Apua makuupussin koon valintaan

Makuupussin koon selvittämisen vaikeudesta

Meiltä usein kysellään, minkäkokoisia eri makuupussit ovat. Etenkin isoilla henkilöillä on välillä hankaluuksia löytää sopivaa makuupussia, mutta ylenmääräinen väljyys tarkoittaa painoonsa nähden kylmempiä unia myös hoikille ihmisille.

Pusseista aika usein mitataan leveys hartioiden kohdalta, mutta mitta otetaan litteänä. Makuupussit tulevat kolmiulotteisen ihmisen päälle väljästi ja pituuskin vaikuttaa asiaan, joten teoriapohjalta ei hirveän pitkälle pötkitä.

Nettiasiakkaiden palvelu parhaamme mukaan on ollut Varustelekan kulmakiviä alusta asti ja lennokkaiden juttujemme ohella myös kansainvälistä kasvua tuonut tekijä. Nyt olisi taas tarjolla asiakaspalvelua Varustelekan tyyliin: Valitsimme kaksi erikokoista miestä kokeilemaan makuupusseja ja jakamaan mietteitään. Santeri ja Lauri eivät sovita syntejänne, mutta kaikki muu onnistuu!


Santeri suhtautui kokeiluehdotukseeni viileänrauhallisesti.


Koejärjestely

Santeri on 178 cm pitkä, rinnanympärykseltään 108 cm ja painaa 88 kg. Yleisimmin valittu vaatekoko on Large. Lauri on 186 cm pitkä ja rinnanympärykseltään 133 cm, taulukon mukaan 3XL, eli asiakkailta kuultua -termein ilmaistuna "miesten kokoinen".

Seuraavaan taulukkoon on koottu kirjoitushetkellä valikoimastamme löytyvät mallit, jotka juttua kirjoittaessa asettuivat näppärästi kokojärjestykseenkin. Tyköistuva tarkoittaa vielä käyttökelpoista pussia ja etenkin sisäpussiksi täysin soveltuvaa. Keskiväljää voidaan pitää parhaana valintana, erittäin väljä tarjoaa hieman lisätilaa esim. sisäpussin käyttöä ajatellen.

PussiSanteri (Large)Lauri (3X-Large)
Ranskalainen M63PieniPieni
Mil-Tec 3D HollowfiberTyköistuvaPieni
Carinthia Defence 1TyköistuvaTyköistuva
Carinthia TropenKeskiväljäTyköistuva
Brit. viidakkomakuupussiKeskiväljäTyköistuva*
Carinthia Defence 4Keskiväljä185 cm tyköistuva, 200 cm keskiväljä
Carinthia SA M05KeskiväljäKeskiväljä
Carinthia Defence 6KeskiväljäKeskiväljä
US IntermediateErittäin väljäKeskiväljä, lyhyehkö**
US PatrolErittäin väljäKeskiväljä
Savotta YukonErittäin väljäErittäin leveä, lyhyehkö***

* Pää jää ulos, mikä lienee suotavaakin lämpimässä säässä. Jalkopää mukavan tilava, rinnan ympäriltä ahdas.

** Leveyden puolesta OK, mutta selkeästi lyhyempi kuin Patrol Bag ja jopa liian lyhyt.

*** Mahtuu 1,5 Lauria, ylimääräistä pituutta ei ole.


Lauri tuntee eräilyvarusteet hyvin ja osallistuu myymäläasiakkaiden lisäksi myös nettiasiakkaiden palveluun.


Erityisiä huomioita

Jos vaatekokosi on suuruusluokassa 3XL, Carinthian kevyemmät pussit ovat vähän ahtaita, mutta US Patrol Bag oikein mainio kesäpussi. Kylmempiin olosuhteisiin taas Carinthia Defence 4 vetää pidemmän korren jenkkiylijäämästä. Jos tarjolla on kahta pituuskokoa, pidempi tarjoaa todennäköisesti hieman paremmin tilaa myös leveyssuunnassa.

Artikkelin tuotteita

Brittiläinen viidakkomakuupussi, ylijäämä
Brittiläinen viidakkomakuupussi, ylijäämä
19.99 EUR
Erittäin kevyt ja pieni kesämakuupussi, jota voi käyttää myös peittona. Sotilaskäyttöön tehtyä laatutavaraa. Me saadaan näitä välillä superhalvalla ilman kompressiopusseja, kantsii ostaa niin kauan kun riittää, tää hintahan ei ole mitään.
Carinthia Defence 6 makuupussi
Carinthia Defence 6 makuupussi
229.99 EUR
Tässä ois arktisten olosuhteiden kuolonpakkasiin suunniteltu järeä talvimakuupussi, satavarma valinta Suomen kylmimpäänkin talveen. Carinthian laatutuotteisiin voit luottaa, tämä on huippuluokan makuupussi vaativaan käyttöön!
Carinthia Defence 4 makuupussi
Carinthia Defence 4 makuupussi
189.99 EUR
Carinthian sotilasmalliston suosituin yleispätevä kolmen vuodenajan makuupussi. Varma valinta suomalaiselle liki ympärivuotiseen käyttöön, tämä on juuri se malli jonka pohjalta puolustusvoimain uusi M05 makuupussikin suunniteltiin!
Carinthia Defence 1 makuupussi
Carinthia Defence 1 makuupussi
129.99 EUR
Sotilaallisen luotettava kesämakuupussi! Defence-tuoteperheen kevein pussi; pikkupakkasille ja nollakeleille tarkoitettu Defence 1 on tosi hyvä valinta suomalaiselle kesämakuupussiksi, täällä kun ei kesäyötkään aina hirveän lämpimiä ole. Huippuluokan laatutuote, tehty kovaan käyttöön!
Carinthia Tropen makuupussi
Carinthia Tropen makuupussi
133.99 EUR
Kunnollinen kesämakuupussi Carinthialta. Tropen-makuupussi on suunniteltu mahdollisimman mukavaksi lämpimillä keleillä - erittäin hengittävä, kevyt ja varustettu vieläpä hyttysverkollakin! Huippuluokan laatutuote, tehty kovaan käyttöön.
Carinthia SA M05 makuupussi
Carinthia SA M05 makuupussi
199.99 EUR
Suomen armeijan uusin makuupussimalli, uunituoretta tavaraa suoraan valmistajalta! Täydellinen paketti, sisältää itse pussin ja kompressiopussin lisäksi irroitettavan makuupussilakanan. Kipinäsuojattu jalkopää, oikea suomalainen innovaatio, tekee tästä erinomaisen avotulen tai kamiinan äärellä nukkumiseen. Käytännössä sama kuin Carinthian Defence 4, mutta kipinäsuojalla ja sisäpussilla, eli pienellä lisähinnalla saat reilusti lisäominaisuuksia, tämähän on ihan hullua!
US Modular sleeping bag - Intermediate bag, ylijäämä
US Modular sleeping bag - Intermediate bag, ylijäämä
69.99 EUR
Maailmanpoliisin mukavuusarmeijan tämän hetkisen makuupussijärjestelmän raskaampi pussi. Tässä olis semmonen hyvä yleispussi Suomen kylmiin öihin kolmelle vuodenajalle! Jos ihan paukkupakkanen yllättää, tähän saa kiinnitettyä ohuemman Patrol Bagin päällipussiksi, jolloin puhutaan tosi lämpimästä kokoonpanosta.
Ranskalainen M63 makuupussi, ylijäämä
Ranskalainen M63 makuupussi, ylijäämä
39.95 EUR 49.99 EUR
Onko hakusessa huoleton ja kestävä makuupussi Suomen kesään ja syksyyn? Oletko keskikokoinen ihminen? Tässä säkissä on kaikki mukana: vedenpitävä pohja ja kiinteä pakkauspussi, joka toimii myös tyynynä kun sinne sulloo vaatteita. Puuvillainen sisus puolestaan takaa vähemmän nahkean nukkumiskokemuksen kuin nailoni.
Loading...