Brändit elää, Leka pysyy

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Jo useampana vuonna me on osallistuttu Vaatevallankumousviikkoon esittelemällä meidän tuotteiden valmistajia. Just nyt meidän toimitusketjut on keskellä melkoista murrosta MEGA-projektin vuoksi, josta kerrotaan lisää myöhemmin tällä viikolla. Niinpä tänä vuonna me keskitytään meidän brändeihin ja niiden muutoksiin sekä kerrotaan tarkemmin meidän suunnitteluprosessista.

Lekan brändit elää ja voi hyvin. Mutta elämiseen liittyy aina myös kehitystä ja joskus kuolemaakin. Lue alta lisää meidän lähiaikojen muutoksista ja valaistu.

Oma tuotanto, paras tuotanto

Varustelekalla on tätä nykyä kaksi omaa brändiä vaatteille ja varusteille, Särmä ja Särmä TST, jotka on varmasti monelle jo tuttuja. Niiden lisäksi on kolmantena Terävä, joka sit keskittyy erilaisiin kekluihin. Me ollaan päädytty tuottamaan juttuja itse, koska usein vastaan tulee hienoja tuotteita tai ominaisuuksia, joita yhdistelemällä saa aikaan jotain vielä parempaa.

Omassa tuotannossa on myös se kiva juttu, että me voidaan päättää tasan tarkkaan, millä periaatteilla tavaraa tuotetaan. Kaikki tuotteet suunnitellaan laatu- ja kestävyys edellä, hyvää hinta-laatusuhdetta unohtamatta. Tärkeää on, että tuote palvelee tarkoitustaan ja on suunniteltu oikeaan tarpeeseen. Lisäksi me halutaan, että ne on ulkonäöltään ajattomia sekä kiertotalouskelpoisia, koska tää planeetta hukkuu turhaan kertakäyttöpaskaan.

Meidän brändit perustuu karkeasti meidän malliin tärkeimmistä asiakkaista: MIL eli sotilaspuoli ja Outdoors, joka kattaa sit kaikki siviilipuolen luonnon helmassa viihtyjät.

Särmä TST

Särmä TST:n alla on nimenomaan sotimiseen sopivia tuotteita. Kohderyhmänä ovat ammattilaiset ja vaativat harrastajat, kuten ammattisotilaat, viranomaiset, reserviläiset ja toiminnalliset ampujat. Toki niitä voivat muutkin käyttää. Sotilasvarusteille asetetut tekniset vaatimukset poikkeavat jonkin verran eräpuolesta, ja kaikkien täytyy kestää rajua käyttöä. Suunnittelua innoittavat usein joko oman henkilökunnan tai asiakkaiden tarpeet, joista lähdetään rakentamaan ratkaisua puuttuvaan tuotteeseen tai olemassa olevien vaihtoehtojen ominaisuuksiin.

Kaksi sotilasta Varustelekan Särmä TST -vaatteissa

Särmä

Särmä-brändin tuotteet puolestaan palvelevat alati kasvavaa ja monipuolista porukkaa ulkoilmaihmisiä, joita yhdistää rakkaus luontoon. Joukkoon mahtuu vaeltajia, retkeilijöitä, metsästäjiä, preppereitä ja muita selviytyjiä, aina fyysisesti rankkojen pitkien vaellusten harrastajista leppoisampiin päiväretkeilijöihin. Kantavana ajatuksena on suunnitella tuotteita, jotka on käytännöllisiä, hyvillä toiminnallisilla ominaisuuksilla, ja jotka palvelee niin arkikäytössä kuin pidemmilläkin puskareissuilla. Koska meidän omat työntekijät ovat tämänhenkistä porukkaa, löytyy meiltä tuotteille innokkaita kenttätestaajia. Parhaimmillaan samoissa kamppeissa voi toimistopäivän päätteeksi lähteä radalle tai laavulle, ja sieltä lähikuppilan kautta kotiin.

Jämä on kuollut, kauan eläköön Jämä

Meillä oli myös ylijäämämateriaaleista valmistettu Jämä-tuoteperhe, mutta me päädyttiin murhaamaan se, koska ylijäämän luonteen vuoksi mallistoa oli hankala pitää yllä. Jossain kohtaa kävi myös ilmi, että suosituimmat Luhka ja Blanket Shirt ovat tuotemerkkiään vahvempia, ja Särmän muutos kestävämmän tuotannon suuntaan teki siitä sopivamman kodin näille kamppeille. Niinpä kiitämme Jämää kuluneista vuosista ja toivotamme tervetulleiksi Särmä Blanket Shirtin ja Särmä Luhkan. Pienet erikoiserät ylijäämämateriaaleista ovat mahdollisia tulevaisuudessakin ja ne ovat sitten Särmää.

Osa tuotteista vaihtaa leiriä

Tällä hetkellä meillä on menossa prosessi, jossa osa tuotteista vaihtaa brändiä. Taustalla on halu selkeyttää valikoimaa ja vastata paremmin asiakkaan odotuksiin ja toiveisiin. Näin me pystytään tarjoamaan paremmin selkeitä kokonaisuuksia yhden brändin alla.

Muutokset eivät vaikuta laatuun, materiaaleihin tai valmistusmaahan - pelkkä nimi vaihtuu! Joten sun kannalta sillä ei ole muuta merkitystä kuin, että ne on nyt helpompi löytää sieltä, missä niin pitäisikin olla.

Brändin muutokset vuonna 2023

  • Särmä TST taktiset farkut --> Särmä taktiset farkut
  • Särmä TST taktiset farkkushortsit --> Särmä taktiset farkkushortsit
  • Särmä TST Woolshell-takki --> Särmä Woolshell-takki
  • Särmä TST Woolshell-housut --> Särmä Woolshell-housut
Mies metsässä päällään vihreä Varusteleka Särmä Woolshell -puku

Jatkossa suosittu Woolshell-puku on Särmän alla

Lisäksi muutoksia on mahdollisesti luvassa sukissa, mutta lopullisia päätöksiä ei ole vielä tehty. Me kerrotaan niistä lisää sit, kun itsekin tiedetään jotain.

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Särmä taktiset farkkushortsit, Tummansininen Särmä taktiset farkkushortsit, Musta
Särmä taktiset farkkushortsit
Särmä taktiset farkkushortsit
89.99 EUR
Jos näkyvät reisitaskut ja maastokuviot pistävät shortseissa liikaa silmään, mutta haluat kunnolla taskutilaa, tässä pelastus kesäkeleille!
Särmä taktiset farkut, Tummansininen Särmä taktiset farkut, Musta
Särmä taktiset farkut
Särmä taktiset farkut
99.99 EUR
Taktiset farkut – kun tekemisesi edellyttää toiminnallisia housuja, mutta reisitaskuhousut ja maastokuviot pistävät liikaa silmään. Tässä olis tavallisiksi farkuiksi naamioidut käyttöhousut, jotka joustavuuden puolesta kelpaisivat vaikka Chuck Norrisille!
Särmä Taktiset Pillifarkut, mustat Särmä Taktiset Pillifarkut, siniset Särmä Taktiset Pillifarkut, Tummansininen (2-laatu)
Särmä Taktiset Pillifarkut
Särmä Taktiset Pillifarkut
89.99 - 99.99 EUR 99.99 EUR
Miten olis pillifarkut kymmenellä oikealla taskulla? No tässä on – huolellisella leikkauksella ja taskujen sijoittelulla saatiin yhdistettyä tyylikäs, tiukka istuvuus ja Taktisten Farkkujen ominaisuudet!
Särmä TST Woolshell-takki, Vihreä Särmä TST Woolshell-takki, harmaa
Särmä TST Woolshell-takki
Särmä TST Woolshell-takki
239.99 - 249.99 EUR
Vuosien saatossa ollaan tehty ja nähty monenlaisia sarka- ja sotavaatteita, Woolshell on näiden vuosien aikana kertyneiden kokemuksien pohjalta uudelleen ajateltu sarkapuku. Modernin softshell-takin tyylinen toiminnallisuus ja yksityiskohdat yhdistettynä villasarkakankaan luonnostaan loistaviin ominaisuuksiin tekevät tästä varsin ainutlaatuisen takkimallin!
Särmä TST Woolshell-housut, harmaa Särmä TST Woolshell-housut, Vihreät Särmä TST Woolshell-housut, M05 metsäkuvio
Särmä TST Woolshell-housut
Särmä TST Woolshell-housut
209.99 - 219.99 EUR
Vuosien saatossa ollaan tehty ja nähty monenlaisia sarka- ja sotavaatteita, Woolshell on näiden vuosien aikana kertyneiden kokemuksien pohjalta uudelleenajateltu sarkapuku. Nykyaikaisten sotilashousujen leikkaus ja yksityiskohdat yhdistettynä villasarkakankaan luonnostaan loistaviin ominaisuuksiin tekevät näistä varsin ainutlaatuisen housumallin!
Loading...