Tee-Se-Itse: taisteluvyön valjaat

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Tässä vähän luettavaa niille, joilla ei ole varaa ostaa valmiita tuotteita, eikä mielikuvitusta ratkaista ongelmiaan itse. Eiku... No kai tästä jollekin jotain iloa on.

Joskus käy niin, ettei tarjonta tuolla asianmukaisessa tuoteryhmässä palvele just sua. Ehkä ylijäämävarastot oli menny tyhjiin tai uudet laatuvaljaat oli liian kalliita. Syitä voi olla monia, me ei kysellä eikä tuomita.

Askarrellaanpa siis yksinkertaiset valjaat taisteluvyön kannatteluun. Malli on omasta päästä, mutta ei tämä niin originaali ole että jotain rekisteröintejä tässä alettais. Jos tiedät ettet tarvitse jokaista osaa, mikään ei estä kokoamasta ostoskoriin sellaista pakettia, jonka itse haluat. Tätä ideaa hyödyntäen on todellakin lupa tehdä ihan mitä haluaa; kyseessä on eräänlainen tarjoiluehdotus.

Tee Se Itse taisteluvyön valjaat valmiina.

Olkahihnoihin on suunniteltu reilusti pituutta, jotta ne riittäisivät kenelle hyvänsä. Normaalikokoisen henkilön kannattaa sijoittaa ylimääräinen hihna taakse, missä sitä voi hyödyntää irtohihnan tavoin varusteiden kiinnittämiseen.

X-malli ilman pikasolkia

Leikkaa hihna kahteen samanpituiseen osaan ja polta päät. Laita sakset ja sytkäri pois, niitä et enää tarvitse ja joku saattaa loukkaantua.

Tämän jälkeen pujota molemmat pitkät hihnat 40 mm liukusoljen läpi ja kiinnitä ne vyön etu- ja takaosaan 25 mm liukusoljilla. Voit itse päättää mihin kohtiin hihnojen päät kiinnität.

Tee Se Itse taisteluvyön valjaat, hihnan pujotus.

X-malli pikasoljilla

Leikkaa aluksi hihnasta 30 cm pätkät ja polta päät. Tämän jälkeen leikkaa jäljelle jäänyt hihna kahteen samanpituiseen osaan ja polta päät. Laita sakset ja sytkäri pois, niitä et enää tarvitse.

Laita yksi 25 mm liukusolki kumpaankin 30 cm pätkään ja kiinnitä niillä pistosoljen naaraspuoli vyön etupuolelle. Voit itse päättää mihin kohtaan: kuvissa näkyy yksi vaihtoehto.

Tee Se Itse taisteluvyön valjaat, hihnan pujotus edessä. Tee Se Itse taisteluvyön valjaat, hihnan pujotus edessä.

Tämän jälkeen pujota molemmat pitkät hihnat 40 mm liukusoljen läpi ja kiinnitä ne vyön takaosaan 25 mm liukusoljilla.

Tee Se Itse taisteluvyön valjaat, hihnan pujotus takana.

Lopuksi pujota pitkät hihnat 25 mm liukusolkien läpi, pistosoljen urospalan kautta ja taas liukusoljen läpi. On makuasia pujotatko hihnan niin, että pistosolki lukitsee hihnan, vai jääkö se vapaaksi.

Tee Se Itse taisteluvyön valjaat, hihnan pujotus pikasolkiin. Tee Se Itse taisteluvyön valjaat, valmista tuli.

Valmista tuli! Ei muutaku hommiin eli kattotuuletin päälle, CCR soimaan ja muistot tulille.

Lue myös

Artikkelin tuotteita

ITW Classic SR pistosolki, Musta, Uros, 20 mm ITW Classic SR pistosolki, Musta, Naaras, 20 mm ITW Classic SR pistosolki, Musta, Uros, 25 mm ITW Classic SR pistosolki, Musta, Naaras, 25 mm ITW Classic SR pistosolki, Musta, Uros, 40 mm ITW Classic SR pistosolki, Musta, Naaras, 40 mm ITW Classic SR pistosolki, Musta, Uros, 50 mm
ITW Classic SR pistosolki, musta
ITW Classic SR pistosolki, musta
0.49 - 1.49 EUR
ITW Nexuksen ällistyttävän laadukas muovinen Side Release Buckle -pikasolki, samaa tavaraa käytetään Suomen armeijan M05 taisteluvarusteissa. Kätevä varaosa tai raaka-aine askarteluprojekteihin.
ITW Tri-Glide liukusolki, Musta, 20 mm / 0.8" ITW Tri-Glide liukusolki, Musta, 25 mm / 1" ITW Tri-Glide liukusolki, Musta, 40 mm / 1.5"
ITW Tri-Glide liukusolki, musta
ITW Tri-Glide liukusolki, musta
0.49 - 0.59 EUR
Kunnon laadukkaita liukusolkia, eli kansankielellä lyhentäjäsolki tai muovilyhentäjä. ITW Nexuksen MILSPEC valmistetta, samoja käytetään Suomen armeijan M05 taisteluvarusteissa. Käypää tavaraa niin varaosiksi kuin omiin varusaskarteluprojekteihin.
Hihnanauha, metritavara, 25 mm, Vihreä Hihnanauha, metritavara, 25 mm, Musta
Hihnanauha, metritavara, 25 mm
Hihnanauha, metritavara, 25 mm
1.79 EUR
SA MILSPEC varustenauhaa, NIR-infrapunasuojattua ja kaikkea mitä sotavarusteelta vaaditaan. Leveys 25 mm. Metritavaraa, tilaa niin monta "kappaletta" kuin haluat metriä nauhaa, yksinkertaista!
Tacticaltrim G-Hook, musta
Tacticaltrim G-Hook
Tacticaltrim G-Hook
3.49 EUR
Aah, mikä upea pikkutarvike! G-Hook on just sitä mitä nimi sanoo, G:n muotoinen koukku. Ovela, matalaprofiilinen ja luotettava tapa kiinnittää pätkä 25 mm hihnaa remmilenkkiin tai vaikka taisteluvarusteiden PALS-nauhakujastoon. Sopii 25 mm leveille nauhoille ja remmeille.
Särmä TST Kantohihnan pehmuste, 1 kpl, vihreä
Särmä TST kantohihnan pehmuste
Särmä TST kantohihnan pehmuste
16.99 EUR
Kunnon monikäyttöinen kantohihnan irtopehmuste, sopii 40 mm leveille hihnoille. Päissä tarranauhalenkit joilla pehmusteen saa ovelasti lukittua paikoilleen esim. soljen ympäri. Suositeltuja käyttökohteita ovat kevyet reppuolkaimet, laukkujen ja aseiden kantohihnat sekä esim. Chest Rigien ja muiden varusteiden olkahihnat.
Loading...