Palaa kokotaulukot-sivulle

Jenkkihousujen koon valinta

Mittauspaikat

Ihmiset ovat erikokoisia kahdella tavalla: pituudeltaan ja leveydeltään. Jenkkiarmeijan systeemi on selkeä, ja osittain monille jo ennestään tuttu.

Etsitkö takkien kokotaulukkoa? Jenkkitakkien kokotaulukon löydät täältä!

Leveyskoot

Leveyskoko määritellään vyötärön ympäryksen, eli vatsan koon, mukaan, eikä pituudella ole sen kanssa merkitystä!

Matalavyötäröiset housut eivät ole käytännöllisiä. Eivät pysy päällä liikunnassa ja persekin vilkkuu. Siksi armeijahousuissa vyötärö on korkealla, korkeampana kuin nykypäivän farkuissa yleensä. Jos haluat pitää housujasi oikein ja näyttää hyvältä, mittaa vyötärö navan kohdalta. Jos haluat näyttää löysältä, mittaa sieltä, missä pidät housujasi yleensä.

Jenkkiarmeijan kokotaulukossa koot kasvavat 10 cm hyppäyksillä. Tämä tarkoittaa sitä, että isommat koot ovat jo oikeasti aika isoja. Liian isoja kokoja ei kannata ottaa. Housut noudattavat kokotaulukkoa tarkasti ja taulukkoa kannattaa tuijottaa ihan tosimielellä.

Vyötärön mittaus ei ole vaikeaa! Pyöräytät vain mittaa vyötärösi ympäri, ei voi olla iso juttu. Jos et kykene, katso minkä kokoisia housuja käytät yleensä: aseta housut vaikkapa keittiön pöydän päälle, mittaa leveys vyötärön kohdalta ja kerro kahdella. Kantsii muistaa, että monissa siviilihousuissa ilmoitettu koko ei pidä paikkaansa. Nyt valkkaat alla olevasta taulukosta sopivaan haarukkaan osuvat.
Älä ota varmuudeksi yhtä kokoa isompaa. Silloin sulla on ihan liian isot housut.

Taulukossa ilmoitettu vyötärönympärys on koon maksimi vyötäröympärys. Jos osut tasan kohdille tai jäät alle, ota kyseinen koko. Jos menee sentinkään yli, ota seuraava koko.

HousukokoVyötärönympärys
X-Small69 cm
Small79 cm
Medium89 cm
Large99 cm
X-Large109 cm
2X-Large119 cm
3X-Large129 cm
4X-Large139 cm

Pituuskoot

HousukokoHenkilön pituusLahkeen sisäsauma
Short160-170 cm75 cm
Regular170-180 cm83 cm
Long180-190 cm90 cm

Ottamalla leveämmät housut ei pituus tietenkään kasva yhtään. Lahkeen sisäsauman pituus ei ole verrattavissa farkkujen sisäsaumaan, farkuissa ne ovat yleensä pidempiä. Jos tarpeeksi lyhyitä ei löydy, auttavat lahkeiden sitomisnauhat. Ne voi myös kääriä sisäänpäin ja käyttää särmäreitä.

Loading...