Toreja, Tuskaa ja Terveisiä tien päältä: Road Show 2019

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Maaliskuussa alkanut vuoden 2019 Road Show on saatu päätökseen. Viime vuonna oltiinkin hieman aktiivisempia Road Shown kanssa ja tehtiin huimat 23 keikkaa 16 eri kaupungissa. Keväällä hommaa palkattiin pyörittämään Road Captain ja matkaa taitettiin arviolta 6969 km. Vuonna 2019 kontti pyöri mailla ja mannuilla noin 30 lekalaisen voimin ja meininki oli kauttaaltaan kunnon hyvä!

Konttimyymälä, jossa esillä varusteita ja vaatteita sekä kaksi miesmyyjää.

Ollaan makeita muttei sokeria, sade ei haittaa ja naamat on pokeria.

Vuoden aikana käytiin pyörimässä mm. Tuska-festivaaleilla, Hangon Regatassa, Tammisaaren Syysmarkkinoilla, Seinäjoen Tangomarkkinoilla, Kouvolan Turvallisuuspäivillä, Go-Expossa, Lekafestissä, ja Nordiska Kadet Mötessä. Suosiollisimmat keikat meille olivat Joensuu, Kuopio ja Pori!

Myydyimmät tuotteet olivat Särmä Iso Rynnäkköreppu, Scho-Ka-Kola ja Särmä Merinopipo. Kuitteja tehtiin huimat 9187 kappaletta ja tuotteita myytiin kaiken kaikkiaan 21230 kappaletta. Näistä tuotteista tilattiin kontista kotiin 1250.

Mikä Road Show

Road Show on Varustelekan konttimyymälä. Konttimyymälä sai alkunsa vuonna 2016, jolloin pilottikokeiluna kontin ensimäinen versio oli muutaman viikon Kauppakeskus Mercuriuksessa ja sen jälkeen Tampereella. Joulukuinen reissu Tammelan torille ei jättänyt todellakaan kylmäksi. Tästä inspiroituneena uusi, uljaampi kontti rakennettiin ja siihen upposi ruplia noin 8000 euron edestä.

M05 vaatteisiin sonnustautuneet herrat Varustelekan konttikaupan edessä.

Haluaisitko kuulla näiltä herroilta kokemusperäistä tietoa Särmä TST -vaatetusjärjestelmästä?

Vuodesta 2017 kontti on kierrellyt ympäri Suomea seuraavalla konseptilla: Kontti tuodaan paikalle, konttimyymälä avataan, tuotteita myydään ja tuttuja sekä tuntemattomia tavataan. Kolmen päivän jälkeen kontti lähtee takaisin kohti Helsinkiä valmistautumaan seuraavaa keikkaa varten.

Miksi Road Show

No miksipäs ei! Ollaanhan me muun muassa järjestetty omat festarit ja avattu oma baari nimeltä Sotima, sekä järjestetty ampumakilpailut, joiden nimi kuvastaa hyvin tapahtuman luonnetta: Finnish Brutality.

Asioiden tekeminen on kivaa ja sen lisäksi iso osa asiakkaistamme asuu Helsingin ulkopuolella, joten mielestämme on vähintäänkin kohtuullista tulla vähän vastaan. Me halutaan antaa asiakkaillemme samankaltainen “Varusteleka-elämys" kuin myymälässä, mutta lähempänä asiakkaita. Miksi mennä Helsinkiin, kun Varusteleka saattaa tupsahtaa kotikaupungin tai naapurikaupungin torille!

Kontti vilkkaalla torilla.

Kun Varusteleka saapuu kaupunkiin, paikalliset alkuasukkaat saapuvat kummastelemaan ilmestystä.

Tietenkään kontin mukaan ei mahdu yhtä paljon tavaraa kuin myymälään, mutta asiakkailla onkin mahdollisuus tilata kontista toimituskuluitta tavaraa kotiin ja vieläpä tilausten keräysjonon ohi. Parhaimmillaan kontista tilatut tuotteet lähtevät samana päivänä ja ovat perillä seuraavana.

Kontin mukana on myös erinäisten tuotteiden mallikappaleita, koska eihän sitä sikaa säkissä kannata tilata. Mallikappaleita voi kätevästi sovittaa ja hypistellä ennen ostopäätöstä.

Milloin Road Show

Olisi sulaa hulluutta jättää jo monille tutuksi tullut konttitoiminta sikseen, joten toiminta jatkuu myös ensi vuonna! Olemmekin ruvenneet hakkaamaan viisaita päitämme yhteen Varustelekan bunkkerin karttahuoneessa ja ruvenneet suunnittelemaan Berliinin viimeistä puolus-- öh, vuoden 2020 Road Showta ja sen etappeja.

Tarkkaa keikkamäärää tai kohdekaupunkeja ei ole vielä päätetty, joten on ihan mahdollista, että tullaan vierailemaan ensi vuonna myös sinun lähistölläsi. Toistaiseksi varmaankin pysytään vielä kiertoradan alapuolella ja Suomessa.

Kaksi äijää poseeraamassa tonttulakit päässä kontin edessä.

Kouvola kohteli meitä hyvin ja mekin tykättiin Kouvolasta.

Heti kun ollaan keksitty, että missä me seikkaillaan 2020, lyödään Road Shown seuraavat etapit kotisivujemme tapahtumat-osioon.

Sen lisäksi kerrotaan konttireissuista myös meidän Propagandakirjeessä. Jos sulle ei vielä tule Propagandakirjettä, niin voit tilata sen Kantasiaksi liittymisen yhteydessä tai omalta kantasikasivultasi!

Konttikonkarista Road Captainiksi rekrytoidun Aleksin mietteitä menneestä vuodesta:

Oli aivan loistava homma päästä puikkoihin ja keikkojakin on takana hurjat 35 kappaletta. Kontin kanssa reissaaminen on ollut ihan pirun hauskaa ja Varustelekan ilosanoman levittäminen ympäri Suomea on ollut mitä loistavin tapa viettää vuosi työn parissa.

Tästä vuodesta jäi erityisesti mieleen saunassa vietetty ruokatauko Hangon Regatassa, Tuska-festivaalin lekankannattelukilpailu, Tangomarkkinoiden sydäntä viiltävät ja koko viikonlopun jatkuneet karaoketulkinnat, Turun keikan sähköongelmat ja ihanan lämmin vastaanotto Joensuussa.

Olisi harvinaisen siistiä lähteä kahdella kontilla ja telttasaunalla liikenteeseen. Toinen kontti voisi toimia Sotiman henkisenä pikkuveljenä, joka kulkisi nimellä “Taistelema”. Pari pöytää, tuplasti myyntilaatikoita, olutta, sauna ja myymälä samassa pisteessä. Miten leppoisaa olisikaan ensin käydä muutamalla kaljalla ja löylyissä, jonka jälkeen tehdä tarpeelliset ostokset kontista mukaan?

Toivotaan, että tulevaisuudessa Finnian Byroslavistit höllentävät sitä harvinaisen tiukkaa otettaan niistä säädöksistä ja määräyksistä, joita he ovat “suuressa viisaudessaan” meidän turvaksemme luoneet. Ehkä vielä joskus meillä on useita kontteja, jotka kiertävät samanaikaisesti useissa eri maissa Total World Dominationin hengessä.

Juuso
Aleksi

Kuvia matkan varrelta

Henkilö, joka on sonnustaunut päästä varpaisiin vihreisiin Särmä rynnäkköreppuihin. Konttikapteeni huutaa mikroshortseissa ja leka kädessään. Vihreä kaapumonsteri, jolla oranssit hanskat, Sho-ka-colat silminä sekä katuharja aseena. Mies työntää töpselin toisen miehen takamukseen.

Artikkelin tuotteita

Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa, Original (tumma) Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa, Maitosuklaa (täysmaito)
Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa
Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa
2.99 EUR
Tämä on nyt sitä etsimääsi saksalaista energiasuklaata! Scho-Ka-Kola piti jo toisessa maailmansodassa natsit hereillä, rasiakin on muuten samanlainen paitsi että näihin ei nykyään enää maalata pahojen puolulaisten merkkejä. Vaikuttava ainesosa on sentään vain kofeiini, eikä huhupuheista huolimatta reseptiin muuta koskaan kuulunut.
Särmä iso rynnäkköreppu, Vihreä Särmä iso rynnäkköreppu, Harmaa Särmä iso rynnäkköreppu, Musta
Särmä iso rynnäkköreppu
Särmä iso rynnäkköreppu
59.99 EUR
Ovatko muut reput arkeesi vähän liian pieniä, mutta et halua rinkkaa? Tässä olisi päivittäiseen käyttöön sopiva reppu hieman isompana.
Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa, Original (tumma), 10-Pack Scho-ka-Kola, 100 g peltirasiassa, Maitosuklaa (täysmaito), 10-Pack
Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa, 10-Pack
Scho-Ka-Kola, 100 g peltirasiassa, 10-Pack
24.90 EUR 29.90 EUR
Tässä olisi sankarillinen annos sitä etsimääsi saksalaista energiasuklaata! Scho-Ka-Kola piti jo toisessa maailmansodassa natsit hereillä, rasiakin on muuten samanlainen paitsi että näihin ei nykyään enää maalata pahojen puolulaisten merkkejä. Vaikuttava ainesosa on sentään vain kofeiini, eikä huhupuheista huolimatta reseptiin muuta koskaan kuulunut.
Särmä merinopipo, laivastonsininen Särmä merinopipo, musta Särmä merinopipo, keltainen Särmä merinopipo, oliivinvihreä Särmä merinopipo, punainen Särmä merinopipo, tummanharmaa Särmä merinopipo, oranssi Särmä merinopipo, ruskea
Särmä merinopipo
Särmä merinopipo
26.99 EUR
Niin huippuunsa hiottu villapipo kuin vain voi olla - ostat kerralla tämmöisen ni et enää ikinä tartte muita, ellet hukkaa tätä. Just oikean kokoinen ja paksuinen peruspipoksi, ja tietysti tosta maailman parhaasta materiaalista eli merinovillasta.
Loading...