Apua makuupussin koon valintaan

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Etkö tiedä millaiseen säkkiin ruumiisi sulloisit? Lukaise tää meidän artikkeli ja valaistu.

Makuupussin koon selvittämisen vaikeudesta

Meiltä usein kysellään, minkäkokoisia eri makuupussit ovat. Etenkin isoilla henkilöillä on välillä hankaluuksia löytää sopivaa makuupussia, mutta ylenmääräinen väljyys tarkoittaa painoonsa nähden kylmempiä unia myös hoikille ihmisille.

Perusidea

Valitse sellainen joka ei aiheuta kuristavaa kauhun tunnetta eikä kyttyräselkää, mutta ei toisaalta ole myöskään hehtaarihalli. Ylimääräinen tila vaatii enempi lämmitystä kuin mihin sun kroppa haluais ryhtyä.

Pituus ilmoitetaan yleensä joko makuupussin pituutena tai sit käyttäjän suositeltuna pituutena. Jos tuotekuvauksessa on koon valitsemisesta ohjeet, noudata niitä. Jos ilmoitetaan pelkkä pussin pituus, ota jonkin verran pitempi kuin mitä itse olet.

Pusseista aika usein mitataan leveys hartioiden kohdalta, mutta mitta otetaan litteänä. Makuupussit tulevat kolmiulotteisen ihmisen päälle väljästi ja pituuskin vaikuttaa asiaan, joten teoriapohjalta ei hirveän pitkälle pötkitä.

Leka on sovittanut ne puolestasi

Nettiasiakkaiden palvelu parhaamme mukaan on ollut Varustelekan kulmakiviä alusta asti ja lennokkaiden juttujemme ohella myös kansainvälistä kasvua tuonut tekijä. Nyt olisi taas tarjolla asiakaspalvelua Varustelekan tyyliin: Valitsimme kaksi erikokoista miestä kokeilemaan makuupusseja ja jakamaan mietteitään. Santeri ja Lauri eivät sovita syntejänne, mutta kaikki muu onnistuu!

Sohvan kulma, jolla mies makuupussin takana. Silmälasipäisestä miehestä näkyy vain kasvojen yläosa ja silmät ovat pelokkaan näköiset.
Santeri suhtautui kokeiluehdotukseeni viileän rauhallisesti.


Koejärjestely

Santeri on 178 cm pitkä ja rinnanympärykseltään 108 cm. Yleisimmin valittu vaatekoko on Large. Lauri on 186 cm pitkä ja rinnanympärykseltään 133 cm, taulukon mukaan 3XL, eli asiakkailta kuultua -termein ilmaistuna "miesten kokoinen".

Seuraavaan taulukkoon on koottu kirjoitushetkellä valikoimastamme löytyvät mallit, jotka juttua kirjoittaessa asettuivat näppärästi kokojärjestykseenkin. Tyköistuva tarkoittaa vielä käyttökelpoista pussia ja etenkin sisäpussiksi täysin soveltuvaa. Keskiväljää voidaan pitää parhaana valintana, erittäin väljä tarjoaa hieman lisätilaa esim. sisäpussin käyttöä ajatellen.

PussiSanteri (Large)Lauri (3X-Large)
Carinthia Defence 1TyköistuvaHyvin tyköistuva
Carinthia TropenKeskiväljäTyköistuva
Carinthia Defence 4Keskiväljä185 cm tyköistuva, 200 cm keskiväljä
Carinthia SA M05KeskiväljäKeskiväljä
Carinthia Defence 6KeskiväljäKeskiväljä

Oikealla puolella mies pitelee käsivarrellaan vihreää makuupussia. Vasemmalla taustalla myyntihylly, jossa makuupusseja pakkauksissaan.
Lauri valmistautuu testiin. Ostettavaa pussia kannattaa mahdollisuuksien mukaan sovittaa, mutta se ei ole pakollista, kun luet ohjeet tai kysyt meiltä.


Erityisiä huomioita

Jos vaatekokosi on suuruusluokassa 3XL, Carinthian kevyemmät pussit ovat vähän ahtaita. Kylmempiin olosuhteisiin taas Carinthia Defence 4 vetää pidemmän korren jenkkiylijäämästä. Jos tarjolla on kahta pituuskokoa, pidempi tarjoaa todennäköisesti hieman paremmin tilaa myös leveyssuunnassa.

Lue myös

Artikkelin tuotteita

Carinthia Defence 1 makuupussi
Carinthia Defence 1 makuupussi
155.99 EUR
Sotilaallisen luotettava kesämakuupussi! Defence-tuoteperheen kevein pussi: pikkupakkasille ja nollakeleille tarkoitettu Defence 1 on tosi hyvä valinta suomalaiselle kesämakuupussiksi, täällä kun ei kesäyötkään aina hirveän lämpimiä ole. Huippuluokan laatutuote, tehty kovaan käyttöön!
Carinthia Tropen makuupussi
Carinthia Tropen makuupussi
169.99 EUR
Carinthia Tropen on kevyt, erittäin hengittävä ja vieläpä hyttysverkolla varustettu makuupussi sisätilamajoituksiin ja kesäkäyttöön. Huippuluokan laatutuote ja täyttää kovat vaatimukset, esim. Puolustusvoimat jakaa Tropeneita kriisinhallintatehtävissä palveleville.
Carinthia Defence 4 makuupussi
Carinthia Defence 4 makuupussi
239.99 EUR
Carinthian sotilasmalliston suosituin yleispätevä kolmen vuodenajan makuupussi. Varma valinta suomalaiselle liki ympärivuotiseen käyttöön, tämä on juuri se malli jonka pohjalta puolustusvoimain M05-makuupussikin suunniteltiin!
Carinthia Defence 6 makuupussi
Carinthia Defence 6 makuupussi
289.99 EUR
Tässä ois arktisten olosuhteiden kuolonpakkasiin suunniteltu järeä talvimakuupussi, satavarma valinta Suomen kylmimpäänkin talveen. Carinthian laatutuotteisiin voit luottaa, tämä on huippuluokan makuupussi vaativaan käyttöön!
Carinthia SA M05 makuupussi, oliivinvihreä
Carinthia SA M05 makuupussi, oliivinvihreä
289.99 EUR
Suomen armeijan uusin makuupussimalli, uunituoretta tavaraa suoraan valmistajalta! Täydellinen paketti, sisältää itse pussin ja kompressiopussin lisäksi irroitettavan makuupussilakanan. Kipinäsuojattu jalkopää, oikea suomalainen innovaatio, tekee tästä erinomaisen avotulen tai kamiinan äärellä nukkumiseen. Käytännössä sama kuin Carinthian Defence 4, mutta kipinäsuojalla ja sisäpussilla, eli pienellä lisähinnalla saat reilusti lisäominaisuuksia, tämähän on ihan hullua!
US MSS makuupussijärjestelmä, 4-osainen, ylijäämä
US MSS makuupussijärjestelmä, 4-osainen, ylijäämä
179.99 EUR
Aitoa kamaa yksissä kansissa - jenkkiarmeijan modernihko makuupussimalli koko settinä. Tästä kaksi hyvää makuupussia sekä Gore-Tex -päällinen. Pussit päällekkäin laitettuna tulee yksi tosi paksu pussi, jolla pärjää hyvinkin kylmässä.
Brittiläinen viidakkomakuupussi, ylijäämä
Brittiläinen viidakkomakuupussi, ylijäämä
29.99 EUR
Kevyt ja pieneen tilaan pakkautuva kesämakuupussi, joka avautuu myös peitoksi. Sotilaskäyttöön tehtyä laatutavaraa. Toimii myös samaan tapaan kuin jenkki-Woobie!
US MSS Patrol Bag makuupussi, oliivinvihreä, ylijäämä US IMSS Patrol Bag makuupussi, harmaa, ylijäämä
US MSS / IMSS Patrol Bag makuupussi, ylijäämä
US MSS / IMSS Patrol Bag makuupussi, ylijäämä
49.99 EUR
Jenkkiarmeijan modulaarisen makuupussijärjestelmän kevyempi pussi. Toimii joko yksinään kesäpussina, tai toisen makuupussin päälle vedettynä tekee mistä tahansa makuupussista tosi paljon lämpimämmän.
US IMSS Intermediate Bag makuupussi, harmaa, ylijäämä
US MSS / IMSS Intermediate Bag makuupussi, ylijäämä
US MSS / IMSS Intermediate Bag makuupussi, ylijäämä
60.00 EUR
Maailmanpoliisin mukavuusarmeijan tämän hetkisen makuupussijärjestelmän raskaampi pussi. Tässä olis semmonen hyvä yleispussi Suomen kylmiin öihin kolmelle vuodenajalle! Jos ihan paukkupakkanen yllättää, tähän saa kiinnitettyä ohuemman Patrol Bagin päällipussiksi, jolloin puhutaan tosi lämpimästä kokoonpanosta.
Loading...