Kuka teki sun vaatteet, osa 11, Top-Knit

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Tämä Lekan artikkelisarja on osa kansainvälistä Fashion Revolution Week -kampanjaa, jonka ideana on tehdä vaatteiden valmistuksesta, myynnistä ja ostamisesta eettisempää ja läpinäkyvämpää. Me osallistuttiin tähän ekan kerran viime vuonna, ja koska tää on yhä edelleen siisti juttu, me lähdettiin innolla messiin myös vuonna 2021.

Idiksenä on jatkaa viime vuodelta tuttua artikkelisarjaa, jossa esitellään meidän yhteistyökumppaneita, eli sitä mahtavaa jengiä, joka tekee teidän vaatteita. Sarjan yhdennessätoista osassa esittelyssä on Siikaisissa toimiva Top-Knit Oy.

Top-Knit tekee sun Särmä villapaidat

Top-Knit on valmistanut neuleita Siikaisissa vuodesta 1974 alkaen. Aivan alusta saakka yritys on hyödyntänyt neuleteollisuuden huipputekniikkaa ja alan uusinta tietotaitoa. Lekan yhteistyö Top-Knitin kanssa alkoi vuonna 2020, kun he tarjosivat meille tuotannosta ylijääneitä Suomen armeijan villapaitoja. Melko pian me lähdettiin kuitenkin kehittämään heidän kanssaan Särmä-brändille omaa merinovillasta valmistettua villapaitaa, joka tuli kuluneena talvena valikoimaamme.

Aktiivinen ajan hermolla oleminen on tehtaan menestymisen ja toiminnan jatkumisen perusta, mikä suomalaisissa olosuhteissa ei aina ole ollut helppoa. Monipuolisen konekannan ansiosta tehtaassa voidaan valmistaa hienon hienoja, ja paksumpia neuleita sekä monenlaisia kuvioneuleita. Ja vielä järkevään hintaan. Onnistuupa myös automaattisesti muotoon neulottu neule, jossa ei ole lainkaan saumoja.

Erikoistunut villaneuleiden valmistukseen

Top-Knit luottaa villaan, koska villakuidulla on roppakaupalla hyviä ominaisuuksia. Villan pehmeys ja joustavuus antavat neuleelle erityisen miellyttävän tunnun ja luonteen. Korkeatasoisten villaneuleiden perusta luodaan jo raakavillan valintatilanteessa, josta se jatkuu kehruun, värjäyksen, neulonnan ja viimeistyksen kautta lopputuotteen ompeluun.

Yritys käyttää valmistuksessa monenlaisia villalaatuja, kuten ohutta merinovillaa, karitsanvillaa sekä paksuja kampavillalankoja. Lankojen toimittajat ovat arvostettuja italialaisia ja itävaltalaisia kehräämöjä, joiden kanssa yhteistyö on jatkunut vuosikymmenien ajan. Hyvät ja luottamukselliset suhteet langanvalmistajan kanssa luovat perustan onnistuneiden neuleiden valmistukseen.

Svetlana

Top-Knitin Svetlana

Kauan olet ollut töissä Top-Knitillä?

Olen työskennellyt tässä yrityksessä jo 26 vuotta.

Mitä teet työksesi?

Toimin höyryttäjänä ja viimeistelijänä.

Miten olet päätynyt alalle?

Muutin Siikaisiin Virosta ja löysin täällä työpaikan Top-Knitistä ja siitä se sitten lähti.

Mitä pidät työstäsi?

Olen viihtynyt täällä oikein hyvin.

Anne

Top-Knitin Anne

Kauan olet ollut töissä Top-Knitillä?

Olen ollut täällä 42 vuotta.

Mitä teet työksesi?

Toimin ompelijana.

Miten olet päätynyt alalle?

Sain töitä täältä heti opiskelun jälkeen.

Mitä pidät työstäsi?

Tämä on ihan OK-työtä.

Jari

Top-Knitin Jari

Kauan olet ollut töissä Top-Knitillä?

Olen työskennellyt täällä runsaan vuoden.

Mitä teet työksesi?

Toimin viimeistelijänä

Miten olet päätynyt alalle?

Muut työt vähenivät radikaalisti koronan vuoksi, joten hain tänne töihin ja pääsin.

Mitä pidät työstäsi?

Vaihtelevaa mukavaa työtä.

Helena

Top-Knitin Helena

Kauan olet ollut töissä Top-Knitillä?

Olen työskennellyt Top-Knitillä nyt 42 vuoden ajan.

Mitä teet työksesi?

Olen ompelija.

Miten olet päätynyt alalle?

Minulla on alan koulutus ja pääsin tänne töihin heti valmistumisen jälkeen.

Mitä pidät työstäsi?

Pidän kyllä työstäni.

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Särmä villapaita
Särmä villapaita
119.99 EUR
Suomessa valmistettu kunnon hyvä lämmin villapaita, mitä muuta sitä voisi enää toivoa? Sen, että se olis vielä merinovillaa. Ai mutta tämähän on!
Loading...