Kuka teki sun vaatteet, osa 4, Laurin Metalli

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Tää Varustelekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaateteollisuudesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Tämmöinen vaatebisneksen pimeitä kuvioita pöyhivä kähinä sopii meille hyvien puolulaisille kuin puukko tuppeen, ja siksi me hypättiin heti etulinjaan.

Kampanjaviikon seitsemän artikkelin sarjassa me esitellään meidän yhteistyökumppaneita, eli sitä upeaa jengiä, joka tekee teidän vaatteita ja asusteita. Neljäntenä on vuorossa Laurin Metalli Kauhavalta. Että Metalli? Miten se vaatteisiin liittyy? No, kyllä se liittyy. Suomessa puukko kuuluu perinteisesti asuun, joten tää siisti porukka sopii varsin luontevasti tän joukon jatkoksi.

Laurin Metalli tekee sun Terävät

Laurin Metalli Oy on suomalainen puukkojen, puukonterien ja -osien valmistaja Kauhavalta. Yritys on perustettu jo vuonna 1918. Tänä päivänä toimitusjohtajana toimii Timo Lauri, jonka isoisä alun alkujaan perusti yrityksen. Myös Timon poika työskentelee firmassa, joten puukkoja tehdään jo neljännessä polvessa. Teriä valikoimassa on kymmeniä, useilla viimeistelyvaihtoehdoilla. Lisäksi firma valmistaa monenlaisia heloja, kahvoja ja tuppia sekä tietenkin myös valmiita puukkoja.

Timo Lauri

Laurin Metallia johtaa tänä päivänä perustajan pojanpoika Timo Lauri.

Meidän yhteistyö alkoi vuonna 2013, kun me teetettiin Laurin Metallilla meidän ensimmäinen oma veitsi, Varusteleka Skrama Eräveitsi. Tänä päivänä Kauhavalla tehdään kaikki meidän Terävä-brändin alla olevat Jääkäripuukot ja Skramat, myös tämä jutun kirjoitushetkellä upouusi Skrama 200. Se siis tarkoittaa jo kymmentä erilaista veistä sekä niiden tupet.

Skramat

Laurin Metalli valmistaa kaikki meidän Terävä-brändin tuotteet, mukaan lukien Skrama 240 ja Skrama 200.

Laadun lisäksi Laurin Metallista tekee ihanan se, että koko tuotanto on Suomessa, ja vieläpä Kauhavalla, jossa puukkojen valmistuksessa on pitkä historia. Puukko on meille suomalaisille sen verran iso juttu, ettei niitä pidä jossain muualla mennä tekemään. Etenkin tällaisina epävarmoina aikoina kunnon hyvä kotimainen huoltovarmuus on aika pirun jees. Pitäähän suomalaisten saada suomalaisia puukkoja, perkele!

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, musta Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, ruskea Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, vasen, musta Terävä Skrama 240, hiiliteräs, muovilestalla
Terävä Skrama 240, hiiliteräs
Terävä Skrama 240, hiiliteräs
74.99 - 114.98 EUR
Skrama on raskas, pitkäteräinen eräveitsi metsäkäyttöön – työkalu joka poikkasee, halkaisee ja vuolee vielä kiehisetkin. Jos korvessa täytyy pärjätä yhdellä työkalulla on Skrama aika kova vaihtoehto.
Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, musta Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, ruskea Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs, nahkatupella, vasen, musta Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs, Boltaron-tupella, musta Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs, Boltaron-tupella, vihreä Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs, ilman tuppea
Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs
Terävä Jääkäripuukko 140, hiiliteräs
49.99 - 89.98 EUR
Pidempi Jääkäripuukko 140 on vähän "kömpelömpi" kuin Jääkäripuukko 110, mutta riittävän iso jotta sillä pystyy jo vähän huitomaankin puskia ja keppejä poikki, pidempi terä on myös pikkasen lyhyempää parempi klapeja halkoessa. Kunnollinen hiiliteräs, perinteinen suomalainen teräprofiili kevyellä "drop pointilla". Tämä ei ole ei mikään koriste-esine vaan rehelliseen käyttöön tehty työkalu.
Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, musta Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, ruskea Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs, nahkatupella, vasen, musta Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs, Boltaron-tupella, musta Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs, Boltaron-tupella, vihreä Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs, ilman tuppea
Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs
Terävä Jääkäripuukko 110, hiiliteräs
46.99 - 86.98 EUR
Jääkäripuukko on karun käytännöllinen käyttöpuukko. Meiltä saa näitä useammassa pituudessa. Jääkäripuukko 110 on erinomainen yleispuukko oikeastaan ihan kaikkeen käyttöön, parhaimmillaan jos kaverina on esim. kirves tai Skrama. Kunnollinen hiiliteräs, perinteinen suomalainen teräprofiili kevyellä "drop pointilla". Tämä ei ole ei mikään koriste-esine vaan rehelliseen käyttöön tehty työkalu.
Terävä Skrama 200, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, musta Terävä Skrama 200, hiiliteräs, nahkatupella, vasen, musta Terävä Skrama 200, hiiliteräs, muovilestalla
Terävä Skrama 200, hiiliteräs
Terävä Skrama 200, hiiliteräs
74.99 - 114.98 EUR
Skrama on raskas, pitkäteräinen eräveitsi metsäkäyttöön - työkalu joka poikkasee, halkaisee ja vuolee vielä kiehisetkin. Skrama 200 asettuu vesurin ja puukon välimaastoon, kyseessä on erittäin luotettava ja vyöllä mukavasti kulkeva kumppani.
Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs, Mustalla kydex-tupella Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs, Ranger Green kydex-tupella Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs, nahkatupella Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs, muovilestalla ja vyölenkillä Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs, muovilestalla Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs, ilman tuppea
Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs
Terävä Jääkäripuukko 85, hiiliteräs
41.99 - 87.98 EUR
Pieni ja erittäin näpsäkkä puuhasteluveitsi kotiin tai eräilyyn. Sopii erinomaisesti tarkempaan työskentelyyn, ja pomminvarma rakenne kestää kovaakin käyttöä. Jos ei tarvitse painia kammottavien lumimiesten kanssa, niin tämä toimii ihan pääasiallisena eräpuukkona. Tai jos tykkäät isommasta, ota tämmöinen varalle.
Terävä Skrama 80, hiiliteräs, Mustalla kydex-tupella Terävä Skrama 80, hiiliteräs, Ranger Green kydex-tupella Terävä Skrama 80, hiiliteräs, nahkatupella Terävä Skrama 80, hiiliteräs, muovilestalla ja vyölenkillä Terävä Skrama 80, hiiliteräs, muovilestalla Terävä Skrama 80, hiiliteräs, ilman tuppea
Terävä Skrama 80, hiiliteräs
Terävä Skrama 80, hiiliteräs
41.99 - 87.98 EUR
Pieni, erittäin näpsäkkä tukevarakenteinen puuhasteluveitsi Skramasta tutulla sheepsfoot-mallisella teräprofiililla. Huikean kiva kaveri isomman mäiskeveitsen tai kirveen kaveriksi. Sopii erinomaisesti tarkempaan työskentelyyn ja pomminvarma rakenne kestää kovaakin käyttöä.
Terävä Jääkäripuukko 85 ruotokahvalla
Terävä Jääkäripuukko 85 ruotokahvalla
39.99 EUR
Tästä tee se itse -väelle erittäin näpsäkkä puuhasteluveitsi kotiin tai erälle. Sopii tarkkaan työskentelyyn, ja pomminvarma rakenne kestää kovaa käyttöä. Laita päheät kahvalevyt tai puno helppo, nätti ja mukava paracord-kahva. Jos ei tarvitse painia vuorenpeikkojen kanssa, tämä toimii erittäin hyvin eräpuukkona. Tai jos tykkäät enempi isommasta, ota tämmöinen varalle.
Terävä Skrama 80 ruotokahvalla
Terävä Skrama 80 ruotokahvalla
39.99 EUR
Pieni, erittäin näpsäkkä paljasruotoveitsi Skramasta tutulla sheepsfoot-mallisella teräprofiililla kaikille pellepelottomille. Laita päheät kahvalevyt tai puno helppo, nätti ja mukava paracord-kahva. Sopii tarkempaan työskentelyyn ja erittäin toimiva valinta isomman Skraman tai kirveen kaveriksi.
Terävä Skrama 240 ruotokahvalla, hiiliteräs
Terävä Skrama 240 ruotokahvalla, hiiliteräs
61.99 EUR
Skrama 240 aihepiirin Tee-Se-Itse intoilijoille, eli terä ilman kumikahvaa. Tähän saa jokainen nikkaroida oman kahvansa haluamastaan materiaalista.
Terävä Jääkäripuukko 140 harjoitusveitsi
Terävä Jääkäripuukko 140 harjoitusveitsi
34.99 EUR
Loppuuko harjoituskaverit kesken massiivisten verenvuotojen takia? Kokeilepa tällaista tylsää harjoitusveistä vaihteeksi. Sopii täydellisestä Jääkäripuukko 140:n kaveriksi, ainoina eroina on pyöristämätön ja hiomaton "terä" sekä kahvan punainen väri tunnistusta helpottamaan.
Loading...