Hesco Zombie Invitational 3G-kilpailu 2019

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Jännää, kuinka satunnaiset kohtaamiset voivat johtaa eeppisiin meininkeihin. Muutama vuosi sitten törmättiin Shot Showssa Hesco Armorin tyyppeihin ja tutustuttiin heihin. Viime Shot Showssa kaverit heitti haasteen ilmoille, että tulkaa tsekkaamaan heidän Hesco Zombie Invitational -skabansa. Tehtiin vaihtokauppa, että he lähettävät uljaan soturin Finnish Brutalityyn ja meiltä tulee sitten vastaavasti meidän taistelija heidän kisaansa. Haaste otettiin vastaan ja viime Finnish Brutalityssä oli Hesco edustettuna, nyt oli meidän vuoromme täyttää haasteen velvoite.

Zombie Invitational 3-gun -kilpailu

Zombie Invitational on 3-gun-kilpailu pienellä jekulla: Kilpailun taustatarina ja rastikuvaukset ammentavat vaikutteita zombigenrestä ja populaarikulttuurista sisältäen salaisia hallituksen epäonnistuneita kokoeita ja zombien leviämistä kulovalkean tavoin. Taustatarina on käännetty 3-gun-kilpailuksi haastavalla ja hauskalla tavalla.

Mies painii zombinuken kanssa.

"Jollain rasteilla homma meni käsikähmäksi elävien kuolleiden kanssa.”

Kilpailu pidettiin “salaisessa paikassa" jossain Länsi-Virginian kukkuloilla. Sijainti ja paikka olivat ihan napakymppi teemaan nähden ja ampumapaikat vaihtelivat tavallisesta radasta metsään ja rakennuksiin. Etäisyydet, joilta ammuttiin vaihtelivat muutamasta metristä aina 500 metriin saakka, mikä osoittautui aika haastavaksi, etenkin kun zombit saa helpoiten taltutettua pääosumilla, mitä merkkasi noin neljän tuuman (10 cm) osuma-alueet.

Mies ampumassa kohteena autonrenkaiden sisällä olevat vihreät ympyrät.

"Rakennuksen vyöryttäminen zombeista oli huikean hauskaa.”

Mies ampuu vihreitä neliönmallisia kohteita seisaaltaan.

"Vihreä pelti soi.”

Mies heittää kirveellä puisiin tauluihin piirrettyjä zombeja.

"Ammusten säästämiseksi piti välillä tarttua primitiivisempiin aseisiin.”

Mies ampuu maastossa kukkulan päältä alhaalla siintäviä vihreitä maalitauluja kohti.

"Kukkulalta laaksoon. Tuntemattomat etäisyydet ja korotettu ampuma-asema teki osumisesta ajoittain haastavaa.”

Kilpailu oli mielenkiintoinen yhdistelmä ampumahaasteita, jonkin verran fyysisiä haasteita ja älypähkinöitä. Tosiaan zombien neutralointi vaati tyypillisesti osuman noin neljän tuuman teräsmaaliin tai kaksi laukausta keskimassaan ja yksi yläneliöön paperimaaleissa. Hescon porukka oli todella panostanut maalilaitteisiin esimeriksi jalkaosumasta kaatuvien zombien tai kohti rynnistävien taulujen muodossa. Yllättävät maalilaitteet loivat kivasti tunnelmaa. Verrattuna Finnish Brutalityyn tai Desert Brutalityyn kilpailu ei ollut niin fyysinen, mutta ampumasuoritukset olivat haastavia ja rastien par-ajat armottomia. Esimerkiksi maalien löytäminen ja ampuminen 200-500 matkalta Eotechillä ilman spotteria teki hommasta haastavaa, ainakin minulle.

Mies ampuu auton lavalta, jossa mallinukke istuu.

"Tökkö teknikaali käytössä. Lava täynnä raatoja teki hyvän ampuma-asennon löytämisestä haastavaa.”

Metsäinen ampumapaikka, jolla ampujan ja kaksi toimitsijaa.

"Hyvän ampumalinjan löytäminen metsässä ei ollut ihan helppoa.”

Mies lähestyy aseen kanssa henkilöautoa, jossa eturengas on tyhjä.

"Menossa matkustajien pelastusoperaatio. Piti olla tarkkana, ettei rei'ittänyt selviytyjiä autossa!”

Suuri osa osallistujista oli joko nykyisiä tai entisiä sotilaita tai viranomaisia, mutta mukana oli myös hyvä määrä harrastajia. Ampujien taso oli kova ja sijoittuneet ampujat tekivät ilmiömäisiä suorituksia. Kiitoksena siitä että saatiin olla mukana, teetettiin tapahtumaan Zombie-kaiverretut Terävä Skramat. Onnekkailla voittajilla, jotka Skramat saivat, on nyt lisää arsenaalia päihittää mahdollinen zombiuhka.

Skrama,

Kilpailuna Zombie Invitational on varmasti yksi hienoimmista ja hauskimmista kisoista, joihin olen osallistunut. Rastit oli haastavia, mutta mukavia ammuttavia. Yleinen fiilis ja toverillinen meininki tekivät vaikutuksen ja meillä oli lystiä kun vielä leiriydyttiin alueella. Tästä näkökulmasta aika tuttuja elementtejä verrattuna Finnish- ja Desert Brutalityihin. Kaiken kaikkiaan mahtava tapahtuma ja toivottavasti saadaan olla mukana Zombie Invitational 2020:ssä

Ampuja istuu auton lavalla toisen miehen kanssa, jolla jalassaan M05 maastohousut.

"Jeremy, Hesco Armorin pomomies ja ainakin puolet aivoista loistavan tapahtuman taustalla. Tsekatkaa, mitkä pöksyt on miehellä käytössä!”

Varusteiden testikenttä

Kisat on aina hyvä tilaisuus testata varusteita ja vaatteita. Tapahtuman luonteesta johtuen ajattelin vetää setit siviileissä. Särmä TST taktiset farkut sinisinä ja Särmä villaflanellipaita olivat just oikeat valinnat vallitseviin sääoloihin ja teemaan. Lämpötilat vaihteli viileästä aina helteisiin saakka, mutta villaflanellipaita mukautui lämpötiloihin hyvin ja lämpökuormaa oli helppo säätää käärimällä hihoja tai avaamalla napitusta. Toinen loistava vaatekappale oli Särmä TST L3 tuulianorakki. Etenkin aamulla oli vähän viileämpää, niin tämä pikku ihme tarjosi lisälämpöä vähentämällä viiman vaikutusta. Ei paina paljon mitään ja pakkautuu pieneen tilaan. Lisäbonusta siitä, että anorakki on suunniteltu siten, että se on helppo vetää myös varustuksen päälle.

Ampuja, jolla on päällään vihreä ruudullinen flanellipaita, siniset farkut ja vihrteä lippis.

"Paikallisten tavoin pukeutumalla sulautuu joukkoon.”

Mies makaa ruohikossa huppu päässä ja reppu tyynynä.

"Chillailua ja oman vuoron odottamista. Tuulianorakki toi kaivattua lisälämpöä tauoilla.”

Kantolaitteina oli käytössä meidän prototyyppi Särmä TST vyöjärjestelmästä höystettynä pistoolin ja kiväärin lipastaskuilla. Chestrigin virkaa toimitti Särmä TST PC18 4x6 PALS etupaneeli, Esstacin KYWIt ja “kokeelliset” olkahihnat. Lisäkapasiteettia settiin sain kiinnittämällä Särmä TST Hanger taskun chestrigin alalaitaan. Repun virkaa toimitti Särmä TST CP15, jossa kulki koko kisan aikana tarvittavat patruunat, eväät, vedet sun muut. Samainen reppu toimi myös reissun aikana käsimatkatavarana.

Vaikka vyöjärjestelmä ja chest rig olivat hiukan vielä kokeellisia, niin kaikki toimi kuten piti ja näistä aihioista päästään kehittämään kaupallisia tuotteita. Ainut haaste mikä tuli vastaan oli haulikon patruunoiden fiksu kantaminen. Tähän käytin Särmä TST Yleistasku Zip M ja se toimi ihan ok, ainakin minun lataustaidoilla.

Ampujalla haulikko edessään ja peukkupystyssä.

"Haulikot ei oo mun juttu, mutta teen parhaani."

Bisneksen kehityskenttä

Kaiken ampumisen ja hauskanpidon välissä ehdittiin vähän juonimaan bisneksiäkin. Hesco tekee huikeaa työtä ballististen levyjen saralla ja saatiin hierottua diilit kuntoon, jotta saadaan Hescon levyjä valikoimiin. Joten olkaahan tarkkoina, kun näitä herkkuja alkaa valumaan myyntiin.

Enempivähempi tarkka tavaralista

Encore

Kiinnostaako ampumatapahtuma enemmänkin? Käypä vilkuilemassa Zombie Invitational kisasivua.

Artikkelin tuotteita

Särmä merinovillasukat
Särmä merinovillasukat
9.95 - 12.99 EUR 12.99 EUR
Tarina kertoo, että pääosin merinovillaiset sukat olis maailman parhaat. Nämä ovat paksuudeltaan tennissukkaa vastaavat, eli eivät mitkään mummonvillasukat! Toisin sanoen toimivat ympäri vuoden, vähän kylmemmällä kelillä vaikka kaksin kappalein tai paksumpien sukkien alla.
Särmä taktiset farkut, Tummansininen Särmä taktiset farkut, Musta
Särmä taktiset farkut
Särmä taktiset farkut
99.99 EUR
Taktiset farkut – kun tekemisesi edellyttää toiminnallisia housuja, mutta reisitaskuhousut ja maastokuviot pistävät liikaa silmään. Tässä olis tavallisiksi farkuiksi naamioidut käyttöhousut, jotka joustavuuden puolesta kelpaisivat vaikka Chuck Norrisille!
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
39.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen tekemiseen suunniteltu tavallista parempi T-paita, ja kunnon laadukasta tekoa! Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä merinohuppari, musta Särmä merinohuppari, Laivastonsininen Särmä merinohuppari, tummanharmaa Särmä merinohuppari, vihreä Särmä merinohuppari, Petrooli (vanha versio)
Särmä merinohuppari
Särmä merinohuppari
149.99 EUR
Maailman paras huppari – sopii lämpimäksi välikerrokseksi tai päällitakiksi rankkaankin säähän silloin, kun on liikkeessä. Kangas on paksummanpuoleista merinovillaa, ja leikkaus jumalainen!
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
29.99 EUR
Puhtaasti käytännön sanelemat alushousut vaativaan aktiivikäyttöön. Pitkät, tiukat lahkeet ja tukeva vyötärö istuvat tukevasti kovassakin menossa. Merinovilla huolehtii kosteudensiirrosta ja tuntuu ihoa vasten mukavalta pitkilläkin reissuilla ja vaihtelevissa olosuhteissa.
Särmä lippalakki, vihreä Särmä lippalakki, oranssi
Särmä lippalakki
Särmä lippalakki
8.95 - 15.95 EUR 19.99 EUR
Sanokoot mitä kukin sanoo, tavalliselle lippalakille on aina kysyntää. Mitä tahansa halpaa tauhkaa ei kannata ostaa, sillä sen kyllä huomaa käytössä. Tässä olis hyvä peruslippis!
Särmä iso neliöhuivi, merinovillaa, musta Särmä iso neliöhuivi, merinovillaa, vihreä
Särmä iso neliöhuivi, merinovillaa
Särmä iso neliöhuivi, merinovillaa
36.99 EUR
Kaikilla pitäis olla neliöhuivi: se on monikäyttöinen, mukava ja tyylikäs asuste. Tässä olis merinovillainen "shemaghi", joka on toimivampi, mukavampi ja ilman mitään joutavia kalaverkkokuvioita. Villa on niin hienoa, ettei tämä edes kutita.
Särmä villaflanellipaita, vihreä Särmä villaflanellipaita, punainen Särmä villaflanellipaita, luumu
Särmä villaflanellipaita
Särmä villaflanellipaita
119.99 EUR
Onko flanellipaidat sinun juttusi? Kohta on, jos ei jo ole! Me yhdistettiin kaksi hienoa juttua: villa ja flanelli. Perinteinen sekä sopivan ryhdikäs muotoilu mukavalla leikkauksella ja käsittämättömän hyvä materiaali tekevät tästä paidan, jota haluaa käyttää vähänkään kylmemmillä keleillä joka päivä – ja sitten kesäkuumilla kiroilee kun ei pysty!
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, 4-Pack
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, 4-Pack
107.99 EUR 119.96 EUR
Kylhän sie tarttet enemmän kuin yhet kalsarit! Ota tästä neljän pakkaus alennettuun hintaan – vaikka kyseessä on merinovilla, on varmaan ihan paikallaan harjoittaa hieman riskienhallintaa ja hajauttaa kalsariportfoliota useampaan pariin, niin ei yllätyksen sattuessa tartte mennä kommandona.
Särmä TST Hanger-yleistasku, M05 metsäkuvio Särmä TST Hanger-yleistasku, vihreä Särmä TST Hanger-yleistasku, M05 lumikuvio
Särmä TST Hanger-yleistasku
Särmä TST Hanger-yleistasku
54.99 EUR
Plate carriereiden ja muiden liivien alareunan tarranauharakenteisiin kiinnitettävä keskikokoinen yleistasku. Sisällä muutama pienempi taskulokero pikkutavaralle ja tarraseinä erilaisten inserttien ja lisätarvikkeiden kiinnitystä varten. Ulkopuolella kehoa vasten kuminauhalenkkejä valotikuille, edessä iso tarramerkkipaikka.
Särmä TST PC18 6x4 PALS etupaneeli, M05 metsäkuvio Särmä TST PC18 6x4 PALS-etupaneeli, vihreä
Särmä TST PC18 6x4 PALS etupaneeli
Särmä TST PC18 6x4 PALS etupaneeli
54.99 EUR
Placard-tyyppinen vaihdettava etupaneeli 4x6 PALS-nauhakujastolla lisätaskujen kiinnitystä varten. Erillisten olkainten avulla tästä voi rakentaa myös erittäin kevyen Chest Rigin!
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, 3-Pack
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, 3-Pack
107.99 EUR 119.97 EUR
Nyt olis astetta edullisempaan hintaan tarjolla 3-Pack merinovillaista T-paitaa. Merinovilla on suht huoltovapaa materiaali – kolmella paidalla pärjännee jo pitkään ilman sen suurempaa pyykkäilyä!
Särmä merinovillapaita, hihaton, musta
Särmä merinovillapaita, hihaton
Särmä merinovillapaita, hihaton
25.95 - 32.99 EUR 32.99 EUR
Perinteinen vaimari on paras aluspaita oikeastaan aina silloin, kun ei ole tarvetta pitkähihaiselle ja t-paitakin olis vähän niin ja näin. Harmi vaan, että ne ovat usein puuvillaa - ei siinä varsinaista vikaa ole, mutta ne voisivat olla paljon parempiakin, kuten vaikka merinovillaisia. Niin kuin tää meidän versiomme. Tavallaan aika unisex-vaate, kiitos superhyvän istuvuuden!
Särmä TST L3 Tuulianorakki, Ranger Green Särmä TST L3 Tuulianorakki, M05 pakkaskuvio
Särmä TST L3 Tuulianorakki
Särmä TST L3 Tuulianorakki
109.99 EUR
Tuulianorakkia olisi tyhmä kutsua painonsa arvoiseksi kullassa, koska se on niin kevyt. Sanonta kuitenkin tulee mieleen, koska takki palkitsee kantajansa sillä hetkellä kun liike lakkaa ja tuuli tuivertaa: vedä anorakki ulos pienestä taskusta ja saat nopeasti lisäsuojaa vaikka vaakatasossa puhaltavalta syystuulelta ja tietysti myös katseilta.
Särmä TST CP15 Taistelureppu vanhanmallisilla litteillä olkaviilekkeillä, M05 metsäkuvio Särmä TST CP15 Taistelureppu vanhanmallisilla litteillä olkaviilekkeillä, vihreä Särmä TST CP15 Taistelureppu litteillä olkaviilekkeillä, M05 metsäkuvio Särmä TST CP15 Taistelureppu litteillä olkaviilekkeillä, vihreä Särmä TST CP15 Taistelureppu litteillä olkaviilekkeillä, M05 lumikuvio
Särmä TST CP15 Taistelureppu litteillä viilekkeillä
Särmä TST CP15 Taistelureppu litteillä viilekkeillä
189.98 - 199.98 EUR
15-litrainen taistelureppu, monipuolisesti mukautettavissa ja muokattavissa käyttäjän tarpeiden mukaan. Runsaasti laajennus/organisointimahdollisuuksia sekä käyttäjän mieltymyksen mukaan valittavat olkaviilekkeet. Tässä mallissa on vakiona litteät viilekkeet.
Särmä TST CP15 Taistelureppu pehmustetuilla olkaviilekkeillä, M05 metsäkuvio Särmä TST CP15 Taistelureppu pehmustetuilla olkaviilekkeillä, vihreä
Särmä TST CP15 Taistelureppu pehmustetuilla viilekkeillä
Särmä TST CP15 Taistelureppu pehmustetuilla viilekkeillä
209.98 EUR
15-litrainen taistelureppu, monipuolisesti mukautettavissa ja muokattavissa käyttäjän tarpeiden mukaan. Runsaasti laajennus/organisointimahdollisuuksia sekä käyttäjän mieltymyksen mukaan valittavat olkaviilekkeet. Tässä mallissa on vakiona pehmustetut viilekkeet.
Peltor ComTac XPI aktiivikuulosuojaimet
Peltor ComTac XPI aktiivikuulosuojaimet
469.99 EUR
Mahdollisesti maailman parhaat aktiivikuulonsuojaimet. Tunnettu sotilas- ja viranomaispiireissä kautta maailman huippuluokan vekottimina. Suunniteltu kestämään äärimmäisen kovaa käyttöä vaativissa olosuhteissa, pomminvarmaa laatua johon voit luottaa!
Särmä merinovillapaita, hihaton, 3-Pack
Särmä merinovillapaita, hihaton, 3-Pack
69.99 - 88.99 EUR 77.85 - 98.97 EUR
Nyt olis astetta edullisempaan hintaan tarjolla 3-Pack hihatonta paitaa. Kainalot tuulettuu muutenkin, ja merinovilla on suht huoltovapaa materiaali – kolmella hihattomalla pärjännee vuoden ympäri ilman sen suurempaa pyykkäilyä!
Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla, PALS, vaakasuora Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla, PALS, pystysuora Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla, Hanger
Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla
Särmä TST Rip-Off IFAK ensiaputasku telakalla
69.98 - 74.98 EUR
Helposti irrotettava IFAK-ensiaputaskumalli. Mukana valitsemasi telakkavaihtoehto tarpeen mukaan.
Loading...