Kokotaulukot

Mittauspaikat

Armeijakoot ovat hieman seikkaperäisempiä kuin siviilikoot yleensä. Jos tiedät mittasi tai omistat mittanauhan, saat valittua paremmin sopivat vaatteet.

Pituus mitataan ilman kenkiä. Vyötärö mitataan muutama sentti navan alapuolelta. Rinnanympärys tarkoittaa rinnan ympärysmittaa leveimmästä kohdasta. Lahkeen sisäsauma tarkoittaa housujen lahkeiden sisempää saumaa, joka lähtee nivusista ja päättyy lahkeen reunaan.

T-paidat ja muutama muu vastaava vaatekappale on merkitty kokoina S-XXL. Näiden kanssa sopii noudattaa jenkkikokotaulukokoa Regular-kokojen osalta.

Omilla sivuillaan majailevat kokotaulukot

Käsineet

Käsineen koon mittauskohta

Hanskojen koot ovat kämmenen ympärys leveimmästä kohtaa tuumissa. Jos käytät senttimittaa, jaa saamasi tulos luvulla 2,54. Useimmilla täyskasvuisilla miehillä kämmenen ympärys on 23 cm, joten 23 / 2,54 = 9,06 ja sopiva hanskan koko on siis 9.

Hatut

Sopiva hattu valitaan mittaamalla pään ympärys noin sentin korvan yläpuolelta. Kannattaa olla tarkkana mittaamisessa. Yleensä sentin verran isompi hattu ei aiheuta ongelmaa sopivuuden kanssa, enemmällä on merkitystä.

cmJenkkiHelppo
54 cm6 3/4S
55 cm6 7/8S
56 cm7M
57 cm7 1/8M
58 cm7 1/4L
59 cm7 3/8L
60 cm7 1/2XL
61 cm7 5/8XL
62 cm7 3/4XXL
63 cm7 7/8XXL
64 cm8XXXL

Kengät

Tässä PDF-muotoisena WELLCOn toimittama kengänkokotaulukko, josta voi selvittää oman jenkkikengän kokonsa verraten eurooppalaiseen kokoon (French Size) sekä senttimetrimäärään: size_chart_printable_w.pdf.

Jalkaa ei koskaan mitata äheltämällä mittaa jalkaa vasten, oikea tapa on piirtää jalan ääriviivat paperille ja mitata ääriviivojen maksimipituus. Toinen vaihtoehto on mitata sopivankokoisten kenkien pohjallinen, lähes kaikissa kengissä on ainakin jonkinlainen irroitettava pohjallinen. Oheisen linkin kokotaulukossa on esimerkki miten verrata pohjallisen ja jalan pituutta. Muista, että jalan/pohjallisen kokoa mitatessa tuloksen pitää olla tarkka, eikä vähän sinnepäin. Erot ovat millimetreistä kiinni!

Jos taulukon lukeminen tuntuu hankalalta, ota yhteyttä sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella ja kysy rohkeasti apua.

Kyseinen taulukko ei sinänsä ole mikään tie onneen, ja jos sen lukeminen näyttää hankalalta, sulje se, äläkä muistele sitä ollenkaan. Suurin osa asiakkaistamme tilaa kengät sen mukaan, mikä koko yleensä menee jalkaan - jos koko tuppaa olemaan kahden koon välillä, kannattaa valita isompi. Suurin osa näin tilaavista on kerralla tyytyväisiä ostokseensa. Kenkien tilaaminen postimyynnillä - ainakaan Varustelekasta - ei kuitenkaan ole mitään hakuammuntaa, sillä kun saat kengät, voit rauhassa kotonasi testata niitä (sisätiloissa!), ja jos eivät sovi, lähetät takaisin ja pyydät uudet tilalle, palautusohjeiden mukaisesti. Jos toimit ohjeiden mukaan, maksaa Varusteleka kaikki palautuksista koituvat postikulut, eli kenkien hinta säilyy edelleen huippuhalpana.

Loading...