Särmä TST L4 kenttäpuvun mallipäivitys

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Kehitystä voi tehdä etsimällä ja korjaamalla vikoja, mutta jossain kohtaa täytyy tutkia mikä on hyvää, ja tehdä siitä vielä parempi. Toimivaa ei pidä rikkoa, joten tarkkana saa olla kuin persereikää keppihevoselle poratessa. Tässä mielentilassa otettiin tarkasteluun Särmä TST L4 kenttätakki ja -housut. Ja hyvä muuten tuli.

Puvun muutokset

Uusi materiaali on kevyempää mutta myös kestävämpää. Kuivuukin nopeammin. Koostumus on 50/50 puuvilla-polyesteriä, paino 200 g/m2.

L4 Kenttätakki

Takin vetoketjut vaihdettiin 8-millisiin Optin tekeleisiin. Taskujen käytettävyyttä parannettiin pidentämällä rintataskujen vetskareita ja syventämällä taskuja, hihataskujen päälle suunniteltiin uudenlaiset tarrapaikat.

Lisäksi takin etuvetskarin suojaläppää sekä kaulusta muutettiin hieman.

L4 Kenttähousut

Housujen kohdalla todettiin takataskut lähinnä koristeiksi, joten vaihdettiin ne tuplakankaaseen koko perseen alueella. Reisitaskujen käytettävyyttä parannettiin laskoksilla ja sulku on nyt napilla ja tarralla. Vyötäröä madallettiin hieman.

Lisäksi vahvistettiin 500D Foxduralla lahkeensuut ja nilkan sisäsyrjät.

Kunnolla testattu

Mehän ei sikaa säkissä haluta myydä, joten näidenkin muutosten jälkeen prototyyppejä rankaistiin pitkin maailmaa ennen tuotannon sallimista. Tässä vähän oman väkemme kommentteja:

Suutarin lapsella ei ole kenkiä. Vaikka olen ollut Lekassa jo yli kymmenen vuotta, olen lukuisat kertaukset käynyt pääosin jakovarusteilla sillä onhan niiden tarjoama kärsimys osa "kokemusta". Sain kuitenkin vuosi sitten tehtäväkseni testata L4 kenttäpuvun uusittua versiota ja jo ensimmäisen viikon kertausreissun jälkeen olin myyty. Suomukset suorastaan putosivat silmiltäni kun tajusin kuinka suuresti ja turhaan olen kärsinyt perus-m05 kenttäpuvun kanssa. Materiaalit ja leikkaus L4 kenttäpuvussa ovat jotain aivan omaa luokkaansa, mutta eivät erotu liikaa peruspuvusta. Ainoa havaittava miinus oli cordura-vahvikkeisten polvipaikkojen lievä hiostavuus.

Sampo Sampo

Kenttätestasin L4 kenttähousujen ja -takin päivitettyä versiota muun muassa Finnish Brutalityssa Suomessa, Desert Brutalityssa Arizonassa, Varustelekan Etäsotilasmarssilla sekä erinäisissä harjoituksissa suomalaisen rannikkosodankäynnin Mekassa (tietäjät tietää). Lyhyesti sanottuna aivan helvetin hyvä puku! Kevyt, kestävä ja kaikinpuolin käytännöllinen.

Hemmo Hemmo

Paras kenttäpuku. Kevyt, hengittävä, kestävä ja ei sisällä mitään turhaa. Tässä vaatetuksella on tullut vedettyä läpi 100 km marssi alle 24 h, Royal Marine Commando Fitness Test, Etäsotilasmarssi ja lukuisia tiedustelukeikkoja. Itselle tärkeä ominaisuus on kankaan nopea kuivuminen joka lisää moreenia ja mukavuutta pitemmillä keikoilla.

Jari Jari

Artikkelin tuotteita

Särmä merinovillasukat
Särmä merinovillasukat
9.95 - 12.99 EUR 12.99 EUR
Tarina kertoo, että pääosin merinovillaiset sukat olis maailman parhaat. Nämä ovat paksuudeltaan tennissukkaa vastaavat, eli eivät mitkään mummonvillasukat! Toisin sanoen toimivat ympäri vuoden, vähän kylmemmällä kelillä vaikka kaksin kappalein tai paksumpien sukkien alla.
Särmä ohuet merinovillasukat
Särmä ohuet merinovillasukat
9.95 - 12.99 EUR 12.99 EUR
Nyt olis tarjolla ohuempi yleissukka, jonka tuntuma on sensuelli - melkein kuin paljaaltaan olisit! Ja toisin kuin monet varsinaiset alussukat, näiden materiaali on merinovillaa hajuhaittojen torjumiseksi.
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
29.99 EUR
Puhtaasti käytännön sanelemat alushousut vaativaan aktiivikäyttöön. Pitkät, tiukat lahkeet ja tukeva vyötärö istuvat tukevasti kovassakin menossa. Merinovilla huolehtii kosteudensiirrosta ja tuntuu ihoa vasten mukavalta pitkilläkin reissuilla ja vaihtelevissa olosuhteissa.
Särmä retkeilysukat, merinovillaa
Särmä retkeilysukat, merinovillaa
13.95 - 17.99 EUR 17.99 EUR
Anatomisesti muotoillut retkeily- ja vaellussukat vaativille käyttäjille - tai ihan vaan mukavuudenhaluisille. Särmä retkeilysukat siirtävät kosteutta, eristävät ilmavasti ja istuvat täsmällisesti, jotta vältyt rakoilta ja voit kävellä vaikka koko päivän.
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
39.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen tekemiseen suunniteltu tavallista parempi T-paita, ja kunnon laadukasta tekoa! Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, 4-Pack
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, 4-Pack
107.99 EUR 119.96 EUR
Kylhän sie tarttet enemmän kuin yhet kalsarit! Ota tästä neljän pakkaus alennettuun hintaan – vaikka kyseessä on merinovilla, on varmaan ihan paikallaan harjoittaa hieman riskienhallintaa ja hajauttaa kalsariportfoliota useampaan pariin, niin ei yllätyksen sattuessa tartte mennä kommandona.
Savotta Jääkäri M reppu, vihreä Savotta Jääkäri M reppu, Ruskea Savotta Jääkäri M reppu, musta Savotta Jääkäri M reppu, M05 metsäkuvio
Savotta Jääkäri M reppu
Savotta Jääkäri M reppu
199.99 - 214.99 EUR
Jääkäri M on Kevyen Rajapartion pohjalta suunniteltu moderni päiväreppu, sellainen jossa kehtaa kantaa painavampaakin lastia selän tai repun huutamatta hoosiannaa.
Särmä lippalakki, vihreä Särmä lippalakki, oranssi
Särmä lippalakki
Särmä lippalakki
8.95 - 15.95 EUR 19.99 EUR
Sanokoot mitä kukin sanoo, tavalliselle lippalakille on aina kysyntää. Mitä tahansa halpaa tauhkaa ei kannata ostaa, sillä sen kyllä huomaa käytössä. Tässä olis hyvä peruslippis!
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, 3-Pack
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, 3-Pack
107.99 EUR 119.97 EUR
Nyt olis astetta edullisempaan hintaan tarjolla 3-Pack merinovillaista T-paitaa. Merinovilla on suht huoltovapaa materiaali – kolmella paidalla pärjännee jo pitkään ilman sen suurempaa pyykkäilyä!
Särmä TST L4 Kenttätakki, MultiCam Särmä TST L4 Kenttätakki, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttätakki, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttätakki
Särmä TST L4 Kenttätakki
127.49 - 259.99 EUR 169.99 - 259.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttätakki, puhtaasti käytännön sanelema maastotakki jossa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit ja yksityiskohdat tekevät L4 Kenttätakista mukavan käyttää kaikenlaisten taistelu/kantolaitevarustusten kanssa.
Särmä TST L4 Kenttähousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttähousut, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttähousut
Särmä TST L4 Kenttähousut
119.99 - 179.99 EUR 159.99 - 179.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttähousut, puhtaasti käytännön sanelemat maastohousut joissa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit, hyvä istuvuus ja funktionaaliset yksityiskohdat tekevät L4 Kenttähousuista sen mitä maastohousujen pitäisi olla, mukavat ja toimivat.
Savotta Jääkäri L rinkka, vihreä Savotta Jääkäri L rinkka, Ruskea Savotta Jääkäri L rinkka, musta Savotta Jääkäri L rinkka, M05 metsäkuvio
Savotta Jääkäri L rinkka
Savotta Jääkäri L rinkka
369.99 - 379.99 EUR
Vanhan kunnon Rajapartio-repun manttelinperijä, Jääkäri L (tunnetaan myös nimellä "Rajajääkäri) on 2010-luvulle päivitetty modulaarisempi versio edeltäjästään. Kokoluokkansa puolesta varsin sopiva vähän pidemmillekin retkille ja vaelluksille.
Salomon Quest 4D GTX Forces 2 EN, mustat
Salomon Quest 4D GTX Forces 2 EN
Salomon Quest 4D GTX Forces 2 EN
229.99 EUR
Onko nämä vaelluskengät vai lenkkarit? Näiden jalkineiden tuhti ristisiitos sopii eri hyvin vaikka mimmoiseen maastoon, ja voipa näillä päräyttää juoksuksikin jos tarve vaatii. Kengästä löytyy Gore-Tex-kalvo ja pikkasen varttakin, eli ynnäämällä yks plus yks, mono sopii Suomen olosuhteisiin ympäri vuoden.
Särmä TST L3 Tuulitakki, ranger green
Särmä TST L3 Tuulitakki
Särmä TST L3 Tuulitakki
109.99 EUR
Erittäin kevyt, tuulenpitävä, hengittävä ja nopeasti kuivuva takki, joka mahtuu vaikka taskuun. Välikerrastona käytettynä tuulikerros vähentää kylmän ulkoilman viilentävää vaikutusta ja pitää kehon tuottaman lämmön tallessa. Toimii myös yksinään päällimmäisenä takkina kevyessä käytössä.
SA nahkasaappaat, ylijäämä
SA nahkasaappaat, ylijäämä
59.99 EUR
Aitoja intin nahkasaappaita. Käytettyinäkin näillä on vielä monta iloista kilometriä edessään. Armeijoiden vanhat nahkasaappaat alkavat tosissaan loppua maailmasta, näitäkin saa metsästää jo vähän syvemmältä. Saamme näitä joskus myös uudenveroisina, ja nämä ovat listattu erikseen.
Loading...