EKS/SCMM 2018, Osa 2, Team Lekan ensimmäinen marssiharjoitus

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Partiomme eka yhteinen marssitreeni vedettiin 12.12.2017. Treenin tarkoituksena oli vähän totutella kimpassa operoimiseen ja testata partion lähtötasoa ja varusteita. Tehtävänä oli vetäistä kevyt 15 km iltareippailu kierrellen ja kaarrellen reitillä Varusteleka - Malminkartanon huippu - Paloheinä - Paloheinän huippu - Varusteleka.

Varustuksena partiolla oli L4 kenttäpuku, vapaavalintaiset jalkineet sekä Savotan Jääkärireppu, jossa painoa 10-15kg. Eli aika suffeli meininki vielä tässä vaiheessa.

Onneksi sään Jumalat pitivät huolen siitä, ettei homma ihan näin simppeliä ollut. Sattuipa niin kivasti, että juurikin tuolle päivälle osui tämän alkutalven pahin lumi-räntäsade, joka teki hommasta huomattavasti mielenkiintoisempaa. Parhaimmillaan saatiin kahlata puoleen sääreen lumessa ja loskassa ja totaalinen kastuminen oli taattu. No, tulipahan testattua, miten hyvin varustus toimii ja millainen on partion moreeni, kun jalkarättiä tulee naamaan.

Meininki oli säästä riippumatta oikein hyvä. Kiskaistiin reitti kohtalaisen haastavassa kelissä noin kolmeen tuntiin, sisältäen muutamat videoinnit ja poseeraukset. Eli ihan jepa setti ekaksi vedoksi. Tästä aletaan sitten nousujohteisesti kiristämään tahtia.

Macho Man marssiharjoitusmietteet

Kävely on kivaa. Kävely kunnon hyvässä kelissä on vielä hauskempaa. Sää oli mahtava. Liukasta ja märkää sai hyvin aktivoitua normaalikävelyssä helposti passivoituvia lihasryhmiä.

Varusteista. Sanotaan nyt näin, no sanotaan vaan. Merinovilla. Särmä TST L1 bokserit pelasti kyllä sisäreidet kaikenmoiselta harmilta. Särmä TST L2 Merinopoolo piti ylävartalon toimintakunnon yllä. Otin ensikosketuksen Särmä TST L4 kenttähousuihin ja kenttätakkiin olivat kyllä kaiken kuulemani ennakohypen arvoisia. Leikkaus on toimiva ja materiaalivalinta osunut kohdalleen. Märkänä ja vähän viluisena oli hyvä marssia kun varusteet olivat kohdallaan. Särmä Merinosukat olivat myös oikea valinta kenkien sisälle.

Savotta jääkärireppu on myös oiva valinta kantolaitteeksi. noin 15 kg painoinen paketti pysyi oikein mukavasti paikallaan eikä aiheuttanut harmitusta edes odottamattomien esteiden ylityksessä.

Salomon 4D Questit pitivät vettä aina viime metreille asti, vaikkakin keli oli todella haastava kalvokengille.

Mörkö kertoo jotain

Lähdin soitellen sotaan ja ajattelin marssin olevan ihan tavallinen sunnuntaireippailu tämmöiselle urheilulliselle nuorelle miehelle. Väärin. Olin vielä varmuuden vuoksi ladannut Savotan Jääkärireppuun painoa n. 18kg voimieni tunnossa. Tämä yhdistettynä huonoon nesteytykseen ja ruokailun puutteeseen, johtuen siitä seikasta, että lähdin marssille suoraan töistä päästyäni, kostautui minulle karvaasti myöhemmin.

Tajusin virheeni heti kättelyssä, kun Jari lähti painelemaan epäinhimilliseen tahtiin hymy korvilla ja ilmoitti harrastuksekseen kärsimyksen maksimoinnin. No, maaliin päästiin verensokerit alhaalla ja nestehukasta kärsivänä, mutta kunnon palautuksen jälkeen olo oli mitä mahtavin ja paikat pysyivät ehjinä.

Ensikerralla muistan syödä ja nesteyttää atleettisen teräsmieskroppani kunnolla tai ei tuu kesää.

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Särmä merinovillasukat
Särmä merinovillasukat
9.95 - 12.99 EUR 12.99 EUR
Tarina kertoo, että pääosin merinovillaiset sukat olis maailman parhaat. Nämä ovat paksuudeltaan tennissukkaa vastaavat, eli eivät mitkään mummonvillasukat! Toisin sanoen toimivat ympäri vuoden, vähän kylmemmällä kelillä vaikka kaksin kappalein tai paksumpien sukkien alla.
Särmä TST Lierihattu, MultiCam Särmä TST Lierihattu, M05 metsäkuvio Särmä TST Lierihattu, vihreä Särmä TST Lierihattu, musta
Särmä TST Lierihattu
Särmä TST Lierihattu
44.99 - 54.99 EUR
Puolustusvoimain M05 lierihattuun perustuva malli lisätyllä naamiolenkkinauhalla. Tämä seikkailuhattunakin tunnettu päähine on suht majuriturvallinen M05-kuosissa, jos semmoset asiat huolettaa. Sotilaskäytössä erinomaisen kenttäkelpoinen vaihtoehto melkein ympärivuotiseen käyttöön niille jotka eivät kypärää käytä.
Särmä TST L4 Kenttähousut, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttähousut, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttähousut
Särmä TST L4 Kenttähousut
119.99 - 179.99 EUR 159.99 - 179.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttähousut, puhtaasti käytännön sanelemat maastohousut joissa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit, hyvä istuvuus ja funktionaaliset yksityiskohdat tekevät L4 Kenttähousuista sen mitä maastohousujen pitäisi olla, mukavat ja toimivat.
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, musta
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
39.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen tekemiseen suunniteltu tavallista parempi T-paita, ja kunnon laadukasta tekoa! Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, vihreä Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, musta Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa, Khaki Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, luonnonvalkoinen Särmä TST L1 kypärähuppu, merinovillaa, oranssi
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa
Särmä TST L1 Kypärähuppu, merinovillaa
24.99 EUR
Törkeän monikäyttöinen kevyt kypärähuppu eli balaclava; tilanteesta ja tarpeesta riippuen tämä taittuu joko koko kasvojen suojaksi, pipo-kauluri-yhdistelmäksi, pipoksi tai putkikauluriksi. Vähän kuin PV:n jakama "ville-viis-vee", mutta huomattavasti fiksumpi kaikilla osa-alueillaan. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, vihreät Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, mustat
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa
29.99 EUR
Puhtaasti käytännön sanelemat alushousut vaativaan aktiivikäyttöön. Pitkät, tiukat lahkeet ja tukeva vyötärö istuvat tukevasti kovassakin menossa. Merinovilla huolehtii kosteudensiirrosta ja tuntuu ihoa vasten mukavalta pitkilläkin reissuilla ja vaihtelevissa olosuhteissa.
Särmä TST L4 Kenttätakki, MultiCam Särmä TST L4 Kenttätakki, M05 metsäkuvio Särmä TST L4 Kenttätakki, M04 aavikkokuvio
Särmä TST L4 Kenttätakki
Särmä TST L4 Kenttätakki
127.49 - 259.99 EUR 169.99 - 259.99 EUR
Harmittavatko PV:n maastopuku-paraatikompromissit? Niin meitäkin, siksi tehtiin Särmä TST L4 Kenttätakki, puhtaasti käytännön sanelema maastotakki jossa majuriturvallisuutta ei olla mietitty pätkääkään. Fiksut materiaalit ja yksityiskohdat tekevät L4 Kenttätakista mukavan käyttää kaikenlaisten taistelu/kantolaitevarustusten kanssa.
Särmä TST L1 merinopipo, vihreä Särmä TST L1 merinopipo, musta Särmä TST L1 merinopipo, Khaki Särmä TST L1 merinopipo, oranssi
Särmä TST L1 merinopipo
Särmä TST L1 merinopipo
19.99 EUR
Pieni, mutta ihana asia: ohut, kevyt ja lämmin merinovillapipo. Kätevä asuste joka kulkee aina mukana taskunpohjalla. Sopii hyvin myös kypärien ja muiden päähineiden alla käytettäväksi. Materiaalina kevyt, ihoa vasten mukava ja tehokkaasti kosteutta siirtävä merinovillaseos.
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, 4-Pack
Särmä TST L1 bokserit, merinovillaa, 4-Pack
107.99 EUR 119.96 EUR
Kylhän sie tarttet enemmän kuin yhet kalsarit! Ota tästä neljän pakkaus alennettuun hintaan – vaikka kyseessä on merinovilla, on varmaan ihan paikallaan harjoittaa hieman riskienhallintaa ja hajauttaa kalsariportfoliota useampaan pariin, niin ei yllätyksen sattuessa tartte mennä kommandona.
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa, vihreä Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa, musta
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa
Särmä TST L2 poolopaita, merinovillaa
69.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen käyttöön suunniteltu poolopaita. Pitkä helma, raglan-hihat ja ovelasti toteutetut kaulus sekä hihansuut takaavat erinomaisen käyttömukavuuden. Merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, 3-Pack
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa, 3-Pack
107.99 EUR 119.97 EUR
Nyt olis astetta edullisempaan hintaan tarjolla 3-Pack merinovillaista T-paitaa. Merinovilla on suht huoltovapaa materiaali – kolmella paidalla pärjännee jo pitkään ilman sen suurempaa pyykkäilyä!
Salomon Quest 4D GTX Forces 2 EN, mustat
Salomon Quest 4D GTX Forces 2 EN
Salomon Quest 4D GTX Forces 2 EN
229.99 EUR
Onko nämä vaelluskengät vai lenkkarit? Näiden jalkineiden tuhti ristisiitos sopii eri hyvin vaikka mimmoiseen maastoon, ja voipa näillä päräyttää juoksuksikin jos tarve vaatii. Kengästä löytyy Gore-Tex-kalvo ja pikkasen varttakin, eli ynnäämällä yks plus yks, mono sopii Suomen olosuhteisiin ympäri vuoden.
Loading...