Taistelureput arkikäytössä

Sopiiko taistelureppu myös rauhanomaiseen päivittäiskäyttöön esimerkiksi retkeilyyn, kauppakassiksi tai duunikamojen kuskaamiseen?
Kyllähän se sopii ja vieläpä reilusti paremmin kuin pelkästään hyvin. Me täällä Varustelekassa perustelemme tässä artikkelissa tätä läpeensä kaupallista ja mielivaltaisen propagandistista “totuuttamme” muutaman keskeisen ominaisuuden kautta.
Modulaarinen reppu taipuu monenlaisiin tarpeisiin
Taistelureppujen tai pikemminkin taistelureppujärjestelmien hienous on kyky mukautua erilaisiin tarpeisiin nopeasti ja helposti. Monenmoiset PALS/Molle (ITW Nexus/ Malice/yms.) -järjestelmät sekä näihin aivan yltäkylläisen lukuisat ja hyvin yhteensopivat lisäpalikat ovat pitkälle hioutuneita. Ne taipuvat vaivatta taistelukentän erilaisiin rooleihin ja tehtäviin sekä tarjoavat kuhunkin hommaan mahdollisimman luotettavan ja suorituskykyisen tavan kuljettaa tavaroita.
Modulaarisuus ei ole pelkästään “hyödyllistä sotilaskäytössä” vaan hyvinkin siisti juttu myös päivittäisessä arjessa. Arkipäivän tarpeet saattavat olla hyvinkin erilaisia pitkästä kesälomareissusta polkupyörällä tapahtuvaan työmatkailuun ja kaljanhakureissuihin. Joka hommaan ei tarvita omaa reppua, vaan yksi taipuu lisäpalikoilla todella moneen tarpeeseen.

Taistelukäyttöön suunnitellut kantolaitteet sopivat hyvin myös arkikäyttöön, kuten vaikka oleelliseen elintarvikehuoltoon.
Toisinaan on fiksua suunnata katse myös tämän päivän repputarpeita pidemmälle. Nämä järjestelmät eivät ole kovin äkkiä vanhenemassa, joten jos hankit tänään päivärepun oheistarvikkeineen sekä muutaman lisätaskun, nuo taskut ja tarvikkeet sopivat aivan samalla tavalla myös rinkkaan, jonka ostat ehkä viiden vuoden päästä maailmanympärimatkalle lähtiessäsi.

Modulaarisen repun kantokykyä voi kasvattaa tai pienentää käyttötarpeen mukaan lisätaskuja vaihtelemalla.
Ylivertainen organisointikyky takaa, että tavarat löytyvät
Sotakentillä tavaroiden pitää löytyä äkkiä ja ne pitää pystyä jäsentelemään erilaisiin käyttötarpeisiin, jotta taistelijan taistelukyky ja henki säilyisivät mahdollisimman pitkään. Sen sijaan että survotaan kaikki kamppeet yhden säkin pohjalle aivan käsittämättömäksi käsilaukkuhäröpalloksi kynien, kumien ja vuosikertabanaanien sekaan, on mielekkäämpää tehdä erillisiä pieniä kiinnityspisteitä pikkuesineille sekä erilaisten käyttötilanteiden kokonaisuuksille.
Samat kiinnityspisteet palvelevat hyvin myös siviilikäytössä, helpottaen tavaroiden löytymistä ja järjestyksessä pysymistä. Verratonta etua tarjoaa myös “kaikki esillä” -tyyppinen organisointitapa, jolloin kaikki tavarat eivät ole ainoastaan helposti saatavilla vaan ne myös näkee yhdellä silmäyksellä. Tälllöin on huomattavasti helpompaa pysyä kartalla sen suhteen, mitä tuli ottaneeksi mukaan ja mitä tarvitsee vielä pakata. Vannomme tämän nimeen Lekassa kuin Marie Kondo konsanaan.
Mahdottoman kestävät materiaalit
Materiaalivahvuudeltaan reilusti ylisuunniteltu reppu on välttämätön taistelukentällä, mutta mahtavan mukava myös missä tahansa muussakin käytössä. Haittapuolena pelkkä reppu painaa tietysti muovikassia enemmän, mutta toisaalta komponentit, materiaalit ja kantomukavuuskin on mitoitettu raskaammallekin kuormalle.
Kalliista repusta ei ole myöskään kovinkaan suurta iloa, ellei se kestä vuosikymmenten käyttöä sekä järjenvastaisen typerää retuuttamista.
Nämä tuotteet pystyy aiemmin mainitun yleisyhteensopivuuden vuoksi myös korjaamaan aika helposti, jos joku osa sattuu ennen pitkään pettämään. Kovalaatuisia vaihtosolkia löytyy tee-se-itse-tuoteryhmästämme myös tulevaisuudessa.
Artikkelin tuotteita











































