Kiertotalous

Kiertotalous on vähän kuin armeijaylijäämä: me ostamme tavaraa käytettynä ja myymme sen eteenpäin. Tässä tapauksessa kyse on omista tuotemerkeistämme sekä Savotan tuotteista, joita ostamme takaisin asiakkailtamme. Emme tee myynnillä voittoa: nimellinen hyvitys on sama kuin mitä käytetty tuote maksaa.

Palauttaminen on helppoa, eikä maksa mitään

Kiertotalouspalautuksen voi tehdä Kantasiaksi rekisteröitynyt asiakas tilauksestaan, jossa on kiertotalouskelpoisia tuotteita. Jos tilauksessasi on soveltuvia tuotteita, näet kuittisivulla napin “Tee kiertotalouspalautus”. Siitä vaan klikkailet menemään ja seuraat ohjeita.

Oletko vasta rekisteröitynyt Kantasiaksi? Ei hätää: voit liittää mitä vain vanhoja myymäläkuitteja tai tilauksiasi Kantasikatiliisi tilinhallintasivulla. Jos kuittisi on kadonnut, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro mahdollisimman tarkkaan, milloin tuotteen ostit. Muiden samalla kuitilla olleiden tuotteiden mainitseminen helpottaa salapoliisityötämme.

Jos tilauksessasi on tuote, jonka pitäisi olla kiertotalouskelpoinen, mutta nappia palautuksen tekemiseksi ei näy, .

Hyvitykset ja kuntoluokat

Käytetyistä tuotteista hyvitetään 50 % ja rankasti käytetyistä 20 % uuden hinnasta. Hyvityksestä vähennetään kulujen kattamiseksi kiinteää palvelumaksua 1,00 € myymälään palauttaessa tai 6,00 € postitse palauttaessa, ja lisäksi 0,50 € per tuote.

Hyvitys maksetaan krediitteinä, joilla voi maksaa Varustelekan verkkokaupassa ja myymälässä.

Tuotteen kunto määräytyy näillä edellytyksillä:

+ Uusi

Jos ostit tuotteen alle kolme kuukautta sitten ja se on yhä uusi, tee ihan tavallinen asiakaspalautus ja saat rahasi takaisin.

Sadan päivän jälkeen uudenveroisia tuotteita otetaan vastaan kiertotalouspalautuksina vain kuntoluokassa "Käytetty". Erien vaihtuessa saatetaan tehdä parannuksia tuotteisiin, joten uutena myytävien tuotteiden pitää todella olla uusinta erää.

+ Käytetty
 • Puhdas
 • Ehjä
 • Ei silmiinpistävän kulunut tai rähjääntynyt
 • Veitsen terässä ei saa olla lohkeamia tai ruostetta
+ Rankasti käytetty
 • Puhdas
 • Pitää voida käyttää sellaisenaan, ei välttämättä täysin toiminnallinen
 • Vaatteen taskun vetskari tai nappi voi olla rikki, mutta päävetoketjun pitää toimia
 • Voi olla pieniä reikiä
 • Voi olla silmiinpistävän kulunut tai rähjäinen
 • Mahdolliset korjaukset tehty asianmukaisesti
 • Repussa kaikkien vetoketjujen oltava ehjiä, muovisolki voi olla rikki (nämä vaihdetaan ehjiin tuotteen saapuessa Varustelekalle)
 • Veitsen terässä voi olla pieniä lohkeamia ja vähäistä ruostetta
+ Hylätty

Ei hyvitetä, hävitetään.

 • Likainen
 • Eläinten tai ihmisten karvaa
 • Haisee
 • Isoja reikiä
 • Päävetoketju rikki

Mitkä tuotteet kuuluvat kiertotalouteen ja miksi?

Vain nämä tuotteet ovat kiertotalouskelpoisia. Tähän ryhmään kuuluvan tuotteen pitää olla alun perinkin valmistettu hyvin, jotta se kestää käyttäjältä toiselle. Me ollaan ihan tosissaan sen lupauksen kanssa, että meidän omat tuotteemme on tehty kestämään.

Tavoite jatkoa ajatellen on, että nykyistä useampia tuotteita voisi palauttaa. Hyvin henkilökohtaisia tuotteita emme kierrätä, kuten alusvaatteet. Kaikki villatuotteet on myös rajattu palautusten ulkopuolelle. Fleecet on jätetty pois, koska ne on paras kierrättää polttamalla; maailmassa on tarpeeksi muovia.

Otamme vastaan kiertotaloustuotteina myös vanhempia versioita samasta tuotteesta, käytetty tuote saattaa siis olla sellainenkin. Jos uusimmat päivitykset ovat tärkeitä, suosittelemme ostamaan uuden tuotteen. Valikoimasta poistuneen version palauttamiseksi .

Ohjeet kiertopalauttamiseen

Tee sivuillamme
kiertopalautustilaus.

Luo kiertopalautustilaus.

 1. Etsi alkuperäisen tilauksesi kuitti Kantasikatilisi tilaushistoriasta.
 2. Paina kuittisivulla oikean yläkulman kiertopalautuspainiketta.
 3. Valitse vetovalikoista palauttamiesi tuotteiden kunto.
 4. Syötä ostoskorissa tietosi ja vahvista palautus.
 5. Saat linkin kiertopalautuksen kuittiin sähköpostitse tilausvahvistuksena, samanlailla kuin muistakin tilauksista.

Tulosta palautuksen
kuitti.

Pakkaa kuitti mukaan
pakettiin.

Valmistele kiertopalautuspaketti.

 1. Pese ja paketoi tuotteet laatikkoon tai pussiin siististi, viikkaa vaatteet ja tarkista, ettei niissä ole likaa, karvoja tms.
 2. Tulosta uuden kiertopalautustilauksesi kuitti ja lisää se mukaan pakettiin. Voit vaihtoehtoisesti myös laittaa pakettiin vain paperin, jossa lukee tekemäsi kiertopalautustilauksen numero.
 3. Tarvitset palautustunnuksemme. Postilla se on 610286 ja Matkahuollolla 9514740. Kirjoita tämä muistiin, esim. paketin kylkeen.

Lähetä paketti,
se on ilmaista.

Palauta paketti ilmaiseksi.

 1. Vie paketti Postin tai Matkahuollon pisteeseen ja kerro, että tässä olis Varustelekalle palautus.
  Postin palautustunnus: 610286
  Matkahuollon palautustunnus: 9514740
 2. Muista pyytää palautuksestasi seurantatunnus ja kuitti, jotta voit seurata palautuksesi toimitusta Varustelekalle. Kadonneita lähetyksiä ei hyvitetä ilman seurantatunnusta.
 3. Hyvitämme krediitit kantasikatilillesi heti, kun pakettisi on vastaanotettu ja tuotteet tarkistettu.
 4. Otamme sinuun yhteyttä, kun palautuksesi on käsitelty.

Kiertotalouden kiinnostavimmat

Olemme mukana Sitran koostamalla Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalla. Tutustu inspiroivia kiertotalouden yritysesimerkkejä esittelevään listaan.

Loading...