Joululoma Thaimaassa kevytpakkauksen kanssa

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Oho, no nyt lähtee! Tyrkyllä oli ekat pidemmät joululomat useampaan vuoteen, joten tartuin niistä kiinni kaksin käsin. Päätettiin demokraattisesti puolison ja ystäväpariskunnan kanssa lähteä kaukomaihin pakoon joulua sen ollessa töissä usein hyvin hektistä aikaa. Pienen arpomisen jälkeen matkakohteeksi valikoitui aurinkoinen Thaimaa.

Halusin 15 päivän pituisesta reissusta huolimatta pakata mahdollisimman kevyesti ja välttyä ruumalaukkujen kanssa veivaamiselta. Mukaan lähtikin vain Savotan Jääkärireppu koossa S, kaiken olisi mahduttava siihen, jotta mitään ylimääräistä ei tarvitsisi raahata mukanani. Reppu ei lopulta tullut edes aivan täyteen, vaan tilaa jäi vielä tuliaisillekin.

Tässä jutussa painopiste ei ole ruualla ja juomilla, vaan tuumaillaan millä nikseillä selviää ilman hitonmoista matkalaukkua ja tunnustetaan, mitä pääsi unohtumaan.

Pariskunta pitkällä puiden reunustamalla hiekkarannalla kesäkamppeissa.
Jouluaaton säät olivat mainiot.


Vaatteet joka lähtöön

Mukaan piti saada vaatteet kaupunkiin, temppeleihin - joissa pitää olla pitkät lahkeet sekä hihat - ja tietenkin hiekkarannalle. Erilaisia settejä tuli siis kolme. Ongelmana ei niinkään tulisi olemaan lämpimänä pysyminen, kuten täällä koto-Suomessa, sillä lämpöä oli luvattu lähelle 30 astetta.

Auringossa palaminen ei kuulostanut hyvältä idealta, siinä onnistun lähes joka vuosi Suomessakin, eli pakkasin aurinkorasvaa mahdollisimman isolla kertoimella. Paikalliset aurinkorasvat sisältävät usein ihoa valkaisevaa tököttiä, eli tsekkaa tarkasti mitä nappaat messiin kaupasta, jos et sellaista kaipaa.

Mies bokserisillaan parvekkeella katselee merelle.
Viskoosibokserit 5/5.


Temppelit ja matkavaatteet

Ylijäämää olevat saksalaiset Bundesmarinen reisitaskuhousut hiekanvärisenä. Päälle t-paita ja Särmä villaflanellipaita. Jalassa oli tennarit, jotka ei repussa vie paljon tilaa, kun ne vaihtuvat sandaaleihin. Hyvin istuvat sukat mallia merino, toimii kuumassa yhtä hyvin kuin kylmässä, hengittää ja siirtää kosteutta pois jaloilta.

Reissun varusteet: Pari paiti havaijipaitaa, pari hihatonta, parit shortsit, parit sukat ja bokserit, housut, kengät, sandaalit, pitkähihainen paita, shemagh-huivi, hattu, vyo, reppu ja vyölaukku.
Kamaa ei tarvinnut paljoakaan. Osa näistä oli myös aina päällä, jolloin reppuun jäi vielä reilusti tilaa.


En ottanut mukaan mitään takkeja, hanskoja tai pipoja raahattaviksi mukana pitkin Siaminlahden rannikkoa. Taksilla mentiin kotoa suoraan lentokentälle kesäkamoissa. Tämä aiheuttikin paluumatkalla mielenkiintoisia tilanteita, kun olin Moskovan lentokentällä mikroshortsit jalassa ja hihaton paita päällä, vaikka ulkona oli noin 10 astetta pakkasta. Onneksi elopaino oli reissulla noussut pari kiloa ja suojasi pahimmalta pakkaselta, kun linja-auto kuljetti meidät portilta lentokoneelle. Vähäisellä vaatevarustuksella sain henkisen yliotteen aasialaisista turisteista, joilla oli toppatakit ja karvalakit tulilla. Cold is a state of mind vai miten se nyt meni?

Iso torahampainen patsas, johon ripustettu kukkakoristeita.
Äkäsen näköinen yksilö. Varmaan ihan kiva tyyppi kun tutustuu paremmin.


Biitsille ja kaupunkiin

Jalkaan lyhyimmät shortsit mitkä kaapista löytyy, eli ranskalaiset F2 CCE -shortsit tai uimashortsit. Sandaalit ostin yksittäisparina meidän myymälän tunkiolta, kyseessä oli malli jota me ei normaalisti myydä, mutta sellaiset oli saapuneet meille Inttistoren kuolinpesästä. Ylävartalon peitti joko merinovillainen hihaton paita tai aloha-paita, koska herrasiunatkoon nyt ollaan lomalla ja pitäähän sen näkyä jotenkin. Pro-tip aloha-paidoista: laadukkaassa paidassa kuva jatkuu nappien yli eikä katkea.

Kaunis suojaisa ja kirkasvetinen hiekkaranta, jota reunustaa vehreät puut.
Kirkasta vettä ja vaaleaa hiekkaan Koh Sametin saarella.


Kaupungissa pärjäsin sekoituksella näitä kahta sen mukaan, mikä keli on ja missä liikutaan. Pääosin aikaa vietettiin shortseissa ja sandaaleissa.

Erikoismaininnat

Kalsareita ja sukkia voit ottaa messin omantunnon mukaan. Jätä ne puuvillakamat suosiolla himaan. Merinovilla ja viskoosi toimivat hiton hyvin myös lämpösessä.

Pidä shemagh aina mukana monikäyttöisyyden vuoksi. Tämä toimi reissulla muun muassa huivina, pyyhkeenä ja nyytiksi sidottuna rantakassina.

Mies juo pillillä kookospähkinästä.
Nestetasapainon huoltoa.


Jos olet rajoittunut kuten minä, eikä sulla oo tukkaa, niin kantsii ottaa hattu messiin. Kuula palaa helposti ja elämänlaatu kärsii turhaan. Sisäinen cowboyni valitsi matkaan länkkärihenkisen paperihatun.

Ja aurinkolasit, must be! Never leave home without them.

Paluumatkan opetukset

Takaisin tullessa tavaraa oli kuitenkin kertynyt sen verran paljon, että reput olisivat täyttyneet äärimmilleen. Ostettiin tämän vuoksi halvin kestokassi mitä löydettiin ja iso osa kamoista tungettiin sinne, muun muassa kaikki likapyykit. Lentokentältä saa näppärän palvelun muutamalla eurolla, eli kassi vedettiin muovilla nippuun. Pehmeät asiat ja muovitettu paketti kestivät kovakouraisen lentokenttäkäsittelyn sekä lentomatkan oikein mainiosti.

Mies pitää kädessään muoviin käärittyä kestokassia lentokentän matkatavarahihnan edessä.
"Ruumalaukku" takaisinpäin tullessa.


Mitä unohtui matkasta: kuulokkeet. Nämä voi olla sulle hyvin tärkeet lentokoneessa tai lentokentällä, jos seura on keskinkertaista tai huonoa. Onneksi itse pakkasin hyvät kaverit messiin, niin juttua riitti pitkillä lennoillakin.

Pakkauslista

 • Villaflanellipaita
 • Reisitaskuhousut
 • Särmä hihaton merinopaita
 • Aloha-paidat
 • F2 shortsit
 • Shortsit/uimahousut
 • T-paita
 • Aurinkolasit, Mil-Tec
 • Hattu
 • Kalsarit
 • Sukat
 • Sandaalit
 • Jämä hygieniapussi
 • Kevyet kengät
 • Savotta Jääkäri S
 • Nahkavyö
 • Shemagh
 • Farkkushortsit
 • Vyölaukku (paikallinen tuote)

Artikkelin tuotteita

Särmä viskoosibokserit
Särmä viskoosibokserit
14.99 EUR
Hyvät bokserit kohtuuhintaan! Kehitimme viskoosibokserit eräänlaiseksi köyhän miehen vaihtoehdoksi merinovillaisille kalsareille. Nämä maksavat reippaasti vähemmän, mutta toimivat aika paljon samalla tavalla, ollen siis heittämällä paremmat kuin puuvillaiset. Meidän testaajamme ovat tämmöisiä jo salaa käyttäneet pitkään ja todettiin ne hyviksi.
Särmä viskoosibokserit, 4-Pack
Särmä viskoosibokserit, 4-Pack
53.99 EUR 59.96 EUR
Kylhän sie tarttet enemmän kuin yhet kalsarit! Ota tästä neljän pakkaus alennettuun hintaan, eikä tartte koko ajan olla pesemässä tai kääntämässä niitä alushousuja.
Särmä merinovillasukat
Särmä merinovillasukat
9.95 - 12.99 EUR 12.99 EUR
Tarina kertoo, että pääosin merinovillaiset sukat olis maailman parhaat. Nämä ovat paksuudeltaan tennissukkaa vastaavat, eli eivät mitkään mummonvillasukat! Toisin sanoen toimivat ympäri vuoden, vähän kylmemmällä kelillä vaikka kaksin kappalein tai paksumpien sukkien alla.
Särmä nahkavyö, 40 mm, musta Särmä nahkavyö, 40 mm, hunaja
Särmä nahkavyö, 40 mm
Särmä nahkavyö, 40 mm
29.99 EUR
Kunnon vanhanajan jykeviä nahkavöitä on nykyään hirmu vaikea löytää, tai no ei kyllä ole enää, me nimittäin mentiin ja tehtiin semmosia! Tässä ois housuihin sopivan leveä, paksusta nahasta tehty kotimainen nahkavyö perinteisellä yksipiikkisellä messinkisoljella.
Särmä villaflanellipaita, vihreä Särmä villaflanellipaita, punainen Särmä villaflanellipaita, luumu
Särmä villaflanellipaita
Särmä villaflanellipaita
119.99 EUR
Onko flanellipaidat sinun juttusi? Kohta on, jos ei jo ole! Me yhdistettiin kaksi hienoa juttua: villa ja flanelli. Perinteinen sekä sopivan ryhdikäs muotoilu mukavalla leikkauksella ja käsittämättömän hyvä materiaali tekevät tästä paidan, jota haluaa käyttää vähänkään kylmemmillä keleillä joka päivä – ja sitten kesäkuumilla kiroilee kun ei pysty!
Savotta Jääkäri S reppu, vihreä Savotta Jääkäri S reppu, M05 metsäkuvio Savotta Jääkäri S reppu, musta Savotta Jääkäri S reppu, Ruskea
Savotta Jääkäri S reppu
Savotta Jääkäri S reppu
129.99 - 139.99 EUR
Tässä olis kovakouraisille tampioille hauska leikki: etsi Savotta Jääkäri S -repusta heikko kohta. Vaikeustason pitäisi olla ns. riittävä! Entiseltä nimeltään tämä reppu oli "Minijääkäri".
Särmä merinovillapaita, hihaton, musta
Särmä merinovillapaita, hihaton
Särmä merinovillapaita, hihaton
25.95 - 32.99 EUR 32.99 EUR
Perinteinen vaimari on paras aluspaita oikeastaan aina silloin, kun ei ole tarvetta pitkähihaiselle ja t-paitakin olis vähän niin ja näin. Harmi vaan, että ne ovat usein puuvillaa - ei siinä varsinaista vikaa ole, mutta ne voisivat olla paljon parempiakin, kuten vaikka merinovillaisia. Niin kuin tää meidän versiomme. Tavallaan aika unisex-vaate, kiitos superhyvän istuvuuden!
Särmä Kansan farkkushortsit, mustat Särmä Kansan farkkushortsit, siniset
Särmä Kansan Farkkushortsit
Särmä Kansan Farkkushortsit
39.95 EUR 59.99 EUR
Me tehtiin jo kaikessa perushyvyydessään hämmentävän superit farkut, ja tässä olisi kesäksi niiden lyhennetty versio, tai muillekin kausille, jos käyttää pitkiä kalsareita. Edelleen sama no-bullshit asenne, eli kyseessä ihan uudet, kuluttamattomat pögät sopivan korkealla vyötäröllä, laadukkaalla kankaalla ja hyvillä taskuilla.
Särmä merinovillapaita, hihaton, 3-Pack
Särmä merinovillapaita, hihaton, 3-Pack
69.99 - 88.99 EUR 77.85 - 98.97 EUR
Nyt olis astetta edullisempaan hintaan tarjolla 3-Pack hihatonta paitaa. Kainalot tuulettuu muutenkin, ja merinovilla on suht huoltovapaa materiaali – kolmella hihattomalla pärjännee vuoden ympäri ilman sen suurempaa pyykkäilyä!
Loading...