Tiedotteet

Hei jengi, me saatiin vähän näitä yritystukia!

Julkaistu 10.09.2020
Kun koronakriisi iski päälle, meidän myymälän myynti romahti, ja me tehtiin, niinkuin fiksut firmat tekevät - lomautettiin helkkaristi porukkaa, leikattiin johdon palkkoja, pistettiin säästökuuri päälle ja haettiin Business Finlandilta kehittämistukea.

Sitten kun jännityksellä odotettiin, mitä tästä vuodesta tuli, kävi ilmi, että meidän nettikauppa kattoi myymälämyynnin menetyksen ja vielä vähän päälle. Olisi paskapuhetta sanoa mitään muuta, kuin että nyt pyyhkii hyvin.

Me saatiin nyt se BF:n tuki, ja se on siis kehitystukea, eli meille ei vaan tipu rahaa kassaan, vaan me ollaan määritelty projekti nimeltä Dingo, jota ei saatu omilla rahoilla tehtyä, ja tuki haettiin ja saatiin tämän projektin toteuttamiseen. Projekti on tämä:


  • Siivotaan ja ehostetaan meidän dataa, jotta voidaan tehdä fiksummin kauppaa erityisesti Jenkkeihin.

  • Tehdään tutkimusta meidän jo olemassaolevasta datasta, jotta tiedettäis vielä paremmin, että kuka meidän asiakkaista haluaa mitäkin sisältöä ja mikä toimii erityisesti jenkeille.

  • Opetetaan tietokone tunnistamaan tämän tiedon ja asiakkaiden ostohistorian perusteella selkeitä ryhmiä, joille sitten voidaan tehdä paremmin kohdistettua viestintää.

  • Kehitetään erityisesti meidän propagandakirjettä niin, että ostohistorian perusteella tulee neuvoja, ohjeita ja suosituksia läpi koko tuotteen omistamisen alkaen siitä, että ostat sen, päättyen siihen, että palautat sen meidän kiertotalousohjelmaan jonkun toisen ostettavaksi.Projekti tarkoittaa käytännössä sitä, että me työllistetään 2-3 henkilöä, ja siihen meneekin sitten iso osa saadusta sadasta tonnista. Jos kaikki onnistuu, nää ihmiset jäävät meille töihin, ja jatkossa maksetaan niiden palkka sitten omista rahoista.

Valtiolle tämä tarkoittaa sijoituksena seuraavaa: Jo ekan vuoden aikana tukisummasta palautuu vajaa kolmasosa palkasta maksettuina veroina, mihin päälle vielä nää eläke- ja työttömyysrahastoihin menevät työnantajamaksut. Jos onnistutaan ja nää tyypit jää meille töihin, valtio saa rahansa takaisin kolmessa vuodessa, ja loppu on voittoa.

Tavoitteena on saada 300 000 - 500 000 euroa lisää liikevaihtoa vuodessa alkaen siitä, kun projekti on valmis. Tämä ei ole siis voittoa meille, vaan siitä suurin osa menee kuluihin. Ihan heti alkuun siitä menee 90 000 - 150 000 euroa suomalaisille firmoille tuotteiden ostamiseen, josta sitten valtio taas saa osuutensa.

Me tehdään nyt niin, että me otetaan tää fyrkka, ja teemme parhaamme, että se tuottais tosi paljon veroja valtiolle. Kaikille tappouhkaajille sitten tiedoksi, että yrittäjälle kohdistetut sellaiset välitetään edelleen toimitusjohtajalle, joka suhtautuu niihin samalla innolla kuin Heikki Silvennoinen tonnin seteliin.

Jos internetin kommenttipalstat ovat sun juttus, niin mars tämän uutisen Facebook-postaukseen!


Loading...