Kun lätkit jonkun tällaiset päheän merkin hihaan, reppuun taikka hattuun, niin alkaa se moraali kummasti kohentua. Alun perin sotilasmaailmasta lähtenyt juttu käy hienosti myös siviilielämän kamppailuihin ja arjen taistelutahtoa parantamaan. Vaivaton tarranauhakiinnitys. Näytä koko ryhmäkuvaus

Tuoteryhmät

Kun lätkit jonkun tällaiset päheän merkin hihaan, reppuun taikka hattuun, niin alkaa se moraali kummasti kohentua. Alun perin sotilasmaailmasta lähtenyt juttu käy hienosti myös siviilielämän kamppailuihin ja arjen taistelutahtoa parantamaan. Vaivaton tarranauhakiinnitys.

Historiaa

Moraalimerkit ovat monesti värikkäitä useimmiten hihassa pidettäviä patcheja, joissa on humoristinen kuva ja/tai iskulause. Niiden historia nivoutuu tiukasti sotilasmaailmaan. Sotajoukoilla on kautta aikain ollut tarve erottautua vihollisista riittävän selkeästi hyvin ymmärrettävistä syistä. Brittiarmeijalla oli tämänkaltaisia merkkejä jo ennen ensimmäistä maailmansotaa, mutta varsinaiset moraalia kohentavat merkit syntyivät ekan maailmansodan aikana Jenkkilässä. Näillä on tyylillisesti aina ollut vahva yhteys lentokoneiden keulaa koristaviin maalauksiin.

Sotilasmaailmasta idea levisi myös poliisivoimiin ja sittemmin siviilimaailmaan. Hevarit ja punkkarit ovat olleet merkkien melkoisia suurkuluttajia, ja rässiliivit kasarikauden muotivaate numero yksi. Mutta nykyisin näitä näkee hyvin monenlaisilla ihmisillä. Ja hyvä niin, kun näillä saa kivasti väriä vaatetukseen ja samalla omaa persoonaa esille.

Käyttö

Tämmöinen Velcro-pohjainen moraalimerkki on helppokäyttöinen, kun se voidaan lätkäistä mihin hyvänsä, missä on sopiva vastakappale. Tarranauhassa on kaksi puolta: kova koukkupuoli merkissä ja pehmeä silmukkapuoli sitten siellä, mihin tämä kiinnitetään. Ei tarvitse pistellä neulalla sormiin tai pyytää esmes äitiä ompelemaan. Merkkejä voi myös vaihdella mielin määrin.

Meillä on moraalimerkkiystävällisiä tuotteita paljon. Kestosuosikeista voidaan mainita esimerkiksi Särmä Merinohuppari ja Särmä iso rynnäkköreppu. Mutta lisää löydät esimerkiksi Särmä TST -tuotteista.

Loading...