Palaa kokotaulukot-sivulle

Itävaltalaisten takkien koot

Mittauspaikat

Ihmiset ovat erikokoisia karkeasti jaettuna kahdella tavalla: pituudeltaan ja leveydeltään. Itävaltalaisilla on tietenkin myös ihan oma kokosysteeminsä. Koot ilmoitetaan muodossa rinnanympärys senteissä / pituus roomalaisina numeroina, esimerkiksi "96-100 III-IV". Myös housuissa on leveyskoko ilmoitettu rinnanympäryksenä. Ei hätää, olemme tehneet salapoliisityötä, jotta saamme annettua järkeviä suosituksia. Huomaa, että kaikki annetut mitat ovat käyttäjän vartalonmittoja!

Leveyskoot

Leveys mitataan rinnan leveimmän kohdan ympäriltä, käytännössä kainaloiden korkeudelta. Vaatteita suunnitellessa on otettu huomioon, että alle tulee lämmintä vaatetta. Älä siis missään nimessä ota ainakaan yhtä kokoa isompaa "varmuuden vuoksi", sillä se tulee olemaan yksinkertaisesti liian iso!

Kokojen välissä on ns. "ei kenenkään maata". Jos mittasi osuu sinne, voit valita pienemmän koon saadaksesi tiukemman istuvuuden tai sitten isomman, jos haluat selvästi väljemmän takin.

LeveyskokoItävalta-merkintä*
X-Small80-84
Small88-92
Medium96-100
Large104-108
X-Large112-116
2X-Large120-124
3X-Large128-132

*= käyttäjän rinnanympärys senteissä.

Pituuskoot

Joillakin ihmisillä on pituuteensa nähden tolkuttoman pitkät kädet, toisilla vähän lyhyemmät. Voit valita pituusryhmästäsi poikkeavan takin, jos ongelmanasi on usein takkien hihojen valuminen käsien päälle taikka ranteiden palelu. Sopiva pituus riippuu vartalonmittojen lisäksi siitä, miten takkia tykkää pitää.

PituuskokoSuositeltu pituusItävalta-merkintä
Short163-171 cmI-II
Regular171-179 cmIII-IV
Long179-187 cmV-VI
X-Long187-195 cmVII-VIII

Itävaltalaisten housujen kokotaulukon löydät täältä.

Itävaltalaisia takkeja ja puseroita

Itävaltalainen Anzug 75 kenttäpusero, ylijäämä
Itävaltalainen Anzug 75 kenttäpusero, ylijäämä
12.99 EUR
Tosi ovela juttu - tää on paksu kauluspaita, mutta toimii hieman kuin softshell-takki. Tän oli aikoinaan tarkoitus olla kesäkeleillä Itävallan Bundesheerissä päällystakkina. Tosi monikäyttöinen ja hyvännäköinen ratkaisu, joka toimii joko lämmittävänä välikerroksena tai kevyenä, jonkin verran tuulenpitävänä, nopeasti kuivuvana päällikerroksena.
Itävaltalainen Anzug 03 kesämallin kenttätakki, ylijäämä
Itävaltalainen Anzug 03 kesämallin kenttätakki, ylijäämä
24.99 EUR
Itävallan armeijan nykyinen kesämallin lyhythelmainen kenttätakki. Yllättävän askeettinen nykyaikaiseksi rytkyksi! Tämä ei kuitenkaan ole yhtään huono asia, sillä sotilasvarusteissa yksinkertainen on kaunista.
Itävaltalainen Anzug 03 kenttätakki, ylijäämä
Itävaltalainen Anzug 03 kenttätakki, ylijäämä
27.99 EUR
Jenkkiarmeijan ECWCS-kuoritakin leikkaus on tosi hyvä. Niin hyvä, että Itävallan Bundesheer otti paljon vaikutteita siitä vuosimallin 2003 kenttätakkiinsa ja nyt kun nää on vintagea, saa niitä armeijaylijäämänä. Tässä olis.
Itävaltalainen kenttätakki kalvolla, ylijäämä
Itävaltalainen kenttätakki kalvolla, ylijäämä
69.99 EUR
Käytettyjä itävaltalaisia yksivärisiä harmaanvihreitä maastotakkeja. Gore-Tex (tai Sympatex!) kalvo tekee takista vedenpitävän, mutta päästää sisältä tulevaa kosteutta ulos. Ihan käsittämättömän hyvä valinta Suomen syksyyn ja talveen; käytännöllinen, kivan hillityn näköinen ja pitää tosiaan vettä ja tuulta.
Itävaltalainen kenttätakki kalvolla, uudenveroinen
Itävaltalainen kenttätakki kalvolla, uudenveroinen
79.99 EUR
Itävaltalaisia yksivärisiä harmaanvihreitä maastotakkeja. Gore-Tex (tai Sympatex!) kalvo tekee takista vedenpitävän, mutta päästää sisältä tulevaa kosteutta ulos. Ihan käsittämättömän hyvä valinta Suomen syksyyn ja talveen; käytännöllinen, kivan hillityn näköinen ja pitää tosiaan vettä ja tuulta. Uudenveroisia!
Loading...