Mitä ovat MOLLE ja PALS?

Jaa Facebookissa Jaa Facebookissa

Sotilas- ja ulkoiluvarusteiden maailmassa kahdella lyhenteellä, MOLLE ja PALS, on tärkeä rooli varusteiden monipuolisuuden ja toimivuuden varmistamisessa. Tässä artikkelissa käydään tarkemmin tarkemmin läpi näitä kiinnitysjärjestelmiä, niiden historiaa ja käyttöä.

MOLLEn ja PALSin historia ja synergia

1990-luvun lopulla Yhdysvaltain armeija tajusi, että sotilaille tarvitaan mukautuvampi ja modulaarisempi kantolaitteisto. MOLLE lyhenne tulee sanoista Modular Lightweight Load-carrying Equipment. Tämä järjestelmä esitteli uudenlaisen lähestymistavan varusteiden kiinnittämiseen ja kantamiseen ja korvasi perinteiset hihnat MOLLE-kujasto nauharakenteella, joka mahdollisti taskujen, koteloiden ja muiden tarvikkeiden monipuolisen kiinnityksen.

PALS eli Pouch Attachment Ladder System on nauhaverkosto, joka muodostaa MOLLEn perustan. Se tarjoaa standardoidun alustan varusteiden ja lisävarusteiden kiinnittämiseen, mikä luo monipuolisen ja mukautettavan kantolaitteen perustan. PALS toimii nauhaverkkona ja luo alustan, johon voit kiinnittää varusteesi turvallisesti tarpeidesi mukaan. MOLLE ja PALS ovat kuin hyvin koordinoitu taistelijapari. MOLLE edustaa kykyä mukauttaa varusteitasi, kun taas PALS tarjoaa rakenteen, jotta varusteiden customointi tapahtuu saumattomasti.

Miksi MOLLE ja PALS ovat tärkeitä

MOLLEn ja PALSin kujastojen parhauden tekee niiden sopeutumiskyky. Teitpä hyviä hommia, otit kiinni roistoja tai olet yksinkertaisesti lähdössä retkeilemään, näiden järjestelmien avulla voit määrittää varusteesi tarkasti. Pitääkö lisätä varustetasku? Senkun lyöt sen kiinni kujastoon! Tarvitsetko lisätilaa ruokatarvikkeille tai taskulampulle oman taskun? Ei muuta kuin hetki kujastojen kanssa pujottelua ja kamppeet ovat kiinni repussa tai vyössä.

Varustehörhön leikkikenttä

MOLLE- ja PALS-järjestelmät ovat gearin hordaajan unelma. Ne tarjoavat joustavuutta sekoittaa ja yhdistellä, vaihtaa komponentteja ja räätälöidä kantolaiteesi vastaamaan sen hetkisiä tarpeitasi. Sille on ihan pätevä syy miksi modernit armeijat käyttävät näitä järjestelmiä – ne toimivat! MOLLE ja PALS ovat nykyaikaisten varusteiden räätälöinnin selkäranka. Enää ei tarvita metalliklipsuja tai monimutkaisia adaptereita eri järjestelmien välillä. Jos varuste on PALS yhteensopiva, niin se käy kaikkiin MOLLE-kujastoihin.

Loading...