Jämä logo

Varustelekan Jämä

Ylijäämä on yleensä tosi hyvää sellasenaan, mutta paljon on myös tavaraa, joka syystä (pienet koot) tai toisesta (neuvostoliittolainen muotoilu) ei myy, vaikka materiaalit on tosi hyviä. Meillekin tätä myymätöntä romua on päässyt välillä kertymään, ja koska meillä on oikein koulutettuja ompelutaitoisia ihmisiä töissä, silputtiin jotain joutavia rytkyjä ja ommeltiin ne uuteen muotoon, josko ne saisi sillä tavalla pelastettua. Jämä sai alkunsa tästä.

Tutustu brändiin Näytä Jämä tuotteet

Valikoidut Jämät

Ylijäämän luonteen ja Jämän kokeellisuuden vuoksi vakaata mallistoa on hankala pitää yllä. Joku villistä unelmasta syntynyt pieni koe-erä saattaakin ottaa tuulta siipiensä alle ja kysynnän kasvaessa loppuukin materiaali kesken, tai menee joku muu pelikaani turbiiniin. Jotta Jämä ei olisi ihan arpapeliä, pidämme mukana muutakin punaista lankaa, kuin hulluttelu kulloinkin löytyneillä materiaaleilla. Klikkaa kuvaa avataksesi lisätiedot.

Blanket Shirt
Luhka
Kellohame
Kiltti
Duffelilaukku
Kärsimysreppu

Blanket Shirt

Blanket Shirt on bushcraft-puuhailijoiden suosikki, jollaisen voi valmistaa itse tai hankkia valmiina. Raglan-hihat ja kolmiosainen huppu parantamassa käyttömukavuutta. Alkuun tehtiin nää ylijäämähuovista, mutta sitten löydettiin tehtaiden ylijäämävillaa, joka sopi tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin!

Luhka

Luhka juontaa juurensa nimeään myöten lapinviittoihin. Lisättiin helmaan puiset duffelinapit, jotta viitta ei pyöri päällä. Sopii niin erälle kuin kaupungillekin.

Kellohame

Saatiinpa kerran hyvinlaskeutuvia villakankaita, joiden vanha elämän tarkoitus oli päätyä (virka)puvuiksi. Pistettiin tuotesuunnittelun kanssa ranttaliksi ja tehtiin näistä kellohame taskuilla!

Kiltti

Maastokankaat ovat "jostain syystä" aina se, jota meille tarjotaan firmojen ylijäämävarastoista. Yhdistettiin tämä ja asiakkaiden (sekä henkilökunnan) pitkäaikainen toive, ja tehtiin ihan oma kiltti!

Duffelilaukku

Tyylikäs putkikassi moneen menoon, käsimatkatavara-kokoisena! Laukku imaisee 20-litraisena sisäänsä niin treenikamppeet kuin koulukirjatkin. Materiaali vaihtelee sen mukaan, millaisia kankaita meillä on saatavilla. Tämänhetkinen laivastonsininen on jämäkkää markiisikangasta.

Kärsimysreppu

Veshmeshok eli tuttavallisemmin kärsimysreppu on ikoninen kampe etenkin itäisen militarian tuntijoille. Nopealla vilkaisulla simppeli perunasäkki on sulkumekanismiltaan nerokas, sillä se suljetaan omilla olkaviilekkeillään. Kangas vaihtelee, tällä kertaa meidän kieroja aivosolujamme kutkutteli neuvostoliittolaisen muotoilun yhdistäminen suomalaiseen maastokuosiin. On sieltä ennenkin lainattu.

Loading...