Tiedotteet

Apua Ukrainaan - Operaatio "Elossa Takas"

Julkaistu 27.10.2022
PÄIVITETTY. Operaatio on tavarapelin osalta paketissa. Kiitos tukijoukoille ja kaikille kortensa kekoon kantaneille!Viime keväänä kolmikko Andreas Wilkman, Anders Brotherus ja Fredrik Teir hankki ja toimitti varusteita taistelijoille Ukrainaan 50 000 euron edestä. Varusteleka avusti tuolloin varusteiden hankinnassa ja puljaamisessa. Avun ja tarvikkeiden tarve ei ole sodan jatkuessa kadonnut mihinkään, ja nyt ollaankin jälleen keräämässä uutta avustuslastia Ukrainaan vietäväksi.

Tuen kohteena ovat erityisesti 15 suomalaista vapaaehtoissotilasta, jotka ovat ensi viikolla siirtymässä tositoimiin eturintamalle, joukossaan somesta ja uutisista tuttu “Kärppä”. Kärppä sotilastovereineen on parhaillaan käymässä Suomessa noutamassa varusteita ja vaatteita sekä sotilaille että ukrainalaisille siviileille. Heille on lahjoitettu kaksi autoa, joista toinen on jo täytetty siviileille lahjoitettavilla lämpimillä vaatteilla. Toiseen sen sijaan kaivataan suojavarusteita taistelijoille. Autot tankataan Varustelekalla perjantaina 28.10., jonka jälkeen lasti lähtee kohti Ukrainaa heti seuraavana lauantai-aamuna - aikaa on siis vähän.

Alla on listattuna Kärpän ja tiimin kiireellisesti tarvitsemat varusteet. Voit auttaa kauttamme ostamalla tavaraa alla olevalta listalta. Kannamme myös oman kortemme kekoon tarvikelahjoituksen muodossa. Pakkaamme tavarat kohti Ukrainaa suuntaavan auton mukaan perjantai-iltana 28.10. Muita tavara-avustuksia ei tässä kohtaa voida ottaa vastaan.

Tarvikelista

Näitä tarvitaan erityisesti

10 x Taisteluliiviä suojalevyillä
  • Plate carrierit
   CPE SOF Plate Carrier
   Särmä TST PC18 Plate Carrier PALS-cummerbundilla
   Sioen Tacticum Plate Carrier
  • Luotisuojalevyt
   Hesco M210 luotisuojalevy, Special Rifle Threat, Stand Alone
   Hesco 3810 luotisuojalevy, NIJ III+, Stand Alone
10 x Kolmen Lippaan Tasku US MOLLE II M4 kolmen lippaan tasku tai Blackhawk AK/M4 Triple Mag Pouch

Nämä tulevat myös tarpeeseen

10 x Kenttälapio
10 x Särmä TST Repun naamiosuoja
6 x TST 2-osainen irtohihna
6 x Mil-Tec joustonaru koukuilla, pari, oliivinvihreä tai Gear Aid Gruntline elastinen tarvikenaru
5 x PGD ARCH High Cut kypärä
5 x TST kypäränpäällinen
5 x TST L6 Hardshell-kuorihousut
5 x TST L6 Hardshell-kuoritakki tai Ranskalainen sadetakki, CCE
2 x Jääkäri L rinkka

Näitä alkaa olla jo riittävästi

10 x Gore-Tex-käsineet, mustat
10 x Aluskäsineet, merinovillaa
10 x TST Mechanix hanskat
10 x Särmä merinopipo
10 x Paksu putkikauluri, merinovillaa Lumimaastokuvio
10 x Paksu putkikauluri, merinovillaa Oliivinvihreä
5 x Pakkasmakuupussia

Listan täyttymistä voit seurata niin reaaliajassa täältä, kun se vain on mahdollista. Vaikka tavaraa tulisi enemmän, on tähänkin kuljetuksien osalta varauduttu.

Toimi näin

Voit lahjoittaa tavaraa taistelijoille Varustelekan kautta asioimalla Helsingin myymälässä tai tekemällä tilauksen verkkokaupassa myymälänoutona. Hanki vain listattuja tai niitä vastaavia tuotteita.

Myymälässä

Tule myymälään ja osta haluamasi listan tavarat, luovuta tavarat myyjälle ja mainitse Operaatio Elossa Takas! Aikaa suorittaa on tästä hetkestä perjantaihin 28.10. kello 20:00 asti.
  • Osta vain listan mukaisia tarvikkeita
  • Kerro myyjälle, että tavara on tarkoitettu Operaatioon Elossa Takas!
  • Tavarat löytävät näin oikeaan paikkaan

Verkkokaupassa

Jotta varusteet kerkeävät kuljetukseen, tulee sinun tehdä tilaus verkkokaupastamme toimitusvaihtoehdolla “Nouto Varustelekan myymälästä”, sekä kirjoittamalla tilauksen lisätietokenttään “Operaatio Elossa Takas!”. Tilaus tulee olla tehtynä perjantaina, 28.10.2022 kello 19:00 mennessä.
  • Valitse ostoskoriin varusteet yllä olevalta listalta
  • Valitse toimitustavaksi Nouto Varustelekan myymälästä, sekä maksutavaksi Etukäteismaksu
  • Kirjoita tilauksen lisätietokenttään Operaatio Elossa Takas!
  • Maksa tilaus
  • Tilauksen takaraja perjantai 28.10. Kello 19:00
Voit myös olla yhteydessä operaation järjestäjään Andreas Wilkmaniin Whatsappissa (+358407274715), jolta saat tarkempia toimintaohjeita ja tietoa tarkemmasta aikataulusta ja suunnitelmista koskien tämän kertaista avustusoperaatiota. Yhteydenotot 28.10. Kello 18 mennessä.

Keräyksen järjestää Zeroline, joka on kansainvälinen avustusorganisaatio ja erikoistunut toimittamaan apua Ukrainan eturintamaan.


Loading...