin ruokatauko. Sekä aloittelijoiden, että harrastajien treenien päävetovastuun hoitaa Marcus "Caveman" Vänttinen.

Päivän päättävä kolmas osa on Mikko "Rujo" Rupposen vetämä kamppailu-urheilijan ravintoa käsittelevä luento.

Kouluttaja


Marcus "Caveman" Vänttinen
Syntynyt: 23.7.1987
Painoluokka: alle 93kg (Light Heavyweight)
Pituus: 195cm
Seura: Fight Factory Porvoo
Ammattilaisottelut: 24 voittoa - 5 tappiota

Lue Fightsport-lehden artikkeli Vänttisten veljeksistä: Fightsport 2/2013 - Ujot pojat Porvoosta

Aikataulu


0900-1030 – Treenit aloittelijoille / tutustumistreeni vapariin
1030-1200 – Harrastajien I treeni
1200-1300 – Ruokatauko
1300-1400 – Harrastajien II treeni
1400-1500 – Ravintoluento

Hae seminaariin


Seminaariin on paikkoja rajoitetusti. Hakeminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kerro viestin otsikossa oletko aloittelija vai harrastaja, sekä itse viestissä seuraavat tiedot:

Aloittelijat (TILAA LÖYTYY, ROHKEASTI MUKAAN!):

 • Nimi
 • Syntymäaika
 • Osoite
 • Miksi juuri sinun pitäisi päästä treeneihin mukaan?
 • Oletko harrastanut mitään kamppailulajia? Jos olet, mitä ja milloin?

Harrastajat (TÄYNNÄ, HAE PERUUTUSPAIKKAJONOON:

 • Nimi
 • Syntymäaika
 • Osoite
 • Miksi juuri sinun pitäisi päästä treeneihin mukaan?
 • Kerro kamppailulajitaustastasi.

"Miksi juuri sinun"-kysymys on mukana lähinnä sen takia, että mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin mitä kurssille mahtuu, joudutaan rankkailemaan porukkaa pihalle.

Aloittelijoiden treenistä


Ensimmäinen osa on suunnattu aloittelijoille tai muuten vain lajista kiinnostuneille. Treeni tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua vapaaotteluun ammattilaisen ohjauksessa tai saada lisäsisältöä, jos vaikkapa sattuu jo olemaan peruskurssilla. Aloittelijoiden treeni alkaa 0900 ja kestää noin 1 h.

Sisältö on oivallinen läpileikkaus lajista. Kunnollisen lämmittelyn jälkeen tehdään hieman kaatumisia, tarkastellaan otteluasentoa ja treenataan liikkumista ja peruslyöntejä varjonyrkkeilynä. Pystypainihommia katsastellaan myös ja harjoitellaan yksi simppeli kaato. Mattopainipuolella katsotaan perushommia ja yksi yksinkertainen tekniikka. Lopuksi tehdään vielä hieman lihaskuntojumppaa ja merimiespainia.

Marcuksen sanoin: "Vähän voi tulla hiki, mutta nenä ei varmuudella mene mutkalle, eikä tule muitakaan kolhuja."

Loading...