Ian McCollum - Forgotten Weapons

"Tutustuin Varustelekaan etsiessäni armeijaylijäämää loppuvuodesta 2016. Löysin kaupan, missä oli tavaraa varastossa, tiedettiin mistä on kyse, ja kerrottiin se rehellisesti! Viihdyin sivustolla hyvän aikaa ja ostin useita tuotteita.

Joitakin kuukausia myöhemmin tapasin Lekamiehistön SHOT Show'ssa Yhdysvalloissa ja ystävystyimme nopeasti. Varusteleka alkoi järjestää Finnish Brutality -kilpailuja InRange TV:n Desert Brutality -kilpailujen aisapareiksi, ja olen matkustanut vuosien aikana Suomeen lukuisia kertoja. Lekan porukka on osoittautunut sukulaissieluikseni ja olen myös ihastunut heidän omiin ulkoilutuotteisiinsa ylijäämän lisäksi.”

Varastostamme löytyy Forgotten Weaponsin kirja, Chassepot To Famas - French Military Rifles 1866-2016.

Ian McCollum

Gun Jesus' Anti-Age Cosmoline

Tämä siunattu voiteluaine ei ole vain meemikuva, vaan ihan oikeasti toteutettu juttu.

Ian McCollum on ampuma-asetutkija, joka ylläpitää ForgottenWeapons.com-sivustoa ja samannimistä YouTube-kanavaa. Hänen yleisönsä koostuu yli 2 miljoonasta tilaajasta YouTube-kanavalleen, missä hän esittelee mielenkiintoisten ja epätavallisten ampuma-aseiden historiaa, mekaniikkaa ja käytännön toimintaa päivittäisillä julkaisuilla.

Työnsä myötä hän on matkustanut ympäri maailmaa tehden yhteistyötä museoiden, asevoimien, valmistajien ja yksityisten keräilijöiden kanssa. Hän on Headstamp Publications -kustantamon perustajajäsen ja julkaisi ensimmäisen kirjansa "Chassepot to FAMAS: French Military Rifles 1866 - 2016" vuonna 2019. Seuraava julkaisu oli vuoden 2021, "Pistols of the Warlords: Chinese Domestic Handguns 1911 - 1949". McCollum on yhdysvaltalaisen American Society of Arms Collectorsin jäsen ja kirjoittanut useisiin asealan julkaisuihin.

Hulluus alkoi kukkia, kun huumorintaju ja kiinnostuksen kohteet toivat Varustelekan ja "Gun Jesusin" yhteen valtameren ylitse. Ianin ja Karlin ensimmäinen vierailu Suomeen tehtiin ikimuistoiseksi ja dokumentoitiin videoina soittolistaksi. Kato vaikka!

Forgotten Weaponsin kirjallisuus

Chassepot to Famas Book

Forgotten Weapons ei ole enää vain nettisivu ja YouTube-kanava, vaan julkaisee myös painotuotteita perinteiden ystäville. Valikoituja julkaisuja saa ostettua myös meiltä.

Ianin suositukset

Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, musta Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, oikea, ruskea Terävä Skrama 240, hiiliteräs, nahkatupella, vasen, musta Terävä Skrama 240, hiiliteräs, muovilestalla
Terävä Skrama 240, hiiliteräs

Terävä Skrama 240, hiiliteräs

69.99 - 109.98 EUR
Skrama on raskas, pitkäteräinen eräveitsi metsäkäyttöön - työkalu joka poikkasee, halkaisee ja vuolee vielä kiehisetkin. Jos korvessa täytyy pärjätä yhdellä työkalulla on Skrama aika kova vaihtoehto. Skrama ei tietenkään ole kirves, eikä pikkutarkka näpertelyveitsi, mutta monikäyttöisyydeltään jotain siitä väliltä ja erittäin luotettava kumppani.
Särmä merinohuppari, musta Särmä merinohuppari, tummanharmaa Särmä merinohuppari, vihreä Särmä merinohuppari, keltainen
Särmä merinohuppari

Särmä merinohuppari

149.99 EUR
Maailman paras huppari, sopii lämpimäksi välikerrokseksi tai päällitakiksi rankkaankin säähän silloin, kun on liikkeessä. Kangas siis paksummanpuoleista merinovillaa, leikkaus jumalainen!
Genuine Soviet Cosmoline: Anti-Age Time Erasing Wonder

Genuine Soviet Cosmoline: Anti-Age Time Erasing Wonder

19.99 EUR
Neuvostoliitossa ikuinen elämä ja aikamatkustus ovat samat kuin täällä, mutta täysin eri. Onnistuimme jäljittämään käsiimme tämän perinteisen itäisen ihmerohdon kaikenlaista ikääntymistä vastaan. Tätä ihmerasvaa on saatavilla vain Varustelekasta ja erittäin rajoitetun erän verran. Osta nyt tai kuole myöhemmin!
Ian McCollum - Chassepot to FAMAS: French Military Rifles, 1866–2016

Ian McCollum - Chassepot to FAMAS: French Military Rifles, 1866–2016

89.99 EUR
Chassepot to FAMAS: French Military Rifles, 1866 – 2016 on referenssityökalu historiantutkijoille, ampujille ja asekeräilijöille. Siinä käydään yksityiskohtaisesti läpi ranskalaisten sotilaskiväärien kehitys ensimmäisistä paperipatruunaa käyttäneistä 1866 Chassepot-kivääreistä FAMAS:iin - viimeinen Ranskassa valmistettu sotilaskivääri.
Loading...