Etelä-Karjalan Sotilasmarssi 2019

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Varustelekalaisten kokemukset EKS:n maantie- ja maastosarjoista. Hyviä marsseja ei koskaan ole liikaa, ja jo kymmenettä kertaa järjestetty Etelä-Karjalan Sotilasmarssi kuuluu ehdottomasti Suomessa järjestettävien marssien parhaimmistoon. Tarjolla on joko maastomarssia, joka on luonteeltaan partiokilpailu pienine tehtävineen, tai sitten perinteisempää maantiemarssia. Meininki on suoraviivaista, haastavaa ja hauskaa. Tänä vuonna oltiin mukana molemmissa pääsarjoissa ja tässä pieni yhteenveto, mitä reissu meille tarjosi.

Valmistautuminen

Viime vuonna valmistauduttiin marssiin aika näyttävissä merkeissä pienen treenipäiväkirjan muodossa. Tänä vuonna jätettiin videokamera hyllylle ja keskityttiin perusteisiin: perinteistä marssimista joko yksin tai yhdessä riittävän lisäpainon kanssa. Aika hyväksi treenireitiksi osoittautui Malminkartanon huippu-Paloheinän huippu-Malminkartanon huippu. Muutama napakka nousu painava reppu selässä tekee ihmeitä pakaroille.

Maasto- tai maantiemarssi ei vaadi mitään yltiöpäisiä fyysisiä kykyjä, mutta ei näihin karkeloihin myöskään ihan puskista kannata lähteä. Kun on kondis kohdallaan, on marssiminen huomattavasti mielekkäämpää ja turvallisempaa. Etenkin maastomarssilla hyvä lihaskunto ja kropan totuttaminen jatkuvaan liikkeeseen on myös turvallisuustekijä, kun toikkaroidaan samoilla silmillä vuorokauden läpi pimeässä metsässä.

Sotilaita kasvomaaleissa ja kamopukeissa heikkatiellä korven keskellä.

Maastosarjassa aloitetaan tieurilla ennen porukan hajaantumista tilanteenmukaisiksi partioiksi.

Terviksen mietteitä valmistautumisesta

"Aloitin valmistelut marssille 31.12.2018 15 kilometrin kävelyllä, painoa oli heti alusta lähtien 10 kiloa repussa. Aloin myös heti tilastoimaan ja analysoimaan harjoittelua Sports Tracker -sovelluksen avulla. Asetin tavoitteekseni kävellä n. 100 km/kuukausi, eli noin 25 km/viikko. Kävelin sekä yksin että treenikavereiden kanssa, eri säissä, kovalla pakkasella ja leudolla, lumisateessa ja selkeällä säällä. Aloin myös syödä magnesiumsitraattia kahdesti päivässä heti alusta lähtien välttääkseni kramppeja, joita ei sitten harjoittelun ja suoritusten aikana myöskään tullut yhtään.

Yhteensä kävelin ennen EKS:a 329 kilometriä, pisimpänä yksittäisenä harjoituksena saman kuukauden alussa Loviisassa järjestetty Brandstein-marssi. Marssin 40 kilometriä toimi hyvänä kenraaliharjoituksena EKS:a varten antaen käytännön tietoa reitin toteuttamisen suunnittelusta, tankkauksesta ja muusta toiminnasta marssin aikana, sekä marssin jälkeisestä huollosta."

Maastomarssi

Maastomarssissa partiot etenevät reittipisteeltä toiselle parhaaksi katsomaansa reittiä pitkin ja osalla rasteista on myös tehtäviä. Marssin kokonaiskesto on 24 tuntia, mutta itse marssimiseen jää huomattavasti vähemmän aikaa. Reitti linnuntietä on 45 km luokkaa, mutta riippuen maastosta, vihollistilanteesta ja reittivalinnoista, matkaa tulee taitettavaksi huomattavasti enempi.

Marssin skenaario oli tänä vuonna kehitelty vihollislinjan takana toimivan partion seikkailujen ympärille. Ohjeistus marssiin oli lavea ja partioiden piti valmistautua vuorokauden toimintaan maasto-olosuhteissa ja vihollisuhan alla. Muutamaa käskettyä varustetta ja ilmoitettua tehtävää lukuunottamatta partioilla oli täysi vastuu ja vapaus päättää, miten tehtävään varustautuu.

Ettei homma menisi ihan juoksukilpailuksi, oli järjestäjien taholta leikelty jokaiselle partiolle pätkä ratakiskoa. Tämä noin 5 kilon limppu piti kantaa maaliin asti. Ei mitenkään iso juttu, mutta kiva pikantti lisä.

Itse marssi oli yhdistelmä rastilta toiselle suunnistamista ja pieniä tehtävärasteja. Oman lukunsa toimintaan ja reittivalintoihin toi alueet, joilla oli oletettua vihollistoimintaa. Aikasakot partion paljastumisesta olivat brutaaleja ja tämä pisti kyllä aidosti miettimään, että mistä löytyy suojaisin reitti seuraavalle rastille.

Pari sotilasta metsän reunassa pellon laidalla.

Varsinaisten esteiden välilläkään alusta ei anna jaloille ja keholle armoa.

Mennääs tuon suon yli, että heilahtaa

Tänä vuonna ratamestari oli ideoinut aika infernaalisen reitin ja toiminta-alueen. Suota, aukeaa, lisää suota, mäkiä, isompia mäkiä sekä aukeaa ja suota vähän lisää. Suorin reitti ei todellakaan näissä puitteissa välttämättä ole se nopein. Oman lisänsä soppaan toi vaihteleva lumitilanne. Esimerkiksi rastien CP4 ja CP5 välillä päätettiin olla nokkelia ja kiertää uria pitkin vihollista sisältävä alue. Ajatus oli, että polkua pitkin mennään nopeesti, vaikka matkaa tulee enempi. No, urat oli sitten joko polveen asti lunta, vettä tai mutaa ja eteneminen ei todellakaan ollut vikkelää.

Marssin puolivälissä, rastilla 11., oli tehtävänä vesistönylitys ja pakollinen huoltorasti. Täytyy kyllä sanoa, että yön tarpomisen päälle raikas kylpy teki terää ja piristi kummasti. Rastilla piti vielä rakentaa majoite ja huoltaa ukot loppumatkaa varten. Tässä kohtaa saatiin myös kaivattu vesitäydennys, mikä tuli tarpeeseen. Vedet oli ollut partiolla jo jonkun kilometrin punaisella, vaikka nestettä oli kannossa aika reilusti.

Kolme miestä ylittää vettä uiden mukanaan vihreät kelluvat säkit. Vesistö on rannasta jäässä.

Uiminenkin lasketaan marssimiseksi, jos sen tekee kaikki kamat mukanaan.
Kuva: LauRes ry.

Yksi pirullisimmista alueista oli Konnunsuon turvekentät ja Hyvättilänsuo, rastit CP11-CP15. Alueella oli vihollistoimintaa ja erittäin vähän "järkeviä" reittejä edetä suojassa. Kerran pääsi tarkka-ampuja yllättämään, vaikka mentiin viekkaasti ojaa pitkin. Tästä oppineena päätettiin sitten pysyä kunnolla syvyydessä ja nauttia keväisestä suosta ihan koko mitalla.

Maastopukuinen henkilö ylittää puroa metsässä kaatunutta mäntyä pitkin.

Hyvä taistelija on mukavuudenhaluinen ja välttää turhaa kastumista.

Yksi askel kerrallaan

Meidän partiolla fiilis pysyi hyvänä koko reissun. Muutaman kerran tötöiltiin suunnistamisen kanssa ja parit reittivalinnat olisi voinut tehdä toisin, mutta muuten homma rokkasi kivasti. Pidettiin taukoja sen verran, mitä oli tarpeen, ja vältettiin jämähtämistä paikalleen. Tavoite oli pitää jatkuva liike päällä, niin päästään nopeammin juomaan oluet.

Kaiken kaikkiaan oltiin liikkeessä 17 h 59 min ja pysähdyksissä 3 h 13 min. Ihan hyvä suhdeluku. Matkaa kertyi kaikkiaan 74,3 km. Näillä statseilla ja tehtävärasteilta saaduilla bonuksilla ja rangaistuksilla partion yhteisaika oli 20 h 33 min. Tämä riitti tänä vuonna 10. sijaan. Marssista jäi todella hyvä fiilis: meininki oli kannustavaa, järjestelyt toimi hyvin ja reitti sekä vastaosasto tarjosivat haasteita koko rahan edestä.

GPS laite, jossa näkyy yllämainitut lukemat.

Partiomme ei joutunut sentään kärsimään GPS-häirinnästä.

Pro tips

Suunnistus ja reitinvalinta. Pari minuuttia enempi pähkintää voi säästää aika helvetisti aikaa ja vaivaa myöhemmin. Etenkin pimeellä ja väsyneenä kannattaa miettiä ennen kuin lähtee ravaamaan.

Kalvokengillä ei tee mitään. Jossain vaiheessa sitä on kumminkin polvea myöten suossa, niin sitten se vesi pysyy siellä kengässä, kiitos kalvon.

Suunnitelmallisuus ja tarkoituksen mukainen toiminta tauoilla. Tarkka aikamääre ja huoltotehtävä partiolle niin ei tauot veny.

Esimerkki maastomarssilaisen varustuksesta

Yllä kuvatut varusteet.

Maantiemarssi

Toinen kamppailu käytiin maantiemarssilla, missä partiolla oli runnottavana läpi 50 km reitti alle 12 h määräajan. Reitti polveili pitkin Joutsenon seudun teitä tarjoten vaihtelevan marssikokemuksen. Meidän partiolla oli kunnianhimoinen tavoite tykittää reitti alle yhdeksän tunnin. Ohessa partion mietteitä matkan päältä:

"Marssi meni mutkitta ja hyvillä mielin, mikä on aina positiivista. Marssin jälkeen olo vähän paheni ja heikotus. Silti olen iloinen että pääsin messiin ja oli kyllä helpottunut olo, kun sen sai käveltyä. Hyvä ohje minkä opin; aina kun vaihtaa sukat on hyvä olla jokin rätti/pyyhe, jolla kuivata jalat ja muistaa vaihdon yhteydessä rasvata vaseliinilla varpaiden välit."

"Fiilis EKS:n aikana oli tasaisen hyvä, Suurimmat syyt tähän olivat lähes optimaalisen hyvä marssisää sekä yhdessä tehty reittisuunnitelma, jossa oli suunniteltu sukan vaihtotauot, taukojen pituus, kuka vastaa mistäkin marssisuorituksen aikana jne. Hommat oli siis mietitty etukäteen, sen sijaan että olisi lähdetty katsomaan mitä tapahtuu. Olimme myös asettaneet aikatavoitteen, alle 9 tuntia, joka oli palasteltu kilometritasolle asti, eli seurasimme kilometrivauhtiamme sykemittarista."

Aikatavoite jäi tällä kertaa tavoite saavuttamatta, mutta kovaa kaverit kuitenkin menivät. Aika oli 9 h 46 min ja toi maantiemarssin avoimessa sarjassa 6. sijan ja kaikkien maantiemarssijoiden joukossa sijan 13/32.

Kolme henkilöä kävelee hiekkatiellä maastoasuissa.

Kuvituskuva. Kuvan henkilöt liittyvät maastosarjaan. :)

Pro-Tips by Tervis

Treenaa marssia varten, oikeasti! Merkkaa kalenteriin ennakolta ne päivät, jolloin treenaat, ja pidä sitten kiinni niistä. Treenaa eri säissä, erimittaisia matkoja, eri alustoilla, muista myös kävellä mäkiä ylös. Aseta tavoitteita, ajallisia ja määrällisiä, ja kun saavutat tavoitteet, aseta kovempia. Käytä Sports Trackeria tai muuta tilastoimistyökalua.

Opettele juomaan vesihuikka puolen tunnin välein, vaikka lyhyemmillä lenkeillä ei olekaan tarvetta juoda ollenkaan. Muista pitää sykemittarin/tilastoimistyökalun antamat palautumisajat! Opettele huoltamaan itseäsi ennen suoritusta, sen aikana ja jälkeen! Itse asetin periaatteeksi, että minun on oltava taistelukuntoinen marssin jälkeen.

Suorituksen aikana pitää muistaa tankkaus, miettiä etukäteen mitä syö ja milloin. Hiilihydraatit loppuvat kehosta n. 90 minuutin kuluttua suorituksen aloittamisesta, joten kannattaa aloittaa hiilihydraattien tankkaus hyvissä ajoin ennen tätä. Katsoin kellosta ja söin silloin kun olin ennakolta päättänyt. Itselläni hiilihydraattigeeli toimi hyvin. Söin näitä puolen tunnin välein, yhteensä 20 pussia, mikä herätti kauhunsekaisia väristyksiä matkakumppaneissani.

Lisäksi söin puolen tunnin välein minisalameja sekä suolapähkinä-rusina-sekoitusta. Juotavaksi oli 3 litraa Hartsport-urheilujuomaa sekä litra vettä. Tämä oli minulle riittävä määrä nestettä. Söin marssiessani, enkä pitänyt erikseen ruokataukoja.

Teippasin jalkani Leukoplast-teipillä ennen suoritusta. Tämä toimi minulla hyvin eikä rakkoja ilmaantunut. Vaihdoin sukkia yhden kerran suorituksen aikana. Lisäksi rasvasin pakaravälin sekä varpaiden välit vaseliinilla ja vältyin näin pahimmilta hiertymiltä. Tämä asia kannattaa muistaa!

Lisäksi lääkintäpusissa oli magnesiumjauhetta nopeaan tarpeeseen, Burana 400 -paketti, närästys- ja allergialääkkeet.

Viimeiseksi: sykemittarit ja tilastointisovellukset syövät laitteiden akkua, joten varavirtalähde kannattaa myös olla mukana.

Kolme taistelijaa poseeraa ja hymyilee kameralle käsi kaverin olalla.

Toverillinen huolenpito vastaa ainakin paketillista Buranaa ja rakkolaastareita.

Gearilista

Kartta EKS 2019, johon merkitty rastit.

Marssialueen kartta.

Artikkelin tuotteita

Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
39.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen tekemiseen suunniteltu tavallista parempi T-paita, ja kunnon laadukasta tekoa! Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST Lierihattu, MultiCam Särmä TST Lierihattu, M05 metsäkuvio Särmä TST Lierihattu, vihreä Särmä TST Lierihattu, musta
Särmä TST Lierihattu
Särmä TST Lierihattu
44.99 - 54.99 EUR
Puolustusvoimain M05 lierihattuun perustuva malli lisätyllä naamiolenkkinauhalla. Tämä seikkailuhattunakin tunnettu päähine on suht majuriturvallinen M05-kuosissa, jos semmoset asiat huolettaa. Sotilaskäytössä erinomaisen kenttäkelpoinen vaihtoehto melkein ympärivuotiseen käyttöön niille jotka eivät kypärää käytä.
Särmä merinovillasukat
Särmä merinovillasukat
9.95 - 12.99 EUR 12.99 EUR
Tarina kertoo, että pääosin merinovillaiset sukat olis maailman parhaat. Nämä ovat paksuudeltaan tennissukkaa vastaavat, eli eivät mitkään mummonvillasukat! Toisin sanoen toimivat ympäri vuoden, vähän kylmemmällä kelillä vaikka kaksin kappalein tai paksumpien sukkien alla.
SA kenttäpullo, 1 l
SA kenttäpullo, 1 l
7.99 EUR
Litran vetoinen Suomen armeijan kenttäpullomalli. Ehkä eniten perushyvä kenttäpullo mitä on tehty. Kulmikkaan muotonsa ansiosta näitä on tosi näppärä pakata rinkkaan ja isosta suuaukosta täyttö on helppoa! Uutena, kotimaisena tavarana tän kanssa ei tartte pelätä homesieniä tai kinkkitehtaiden kemikaaleja.
Särmä retkeilysukat, merinovillaa
Särmä retkeilysukat, merinovillaa
17.99 EUR
Anatomisesti muotoillut retkeily- ja vaellussukat vaativille käyttäjille - tai ihan vaan mukavuudenhaluisille. Särmä retkeilysukat siirtävät kosteutta, eristävät ilmavasti ja istuvat täsmällisesti, jotta vältyt rakoilta ja voit kävellä vaikka koko päivän.
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
19.95 - 29.99 EUR 29.99 EUR
Puhtaasti käytännön sanelemat alushousut vaativaan aktiivikäyttöön. Pitkät, tiukat lahkeet ja tukeva vyötärö istuvat tukevasti kovassakin menossa. Merinovilla huolehtii kosteudensiirrosta ja tuntuu ihoa vasten mukavalta pitkilläkin reissuilla ja vaihtelevissa olosuhteissa.
Särmä TST L1 merinopipo, vihreä Särmä TST L1 merinopipo, musta Särmä TST L1 merinopipo, Khaki Särmä TST L1 merinopipo, oranssi
Särmä TST L1 merinopipo
Särmä TST L1 merinopipo
19.99 EUR
Pieni, mutta ihana asia: ohut, kevyt ja lämmin merinovillapipo. Kätevä asuste joka kulkee aina mukana taskunpohjalla. Sopii hyvin myös kypärien ja muiden päähineiden alla käytettäväksi. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Savotta Jääkäri M reppu, vihreä Savotta Jääkäri M reppu, Ruskea Savotta Jääkäri M reppu, musta Savotta Jääkäri M reppu, M05 metsäkuvio
Savotta Jääkäri M reppu
Savotta Jääkäri M reppu
199.99 - 214.99 EUR
Jääkäri M on Kevyen Rajapartion pohjalta suunniteltu moderni päiväreppu, sellainen jossa kehtaa kantaa painavampaakin lastia selän tai repun huutamatta hoosiannaa.
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, 3-Pack
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, 3-Pack
107.99 EUR 119.97 EUR
Nyt olis astetta edullisempaan hintaan tarjolla 3-Pack merinovillaista T-paitaa. Merinovilla on suht huoltovapaa materiaali – kolmella paidalla pärjännee jo pitkään ilman sen suurempaa pyykkäilyä!
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, mustat Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa, Khaki
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa
Särmä TST L1 aluskäsineet, merinovillaa
26.99 EUR
Kylmä ja kurja sää on vaikea paikka sorminäppäryyttä vaativille tehtäville, tätä varten suunniteltiin L1 aluskäsineet! Nämä ohuet ja istuvat merinovillasormikkaat voidaan helposti kerrostaa istuvienkin hansikkaiden alle, näin saadaan kiperästi kaivattua eristystä sorminäppäryyden kärsimättä.
Särmä TST L4 Kenttähousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttähousut, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttähousut
Särmä TST L4 Kenttähousut
159.99 - 179.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttähousut, puhtaasti käytännön sanelemat maastohousut joissa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit, hyvä istuvuus ja funktionaaliset yksityiskohdat tekevät L4 Kenttähousuista sen mitä maastohousujen pitäisi olla, mukavat ja toimivat.
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, 4-Pack
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, 4-Pack
107.99 EUR 119.96 EUR
Kylhän sie tarttet enemmän kuin yhet kalsarit! Ota tästä neljän pakkaus alennettuun hintaan – vaikka kyseessä on merinovilla, on varmaan ihan paikallaan harjoittaa hieman riskienhallintaa ja hajauttaa kalsariportfoliota useampaan pariin, niin ei yllätyksen sattuessa tartte mennä kommandona.
Särmä TST L4 Kenttätakki, MultiCam Särmä TST L4 Kenttätakki, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttätakki, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttätakki
Särmä TST L4 Kenttätakki
169.99 - 259.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttätakki, puhtaasti käytännön sanelema maastotakki jossa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit ja yksityiskohdat tekevät L4 Kenttätakista mukavan käyttää kaikenlaisten taistelu/kantolaitevarustusten kanssa.
Särmä TST laavukangas, M05 metsäkuvio
Särmä TST laavukangas, M05 metsäkuvio
159.99 - 189.99 EUR
Laavukangas on kevytmajoitteiden aatelia, helppo käyttää, helppo kuljettaa ja taittuu tosi moneen tarpeeseen. Särmä TST laavukankaat eivät ole mitään pyörän uudelleenkeksimistä, malli seuraa tuttua tarppikaavaa mutta materiaalit ja tarvikkeet täyttävät suomalaisen sotilaskäytön vaatimukset. Saatavilla kahta eri kokoa, isompi kahden-kolmen hengen majoitteeksi ja pienempi yhden-kahden nukkujan suojaksi.
Särmä TST L3 Lämpötakki, ranger green
Särmä TST L3 Lämpötakki
Särmä TST L3 Lämpötakki
159.99 EUR
Erittäin kevyt, hengittävä ja nopeasti kuivuva kevyt toppatakki Climashield-eristyksellä. Pakkautuu vaikka maastohousujen reisitaskuun! Suunniteltu eristäväksi välikerrastoksi maastopuvun alle, toimii myös päällimmäisenä vaatteena esim. tauoilla tai muussa kevyessä käytössä.
Särmä TST L3 Tuulitakki, ranger green
Särmä TST L3 Tuulitakki
Särmä TST L3 Tuulitakki
109.99 EUR
Erittäin kevyt, tuulenpitävä, hengittävä ja nopeasti kuivuva takki, joka mahtuu vaikka taskuun. Välikerrastona käytettynä tuulikerros vähentää kylmän ulkoilman viilentävää vaikutusta ja pitää kehon tuottaman lämmön tallessa. Toimii myös yksinään päällimmäisenä takkina kevyessä käytössä.
Suunto A-30 NH laattakompassi
Suunto A-30 NH laattakompassi
29.99 EUR
Kunnon kompassi on vähänkin pidemmän metsäreissun tärkeimpiä varusteita. Suunto A-30 on astetta edistyneempi laattakompassi muutamalla hienommalla ominaisuudella, ei silti mikään överivekotin, tämä on yhä niin yksinkertainen ja helppokäyttöinen kuin kompassin kuuluukin olla.
Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla, PALS, vaakasuora Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla, PALS, pystysuora Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla, Hanger
Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla
Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla
69.98 - 74.98 EUR
Helposti irrotettava IFAK-ensiaputaskumalli. Mukana valitsemasi telakkavaihtoehto tarpeen mukaan.
Princeton Tec Fred otsalamppu, vihreä Princeton Tec Fred otsalamppu, musta
Princeton Tec Fred otsalamppu, 200 lm
Princeton Tec Fred otsalamppu, 200 lm
35.99 EUR
Princeton Tecin Fred on juuri sitä mitä suurin osa ihmisistä tarvitsee eikä yhtään sen enempää, ja kaikki tämä erittäin laadukkaassa ja luotettavassa paketissa päihittämättömällä hinta-laatusuhteella.
Source WLPS juomarakko, 3L
Source WLPS juomarakko, 3L
37.99 EUR
Widepac Low Profile System - leveä ja matalaprofiilinen, yksinkertaisen nerokas rakkomalli joka on suunniteltu varta vasten repuissa ja taisteluliiveissä kannettavaksi. Ihan normaalisti sotakäyttöön tarkoitettua laatukamaa, tähän voit luottaa kovimmassakin menossa!
Särmä TST Karttatasku, vihreä
Särmä TST Karttatasku
Särmä TST Karttatasku
39.99 EUR
Kunnon hyvä A4 kokoisille kartoille ja/tai papereille ja kaikille pikku muistiinpanovälineille yms. suunniteltu karttatasku. Varsinaisen karttaikkunan lisäksi runsaasti lokeroita ja kiinnityspisteitä kaikelle semmoselle tavaralle mitä tämmöisessä nyt voisi haluta kantaa.
Loading...