Finnish Brutality 2019

Tulokset, kuvat ja videot

Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille tapahtumassa mukana olleille!

Tulta munille, jälleen! Viime vuonna harjoiteltiin Brutaliteettia, mutta nyt on tosi kyseessä. Enemmän kaikkea ja pidemmät par-ajat kärsiä. Onko pokkaa? Varusteleka ja InRange TV tuo taas Suomeen 2-Gun Action Match kilpailun ja mittelöt otellaan Lopen ampumaurheilukeskuksella 10.-11.8.2019. Homma on hauskaa, haastavaa ja turvallista.

Palkinnot

Kilpailun menestyksekkäästi suorittaneille on tarjolla monenlaista herkkua:

 • Jokaisen divisioonan kolmelle parhaalle special edition Finnish Brutality 2019 merkki
 • Kaikille hyväksytysti kilpailun ampuneille Finnish Brutality merkki kenttäväreissä
 • Notkuva palkintopöytä, josta varmasti riittää jokaiselle jotakin
 • Mainetta ja kunniaa

Median ja lehdistön edustajat

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Finnish Brutalityyn! Pyydämme yhteydenottoa osoitteeseen [email protected] käytännön järjestelyjä varten.

Finnish Brutality 2018 kuvat ja videot

Lisätiedot

Kilpailijoille tietoa

+ Aikataulu

Rastit ammutaan porrastetusti. Eli ensin ryhmä ampuu rastin läpi ja on sitten lepovuorossa. Näin saadaan homma kierrätettyä niin, että kaikki ehtii ampumaan ja myös huoltamaan. Olkaa hyvissä ajoin oikealla rastilla, sillä aikataulu on tiukahko.

Ryhmät vahvistetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Lauantai 10.8.2019

07:00-07:30 Ilmoittautuminen (MÖKKI)
07:30-07:45 Alkupuhuttelu (MÖKKI)
08:00 Ryhmät osoitetuilla rasteilla
08:00-18:00 Ammutaan rastit 1-3


Sunnuntai 11.8.2019

08:45 Ryhmät osoitetuilla rasteilla
09:00-18:00 Ammutaan rastit 4-6
~19:00 Palkintojenjako

+ Alueen kartta

A = Ilmoittautuminen ja kilpailutoimisto
B = Ruokahuolto
C = Sakon demopiste
P = Paikoitus
1 = Rasti 1 ja 4
2 = Rasti 2 ja 5
3 = Rasti 3 ja 6

+ Rastikuvaukset ja laukausmäärät

Rastikuvaukset annetaan rasteilla. Rastikuvauksia ei julkaista ennen kilpailua.

Kilpailu ammutaan pääsääntöisesti metallimaaleihin ja monessa kohtaa vaaditaan osumat, ennen kuin rastin suorittaminen voi jatkua. Lisäksi soppaan on heitetty uudenlaisia maalilaitteita, jännittävää! Arvioitu laukausmäärä keskivertosuoritteella ja hyvällä marginaalilla on:

 • 250 kpl kiväärillä
 • 150 kpl pistoolilla

Patruunoita kannattaa kuitenkin varata reilusti - ei tartte pikkukivillä sitten heitellä loppuja rasteja..

+ Pysäköinti ja majoitus

Mikäli mahdollista, suosikaa kimppakyytejä sillä parkkitilaa on alueella rajoitetusti. Osallistujat käyttävät lähtökohtaisesti 150m ja 100m parkkipaikkoja. Mökin edusta on varattu ruokakojulle ja rastihenkilöstön ajoneuvoille. Ajoväylät on pidettävä auki turvallisuussyistä.

Leiriytyminen ei ole mahdollista ampurata-alueella. Jos haluaa majoittua lähellä rataa, niin täältä voi tsekkaa vaihtoehtoja.

+ Ruokaa, kahvia ja sirkushuveja

Paikalla on taas joku megahyvä ruokakoju, josta saa lämmintä ruokaa, kahvia ja pikkumakeaa / suolaista kohtuullisella hinnalla. Koska kilpailu etenee lomittain squadien osalta, niin tauolla ehtii käydä tankkaamassa. Hinnat ja menut infotaan lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuma-alueelta löytyy Sakon piste, jossa pääsee hypistelemään kalustoa ja mahdollisesti jopa testaamaan pelejä. Käykää moikkaamassa ja heittämässä yläfemmat! Sakon piste löytyy hirviradan etumaastosta.

+ Vakuutukset ja vastuuvapautus

Järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia. Jokaisella osallistujalla tulee olla kaupalliset ampumatapahtumat kattava vakuutusturva.

Jokainen osallistuja kuittaa vastuuvapautuksen ilmoittautumisen yhteydessä. Vastuuvapautus on seuraavanlainen ja on myös luettavissa ilmoittautumisen yhteydessä:

Kilpailijat sitoutuvat noudattamaan kilpailun turvallisuussääntöjä ja ratatuomareiden ja muiden toimitsijoiden ohjeita kilpailualueella. Mikäli kilpailija tahallisesti tai huolimattomuudella rikkoo turvallisuussääntöjä ja -ohjeita, vaarantaen oman tai muiden turvallisuuden, on kilpailun järjestäjällä oikeus poistaa tämä henkilö kilpailusta ilman, että osallistumismaksua palautetaan.

Järjestäjä ei ole vastuussa kilpailijoiden tahallisesti tai huolimattomuudella aiheuttamasta tapaturmasta tai muusta vahingosta. Kilpailuun saapuessaan kilpailijat vastaava siitä, että he ovat sekä fyysisen että psyykkisen terveydentilansa puolesta kykeneviä suorittamaan kilpailun turvallisesti. Kilpailijat sitoutuvat käyttämään asianmukaisia suojavarusteita kilpailun aikana. Järjestäjä ei vastaa puutteellisen suojavarustuksen aiheuttamista vammoista tai muista vahingoista.

Kilpailijat vastaavat myös itse siitä, että heillä on voimassa oleva tapaturmavakuutus joka kattaa osallistumisen kaupallisiin ampumakilpailuihin. Järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita.

Omia aseita, patruunoita, suojaimia ja varusteita käyttävät vastaavat itse niiden toiminnasta, suojaustasosta, kunnosta ja mahdollisista vahingoista aserikon tai vastaavan sattuessa.

Olen lukenut ja ymmärtänyt yllä kuvatut ehdot ja sitoudun niiden noudattamiseen.

Divisioonat

+ Rautatähtäimet (Irons)

Kivääri ja pistooli ainoastaan rautatähtäimillä.
Aseiden ja varusteiden tulee olla samat koko kilpailun ajan.
Kiväärin lippaiden maksimikapasiteetti on 30 patruunaa.
Pistoolin lippaiden maksimikapasiteetti on 17+1 patruunaa.

Kaiken varustuksen ja kaluston tulee olla sama kaikilla rasteilla. Esimerkki: Jos aloittaa polvisuojien kanssa kilpailun, tulee polvisuojia käyttää kaikilla rasteilla.

+ Optiikka (Optics)

Kivääri joko rautatähtäimillä tai yksittäisellä optiikalla
Pistoolissa ainoastaan rautatähtäimet
Aseiden ja varusteiden tulee olla samat koko kilpailun ajan
Ei bipodeja tai vastaavia
Kiväärin lippaiden maksimikapasiteetti on 30 patruunaa
Pistoolin lippaiden maksimikapasiteetti on 20 patruunaa

Kaiken varustuksen ja kaluston tulee olla sama kaikilla rasteilla. Esimerkki: Jos aloittaa polvisuojien kanssa kilpailun, tulee polvisuojia käyttää kaikilla rasteilla

+ Avoin (Open)

Ei rajoitteita aseiden, tähtäimien tai varusteiden suhteen, kunhan ne ovat turvalliset ja muuten sääntöjen mukaiset.

+ SRA-TST (Noudattaen TST CUPin varustemääräyksiä)

Ei rajoitteita aseiden, tähtäimien tai varusteiden suhteen kunhan ne ovat turvalliset ja muuten sääntöjen mukaiset.
Aseiden ja varusteiden tulee olla samat koko kilpailun ajan

Taistelija-sarjan ampujalla tulee olla rastisuoritusten aikana kannossa vähintään seuraavat varusteet:

 • Kilpailussa käytettävä pistooli (kilpailussa käytettävässä kotelossa lataamattomana, jos rastilla ei käytetä pistoolia tyhjän lippaan voi kiinnittää rastin ajaksi tuomarin luvalla)
 • Vähintään 90 kiväärin patruunaa lipastettuna vähintään kolmeen 30 patruunan lippaaseen. Poikkeuksena tästä ovat ns. pitkän kiväärin patruunaa käyttävät aseet (esim 762x51/308win) joissa riittää 20 patruunan lippaat (oltava kannossa rastisuorituksen alkaessa)
 • Vähintään 30 pistoolin patruunaa lipastettuna vähintään kahteen lippaaseen (oltava kannossa rastisuorituksen alkaessa)
 • Vähintään 1 litra vettä (vettä saa juoda, mutta ampujan tulee pitää huoli että täydentää vettä rasteilla niin että kannossa on kokoajan väh. 1 litra) Veitsi/Monitoimityökalu (veitsen terän pituus vähintään 9cm)
 • Valaisin
 • Käsineet (palveluskäyttöön sopivat ja hillityn väriset)
 • Asekäyttöön soveltuva hihna
 • E/A välineet (jossa vähintään ensiside/kiristysside)
 • TST-liivi / plate carrier / chestrig
 • Kenttäkelpoinen, palveluskäyttöön sopiva, hillityn värinen, pitkälahkeinen sekä pitkähihainen vaatetus
 • Kenttäkelpoiset, palveluskäyttöön sopivat ja hillityn väriset pitkävartiset jalkineet (jalkineen varren tulee peittää kehräsluu)
 • Varusteiden yhteispainon tulee olla vähintään 12kg

Punnittaviin varusteisiin lasketaan seuraavat:

 • Kannossa oleva pistooli
 • TST-liivi / plate carrier / chestrig
 • Battle belt tai vastaava
 • Kypärä (painoon lasketaan kaikki kypärässä kiinni olevat varusteet. Kuulosuojaimia ja suojalaseja yms. varusteita ei lasketa varusteiden yhteispainoon mikäli ei käytä kypärää)
 • Sirpale-, luotiliivit tai -levyt tai vastaavat siihen käyttöön valmistetut.
 • Varusteet jotka tulee olla kannossa rastisuoritusten aikana.(listattuna yllä)
 • Kaikki varusteet jotka ovat kannossa ampujan varusteissa sekä polvi- ja kyynärsuojat. (pitkien aseiden, vaatteiden, kenkien yms. painoa ei lasketa mukaan!)

YLEISTÄ

Varusteet on oltava päällä rastisuorituksien aikana, varusteita voi riisua siirtymillä/odotusalueella tarpeen mukaan kunhan määrätty varustus on kannossa rastisuorituksen aikana.

Varusteiden tahallinen keventäminen rastilla on kiellettyä.

Pakolliset varusteet tulee olla saatavilla niin että ampuja saa ne esiin yhdellä kädellä.(Esim. 3 pakollista kiväärin lipasta tulee olla saatavilla yhdellä kädellä, mutta mahdolliset muut kiväärinlippaat voivat olla esim. repussa.)

Rastihenkilöstö tarkkailee TST -sarjan ampujien varusteita ja voi tarkistuttaa varusteita rasteilla tai tarvittaessa punnita varusteet mikäli varusteiden paino ei näytä täyttävän 12kg minimipainoa.

Rastikuvauksessa voidaan määrätä kevennyksiä TST -sarjan varusteisiin jos se katsotaan tarpeelliseksi. (esim. haulikkorastilla ei ole välttämättä tarkoituksenmukaista kantaa mukana kiväärinlippaita)

Mikäli ampujan varustus todetaan puutteelliseksi tarkastuksessa rastihenkilöstön toimesta, ampuja poistetaan TST-sarjasta ja siirretään avoimeen luokkaan.

Säännöt

+ Säännöt

1 YLEISET KÄYTÄNNÖT JA KIISTOJEN RATKAISEMINEN

Suomennetut säännöt perustuvat 2-GUN ACTION CHALLENGE MATCH sääntöihin tapahtuman Finnish Brutality 2018. Epäselvissä tilanteissa viitataan alkuperäisiin sääntöihin. Ratamestari vastaa sääntöjen tulkinnasta.

1.1 Suojalasit ovat pakolliset osallistujille, toimitsijoille ja katsojille tapahtuma-alueella.

1.2 Kuulosuojaimet ovat pakolliset osallistujille, toimitsijoille ja katsojille tapahtuma-alueella.

1.3 Päihteiden käyttö tai niiden vaikutuksen alaisena oleminen on kielletty tapahtuma-alueella. Henkilö, jonka todetaan olevan päihteiden vaikutuksen alaisena tai käyttävän päihteitä tullaan poistamaan tapahtuma-alueelta.

1.4 Vaatetus, jossa on loukkaavaa kuvastoa tai tekstiä, ei ole sallittu tapahtuma-alueella.

1.5 Osallistuja voidaan hylätä kilpailusta turvallisuussääntöjen rikkomisesta tai muiden tässä dokumentissa kuvattujen sääntöjen rikkomisesta. Hylkäys koskee koko tapahtumaa ja osallistuja ei ole oikeutettu jatkamaan kilpailua eikä ole oikeutettu palkintoihin.

1.6 Osallistujien ja katsojien odotetaan käyttäytyvän kohteliaasti ja hyvää urheiluhenkeä noudattaen. Henkilö, joka käyttäytyy epäurheilijamaisesti tai asiattomasti voidaan poistaa tapahtumasta Ratamestarin päätöksellä. Osallistuja voidaan hylätä epäurheilijamaisesta käytöksestä esimerkiksi (muttei rajoittuen): huijaamisesta, uhkailusta, aggressiivisesta käytöksestä, häiritsevästä käytöksestä, tai toimitsijoiden ohjeiden tahallisen huomiotta jättämisen seurauksena.

1.7 Kaikki hylkäykset ja uusinta-ammunnat ovat Ratamestarin päätäntävallassa.

1.8 Osallistujien tulee suorittaa tapahtuma annetun ryhmäjaon ja aikataulun mukaisesti.

1.8.1 Osallistuja, joka ei ole paikalla rastin annettuna alkamisaikana, ei voi suorittaa rastia ilman Ratamestarin antamaa lupaa. Lisäksi kohdan 6.1.11. määräykset pätevät.

1.8.2 Toiminnalliseen ammuntaan kuuluu sopeutuminen olosuhteisiin. Osallistujat eivät ole oikeutettuja lykkäämään tai aikaistamaan suoritustaan johtuen sää- tai valaistusolosuhteista. Poikkeuksena tilanteet, jolloin Ratamestarin päätöksellä muutetaan suoritusajankohtia johtuen valaistuksesta, sääolosuhteista tai turvallisuuteen liittyen seikkojen johdosta.

1.9 Jokin seikka tai tilanne, jota ei ole käsitelty tässä dokumentissa ratkaistaan Kilpailunjohtajan ja Ratamestarin toimesta käyttäen referenssinä 2014 USPSA Multi-Gun sääntöjen määräyksiä ja normeja. Tulkinnan säännöistä tekee Kilpailunjohtaja ja Ratamestari. Kilpailunjohtajan päätös on lopullinen ja on voimassa koko tapahtuman ajan. Lähtökohtaisesti, jos joku sääntö tai määräys on päällekkäinen, tässä dokumentissa esitetyt säännöt ja määräykset ovat etusijalla.

2 TURVALLISUUS

2.1 Tapahtumassa ase saa olla ladattuna ainoastaan omalla vuorolla ja suorituspaikalla.

2.1.1 Rastin suoritusalueen ulkopuolella aseen on joka hetki oltava ilman lipasta tai makasiini tyhjänä, lataamattomana ja virittämättömänä, sekä lisäksi varmistettuna, mikäli mahdollista. Aseen saa ladata ainoastaan sille osoitetussa paikassa toimitsijan valvonnassa ja käskystä.

2.2 Rastin suoritusalueen ulkopuolella asetta saa käsitellä ainoastaan erikseen merkityllä ja rajatulla käsittelyalueella, jossa on oltava merkitty käsittelysektori, jonka sisäpuolelle aseen piipun tulee olla suunnattu asetta käsiteltäessä

2.2.1 Käsittelyalue on selvästi merkitty.

2.2.2 Asetta ei saa ladata käsittelyalueella.

2.2.3 Käsittelyalueella ei saa käsitellä ampumatarvikkeita (patruunat, patruunoita sisältävät lippaat / latauslaitteet, latausharjoituspatruunat, hylsyt tai muu vastaava)

2.3 Ampuma-aseita voi kuljettaa tapahtuma-alueella ainoastaan seuraavasti:

2.3.1 Pistoolin tulee olla koteloituna tai suojuksessa. Pistoolin lippaan tulee olla irti, ase ei saa olla vireessä ja aseen tulee olla varmistettu, jos mahdollista.

2.3.2 Kiväärin tulee olla suojuksessa tai asetta on kuljetettava piippu turvalliseen suuntaan kuten alas tai ylöspäin suunnattuna. Lippaan tulee olla irti, patruunapesän tyhjä sekä aseessa tulee olla tyhjää pesää ilmaiseva merkki (ns. Chamber Flag).

2.4 Osallistuja, joka syyllistyy turvamääräysten rikkomiseen tullaan pysäyttämään toimitsijoiden toimesta ja osallistuja hylätään. Esimerkkejä hylkäykseen johtavista turvamääräysten rikkomuksista ovat mm:

2.4.1 Vahingonlaukaus, joksi katsotaan:
2.4.1.1 Laukaus, joka ammutaan ohi ampumasektorin. Maalia kohti ammuttu laukaus, joka jatkuu sektorin ohi, ei kuitenkaan johda hylkäykseen.
2.4.1.2 Laukaus, joka osuu maahan lähempänä kuin 3 metriä ampujasta, ellei tehtävä sitä edellytä. Myös laukaus, joka osuu ratarakenteisiin tai vastaaviin katsotaan vahingonlaukaukseksi, jos se olisi ilman kimpoamista osunut lähemmäs kuin 3 metriä ampujasta. Rastin tuomari ja/tai Ratamestari päättää oliko kimmonnut laukaus vahingonlaukaus.
2.4.1.3 Laukaus, joka ammutaan ladatessa, lipasta vaihtaessa tai patruunoita täydentäessä, tai asetta tyhjentäessä.
2.4.1.4 Laukaus, joka ammutaan asetta käsitellessä tai häiriötä poistaessa.
2.4.1.5 Laukaus, joka ammutaan siirtäessä asetta kädestä toiseen tai olalta toiselle.
2.4.1.6 Laukaus, joka ammutaan liikkeessä muuten kuin maaleja kohti.

2.4.2 Vaaralliseksi aseenkäsittelyksi katsotaan esimerkiksi, muttei rajoittuen:
2.4.2.1 Aseenkäsittely muualla kuin rastin suoritusalueella tai käsittelyalueella tai toimitsijan valvonnassa ja käskystä. Tämä ei koske kiväärien kantamista rastien välillä.
2.4.2.2 Rasteilla ja käsittelyalueella käsittelysektorin rikkominen tai piipun osoittaminen muuten vaaralliseen suuntaan.

2.4.2.3 Rasteilla ja käsittelyalueella aseen pudottaminen.

2.4.2.4 Rastilla aseen piippu osoittaa osallistujaa itseään.

2.4.2.5 Rastin suorituksen aikana aseen ollessa esillä tulee piipun aina osoittaa käsittelysektorin sisäpuolelle. Mikäli rastilla käytetään pistoolia, sen on osoitettava koteloitaessa, kotelosta vetäessä, sekä ladattuna kotelossa ollessaan (aloitusasennosta riippumatta) käsittelysektoriin, tai enintään 2 metrin säteelle ampujan jaloista.

2.4.2.6 Usemman kuin yhden pistoolin ja yhden kiväärin pitäminen hallussa rastin suorituksen aikana.

2.4.2.7 Sormen vieminen liipaisinkaaren sisälle häiriötä poistaessa, kun osallistuja ei selvästi tähtää maaliin.

2.4.2.8 Sormen vieminen liipaisinkaaren sisälle asetta käsitellessä, poislukien vireestä pois päästäminen sen niin vaatiessa.

2.4.2.9 Sormen vieminen liipaisinkaaren sisälle liikkuessa, poislukien jos samalla ammutaan maaleja.

2.4.2.10 Yksitoimisen pistoolin kotelointi ilman varmistusta tai kaksitoimisen pistoolin kotelointi ladattuna, vireessä ja varmistamattomana, tai revolverin kotelointi vireessä.

2.4.2.11 Patruunoiden, patruunoita sisältävien lippaiden / latauslaitteiden, latausharjoituspatruunoiden, hylsyjen tai muiden vastaavien käsittely käsittelyalueella.

2.4.2.12 Ladattu ase muutoin kuin rastien suorituspaikoilla ja toimitsijoiden käskystä.

2.4.2.13 Pudotetun aseen nostaminen / noutaminen. Ainoastaan toimitsija voi nostaa noutaa pudonneen aseen. Toimitsija tyhjentää ja tarkastaa pudonneen aseen ja toimittaa sen osallistujan aselaukkuun / suojukseen käsittelyalueella.

2.4.2.14 Käsiaseen vetäminen kotelosta rintamasuunta käsittelysektorista ulospäin, tai makuuasennossa.

2.4.2.15 Metallimaalin ampuminen pistoolilla lähempää kuin 7 metrin tai kiväärillä lähempää kuin 44 metrin etäisyydeltä. Etäisyys määritellään sen mukaan, missä kohtaa osallistujan maata koskettava ruumiinosa on lähimpänä ammuttua maalia.

2.4.3 Kiellettyjen ampumatarvikkeiden hallussapito tapahtuma-alueella. Kielletyt ampumatarvikkeet on määritelty kohdassa 3.3.

2.4.4 Aseen jättäminen turvattomasti rastin aikana. Aseen saa jättää osallistujan hallusta ainoastaan rastikuvauksen mukaisesti ja seuraavan tilan mukaisesti:
2.4.4.1 Ladatun kiväärin tulee olla varmistettuna. Pistoolin tulee olla kohtien 4.4.1.1 - 4.4.1.4 mukaisesti. Piipun tulee osoittaa turvalliseen suuntaan ja rastikuvauksen mukaisesti.
2.4.4.2 Täysin tyhjä ase (lipas irti, patruunapesä tyhjä) piippu turvalliseen suuntaan rastikuvauksen mukaisesti.
2.4.5 Aseen lataaminen / tyhjentäminen turvattomasti.
2.4.6 Laukauksen ampuminen muualle kuin maalia kohti.
2.4.7 Aseella osoittaminen suuntaan, jota voidaan pitää sillä hetkellä vaarallisena.

3 PATRUUNAT

3.1 Pistoolin patruunoiden kaliiperin tulee olla 7.62x25 (30 Tokarev) tai suurempi.

3.2 Kiväärin patruunoiden tulee olla keskisytytteisiä ja vähintään kaliiperia 5.45mm ja enintään 12.7mm, ellei divisioonakuvauksissa ole muuta määrätty.

3.3 Kiellettyjä patruunoita on valojuovat, sytyttävät, räjähtävät, panssarinläpäisevät ja muut vastaavat. Pehmeät rautavaippaluodit kuparipäällysteellä ovat sallittuja.

4 ASEET

4.1 Kaikkien käytettävien aseiden tulee olla turvallisia ja toimintakuntoisia. Toimitsijat voivat tarkastaa osallistujien aseiden turvallisuuden ja toimintakunnon. Jos ase todetaan vaaralliseksi tai kunnoltaan kyseenalaiseksi, sen käyttö on kielletty kunnes ase on korjattu ja osoitettu turvalliseksi ja toimintakuntoiseksi. Ratamestari päättää, onko ase turvallinen ja toimintakuntoinen.

4.2 Osallistujan tulee käyttää samoja aseita koko tapahtuman ajan.

4.3 Jos osallistujan ase rikkoutuu, osallistuja voi korjata aseen vastaavilla osilla. Jos korjauksen johdosta aseen ominaisuudet muuttuvat oleellisesti, korjaukset aseeseen tulee hyväksyttää ratamestarilla.

4.4 Ellei rastikuvauksessa toisin määrätä, on rastin alkaessa osallistujan varusteiden oltava seuraavan mukaisessa tilassa:
4.4.1 Pistooli ladattuna divisioonan mukaisesti ja kotelossa:
4.4.1.1 Yksitoiminen pistooli varmistettuna.
4.4.1.2 Kaksitoiminen pistooli poissa vireestä.
4.4.1.3 Aseen kaikkien varmistimien tulee olla paikallaan ja toimintakunnossa.
4.4.1.4 Revolverin tulee olla pois vireestä.
4.4.2 Kivääri ladattuna divisioonan mukaisesti, alavalmiusasennossa (tukki olkapäällä, piippu alaspäin, sormi pois liipaisimelta) ja varmistettuna.
4.4.3 Osallistuja ei saa koskettaa aseita, lippaita tai muita vastaavia komennon “HUOMIO” jälkeen ja ennen rastikuvauksen mukaista aloitusmerkkiä.
4.4.4 Kaikkien varusteiden tulee olla rastin alkaessa osallistujalla yllään tai aseessa kiinni (eli niitä ei saa asetella rastille valmiiksi). Vyötä, koteloa, lipastaskuja ja muita varusteita saa vaihtaa ja sijoitella uudelleen rastien välillä.

5 DIVISIOONAT

5.1 Osallistuja ilmoittautuu yhteen divisioonaan.
5.1.1 Divisioonat ovat: “Rautatähtäimet”, “Optiikka”, “Avoin”, SRA-TST ("Armored").
5.1.2 Jos osallistujan varustus ei ole ilmoitetun divisioonan mukainen, siirretään osallistuja Avoimeen. Jos Avoimen vaatimukset eivät täyty, osallistujan tulokset poistetaan loppullisesta tuloslaskennasta.

ERITYISMÄÄRÄYS 1: Kiväärissä vaaditaan hihna koko tapahtuman ajan. Yksipistehihnan käyttö on sallittu, mutta hihna pitää olla osallistujalla päällä tai asennettu kivääriin koko tapahtuman ajaksi.

ERITYISMÄÄRÄYS 2: SERPA -tyyppiset kotelot ja kilparigityyppiset pikavetotelineet eivät ole sallittuja. Kotelon on peitettävä vähintään aseen etutähtäin, hylsynpoistoaukko sekä liipaisin.

6 PISTEYTYS JA RANGAISTUKSET

6.1 Rastin kokonaisaika on rastin suorittamiseen käytetty aika lisättynä mahdollisilla aikarangaistuksilla.
6.1.1 Jokaisesta rastista on laadittu rastikuvaus, josta ilmenee:
6.1.1.1 Ammuttavien maalien määrä ja laatu, maalien neutralointiin vaadittu laukausmäärä ja suoritustapa.
6.1.1.2 Rastikuvaus kertoo rastin suorittamiseen annetun ennimmäisajan.
6.1.1.3 Osallistujan tulee suorittaa rasti enimmäisajan puitteissa. Osallistuja ei saa jättää maaleja ampumatta, vaan tulee jatkaa suoritustaan niin kauan, että rasti on suoritettu, maksimiaika käytetty tai ammukset loppuvat. Jos maksimiaika täyttyy, toimitsija keskeyttää suorituksen. Pisteytyksessä käytetään tällöin maksimiaikaa lisättynä mahdollisilla rangaistuksilla. Toimitsijat voivat muistuttaa osallistujaa maalien ampumisesta, eikä tätä katsota häirinnäksi.

6.1.2 Paperiset ammuttavat maalit tulee neutraloida:
6.1.2.1 Vain luodin tekemät osumat lasketaan pisteytykseen. Osuman pitää olla tulkittavissa luodin aiheuttamaksi. Kimmokkeiden tai muiden vastaavien projektiilien tekemiä osumia ei lasketa. Selvä poikittainen osuma lasketaan.
6.1.2.2 Paperitaulujen pisteytys
6.1.2.3 Paperitaulun neutraloimiseksi vaaditaan kaksi osumaa taulun alueelle.
6.1.3 Kaatuvien maalien (esim Pepper Popperit) tulee kaatua, tai toimitsija ilmoittaa niiden neutraloinnista.
6.1.4 Reagoiviin / “soiviin” maaleihin tulee ampua rastikuvauksen mukaisesti. Toimitsijat ilmoittavat osumat.
6.1.5 Hajoavien maalien (esim. savikiekot) tulee hajota osumasta. Maali, josta on irronnut selvä osa määritellään hajonneeksi.
6.1.6 Osuma ei-ammuttavaan maaliin (“No Shoot”) aiheuttaa rangaistuksen, mutta vain yhden taulua kohden, vaikka osumia olisi useampi. 6.1.7 Lisärangaistuksia voidaan määrätä, jos osallistuja ei noudata rastikuvausta ja toimitsijoiden ohjeistusta. Ratamestari päättää rangaistuksista.
6.1.8 Rastikuvaus voi määrittää määrätyn ampumajärjestyksen. Jos ampuja poikkeaa annetusta järjestyksestä, annetaan rangaistukset kohdan 6.17. Mukaisesti.

6.1.9 Rastikuvaus voi määrittää lisärangaistuksia.
6.1.10 Rangaistus ampumattomasta rastista on 1500 sekuntia.
6.1.11 Osallistuja, joka huolimattomuuttaan tai tahallaan vahingoittaa ratalaitteita tai muuta kalustoa on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vauriot.
6.1.12 Pisteytys ja rangaistukset voivat vaihdella rasteilla edellä esitetystä. Pisteytys ja rangaistukset on kuvattu rastikuvauksessa. Jokainen osallistuja on vastuussa, että ymmärtää rastin pisteytyksen ja rangaistukset.
6.1.13 Kaikki aikasakot ovat 60 sekunnin pituisia: ei-ammuttavat maalit, neutraloimatta jätetyt maalit jne.

6.2 KILPAILUN KOKONAISAIKA

6.2.1 Jokaisen osallistujan rastien kokonaisaika, sisältäen rastien suoritukseen käytetyt ajat sekä rangaistukset, lasketaan yhteen. Yhteissumma muodostaa kilpailun kokonaisajan.
6.2.2 Osallistujat laitetaan järjestykseen kokonaisajan mukaan pienimmästä suurimpaan. Tämä määrittää sijoituksen kilpailussa.
6.2.3 Osallistuja, jolla on nopein kokonaisaika, voittaa kilpailun

Tapahtumaan sopivaa varustetta

ESS ICE 3 -suojalasit kahdella vaihtolinssillä
ESS ICE 3 -suojalasit kahdella vaihtolinssillä
79.99 EUR
Kevyt ja kehyksetön ballistinen suojalasi. Soveltuvat erinomaisesti ampumaharrastukseen, mutta tämän lisäksi myös airsoftaukseen. Mukana tuleva säädettävä elastinen pääpanta pitää lasit sekä tauoilla kaulalla, että tetsatessa varmistettuna kasvoilla. Mukana kaksi sävytettyä vaihtolinssiä.
Peltor ComTac XPI aktiivikuulonsuojaimet
Peltor ComTac XPI aktiivikuulonsuojaimet
469.99 EUR
Mahdollisesti maailman parhaat aktiivikuulonsuojaimet. Tunnettu sotilas- ja viranomaispiireissä kautta maailman huippuluokan vekottimina. Suunniteltu kestämään äärimmäisen kovaa käyttöä vaativissa olosuhteissa, pomminvarmaa laatua johon voit luottaa!
Bollé Hustler ballistiset aurinkolasit, Smoke Grey
Bollé Hustler ballistiset aurinkolasit, Smoke Grey
19.99 EUR
Hemmetin kestävät ja laadukkaat aurinkolasit!
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
Särmä TST L1 T-paita, merinovillaa
24.99 - 32.99 EUR 32.99 EUR
Vaativaan toiminnalliseen tekemiseen suunniteltu tavallista parempi T-paita, ja kunnon laadukasta tekoa! Istuva leikkaus, pitkä helma ja raglan-hihat takaavat erinomaisen käyttömukavuuden kaikenlaisessa toiminnassa. Ja mikä parasta - merinovillasta tehtynä, parasta mitä voit ihoa vasten pukea.
Särmä TST RK Open Top lipastasku
Särmä TST RK Open Top lipastasku
19.99 EUR
RK:n muovilippaat ovat yleisimpiä rynnäkkökiväärin lippaita pulleampia, eivätkä tämän vuoksi tahdo sopia useimpiin open-top pikavetotaskuihin. Ratkaisu pulmaan: tämä tasku on suunniteltu varta vasten RK:n lippaille. Ei mitään ruudinkeksimistä, yleisen mallin pohjalta jalostettu tasku Suomen Erityisolosuhteisiin™.
CAT Combat Application Tourniquet kiristysside
CAT Combat Application Tourniquet kiristysside
37.99 EUR
Kiristysside on ehdottoman oleellinen osa ensiapupakkausta, hengenpelastusväline jolla tyrehdytetään henkeä uhkaavat raajaverenvuodot tehokkaasti. CAT on kevyt, yksinkertainen ja erityispiirteenään se on suhteellisen helppo asentaa yhdellä kädellä.
TacMed SOFTT-W kiristysside
TacMed SOFTT-W kiristysside
37.99 EUR
Kiristysside on ehdottoman oleellinen osa ensiapupakkausta, hengenpelastusväline jolla tyrehdytetään henkeä uhkaavat raajaverenvuodot tehokkaasti. SOF Tactical Tourniquet kiristyssiteen erikoisuuksia ovat sen kestävyys ja ehdoton varmatoimisuus. Kierrettävä kiristyskahva on koneistettua alumiinia, myös avattava sulkusolki on metallia.
Särmä TST PC18 Plate Carrier
Särmä TST PC18 Plate Carrier
209.98 - 229.98 EUR
PC18 on suomalaiselle käyttäjälle suunniteltu, erittäin "PV-yhteensopiva" plate carrier -suojaliivi. Monipuolisesti muokattavissa loppukäyttäjän henkilökohtaisten tarpeiden mukaan ja yhteensopiva markkinoilta valmiiksi löytyvien lisätarvikkeiden kanssa.
Särmä TST Chamber Flag
Särmä TST Chamber Flag
1.49 EUR
Tämä yksinkertainen pieni kapine osoittaa aseesi olevan tyhjä ja estää patruunaa pesittymästä. Osta samalla muutama, kuitenkin hukkaat pari huolimatta oranssista väristä.
Loading...