Muut artikkelit

Kertomukset ja kenttätestaukset Ohjeet Muut artikkelit

Konttiseikkailut koronakurimuksen keskellä

Tässä artikkelissa avataan hiukan konttivuotta 2020, joka meni ruttoepidemian vuoksi aika erilailla kuin suunniteltiin. Ja lopussa on myös hiukan tämän vuoden suunnitelmia.

Logistiikan kehitystä ruton varjossa

Me ollaan viilailtu meidän logistiikkaa rutosti viime vuoden aikana. Kaikki ei aluksi mennyt aivan kitkattomasti, kun tuli koronaa tuulettimeen, mutta nyt homma pyörii paremmin kuin koskaan aiemmin. Tässä artikkelissa meidän toimitusketjujohtaja Elina kertoo siitä, mitä kaikkea meillä on tehty sen eteen, että teidän tilaukset liikkuisi entistä paremmin.

Me ei todellakaan olla mikään ystävä ympäristölle

Hei kiitti palkinnosta Paytrail ja kaikki, jotka äänesti meitä! Me siis voitettiin Verkkokaupan Ympäristöystävä -äänestys, ja jo etukäteen sanottiin, että jos meidät valitaan, dumataan koko äänestys.

Kuka teki sun vaatteet, osa 11, Top-Knit

Tämä Lekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Me osallistuttiin tähän ekan kerran viime vuonna, ja koska tää on yhä edelleen siisti juttu, me lähdettiin innolla messiin myös vuonna 2021.

Kuka teki sun vaatteet, osa 10, MD-Textil

Tämä Lekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka idiksenä on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Me tykätään tämmöisestä hyvisten hommista, joten me oltiin mukana jo viime vuonna. Ja koska tää on yhä edelleen siisti juttu, me lähdettiin innolla messiin myös vuonna 2021.

Kuka teki sun vaatteet, osa 9, Kolmituote

Tämä Lekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Me osallistuttiin tähän ekan kerran viime vuonna, ja koska tää on yhä edelleen siisti juttu, me lähdettiin innolla messiin myös vuonna 2021.

Kuka teki sun vaatteet, osa 8, Omniteksas

Tämä Lekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Me osallistuttiin tähän ekan kerran viime vuonna, ja koska tää on yhä edelleen siisti juttu, me lähdettiin innolla messiin myös vuonna 2021.

Kuka teki sun vaatteet ja miksi se on tärkeää

Varustelekan arvoihin kuuluu olla hyvien puolella. Joten kun me kuultiin vuonna 2020 Fashion Revolution Weekistä, eli tosi siististä kampanjasta, jossa halutaan tehdä vaateteollisuudesta reilumpaa ja turvallisempaa, niin totta kai me hypättiin heti mukaan. Ja ollaan mukana myös nyt vuonna 2021.

Varustelekan tilinpäätöstiedote 2020

Kaiken kiireen keskellä on saatu vihdoin rahasäiliön sisältö jiiriin, ja tilintarkastajakin on antanut kaikelle siunauksensa. Tässä olisi pieni kertauskurssi vuodesta 2020 ja tarinaa siitä, miten homma meni lukujen valossa.

Kate, eli mitä kaikki maksaa

Jutun kirjoittaja Valtteri Lindholm on Varustelekan perustaja, omistaja ja Varusteleka Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Särmä TST L4 kenttäpuvun mallipäivitys

Kehitystä voi tehdä etsimällä ja korjaamalla vikoja, mutta jossain kohtaa täytyy tutkia mikä on hyvää, ja tehdä siitä vielä parempi. Toimivaa ei pidä rikkoa, joten tarkkana saa olla kuin persereikää keppihevoselle poratessa. Tässä mielentilassa otettiin tarkasteluun Särmä TST L4 kenttätakki ja -housut. Ja hyvä muuten tuli.

Merinovillan ylivertaisuuden hyödyntäminen Varustelekassa

Villa on tosi hyvää, merinovilla on vielä enemmän hyvempää. Mikä siinä merinovillassa oikein on, että se pistää mielihalut hyrräämään ja vatsanpohjan - mutta ei mitäänmuuta - kutiamaan? Onko merinovillan alkuperällä ja laadulla väliä? Käytetäänkö sitä vain erikoisiin tarkoituksiin?

Operaatio Epäeettisyysohjelma 2019 - 2021: Hiilijalanjäljestä

Hei jengi, kompensoitiin meidän hiilijalanjälki, sikäli kun se tiedetään.

Taistelureput arkikäytössä

Sopiiko taistelureppu myös rauhanomaiseen päivittäiskäyttöön esimerkiksi retkeilyyn, kauppakassiksi tai duunikamojen kuskaamiseen?

Kuka teki sun vaatteet, osa 7, Utenos

Tämä Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Koska vaatebisneksessä on helvetin paljon monenlaista puliveivausta ja muuta mulkkausta, niin me lähdettiin innolla mukaan tähän vaatevallankumoukseen.

Kuka teki sun vaatteet, osa 6, Sukkamestarit

Tämä Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Tää sopii meille hyvien puolulaisille vähän hemmetin hyvin, ja siksi me hypättiin heti kelkkaan.

Kuka teki sun vaatteet, osa 5, Jämä

Tämä Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Tää sopii meille hyvien puolulaisille vähän hemmetin hyvin, ja siksi me iskettiin tähän juttuun täysillä mukaan.

Kuka teki sun vaatteet, osa 4, Laurin Metalli

Tää Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaateteollisuudesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Tämmöinen vaatebisneksen pimeitä kuvioita pöyhivä kähinä sopii meille hyvien puolulaisille kuin puukko tuppeen, ja siksi me hypättiin heti etulinjaan.

Kuka teki sun vaatteet, osa 3, Zhenpu

Tämä Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Siis parempaa niin työntekijöille kuin tälle planeetallekin eli meille kaikille. Tällaista meininkiä tarvitaan lisää, joten totta kai me lähdettiin mukaan tähän vaatevallankumoukseen.

Kuka teki sun vaatteet, osa 2, M.A.S.I Company

Tämä Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Tää sopii meille hyvien puolulaisille vähän hemmetin hyvin, ja siksi me lähdettiin innolla messiin.

Kuka teki sun vaatteet, osa 1, Agtuvi

Tämä Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Tää sopii meille hyvien puolulaisille vähän hemmetin hyvin, ja siksi me lähdettiin innolla mukaan.

Miten koronarutto muuttaa vaatebisnestä

Kirjoittanut: Anna Rinta-JylliläTuoteryhmäpäällikkö, vaatteet

Propagandakyselyn vastaukset

Maaliskuussa me kyseltiin meidän Kantasioilta, että mitä mieltä te ootte meidän uutiskirjeistä ja mitä muutoksia toivotte. Yleisesti ottaen meidän kirje sai positiivista palautetta ja kiitosta - tää on mahtava kuulla! Me pyritään pitämään meidän kirjeet semmoisina, että jengi oikeesti haluaa niitä lukea.

Varustelekan tilinpäätöstiedote 2019

On tulospäivityksen aika, tulospäivityslaulu raikaa… Nyt on debitit ja kreditit löytäneet oikeat paikat ja tilintirkistelijäkin on loitsunnut tilinpäätöksen, joten tässä pieni katsaus vuoteen 2019.

Onnistunut tiedusteluoperaatio Kiinan tehtaille

Koska Varusteleka on hyvien puolella, niin me halutaan, että myös meidän kumppanit toimii niin. Siksi me linjattiin, että kaikilla meidän omia tuotteita valmistavilla tehtailla on käytävä säännöllisesti varmistamassa, että tuotanto pyörii meidän vastuullisuusvaatimusten mukaisesti. Kiinalainen tuotanto herättää monissa huolta ja usein ihan aiheesta. Niin isoon maahan mahtuu monensorttista yrittäjää. Me haluttiin ottaa kunnolla selvää, löytyykö Kiinasta myös vastuullisia toimijoita. Niinpä iskuryhmämme päätyi pitkän ja jännittävän matkan jälkeen joulukuussa 2019 Xiameniin tavarantoimittajalla, jonka kolmella tehtaalla meidän Kiinasta tulevat tuotteet valmistetaan. Indiana Jones -elokuvista tuttu punainen viiva piteni kartalla pitenemistään, kun me lennettiin Shanghain kautta Xiameniin, jossa tavarantoimittajamme, herra Daoyang oli meitä kentällä vastassa. Matkalla toimistolleen herra Daoyang kertoi olevansa kristitty. Hänen mukaansa kristittyjä on seudulla vähän, mutta määrä kasvaa tasaisesti, ja Xiamenissa on myös useampi kirkko. Xiamen on kolmen miljoonan asukkaan “pieni” kaupunki, jonne ollaan rakentamassa metroa. Toistaiseksi valmiina on vain yksi linja, mutta tavoitteena on kytkeä metroverkoston avulla kolme kaupunkia toimivaksi kokonaisuudeksi. Meidän kumppani ei satsaa halpatuotantoon Herra Daoyang kertoi, että hänen yrityksensä Zhenpu on perustettu vuonna 2005, ja tätä vuotta lukuun ottamatta kasvua on tullut joka vuosi. Vuonna 2018 firman liikevaihto oli seitsemän miljoonaa dollaria, mutta tänä vuonna erityisesti eurooppalaisten asiakkaiden tilaukset ovat pienentyneet, ja liikevaihto laskee 5,6 miljoonaan dollariin. Herra Daoyangin toimistolla me käytiin yhdessä näytteiden avulla läpi tuotteita, joita hänen yrityksensä valmistuttaa. Tuotannosta 80 % menee Eurooppaan ja loput Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Nykyisten tullien vuoksi USAN vienti pitää kuitenkin hoitaa Kanadan kautta. Firma tekee kalliimman hintaluokan tuotteita, koska lafkan kulurakenne, eli suomeksi sanottuna parempi palkkataso, ei mahdollista halpatuotantoa. Keskeinen viesti oli, että Zhenpu on tehnyt kovasti töitä sekä laadun parantamiseksi että vakauttamiseksi. Meidän hankintatiimillä on Suomen päässä myös omaa tiukkaa laadunvalvontaa, joten meidän kumppaneiden on vähän pakkokin kiinnittää siihen huomiota. Tuotantoa on roolitettu ja jaettu kolmeen tehtaaseen. Ensikokemukset kentältä lupaavia Ensiksi me käytiin tehtaalla, joka valmistaa meidän Särmä windproof -tuotteita. Tehtaan omistaja on ollut Daoyangin kumppani noin kymmenen vuotta, ja suurin osa tehtaan tuotannosta menee Zhenpun asiakkaille. Me saatiin napsittua paljon kuvia ja videoita tuotannon ollessa käynnissä. Tiedusteluraporttiin kirjautui, että tuotanto oli tehokkaasti järjestetty, tuotantotilat olivat siistit ja työturvallisuus (mm. toiminta tulipalojen varalta) oli asianmukaisessa kunnossa. Työntekijät olivat kokeneita ammattilaisia, eikä lapsityövoimaa käytetty. Enemmänkin näytti siltä, että osa työntekijöistä oli vireässä eläkeiässä. Meille ei missään vaiheessa syntynyt kuvaa siitä, että ympäristö kuormittuisi epäasiallisesti.

Toreja, Tuskaa ja Terveisiä tien päältä: Road Show 2019

Maaliskuussa alkanut vuoden 2019 Road Show on saatu päätökseen. Viime vuonna oltiinkin hieman aktiivisempia Road Shown kanssa ja tehtiin huimat 23 keikkaa 16 eri kaupungissa. Keväällä hommaa palkattiin pyörittämään Road Captain ja matkaa taitettiin arviolta 6969 km. Vuonna 2019 kontti pyöri mailla ja mannuilla noin 30 lekalaisen voimin ja meininki oli kauttaaltaan kunnon hyvä!

Operaatio Epäeettisyysohjelma 2019 - 2021, Vaihe 1: Tiedustelu

Varusteleka on hyvien puolella ja pyrkii vähentämään haitan aiheuttamista ympäristölle. Kuljemme seuraavia päätavoitteita kohti:

Varustelekan tilinpäätöstiedote 2018

Viime vuoden luvut on keitelty kasaan ja tilintirkistelijäkin on antanut niille siunauksensa, joten tässä katsaus viime vuoteen.

Internettiä kuristavat mörkövoimat

Joskus sitä muistellaan kuinka ennen oli paremmin. Valemuistohan se on, koska maailma on nykyään parempi paikka kuin ikinä, mutta joissakin asioissa voitaisiin vähän kunnioittaa perinteisesti hyväksi havaittuja luonnonlakeja, eli antaa periksi aikaa sitten kuolleiden pierujen ryhmäpaineelle.

Ylijäämän matka maailmalta Varustelekalle

Pähkinänkuoressa armeijaylijäämä on liian hyvää ollakseen totta, mutta on silti totta: kestäviä, huolella testattuja ratkaisuja käyttötarkoituksista vaativimpaan, eli sotilastouhuihin - ja halvalla. Kerromme, mitä tämä tavara on, ja miten se päätyy kauppaamme myyntiin.

Missä on Thofern?

Ookkonä Thofernia nähny? Me pitelemme käsissämme tämän herran (?) makuualustaa, johon kirjoitettujen tekstien perusteella kaipuu on kova. Ymmärrämme kyllä - kylmässä maassa on paha nukkua!

Varustelekan tuotemerkkien Roadmap, joulukuu 2018

Hieman menneestä ja paljon tulevasta Vuosi 2018 sujui vauhdikkaasti: oltiin GoExpo-messuilla Kontin ja oman muotinäytöksen kanssa (muotinäytösten päivä 1, päivä 2 ja päivä 3), esiteltiin Road Show’ssa tulevia uutuuksia ja Kokonaisturvallisuusmessuilla Särmä TST vaatetusjärjestelmää.

Flecktarnia, ämpäreitä ja Tuskaa: Varusteleka Road Show 2018

Road Show 2018 on päättynyt. Tänä vuonna tehtiin yhteensä 16 keikkaa 13 eri paikkakunnalla. Torikeikkoja oli 12, joita tehtiin kahdessa erässä kuuden viikon ajan; toinen keväällä ja toinen syksyllä. Lisäksi osallistuttiin Tuska-festareille, Riihimäen erämessuille, GoExpoon ja Hartolan markkinoille. Meni noin niinku omasta mielestä aika pirun hyvin!

Varustelekan tilinpäätöstiedote 2017

Saatiin vuoden 2017 luvut keiteltyä kasaan, joten tässä pieni retrospektiivi viime vuoden touhuihin.

Varustelekan omatuotannon Roadmap, syyskuu 2018

Varustelekan omat merkit Särmä, Särmä TST, Terävä ja Jämä tekevät osansa maailman valloituksessa. Täältä löydät vanhaa tietoa uutuusprojektien etenemisestä, jatkossa nämä Roadmap-artikkelit julkaistaan uusina artikkeleina. Viimeinen päivitys tehtiin 13.9.2018.

Varustelekan kuvakilpailu 2010

Arvovaltainen raati on kovan uurastuksen jälkeen käynyt kaikki kuvakilpailun kuvat läpi ja tehnyt valintansa! Hyviä kuvia tuli kuitenkin sen verran, että päätökset eivät olleet helppoja. Jos kuvaasi ei näy alla niin ei kannata harmistua, karsinta oli pakko suorittaa aika rajulla kädellä. Kiitokset kaikille osallistujille! Alla voittajakuvat sekä muutamat semifinaaleihin päässeet, kunniamaininnan arvoiset kuvat.

Loading...