Jämä logo

Varustelekan Jämä

Jämä sai alkunsa halusta antaa uusi elämä ylijäämätuotteille, jotka uhkasivat jäädä hyödyntämättä alkuperäisessä muodossaan. Homma lähti niin kovaan nousuun, että otimme mukaan kangastehtaiden tuotantoylijäämiä sekä kankaita, joiden ainoa vika oli ihan vähän aiotusta poikennut värisävy.

Nykyään Jämä on luova labra, jossa tehdään villejä kokeiluja monenlaisista ylijäämäkankaista. Materiaalien vaihtuvuuden ansiosta erät ovat edelleen pieniä, eikä samanlaista Jämä-tuotetta tule ihan heti muilla vastaan.

Tutustu brändiin Näytä Jämä tuotteet

Valikoidut Jämät

Ylijäämän luonteen ja Jämän kokeellisuuden vuoksi vakaata mallistoa on hankala pitää yllä. Joku villistä unelmasta syntynyt pieni koe-erä saattaakin ottaa tuulta siipiensä alle ja kysynnän kasvaessa materiaali loppuu kesken tai menee joku muu pelikaani turbiiniin. Jotta Jämä ei olisi ihan arpapeliä, pidämme mukana muutakin punaista lankaa, kuin hulluttelu kulloinkin löytyneillä materiaaleilla. Klikkaa kuvaa avataksesi lisätiedot tai selaa kaikkia tuotteita Jämä-tuoteryhmässä.

Blanket Shirt
Luhka
Kellohame
Kiltti
Duffelilaukku
Kärsimysreppu

Blanket Shirt

Blanket Shirt on bushcraft-puuhailijoiden suosikki, jollaisen voi valmistaa itse tai hankkia valmiina. Raglan-hihat ja kolmiosainen huppu parantamassa käyttömukavuutta. Alkuun tehtiin nää ylijäämähuovista, mutta sitten löydettiin tehtaiden ylijäämävillaa, joka sopi tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin!

Luhka

Luhka juontaa juurensa nimeään myöten lapinviittoihin. Lisättiin helmaan puiset duffelinapit, jotta viitta ei pyöri päällä. Sopii niin erälle kuin kaupungillekin.

Kellohame

Saatiinpa kerran hyvinlaskeutuvia villakankaita, joiden vanha elämän tarkoitus oli päätyä (virka)puvuiksi. Pistettiin tuotesuunnittelun kanssa ranttaliksi ja tehtiin näistä kellohame taskuilla!

Kiltti

Maastokankaat ovat "jostain syystä" aina se, jota meille tarjotaan firmojen ylijäämävarastoista. Yhdistettiin tämä ja asiakkaiden (sekä henkilökunnan) pitkäaikainen toive, ja tehtiin ihan oma kiltti!

Duffelilaukku

Tyylikäs putkikassi moneen menoon, käsimatkatavara-kokoisena! Laukku imaisee 20-litraisena sisäänsä niin treenikamppeet kuin koulukirjatkin. Materiaali vaihtelee sen mukaan, millaisia kankaita meillä on saatavilla. Tämänhetkinen laivastonsininen on jämäkkää markiisikangasta.

Kärsimysreppu

Veshmeshok eli tuttavallisemmin kärsimysreppu on ikoninen kampe etenkin itäisen militarian tuntijoille. Nopealla vilkaisulla simppeli perunasäkki on sulkumekanismiltaan nerokas, sillä se suljetaan omilla olkaviilekkeillään. Kangas vaihtelee, tällä kertaa meidän kieroja aivosolujamme kutkutteli neuvostoliittolaisen muotoilun yhdistäminen suomalaiseen maastokuosiin. On sieltä ennenkin lainattu.

1
Joulu-Pati, Bob the Christmas Bullet

Mistletoe
💋
Loading...