Tiedotteet

Avoin työpaikka: Toimitusjohtaja

Julkaistu 04.11.2015
HUOMIO! Varustelekassa olis nyt toimitusjohtajan pesti auki! Hakuaika päättyy 25.11.2015.

Joo, totta luit. Asiaan ei sinänsä liity mitään draamaa - meidän nykyinen toimistusjohtaja Henri Nyström on ollut kelkassa mukana vuodesta 2006, ja alkaa pikku hiljaa haluta kokeilla, mitä kaikkea muuta sitä voi tehdä. Jos sulla on tarjota mielenkiintoista työtä ihmiselle, joka on ollut yksi iso osa Varustelekan luotsaamisessa yhden (kahden) hengen pikkufirmasta yhdeksi Suomen suurimmista ja kauneimmista verkkokaupoista, heitä meiliä. Plussaa jännistä ulkomaansijoituksista. Työnantaja suosittelee miestä lämpimästi.
Me tarvitaan siis nyt myös uutta toimitusjohtajaa, ja mietittiin, että meidän kaltaiselle firmalle paras tapa saada hyviä hakijoita on älämölöidä asiasta julkisesti, ja venailla sitten joitakin kuukausia, kun osaavat ja pätevät tyypit alkavat miettimään, että pitäiskö tarttua tilaisuuteen.

Oletetaan, että Varustelekan perusasiat ovat hakijoille tuttuja - jos et ole kuullut meistä ollenkaan, etkä innostu aiheesta, et ehkä ole muutenkaan se, jota haetaan. Me ollaan nyt pari vuotta oltu 7,3 miljoonan euron liikevaihdossa ja maltillisessa voitollisuudessa, ja tänä vuonna ollaan saatu kasvua sen verran, että toistaiseksi toi meidän visiossa (linkki kommenteissa) maalailtu tulevaisuus on toteutumassa vähän ylikin. Me ollaan siis harppaamassa merkittävään kasvuun kansainvälisten markkinoiden takia, ja kotimaassakin oletetaan, että vielä olis monta rahaa, joka kuuluis meille. Varustelekalla on näillä näkymin ihan hyvä mahis kaksin- tai kolminkertaistua parin seuraavan vuoden aikana. Voittoa tehdään, mutta ei ihan hirveitä määriä, ja haasteena olis muun muassa tää kasvun rahoittaminen jollain muulla kuin pankkitilillä olevalla rahalla, koska sellaista meillä ei ihan hirveenä ole. Taitoa, valikoimaa, asiakaskuntaa ja realistisia, hyviä mahiksia on sitten vaikka kuinka.

Varustelekassa on hämmentävä järjestely, jossa omistus on kokonaan ainoalla yrittäjällämme, mutta yrittäjä ei halua hirveämmin osallistua käytännön johtamiseen tai hallinnointiin, vaan lähinnä olla vetämässä linjoja siitä, mitä myydään, miten myydään ja mitä sanotaan. Yrittäjämme Valtteri näkee asian kuitenkin niin, että hänen roolinsa on enemmän hallituksenkaltainen ja neuvoa antava, ja toimitusjohtajalla on tässä lafkassa kyllä ihan just niin paljon valtaa ja vastuuta, kuin missä tahansa muussakin. Tämä asia ei siis ole ongelma, vaan sanotaan sitä vaikka mahdollisuudeksi.

Me haetaan toimitusjohtajaa talon ulkopuolella etupäässä siksi, että kekattiin, että tässä vaiheessa vois olla varsin hyödyllistä, jos jollain on jo kokemusta tän kokosen laivan luotsaamisesta ja/tai niistä haasteista, joita meillä on tässä edessä. Digitaalisuuden kommervenkit ja nykyaikaisen verkkokaupan ymmärtäminen ovat koko lailla pakollisia, ja jotain kokemusta tai näyttöä pitäis tosiaan olla. Noin muuten pallo on hyvin paljon hakijoilla - jos koet, että sulla on kykyä tulla meidän toimariksi, rakenna hyvä, täysin vapaamuotoinen työhakemus, ja pistä asianmukaisine liitteineen osoitteeseen [email protected]. Haku on päällä nyt “toistaiseksi ja jonkin aikaa”, koska arvellaan, että iso osa potentiaalisista ihmisistä on jo sitoutunut johonkin hommaan, ja tarttevat ensin aikaa harkita koko asiaa ja sitten päälle vielä aikaa sopia mahdollisista nykytehtävistä irtautumisista. Ikä, sukupuoli tai kansalaisuus eivät sinänsä paina muuten mitään, paitsi että meidän komentokieli on suomi, ja se pitää osata ihan kunnolla.

Kertokaa hei asiasta eteenpäin, koska tän pitäis tosiaan päästä monen sellasen ihmisen korvaan, joka ei vielä tiedä haluavansa hakea uutta työpaikkaa. Jos joku iltapäivälehti tai muu media haluais tehdä tästä nettiartikkelin, niin by all means, go ahead.
Loading...