EKS/SCMM 2018, Osa 6, Team Lekan ampumatreenit

Jaa facebookissa

Turvallisen aseenkäsittelyn neljä perussääntöä.

  1. Käsittele asetta aina kuten se olisi ladattu. AINA!
  2. Älä osoita piipulla mitään, mitä et ole valmis tuhoamaan.
  3. Sormivarmistus. Sormi on pois liipaisimelta kunnes olet tehnyt tietoisen päätöksen ampua.
  4. Tunnista maali, tiedä mitä maalin edessä ja maalin takana on.

Saatiin Korpimiehiltä vähän vinkkiä, että marssilla on ollut tyypillisesti ampumatehtävä sekä mahdollisesti jotain “force on force” tyyppistä operointia. Tämän innoittama päätettiin järjestää partiolle hiukan lisää ase- ja ampumakoulutusta.

Kouluttajaksi saatiin vimpan päälle kova jätkä, Jari Pihlajamäki Infinity Tacticsin (Infinity Tacticsin kotisivut, Facebook, Instagram) Suomen pääkouluttaja. Jarilla on todella vahva tausta ammuntaan, niin viranomaispuolelta kuin kilpa-ammunnastakin.

Treeni oli erittäin hyvää perusasioiden opettelua ja hiomista. Kertasimme turvallisen aseenkäsittely periaatteet, aseen toimintakuntoon laittamisen sekä hyvän ampuma-asennon ja otteen. Tämän jälkeen siirryttiin nousujohteisesti käsittelyharjoituksiin ja eri ampuma-asentoihin.

Ampuminen on siinä mielessä mielenkiintoista, että toiminta on yksinkertaista, mutta ei missään tapauksessa helppoa. Jari onnistui kuitenkin kouluttajana kiteyttämään asiat niin, että partiomme jäsenillä alkoi aseenkäsittelyn varmuus paranemaan ja kasat pienenemään. Jos mahdollisuus tarjoutuu, niin kannattaa ehdottamasti hakeutua Infinity Tacticsin kursseille, meidän mielestä ihan 5/5.

Treenit on treenailtu ja edessä olisi sitten varsinainen koitos. Partion tsemppi on ollut koko treenikauden hyvä ja nälkä voittaa on kova. Total World Domination! Marssilla nähdään…

Kuvat

Lipastusta. Maalitaulut asennettu vallia vasten telineisiin.

Jari näyttää ampuma-asentoa polvelta ja kuinka siihen siirrytään. Taustalla 150 m ampumaradan lampi.

Jari kertoo hätälippaanvaihdon perusteista.

Aseet ampumakunnossa, valmistaudutaan pewpew.

Mörkö ampuu laukauksen nostosta.

Macho-man vaihtaa lipasta.

Jari näyttää mallia.

Tyhjennetään aseet ja tarkistetaan ettei pesässä näy ja tunnu patruunaa. Suoritetaan varmuuden varuiksi myös buddy-check, eli koitetaan löytää patruuna vieruskaverin patruunapesästä.

Jari kertoo taktisesta lippaanvaihdosta polvelta.

Porukka kasassa ryhmäkuvaa varten: Jari, Mörkö, Macho-man ja Rõnin.

Artikkelin tuotteita

BW taisteluhanskat, nahka/Nomex, oliivinvihreät, ylijäämä
BW taisteluhanskat, nahka/Nomex, oliivinvihreät, ylijäämä
19.99 EUR
Harvemmin löytyy ylijäämänä näin hyvää kamaa. Bundeswehrin versio lentäjähanskoista maataistelijoille, nämä ovat ihan tavallista jakotavaraa. Hauskana yksityiskohtana me ollaan myyty näitä niin monta kymmentä tuhatta Suomeen, että joku vois luulla näitä jakotavaraksi erinäisille kotimaisille viranomaisillekin. Käytettyjä, paikoitellen vähän enemmänkin, mutta ehjiä.
Peltor ComTac XPI aktiivikuulonsuojaimet
Peltor ComTac XPI aktiivikuulonsuojaimet
469.99 EUR
Mahdollisesti maailman parhaat aktiivikuulonsuojaimet. Tunnettu sotilas- ja viranomaispiireissä kautta maailman huippuluokan vekottimina. Suunniteltu kestämään äärimmäisen kovaa käyttöä vaativissa olosuhteissa, pomminvarmaa laatua johon voit luottaa!
Sioen Tacticum Plate Carrier
Sioen Tacticum Plate Carrier
399.99 EUR
Tacticum Plate Carrier on erittäin modulaarinen ja erityisesti nopeasti muokattava kevyt luotisuojaliivi, malli on käytännössä kaupallinen jatkokehitelmä puolustusvoimain käyttämästä M13 suojaliivistä.
Salomon Quest 4D GTX Forces, Burro
Salomon Quest 4D GTX Forces, Burro
169.99 EUR 199.99 EUR
Särmä TST L4 Taistelupaita
Särmä TST L4 Taistelupaita
99.99 EUR
Kevyt ja hengittävä taistelupaita helpottaa lämpökuormaa ja parantaa jaksamista erityisesti kuumilla keleillä raskaiden suoja- ja varusteliivien alla. Aluspaitamaiseen torsoon kiinnitetyt pystykaulus ja maastotakkimaiset hihat suojaavat ja tarjoavat taskutilaa tärkeille pientavaroille, kulutukselle alttiit kyynärpäät ovat viimeistelty Cordura-vahvistetuilla kyynärsuojataskuilla.
Särmä TST L4 Kenttätakki
Särmä TST L4 Kenttätakki
119.95 - 149.99 EUR 149.99 EUR
Harmittaako PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttätakki, puhtaasti käytännön sanelema maastotakki jossa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit ja yksityiskohdat tekevät L4 Kenttätakista mukavan käyttää kaikenlaisten taistelu/kantolaitevarustusten kanssa,.
Särmä TST L4 Kenttähousut
Särmä TST L4 Kenttähousut
129.99 EUR
Harmittaako PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttähousut, puhtaasti käytännön sanelemat maastohousut jossa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit, hyvä istuvuus ja funktionaaliset yksityiskohdat tekevät L4 Kenttähousuista sen mitä maastohousujen pitäisi olla, mukavat ja toimivat.
Mechanix FastFit Gloves
Mechanix FastFit Gloves
19.99 EUR
Nopeat, helpot, mukavat ja tosi sorminäppärät Fastfitit ovat helppo valinta monenlaiseen käyttöön. Rakenne on muita Mechanixeja aavistuksen yksinkertaisempi, joustavat sormenvälit ja varsi tekevät näistä helposti ja nopeasti puettavat ja tiukkaan istuvat.
Loading...